המת שחזר לחיים!! ומספר מה היה לו!!(וידיאו קצר

טלי1960

New member
התייחסתי להודעה הזו כולל לגבי אורך היממה

כתוב,ויהי ערב ויהי בוקר יום אחד... אורך היום הוא ברור ומנוסח היטב. לגבי השאר עניתי לך בפרוט בתשובותיי האחרות. י

tamarhp

New member
מהו ערב ומהו בוקר?

הערב והבוקר נקבעים על פי השמש, והשמש עוד לא נבראה. גם בשירים וטקסטים אחרים, ערב מציין סיומה של תקופה ובוקר - התחלה של תקופה (ביהדות זה הפוך אגב). הערב והבוקר אינם במשמעות המילולית של היממה כיוון שעוד לא נבראה השמש הירח ומערכת הכוכבים.

tamarhp

New member
נכון

מי אמר שזה היה "הוקוס פוקוס"? אולי תהליך היצירה מעפר לקח כמה אלפי ומיליוני שנים? אתה יודע מהיכן נוצרו החלקיקים הראשונים?

לקשמי

New member
אפשרי בהחלט

ושוב אני אומרת שאני אינני דתיה. אך תורת האבולוציה בהחלט אינה סותרת את סיפור הבריאה. המדע מדבר על "המפץ הגדול", בדיוק כמו שהיהדות וגם מסורות רוחניות אחרות מדברות על כך שהעולם נברא בהשפעה של תדר/צליל מסוים. (ביהדות זה מתואר כמאמרות של "יהי אור", במסורות אחרות זה מתואר כצליל אבל כל התיאורים האלה באים רק לעזור לנו, בני האדם להבין את סיפור הבריאה עד כמה שהמוח האנושי מסוגל לקלוט).

טלי1960

New member
תורת האבולוציה אינה סותרת את סיפור הבריאה???

סליחה??? אנא ראי תשובתי לתמר בנושא האבולוציה ומשמעותה. האדם לא הוצנח על פני כדור הארץ אלא התפתח ברצף מדורג בדיוק כפי שהתפתחו בעלי החיים האחרים. המקור לכל בעלי החיים אינו בריאה פתאומית אלא רצף התפתחותי מתוך תאים בודדים שהתפתחו בים והפכו לבעלי חיים ימיים שבהמשך עברו לחיות ביבשה. תורת האבולוציה מדברת על הברירה הטבעית,כאשר כל מוטציה גנטית עוברת לדור הבא רק כאשר הוכיחה עצמה ככדאית ותומכת בשיפור סיכוי החיים של אותו מין. איך כל זה מסתדר עם האדם,הצלע,התפוח והנחש?

לקשמי

New member
קודם כל הבהרה:

אני אינני דתיה (אם כי מאמינה באלוהים) כך שאין שום סיבה לחשוד בי שאני אוייבת המדע או שאני פוסלת כל מחקר מדעי שיוצא. אני רק אומרת שההרגשה היא שהמדע היום הפך גם הוא לסוג של דת. ומה שמעניין הוא שמי שהופך אותו לדת הוא דווקא לא המדענים עצמם, אלא דווקא אנשים פשוטים יותר, בדרך כלל כאלה שלא מבינים דבר וחצי דבר במדע ומקבלים ללא עוררין כל מחקר מדעי חדש שמתפרסם. אז מה ההבדל בין זה לבין להאמין באמונה עיוורת בכל דבר שאומר איזה רב או בכל דבר שכתוב בספר קודש כזה או אחר? מדענים אמיתיים יודעים שהמדע הוא לא חד משמעי ואם היום הגיעו למסקנה מסויימת במחקר מסויים זה לא אומר שהמסקנה לא יכולה להיות מופרכת בעתיד, על ידי מחקר אחר. המדענים גם יודעים שהיום המדע הוא די מוגבל ושעדיין אין גם את האמצעים לחקור ולדעת הכל. לכן מדען אמיתי יטיל ספק אפילו בתוצאות מחקר שלו עצמו. את אומרת שההבדל בין הדת למדע הוא שהמדענים מודים שהם לא יודעים הכל לעומת הדתיים שבטוחים באמת המוחלטת. מתוך קריאת ההודעה האחרונה שלך (שאליה הגבתי בשאלה) אני מבינה שאת כבר בהרגשה שבגלל שקראת מחקר או שניים את כבר יודעת הכל, עד כדי כך שאת מרשה לעצמך לזלזל וללעוג לאמונות של אנשים אחרים. זה לא נראה לך קצת חסר היגיון ואפילו נוגד את הגישה של המדע? בדיוק כמו הטענה שלך כלפי הדתיים, גם את בעצם כבר בהרגשה שאת יודעת הכל, שהאמת המוחלטת נמצאת בידייך ומי שלא מחזיק באמת הזאת ראוי ללעג ולבוז. אז מה ההבדל בין הגישה שלך לבין הגישה של אותם דתיים שלדברייך לא מוכנים לקבל אמת אחרת?

