הנאום שבו נרצח רבין

1ספי11

Well-known member
אינך מסוגל לזהות עובדה גם אם היא תכה אותך בפנים :).
זה שאתה מסתפק בתקיפתי/השמצות והשחרות כהרגלך, במקום להתייחס ולו ברבע מילה עניינית לתוכן, מבחינתי מלמד עליך פי כמה מאשר עלי. זה שתמשיך בדרך זו גם בתגובתך הבאה, כנ"ל.

הרבה בריאות ספי.
מיצינו להיום.
עוד דוגמא אופיינית לניהול דיון. לזרוק ערימות של חרא ולברוח.
אני לא תוקף אותך כשאני מבקש ממך להביא מקור לידיעות שלך כשאתה טוען שהתקשורת משקרת.

Harrington

Well-known member
מנהל
עוד דוגמא אופיינית לניהול דיון. לזרוק ערימות של חרא ולברוח.
אני לא תוקף אותך כשאני מבקש ממך להביא מקור לידיעות שלך כשאתה טוען שהתקשורת משקרת.
לברוח? 8 פעמים אני מציע לך, מבקש ממך, כמעט מתחנן בפניך, הבה נדון בתוכן הדברים שנכתבו. אתה מתחמק בכל תגובה, רק בא בטענות משמיצות, לא מתייחס אף לא לפסיק באופן ענייני, ומעלה מסכי עשן כדי לעמעם את כל הנ"ל ושוב להשחיר את פני.

בחייאת ספי. לא כל קוראיך מפגרים. תתרגל לזה פעם.

בזאת באמת מיצינו. אי"ה לא אקרא את תגובתך הבאה, שאת תוכנה אני יודע לנבא כבר כעת (מה לעשות, יש בינינו גם כאלה שכן מפיקים לקחים ולומדים מנסיון :)).
אם וכאשר תחשוק ותהיה מסוגל לקיים דיון ענייני, שמא תגיד שאני בורח ושאר מרעין בישין, אצהיר באופן הברור ביותר: אני כאן למטרה זו. אבל אוסיף: אני לא כאן למשחקים שלך. בשביל זה יש לך את החברים מהקבוצה הפבלובית מהגן. אינך זקוק לי לשם כך.

הרבה בריאות, רות סוף.

1ספי11

Well-known member
לברוח? 8 פעמים אני מציע לך, מבקש ממך, כמעט מתחנן בפניך, הבה נדון בתוכן הדברים שנכתבו. אתה מתחמק בכל תגובה, רק בא בטענות משמיצות, לא מתייחס אף לא לפסיק באופן ענייני, ומעלה מסכי עשן כדי לעמעם את כל הנ"ל ושוב להשחיר את פני.

בחייאת ספי. לא כל קוראיך מפגרים. תתרגל לזה פעם.

בזאת באמת מיצינו. אי"ה לא אקרא את תגובתך הבאה, שאת תוכנה אני יודע לנבא כבר כעת (מה לעשות, יש בינינו גם כאלה שכן מפיקים לקחים ולומדים מנסיון :)).
אם וכאשר תחשוק ותהיה מסוגל לקיים דיון ענייני, שמא תגיד שאני בורח ושאר מרעין בישין, אצהיר באופן הברור ביותר: אני כאן למטרה זו. אבל אוסיף: אני לא כאן למשחקים שלך. בשביל זה יש לך את החברים מהקבוצה הפבלובית מהגן. אינך זקוק לי לשם כך.

הרבה בריאות, רות סוף.
אתה מציע להתייחס לתוכן בלי שאתה מביא תוכן.
אתה טוען שהתקשורת משקרת ואתה לא מביא שום מקור אחר שלדעתך מביא אמת.

אתה דומה קצת לשלושת הקופים שלא רואים ולא ושומעים אבל במקרה שלך זה לא מפריע לך לדבר.
אין על אמונה.

להזכירך, בהנחה שאתה מבוגר מספיק בשביל לזכור את התקופה אישית, לרבין לא היה, נכון למועד הרצח, שום סיכוי בעולם לנצח את הבחירות שהיו צפויות להתקיים שנה מאוחר יותר. אמנם לא ניתן לסמוך על סקרים וכו', אבל מצבו בהם היה קשה פי כמה ממצבו של נתניהו בסקרים דהיום (סתם דוגמה). אמנם היה קהל גדול שהגיע לשמוע אותו באותו ערב ותכל'ס, אני שמח עבורו על כך שזה מה שראה וחווה ברגעיו האחרונים. אבל לנצח בבחירות לא היה בקלפים עבורו. הוא הלך רחוק מדי שמאלה לשם כך (או שפרס הוביל אותו רחוק מדי, תבחר לבד).
אז צדקתי,היה צריך לשים את הפלסטינים על אש קטנה ולפתור את הבעיה הקטנה יותר עם סוריה.

