המת שחזר לחיים!! ומספר מה היה לו!!(וידיאו קצר

ליבליך

New member
גל איננו מחשבה

ואת תיאוריית המיתרים אני לא מכיר מספיק כדי לדון בה באופן רציני, אבל גם בלעדיה דואליות גל-חלקיק היא עיקרון פיזיקלי - אין הבדל בין גלים לחלקיקים, כל ה"ישויות הפיזיקליות" מתנהגות לפעמים כחלקיק ולפעמים כגל, פשוט לגבי ה"חומר" ההתנהגות הגלית מתבטאת רק בתנאים מאוד מסויימים, ולגבי ה"אנרגיה" ההתנהגות החלקיקית מתבטאת רק בתנאים מאוד מסויימים. אור מתנהג לפעמים כגל ולפעמים כחלקיקים חסרי מסה. אבל אור אף פעם לא מתנהג כ"מחשבה" (איך בכלל מתנהגת מחשבה?)

דווקא חלק מהדברים שאנשים

הזכירו שם באמת מעוררי מחשבה, במיוחד הקטע על מציאות אחרת מהמציאות החומרית שלנו כאן.

טלי1960

New member
יש המון אנשים שנפגשו עם עבמים....

ויכולים להעיד על ניסויים שהעבמים עשו בהם, יש אנשים שיעידו כי ראו רוחות רפאים מסתובבות בביתם, ויש אנשים שמדברים על בסיס יומי עם מתים. אתה כמובן רשאי להאמין לספורים אלה ולהתייחס אליהם מאד ברצינות או שאולי לבדוק מדעית מה ארע שם. את האור ו"המנהרה" כבר הצליחו להסביר ואפילו ערכו ניסויים. היום ידוע שמניעת חמצן מהמוח לזמן מסוים יוצרת תמונת מנהרה מוארת כאשר האור מתרכז בתוך עיגול צר....כל השאר פרי דמיון מעוות שנוצר מהרעב לחמצן. לא מזמן הראו בערוץ 8 איך עושים ניסוי מהסוג הזה ועל דיווח מאד אמין על מפגש של ה"מת" עם ישו ומריה.... שים לב שכל אחד מפתח סיפור על "העולם הבא" על פי הדת שלו. שמת לב שבסרטון שהבאת רק האדם הדתי חלם על ציצית ,טהרה,שמירת שבת וכו.? החילוניים שחוו חוויה דומה לא דברו על שום סממן דתי. תאמין לי שכאשר עושים סרטונים כאלה עם מטרה מאד ברורה,אתה נתון להשפעה על פי מה שהבמאי רוצה שתראה. ראיתי פעם סרטון שכזה ה"מוכיח" קיומם של עבמים ולרגע אפשר היה להשתכנע שאכן יש המון חוצנים סביבינו. אני מציעה לך להיות מעט יותר סקפטי והרבה יותר מפוקח וביקורתי.

יהונתl

New member
איך תסבירי את זה

שלמרות כל "ההוכחוות המדעיות" אנשים חוזרים בתשובה? אמונה זה מעל לטבע ומעל לכל המחקרים. גם המדענים כבר השלימו עם זה שהם לא יכולים להבין הכל.

