המתוק מתחיל ליזום משחקים של אימוץ

חמדת35

New member
השאלה מהם חיים ששווה לחיות

ומי בן מוות היא שאלה מורכבת. (או איזה עובר הוא בין מוות).

כל מה שאני אומרת הוא, שיכול להיות שמניעיה של אם ביולוגית בהשארת ההריון הגיעו ממקום טוב.

KallaGLP

New member
לדעתי ולמיטב הבנתי

עובר בתחילת הריון הוא לא תינוק או אדם, הוא לא "בן מוות" כי מעולם לא היה קיים. אני מסכימה שכעקרון זו שאלה מורכבת, אך יש מצבים, כמו זה, שגורלם של חלק לא מבוטל מהילדים שנולדו בצורה כזו פשוט זועק לשמיים.

KallaGLP

New member
שכתבת זאת.

fannyd

New member
נראה שהדמיון שלך עובד שעות נוספות

עם זאת זכותך הלגיטימית להחזיק בתפיסת הרומנטית. אישית איני נוהגת לפתח ספקולציות מעבר לעובדות שידועות לי. למדתי לחיות עם אי ידיעה.

חמדת35

New member
אי הידיעה אינה קביעה גורפת בגנות הנשים שהרו

את הילדים וילדו אותם.

fannyd

New member
ממקום של אי ידיעה לא נוקטת עמדה

לאחרונה איכשהו הנושא עלה בשיחה עם הבכורה והיא אמרה שעל אף שלעולם לא תוכל להבין רגשית את הוריה הביולוגיים היא לא נוטרת להם, לא בזכות מי שהם, בזכות מי שהיא.

חמדת35

New member
אולם כאשר את כותבת

"הרי איש לא הוליד את הילד במטרה שיהיה בנך. הילד בא אל העולם כי פתרון אחר להריון כפי הנראה לא היה נגיש." אני חושבת שאת אולי טועה. ייתכן שזו הסיבה בגינה הילד בא לעולם וייתכן שהסיבה שונה. לא קל להיות בהריון לא רצוי, ולא קל לעבור הפלה גם כאשר ההריון לא רצוי. חלק נכבד מהנשים ההרות, גם בחודשי ההריון הראשונים מרגישות שיש בתוכן חיים, ואינן רוצות לפגוע בחיים אלה. הם מייחלות לטוב בשביל העובר/תינוק שלהן. אין סיבה לחשוב, שאישה בהריון לא רצוי אינה מייחלת לטוב עבור ילדה.

fannyd

New member
כמו שכתבתי זכותך לתפיסה רומנטית

קצת סטטיסטיקה יבשה:
ברוסיה בשנת 2003 על כל 100 לידות נרשמו 230 הפלות. ב-2013 נתון אופטימי בהרבה: על כל 100 לידות 49.7 הפלות. לפי נתונים של משרד הבריאות לשנת 2013 רק בקרב בנות 12-17 נרשמו 14000 הפלות. אני כבר לא מדברת שזה לא כולל הפלות "שחורות".

אבי351

New member
כרגע הוא אומר למי ששואל שאין לו אמא

וזה נכון לדעתי וכשיגדל או מתי שירצה שיקרא לה איך שהוא מרגיש אני לעולם לא יקרא לה אמא

fannyd

New member
יש לו אם ביולוגית שלא מגדלת אותו

הבן שלך לא נוצר כמו אפרוח באינקובטור.

יסמין@

New member
כתבתי ופרסמתי פעם קובץ שלם

שעוסק בנושאים אלו. סיכומון קצרצר ביותר:
"אימא" - ברוב רובם של המקרים = אישה שנכנסת להריון, נושאת את ההריון, יולדת ולאחר מכן עושה את כללללללל הדברים שאימא עושה: אוהבת, מטפלת, מגדלת, מחנכת ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד.

אולם יש מקרים שבהם אישה נכנסת להריון ויולדת, אך לא לוקחת את התינוק/ת הבייתה. לא עושה את כללללל הדברים שאימא עושה. לדעתי, המילה "אימא" לא מתאימה לכאן. המילים המדויקות מתארות את מה שעשתה: הרתה, ילדה וכו'. בקיצור: היולדת, האישה שילדה וכו'.