טלי1960

New member
קראתי קצת יותר ממחקר או שניים,

עם כל הכבוד למוגבלות המדע,עדיין יש עובדות שלא ניתנות לערעור, למשל, השמש אינה סובבת את כדור הארץ אלא כדור הארץ סובב את השמש. למשל,האדם לא הוצנח לכדור הארץ וכך גם לא בעלי החיים,תורת האבולוציה די איתנה בהוכחותיה והן נמצאות בכל פינה בכדור הארץ.. למשל,כל החוקים הבסיסיים בפיסיקה,כימיה ומתמתיקה, זהו מדע שבסיסו "קשה" ויסודותיו יציבים. לא משנה מה כתוב בסיפורי הבריאה,עדיין יש הוכחות מדעיות מסוימות שהן מוצקות מספיק . למשל,שהשמים אינם מורכבים ממים כפי שכתוב בסיפור הבריאה.

tamarhp

New member
תפוז עושה בעיות היום... קורה לכולנו

נכון, אי אפשר להכחיש שכדוה"א סובב את השמש. אבל סתם דוגמה - למה אי אפשר להכחיש שהאדם הוצנח לכדוה"א? לא שאני חושבת ככה, אבל סתם דוגמה... את יכולה לומר על האבולוציה וכו' - אבל אני יכולה לטעון שמדובר בעולם כולו מלבד האדם, ואם יש חפירות או מאובנים או כל דבר אחר שאומר שגם האדם התפתח בשלבים - אני יכולה לומר שזה לא היה אדם אלא זן אחר שדומה לו.. מי אמר שהאדם לא הוצנח? (שוב - אני אולי לא חושבת שהאדם נברא פתאום, כפי שכתבתי בהודעה למעלה, אבל אני אומרת שיש דברים שאת לא יכולה לקבוע בוודאות). ובנוגע לשמים - לא כתוב שהשמים מורכבים ממים, הגיע הזמן שתחזרי על החומר. כתוב שמעל לשמים יש מים. מה הכוונה מעל לשמים? אנחנו לא יודעים וכנראה גם לא נדע. אולי מדובר במשהו רוחני וסמלי בלבד.

טלי1960

New member
כתוב שאלוהים הצניח גם את כל בעלי החיים.

לא כתוב מעל השמים אלא שאלוהים הפריד בין הימים(מים של מטה) לבין השמים(מים של מעלה). תראי,בני האדם בתקופה ההיא ראו שהשמים כחולים(כמו הים) ויורד מהם גשם(מים) ולכן טבעי היה להניח כי בשמים יש מים. זה רק מוכיח כי סיפור הבריאה הוא מאד חביב אבל מתבסס על אגדות עם שבני האדם המציאו.

tamarhp

New member
את ממש אוהבת להמציא?

"ויאמר אלוקים יהי רקיע בתוך המים ויהי מבדיל בין מים למים" (הרקיע = השמים - מבדילים בין מים למים) "ויש אלוקים את הרקיע ויבדל בין המים אשר מתחת לרקיע (=שמים) ובין המים אשר מעל לרקיע ויהי כן". איפה כתוב שהשמים עשויים ממים? ולמה את לא אומרת שלא כתוב - בזמן שכתוב במפורש? ולא כתוב שאלוקים הצניח. כתוב שהוא ברא. איך הוא ברא? לא מפורט, ע"ע המאמר למעלה, שכמובן לא טרחת לקרוא כדי שחס וחלילה לא יהרוס לך את הטענות שלך.

טלי1960

New member
תמר חמודה,

נראה לי שאין טעם בדיון כאשר את נעולה בכיוון מאד מסוים ואינך מסוגלת להביט ימינה או שמאלה. אני לא רוצה חלילה לערער אמונתך ולכן אפסיק כאן. מאחלת לך שנה מאושרת וטובה. טלי.

tamarhp

New member
כפי שאומרים

"יש לי תיאוריה, אל תבלבלו אותי עם עובדות". טלי, את טוענת משהו מסויים, אני מוכיחה לך שאת טועה, ואת בורחת... שתהיה לך שנה טובה!

טלי1960

New member
כעוסקת במדע,קראתי קצת יותר ממחקר או שניים,

עם כל הכבוד למוגבלות המדע,עדיין יש עובדות שלא ניתנות לערעור, למשל, השמש אינה סובבת את כדור הארץ אלא כדור הארץ סובב את השמש. למשל,האדם לא הוצנח לכדור הארץ וכך גם לא בעלי החיים,תורת האבולוציה די איתנה בהוכחותיה והן נמצאות בכל פינה בכדור הארץ.. למשל,כל החוקים הבסיסיים בפיסיקה,כימיה ומתמתיקה, זהו מדע שבסיסו "קשה" ויסודותיו יציבים. לא משנה מה כתוב בסיפורי הבריאה,עדיין יש הוכחות מדעיות מסוימות שהן מוצקות מספיק . למשל,שהשמים אינם מורכבים ממים כפי שכתוב בסיפור הבריאה.

למעלה