טלי1960

New member
מדענים מניחים מראש שיש המון תעלומות לפתור

ובהחלט לא הכל ידוע עדיין. לא נראה לי שתמצא מדען שיגיד שהוא יודע הכל.ואם כן,הוא דביל מוחלט. אנשים חוזרים בתשובה מהמון סיבות, משבר נפשי,אכזבה קשה,לב שבור,חיפוש,תהייה,צורך בהאחזות במשהו ,נחמה, הדרכה ועוד ועוד... אני מכירה בחור שחזר בתשובה לאחר שהוריו נפטרו והוא חש בדידות וצורך אדיר שינחו אותו בחיים. מכירה בחורה שגבר זנח אותה והיתה שבורה לרסיסים,האמונה נתנה לה סולם כדי לצאת מהמשבר. אני לא נכנסת לתוך מגוון השיקולים של אדם הבוחר לחזור בתשובה ואינני שופטת אותו,אני רק טוענת שהסרטון שהובא כאן הוא מגמתי,הוא חד צדדי ללא דברי מדענים או חוקרי מוח,הוא לא מאוזן מבחינת ממצאים והוא תמוה לאור העובדה שכל אחד שחווה חוויה שכזו מתאר אותה מתוך אמונתו, הנוצרי מתאר את ישו בהזייתו,החרדי מתאר את הציצית,הטלית והשבת ואילו החילוניים מדברים על משהו רוחני ומיסטי ללא קשר לדת כלשהי, זה רק מוכיח שהכל יציר מוחינו בשעת מחסור בחמצן והמוח שלנו הוא שיוצר תמונות על פי הווית חיינו ולא מעבר לזה. כבר אמרתי כאן שנעשו ניסויים מבוקרים ויש ספרות מגוונת למי שמעוניין. באופן כללי אני מציעה ,לחשוב היטב ולבדוק בדקדקנות היכן אתה בוחר לתת את אמונך ולא ללכת שבי אחרי סיפורי קסמים וניסים. זכור שחיים רק פעם אחת!. חבל לבזבז אותה באמונות סרק ובתענית הנפש והגוף.

טלי1960

New member
טוב נו,מה אני מצפה מאחד שמאמין לסיפורי

העולם הבא.... ברור שהוא יאמין גם בעבמים. שלחו לי פעם סרטון על רוח רפאים שחיה באיזה בית בבריטניה.נורא נורא משכנע... אני בטוחה שאתה היית מאמין שהכל אמת... הם מראש בונים על אחד כמוך...חחח

לקשמי

New member
שאלה

קראתי את השרשור הזה ואת ההודעות שלך ואת מה שכתבת לגבי המדע. רציתי לשאול אותך: האם את מדענית? כלומר, האם הדברים שאת יודעת מהמדע, הם מסקנות שאת בעצמך הגעת אליהם, אחרי שחקרת ובדקת באי אלו שיטות מחקר מדעיות, או שמא אלה דברים שקראת ו/או שמעת עליהם?

טלי1960

New member
תמיד אפשר להטיל ספק במדע,

מה גם שהמדענים עצמם ספקנים ומטילים ספקות בכל. יש מחקרים מוטים ויש מחקרים שגויים ויש מחקרים שהביאו מסקנות מאד חד משמעיות. במדע יש מהכל. אני מכווה שברור לך שאין אף מדען המשתתף בכל הניסויים הנערכים בעולם וגם לא היה חבר אישי של איינשטיין או ניוטון ,וגם לא בדק בעצמו את כל המחקרים המתפרסמים בכתבי עט. אז מה? זה אומר שיש לפסול את כל המחקרים? ואולי עדיין נאמין שכדור הארץ מרכז מערכת השמש, והשמש היא זו המסתובבת סביבו? יש עובדות מחקריות שאיתן לא ניתן להתווכח ועליהן אין חולק. לצערי, אנישי דת מאד התאכזבו לגלות שאנחנו לא מרכז של שום מערכת,לא של השמש ולא של הגלקסיה.שאנחנו סתם כוכב פינתי קטן בשביל החלב. הכעס על הסתירות בין המדע לדת הביאו לידי כך שגלילאו אכל אותה בעינויים... גם דרווין ותורת האבולוציה הוקצו מחמת מיאוס על ידי אנשי הדת,מסתבר שהאדם הוא עוד בעל חיים בטבע שהתפתח בשלבי האבולוציה ולא הוצנח לכדור הארץ בגיל 20 (לפי המסורת היהודית). הדת מתקשה עם עובדות מדעיות ,במיוחד אלה המוכיחות שהדברים נוגדים את האגדות בתורה. אז אפשר להשתיק את דרווין ואת גליליאו,אך המדע ימשיך לספק עובדות. אנשי הדת שלא ישכילו לקבל עובדות ולפקוח עיניים,ישארו אי שם עם סיפורי בריאה ,תפוח ונחש, וילכו ויתנתקו מהחברה הנורמטיבית יותר ויותר.

tamarhp

New member
לא אנשי דת מהיהדות...

