המשמעויות מאחורי השירים

elknetld2kil

New member
המשמעויות מאחורי השירים

האם אתם מכירים שירים עם סיפורים מעניינים שגורמים לכם לחשוב עליהם בכל פעם ששומעים את השיר? דוגמאות: פרל ג'אם - ג'רמי: השיר נכתב על ילד בן 15 שיום אחד נכנס לכתה שלו עם אקדח וירה לעצמו בראש. הקליפ עורר מהומה גדולה שהוא יצא בתחילת שנות ה90, והשיר מספר על החיים הקשים שהיו לג'רמי. Brand New - Seventy Times 7: השיר מדבר על התקרית שבה הסולן והגיטריסט לשעבר של TBS (ג'ון נולן, היום בStraylight Run) שכב עם החברה של הסולן. השיר הוא קטע מפסוק בתנ"ך, שבו מדברים על "לסלוח 70 פעמים 7", כלומר לסלוח 7*70 פעמים. לפי השיר, אני לא בטוח שג'סי סלח לו ממש... יש עוד המון, אבל אני אשאיר לכם גם משהו...

Rose131

New member
לא קשור לערוץ, אבל יש את ההוא של אמינם

אממ. אם אני לא טועה קוראים לו stan או משהו בסגנון, שהיה מעריץ אחד שכתב לאמינם שוב ושוב ואמינם לא ענה או משהו כזה, ואז הוא כתב לו שאם הוא לא עונה אז הוא יתאבד, ובסוף הוא קפץ מגשר עם החברה שלו שהייתה בהריון עם האוטו. אבל אני לא בטוחה לגבי כל הסיפור
יש את הלנה של MCR אבל אף פעם לא הבנתי את הקשר בין המילים של השיר לבין סבתא של מייקי וג'רארד אז.. כן. אם בMCR עסקינו, יש את Skylines and Turnstyles(סיכוי גדול שיש איפהשהו שגיאת כתיב, לא נורא.) שנכתב בעקבות אירועי ה11.9 שג'רארד היה עד לכל העניין ובעצם זה היה אחד הגורמים להתחלת הלהקה... לדה יוזד יש את hard to say ששמעתי פעם שהוא מדבר על קייט, שהייתה חברה של ברט ואז הם נפרדו, ואחרי שהם נפרדו הם גילו שהיא בהריון והם החליטו לשמור על התינוקת ביחד, אבל אז היא מתה.. אני חושבת שממנת יתר. המ.. Killing Loneliness של HIM אני חושבת שנכתב על אחד החברים של וילה ואמ. אני חושבת שהוא השתמש בסמים כדי "להרוג את הבדידות" Hold on של GC.. אני זוכרת שראיתי את הפרימיירה שלו בTRL ובנג'י או ג'ואל אומרים שזה נושא קרוב ללב שלהם אז אני מניחה שמישהו שהם מכירים התאבד.. שמעתי שHello של אוונסנס נכתב על אחותה הקטנה של איימי.. ויש עוד הרבה שירים שאני לא יודעת על מקרים ספציפים שהם נכתבו עליהם, אבל זה שירים כאלו שכשקוראים את המילים שלהם אפשר ממש להבין אל מה הכותב התייחס... אבל הרוב פה זה שמועות אז יכול מאוד להיות שזה לא נכון, אז אל תצעקו עליי

sha na na revol

New member
ויש את השיר ההוא

שאמינם מדבר על עצמו שהוא מת או מתאבד או משהו, זה תמיד מצמרר אותי. ואני אוהב גם את The Way I Am בתור סוג של אוטוביוגרפיה. יהיה מוגזם אם אני אגיד "ירח" של שלמה ארצי
... כאילו, זה נשמע מוגזם להגיד שהשיר הזה אומר לי משהו
...

Shot To Pieces

New member
רוב השירים שברט כתב מדברים על קייט

ועל כל מה שקרה לה... אני חושבת שרוב "in love..." כתוב עליה גם ב"תודות" שלו הוא מזכיר את העובדה שהוא כתב את רוב השירים עליה. לא ידעתי את הקטע הזה על "הלו" וכל מה שקרה לאחות של איימי, השיר הזה מדהים. אחד האהובים עלי בכללי (לא רק של אוונסנס) ועם כל ה"אי קשירות" אמינם באמת כותב מלא שירים על דברים די אישיים שלא קשה להבין את הסיפור מאחוריהם עד כמה שזה ישמע מוזר כמה קליפים שלו די ריגשו אותי, כאילו עזבי את המוזיקה.. הסיפור מאחוריהם וזה...

sha na na revol

New member
ארמ, מאניק סטריט פריצ'רס?