ויש מקרים שבהם אישה לא יולדת את התינוק/ת או את הילד/ה, אבל עושה את כלללללללללל הדברים שאימא עושה. ולדעתי, לה יאה השם "אימא".

אז מסכימה מאוד עם אבי: הבן שלו נולד כתוצאה מחיבור בין ביצית לבין זרע, והאישה בעלת הביצית גם נשאה את ההריון וגם ילדה. ובזה מסתיים תפקידה. ולכן לבן שלו יש יולדת, אישה שילדה אותו וכו', אבל אין לו אימא, משום שאין אישה שמילאה וממלאת את כל התפקידים האימהיים.

יסמין@

New member
וסליחה אבי

ברור שלא התכוונתי באופן אישי אליך ואל בנך. משום שאתה כתבת על הנושא, והיסכמתי איתך - כתבתי כך והשתמשתי בכם כדוגמה. מקווה שזה בסדר מצידך.

fannyd

New member
אז אנחנו לא מסכימות

גם אם האם הביולוגית לא נוכחת פיזית היא נוכחת גם נוכחת בחייו של הילד שנשאה וילדה, לעתים יותר ולעתים פחות. היא קיימת גם קיימת בתודעה של הילד שמפתח כלפיה במהלך השנים קשת של רגשות מכעס עד חמלה והרגשות הללו קשורים קשר אדוק לאישיות המתגבשת ולסביבת הגידול.

יסמין@

New member
יותר מעניין ככה

ועל איזה ילד? כל ילד וכל ילדה=אינדיבידואל והכללה גורפת מפספסת את ראיית הפרט האינדיבידואלי.
זאת ועוד: זה שהיא קיימת בביוגרפיה ובתודעה ובזיכרון לא אומר שצריך לכנות אותה בשם לא מדויק ולא מתאים (לדעתי).
וברור שכל זה משקף את דעתי האישית והבלתי מחייבת וכו' וכו'

fannyd

New member
לדעתי הנוכחות קיימת בצורה גורפת

היא בהחלט לובשת צורה בהתאם לאישיות וסביבת הגידול של המאומץ.

יסמין@

New member
אז בעצם אנחנו מסכימות

א. האישה שילדה (או בכל שם שתרצי לכנות אותה) היא עובדה ביוגרפית בלתי מעורערת, ולכן היא קיימת במידה כזו או אחרת בתודעה ובזיכרון של ילדים/ות שאומצו

ב. הנוכחות והזיכרון וכו' נחווים בצורה אינדיבידואלית: שונה מאדם לאדם, וגם משתנה במהלך השנים אצל אותו אדם.

משתפרת

New member
פאני, הפעם אני מסכימה איתך

כשאימצנו את לינדו הייתי בטוחה שיולדתו שחתמה על מסירתו לאימוץ וויתרה על התפקוד שלה כהורה- סיימה בזאת את תפקידה כאמא. החיים ולינדו לימדו אותי אחרת, לימדו אתי שהיא נעדרת-נוכחת בתודעה שלו, ולכן גם בשלנו.
בדרך כלל אמא יולדת את הילד ואז מתפקדת כהורה. אצל הבן שלי התפקידים הללו התחלקו. אמו הביולוגית ילדה אותו ואני קיבלתי באהבה את העונג של לתפקד כהורה, ביחד עם אביו. את החלק הזה באימהות אי אפשר לקחת ממנה, והיא בהחלט ולגמרי לא יצאה מהחיים של בני ברגע שאימצנו אותו. החל מהגיל בו קלט שהיא אכן ילדה ומסרה אותו לאימוץ- יש לה מקום במחשבותיו וברגשותיו. לא משנה כמה טוב אתפקד כאמא שלו, את המקום הזה לא אוכל לקבל.
ועוד משהו: גם אם הייתי משוכנעת שיולדתו של בני איבדה כל זכות לתואר אמא (ואני לא), הייתי שומרת את התובנה הזו לעצמי ברגע ששמעתי אותו אומר "אמא ראשונה" או "אמא מולידה". עם רגשות (של בני או של כל אדם אחר) אינני מתווכחת, וחשוב לי שהוא יוכל להתבטא בחופשיות- גם כשדעתו שונה משלי.
אז פאני, למרות שלא פעם אנחנו מסכימות לא להסכים- הפעם דווקא נסכים להסכים.

למעלה