בכל מקרה, תורת האבולוציה ומחקרים אחרים לא סותרים את היהדות.

טלי1960

New member
אני לא שמעתי רב המקבל את תורת האבולוציה

זה הרי סותר את הבריאה "יש מאין". לא יתכן שאדם המאמין בסיפורי התורה יאמין גם באבולוציה, אולי תסבירי לי איך הדבר אפשרי?

tamarhp

New member
יש המון רבנים שאומרים אחרת

זה לא סותר שום דבר. כתוב בתורה שהבריאה לקחה 7 ימים. אבל יש לי שאלה אליך: מהו יום? אנחנו אומרים "יום" ומתכוונים מהרגע שהשמש זורחת עד שהיא שוקעת (או זורחת שוב). אבל השמש נבראה רק ביום הרביעי.... הא, איך זה? אם אדם היה כותב את התורה הוא לא היה עד כדי כך מטומטם לא לחשוב על הפרט הבסיסי הזה ודווקא הגיוני יותר לברוא קודם את הכוכבים ורק אחר כך דברים אחרים, אבל זה לא כך. לכן אנחנו לא מתייחסים ל"יום" במובן של יממה, אלא במובן של תקופה. העולם נוצר בתהליך ארוך מאד, בדיוק כמו שהמדענים אומרים. ההבדל היחיד הוא שהמדענים חושבים שהכל נוצר במקרה, ואילו אנו טוענים שהכל נוצר מתוך השגחה וכוונה אלוקית. המדענים טוענים שהיה המפץ הגדול וכך הכל נוצר - אנו טוענים שאלוקים הוא זה שברא את המפץ הגדול. מאמר חביב על כך שלא יכולות להיות סתירות בין תורה למדע - http://www.kipa.co.il/magazine/show.asp?id=4669 בשבילך אני מעתיקה מתוכו כמה קטעים על האדם והקוף - הורדתי קטעים באמצע, לדעתי כדאי לך לקרוא את המאמר כי הוא מסביר יותר טוב ממני את הנושא, אם זה באמת מעניין אותך (המאמר לא בא לשכנע או להחזיר בתשובה כי הוא ממילא נכתב באתר דתי, הוא בא להסביר). "לפי תורת ההתפתחות של דארווין האדם מוצאו מן הקוף, ולפי התורה האדם נברא על ידי אלוקים. לכאורה זו סתירה חמורה. אלא שאם ניעזר במפתח עליו דיברנו קודם נגלה שגם כאן אין שום סתירה. " "כשהתורה אומרת שאלוקים ברא את האדם היא רוצה לומר בזה דבר אחד - האדם אינו קיים 'סתם', תולדה חסרת פשר של איזו אקראיות סתמית בלתי מכוונת. לא. הוא יציר כפיו של אלוקים, והוא ברא אותו למטרה מסוימת. הוא גם נתן בו כוחות, יכולות וכישרונות מסוימים ("צלם אלוקים") כדי להגשים את המטרה הזו. " (...) "אבל לגבי השאלה איך בדיוק הוא ברא את האדם, האם מן הקוף, מן האמבה או מהזנב של החתול, התורה לא מדברת בכלל. זה לא רלוונטי בכלל לנושא שלה. הרי הקב"ה הוא כל יכול, וכי חסירות לו דרכים לברוא אדם? הוא יכול לעשות זאת מהר ויכול לעשות זאת לאט. יכול בהתפתחות אבולוציונית הדרגתית ויכול בדילוגים ובמוטאציות פתאומיות. הכול אפשרי. " (...) "מבחינת התורה ייתכן שהאדם התפתח במשך אלפי שנים מן הקוף או ממה שזה לא יהיה, ובגמר תהליך ההתפתחות האבולוציונית שלו, כשהוכשר לקבלת תודעה ערכית ולכך שיחול בו מוסר הקודש – או במילים אחרות – "צלם אלוקים" – אומרת התורה "ויברא אלוקים את האדם בצלמו". כל מליוני השלבים שקדמו לזה הם פרטים חסרי חשיבות לנושא של התורה ויכולים להיכלל באמירה הכללית של "ויברא אלוקים את האדם". " אגב, אם הנושא מעניין אותך מאד (מבחינתי תורה ומדע זה אחד הנושאים הכי מרתקים שיש), לרב זמיר כהן יש ספר יפהפה (במיוחד התמונות שם!) בשם "המהפך" עם המון המון הסברים (כולל מחקרים של פרופסורים מארצות שונות, תמונות, המחשות ועוד - ספר צבעוני וגדול) על "התנגשויות" כביכול של התורה והמדע, ומראה איך המדע פתאום גילה שהוא טעה או דברים שהתורה אמרה לפני אלפי שנים ורק עכשיו המדע גילה, או איך המדע מסתדר עם מה שכתוב בתורה.

