הנאה מרובה לכולם היום בהאנגר 11

The Walrus

New member
האמת שהייתי בהלם

אני כמובן לא עשיתי את זה, והייתי בהלם לראות כמה אנשים עשו.

Ivory Flower

New member
ההגדרה לא מדהימה, אבל הכוונה אכן הובנה

וכן, הייתי רוצה לראות את זה משוחזר על-ידי הקהל. אפשר לראות את האקט הזה בשני מובנים: המובן השטחי יותר - סתם בשביל להרגיש יותר כמו בסרט, להסחף עוד בחוויה של האלבום, אולי אפילו להסחף עם הקהל ואז לקבל את הבום שמציג את ההשלכות השליליות של הכוח הזה וכמה מסוכנת יכולה להיות ההסחפות הזו, לשני הצדדים. אם לא להסתכל על המשמעות של ההצלבה, זה מרגיש יפה. ויש את המובן העמוק יותר, שמשום מה את מתעלמת ממנו - לעשות את זה בתור אקט של מחאה, כמו שכתב הבחור בהמשך. אני רואה בזה משהו מאוד חזק, אם הקהל היה עושה את זה. (גם ווטרס וגם אוליב לא צינזרו את and that one looks jewish...get them up against the wall כששרו את זה בארץ מול קהל יהודי, למרות שגם זה לא ביטוי בעל קונוטציה חיובית.) חורה לי שאת אומרת את זה מגישה כזו מזלזלת - "הם (בהופעה של ווטרס) לא מבינים את המשמעות של זה, והייתי מצפה ליותר מיושבי הפורום". יש משמעות נוספת לאקט הזה, מעבר למובן מאליו. ההצלבה אמנם רחוקה מלהיות יצירת אמנות, אבל גם אותה אפשר לפרש בכמה וכמה אופנים, ודווקא כאילו-להכנס לעולם שמוחים נגדו זה סוג של מחאה. אציע לך להסתכל על זה בגישה שונה. הרי אחד הדברים היפים במוזיקה זה שהתגובה היא אישית, ואין מקום לדעות חד-משמעיות כמו איך ראוי להגיב ואיך לא ראוי. לא כך?

דווקא כאן אני רואה מקום לדיון על האקט הזה

בניגוד למגל ולך, אני לא רואה את המחאתיות שבאקט הזה. מי שמסתכל מהצד, אינו רואה מחאתיות. הוא רואה אנשים שמחקים את הצופים הזומבים והמוסתים שבסרט, ומפרש את זה כאקט של הזדהות. גם אם כוונותיכם טובות, תנסו לחשוב איך זה נראה מבחוץ, איך אקט כזה יתפרש על ידי אחרים. ניקח דוגמא: נניח שבסרט היה מדובר בלבישת מדים נאציים, או הנפת שלטים עם מסר גזעני - בדיוק אותו המסר שבסרט, רק באמצעים אחרים - האם גם אז הייתם עושים את זה? דבר נוסף: יש הבדל בין מי שנמצא על הבמה, מי שהוא - לצורך העניין - שחקן המשחק תפקיד, לבין הקהל. לכל אחד מהם תפקיד אחר לגמרי. הרי ווטרס, המדמה עצמו לפינק, המדמה עצמו לדיקטטור גזעני, אינו באמת מחזיק בדעות גזעניות, נכון? בהחלט יש, וצריך להיות, דיאלוג בין האמן לבין הקהל, וחשוב לתת פידבק לאמנים, שהמסר שלהם מובן על ידינו. אבל הדרך לעשות זאת אינה ע"י חיקוי של התופעות כנגדן האמן יוצא - נהפוך הוא. הרי לא תשתמשו בסיסמאות גזעניות, או באלימות כלפי מיעוטים, כדרך לתת פידבק לאמן, הלא כן? לפחות כך אני מקווה. ואשמח לשמוע גם מאנשים אחרים, מה דעתם.

וממתי שמים על מי שמסתכל מהצד?

למה שאנחנו נזרום עם הזרם ונחשוב תמיד על מה יגידו האנשים שצופים בנו מהצד? דווקא פה אני מתאכזב ממך... במקום שכל אדם יעשה את מה שהוא חושב לנכון ויעמוד על העקרונות שלו גם אם הן לא נראות טוב בעיני האחר את למעשה אומרת תעשו דברים שיראו בפני הצופים מהצד כדברים נורמלים וטובים.. האקט הנל הוא לא פוגע באף אחדד ואינו בא בדרך ישירה להפגין פאשיזם אלא בא למעשה למחוא נגד הפאשיזם בצורה שהיא אוניברסלית והיא לא פוגעת באף אדם! יש הבדל בין להצדיע לתנועה כביכול שלא קיימת במציאות אלא קמה בתוך אופרת רוק כדי למחוא נגד המשטר ללהרים שלט עם כתובות גזעניות שכן עלולות לפגוע גם מתוך מחאה... הצדעה לא 0פוגעת באיש! ולכן אין סיבה שלא נצדיע גם כהשתתפות במחאה שלו

Ivory Flower

New member
הבה נתדיין ../images/Emo45.gif

אני יכולה לומר שההצלבה היא חיזוק למה שהולך על הבמה. מובן שיש הבדל בין מעביר המסר למקבל המסר, אבל אני לא רוצה להיות פאסיבית במה שמתרחש, וככה אני עוזרת לו לייצר את המציאות (השלילית) שעליה הוא מדבר, ובכך להעביר את המסר בדרך שלי. זו נקודת מבט שחשבתי עליה עכשיו, אבל זה לא מה שחשבתי אז. ואיך את יכולה להכליל ולומר שמי שמסתכל מהצד לא רואה מחאתיות? עובדה, מגל ואני, שני אנשים זרים, ראינו את המחאתיות בזה. תאמרי שאת, בתור מסתכלת מהצד, לא רואה את המחאה שבדבר, וזה לגיטימי - שוב, זה עניין של פרשנות. גם לשיר איתו שורות כמו get them up against the wall יתפרש על-ידך כשיתוף פעולה זומבי עם הפאשיזם?

למעלה