ואני לא מדבר על השירים עם התכנים הפוליטיים\ חברתיים, אלא כל השירים שניקי ווייר כתב לריצ'י (וגם להפך, לטענתי.) דוגמאות: Nobody Loved You: Tell me your story, baby What's your poison and what is your honey
... |דגש|:This Is Yesterday Someone somewhere soon will take care of you I repent, I'm sorry Everything is falling apart ועוד אין לי כח להכנס לליברטינס ונגזרותיה... למעשה כתיבת השטרה הזו עייפה אותי קצת.
רוב השירים שאני מקשיב להם הם עם סיפור (וכאן יש מקום לדיון, האם יש דבר כזה שיר *בלי* סיפור אמיתי מאחוריו
...) אז אני בוחר רק את אלה שהכי השפיעו עלי. אני ממליץ בחום לנסות להשיג לשמיעה את השירים של נעם רותם "חרב דמוקלס" ו"בשורות רעות", ששניהם מספרים על התמודדות עם סרטן, ממש בצורה נוקבת וראויה וגם קצת בוב-דילנית.

לפני יומיים היה בוי איץ1 10 הגדולים של המניקס

וכל הזמן ניסיתי לחשוב: "מה שם המשפחה של ניקי?" עכשיו אני נזכרת...וייר! תודה שהזכרת לי, לא היה לי כוח לגגל.

את הרוב

if you tolerate this everything must go motorcycle loneliness of course, that was no 1 so why you so sad you stole the sun nobody loved you a design for life the everlasting אגב, מה שם השיר שהקליפ שלו בלייב, מראים את כל הארבעה, שיר קצבי ומקסים, שיין עם שיער קצר, לא זוכרת מה עוד היה. אולי אתה יודע? שכחתי את השם. שיר רועש כזה, ממש שיר טוב.

sapir lee

New member
כן...

יש שתי שירים שאיימי לי מאוונסנס כתבה על אחותה שנפטרה, והם ממש עצובים, ואני ממש יכולה כאילו להדהות איתה כשאני שומעת אותם... והיא אף פעם לא מופיעה איתם בלייב. הראשון הוא "Hello" מהאלבום הראשון, בהתחלה לא ידעתי שהוא על אחותה... ואז שגיליתי את זה הוא נשמע לי אחרת לגמרי... זה כאילו שהיא מכחישה שאחותה מתה, היא חושבת שזה רק חלום ורוצה שיעירו אותה ממנו... והשני "Like You" מהאלבום השני, אותו אני יותר אוהבת, והוא ממש גרם לי לצמרמורת בפעם הראשונה ששמעתי אותו, כי יש קטע שהיא אומרת "i long to be like you, sis, lie cold in the ground like you did" ולא יודעת תמיד בקטע הזה אני מדמיינת אותה בוכה מעל הקבר של אחותה

lestatgirl

New member
וול אומרים ש

דלסטון של רייזורלייט זה על פיטר ודה בוי וו לוקד אט ג'וני של הליבס זה על בורל.. ולא נתחיל לדבר על איזה מהשירים של דפט זה על פיטר ולהפך.. אה ובבוקלט של DIA יש תמונה של קייט ליד וואט קייטי דיד נקסט אז זה בטח על קייט מוס..

lestatgirl

New member
פיט ודום כאלה קרובים?

אה ומייקי סקינר אמר שאת השורות הראשונות בפיימוס הוא כתב במחשבה על מה שקרה אז עם קייט

sha na na revol

New member
ככה קרובים.

"I'll always remember staying with you in your hotel".
שזה גרם לי לשאיפה להפוך לדומ מאסטרס ולהשיג לעצמי קצת את-יודעת.

sha na na revol

New member
קרלאנתוני!!!!!!

בבקשה לפרט ל"ארקדיה" ולהוסיף עוד פרטים פורנוגרפיים צבעוניים.

נמ../images/Emo192.gif

השיר Dream Brother של ג'ף באקלי נכתב לחבר של ג'ף שהתכוון לעזוב את אישתו והבן שלו. אבא של ג'ף [טים באקלי] עזב את אמא שלו כשהיא הייתה בהריון איתו והוא בכלל לא הכיר את אביו. בשיר הוא כותב לחבר שלו שלא ינטוש את המשפחה שלו כמו שאבא שלו עשה: "Don't be like the one who made me so old Don't be like the one who left behind his name 'Cause they're waiting for you like I waited for mine And nobody ever came..."

למעלה