tamarhp

New member
אגב,

פעם אבא שלי העביר לנו דבר תורה שבתי בנושא, והוא העלה כמה נקודות נוספות (מעבר למה שמוזכר במאמר) - א. בנוגע לאדם והקוף - ישנם פרשנים שאומרים כי אחד העונשים על מגדל בבל היה שחלק מהאנשים הפכו למעין קופים. יתכן שאלו השרידים שמצאו? ב. יתכן שהיה זן דומה לאדם שאכן התפתח מהקוף ועם הזמן נכחד, אך יש הבדל בינו לבין האדם - שהאדם הוא בעל בינה, יכולת דיבור ותקשורת, ובעיקר צלם אלוקים. ג. לפני המבול, חוקי הטבע היו שונים לגמרי. לדוגמה, לא היה מצב של קשת בשמים והוא נוצר רק לאחר המבול - אז חוקי הטבע השתנו. יתכן שישנם דברים שהמדענים מפרשים לפי חוקי הטבע הידועים כיום, אך בעצם חלק מדברים ממפורשים לא נכון כיוון שהם היו בתקופה בה חוקי הטבע היו שונים.

טלי1960

New member
סליחה תמר,את מכירה את תורת האבולוציה?

אין קשר בין הקופים של אביך לבין התפתחות אבולוציונית שלגביה למדע יש הוכחות מאד חד משמעיות מאחר ויש כל כך הרבה מאובנים מתוארכים.

tamarhp

New member
מכירה.

מה המאובנים אומרים? שיש גזע מסויים שהתפתח מהקוף לצורת אדם. בכל מקרה מה שכתבתי הן נקודות נוספות בחבד - אשמח אם תקראי את המאמר כדי להבין יותר על מה אני מדברת, אין טעם שאני אכתוב במילים שלי מה שכבר כתוב..

טלי1960

New member
ממש לא!!!

תורת האבולוציה מדברת על הברירה הטבעית! על הורשת גנים מנצחים,חזקים יותר, שהוכיחו עצמם מועילים להמשך הקיום של אותו מין. מינים שונים התפתחו בשל תנאי אקלים שונים,סביבה שונה ותנאי שטח שונים. הרצף ההתפתחותי של כל מין נמצא באובנים ואפשר להתחקות כל שלבי ההתפחות שעבר אותו מין. האדם אינו שונה מבחינת שלבי ההתפתחות האבולוציונית והשרידים מעידים על רצף התפתחותי לאורך הדורות כאשר המקור לכל חי על פני כדור הארץ הם בעלי חיים ימיים. הקוף הוא רק שלב אחד בודד מתוך רצף גדול של שלבים שעבר האדם. חג שמח ושנה טובה.

tamarhp

New member
נו?

איך זה סותר את מה שכתבתי ואת המאמר? טרחת לקרוא בכלל או שאת רק מתלהמת?

טלי1960

New member
האדם לא התפתח מקוף לאדם!!!

האדם התפתח בשלבים רבים מאד תוך מוטציות גנטיות שעברו בתורשה החל מתא אחד בודד שהחל דרכו בים ועד לאדם כפי שנראה כיום. הקוף הוא רק שלב אחד קטן שאחריו היו שלבים רבים נוספים ולפניו היו שלבים רבים נוספים. להגיד שהאדם נוצר מהקוף זה להתעלם מכל התהליכים האחרים בדרך.

למעלה