רק זה היה מבטיח ניצחון לפרס,

אבל הוא ניסה להתחכם ולהרויח מהרצח של רבין,אבל לא הספיק.

עד שנערכו הבחירות ההתלהבות מרבין ירדה והכעס מהפיגועים עלה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אז צדקתי,היה צריך לשים את הפלסטינים על אש קטנה ולפתור את הבעיה הקטנה יותר עם סוריה.

רק זה היה מבטיח ניצחון לפרס,

אבל הוא ניסה להתחכם ולהרויח מהרצח של רבין,אבל לא הספיק.

עד שנערכו הבחירות ההתלהבות מרבין ירדה והכעס מהפיגועים עלה.
ניסו לעשות זאת. רבין ניסה. זה לא ממש עבד כזכור. בדיעבד אין לנו אלא לברך על כך, שהרי אם ישראל הייתה חו"ח נכנעת לדרישות הסוריות, היינו בצרות צרורות בעשור האחרון. לי לא מפריע באותה מידה שלא התקדמנו לשלום עם הפלסטינים. אמנם אני מוכן לוויתורים בשביל להגיע איתם לשלום אמת, אך שלום כזה, אמיתי ולא אחד שרק מופיע על הנייר, לא עומד על הפרק בדורנו. ממילא אין עניין לבצע ויתורים כואבים שלא רק פוגעים בנו, אלא אף מחזקים את אויבינו לקראת המלחמה שבוא תבוא (ע"פ תוכנית עראפת) על יתרת הארץ.

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה רואה כבר אחד רואה אחרת,

כנראה זה קשור בהשקפה פוליטית על אופי הסכסוך.
לא חושב שזה קשור להשקפה פוליטית ולו מהטעם הפשוט שאין לי השקפה פוליטית מיוחדת בעניין :). כלומר אני נגד לוותר על רמת הגולן, אך זאת בעיקר משיקולים בטחוניים, פחות משיקולי ארץ ישראל (מאחר והרמה לכתחילה לא שייכת לה לחלוטין).

אני פשוט בדעה שאם מלחמת האזרחים הסורית הייתה מתרחשת בזמן שהסורים היו 'יושבים על שפת הכינרת', הסכנה לישראל הייתה גדולה. יותר מדי ארגוני טרור סוררים, קרבה גדולה מדי של הכוחות הסוריים, כניסה של כוחות צבאיים בינלאומיים, ועוד.
זהו. משם מגיעה דעתי בעניין שהבעתי למעלה. השקפה פוליטית? לא ממש.

כאמור, אני לא חושב שיש רבים שרואים את זה אחרת. אולי יש אחד, אולי עוד שניים-שלושה. אולי כמה אלפים. אין לי מושג :). אבל בגדול אני חושב שהסכנה הזאת ברורה לכל מי שלא עוצם את עיניו מלראות את המציאות. לא, זה כמובן לא הופך את דעתי לעובדה. כלל אין מחלוקת על זה ובשום מקום לא טענתי אחרת :).

לא חושב שזה קשור להשקפה פוליטית ולו מהטעם הפשוט שאין לי השקפה פוליטית מיוחדת בעניין :). כלומר אני נגד לוותר על רמת הגולן, אך זאת בעיקר משיקולים בטחוניים, פחות משיקולי ארץ ישראל (מאחר והרמה לכתחילה לא שייכת לה לחלוטין).

אני פשוט בדעה שאם מלחמת האזרחים הסורית הייתה מתרחשת בזמן שהסורים היו 'יושבים על שפת הכינרת', הסכנה לישראל הייתה גדולה. יותר מדי ארגוני טרור סוררים, קרבה גדולה מדי של הכוחות הסוריים, כניסה של כוחות צבאיים בינלאומיים, ועוד.
זהו. משם מגיעה דעתי בעניין שהבעתי למעלה. השקפה פוליטית? לא ממש.

כאמור, אני לא חושב שיש רבים שרואים את זה אחרת. אולי יש אחד, אולי עוד שניים-שלושה. אולי כמה אלפים. אין לי מושג :). אבל בגדול אני חושב שהסכנה הזאת ברורה לכל מי שלא עוצם את עיניו מלראות את המציאות. לא, זה כמובן לא הופך את דעתי לעובדה. כלל אין מחלוקת על זה ובשום מקום לא טענתי אחרת :).
קודם כל זה לא סכנה אלא סכנת עבר,

ז"א רק לפי זה אתה אמור לשקול דעתך לגבי החזרת השטחים שכבשנו ב 67 לסוריה(כי טענת שהשיקול הביטחוני מעל הכל),

ועובדה שאפילו לא חלמת לשקול,במילים אחרות אתה רוצה את השטחים מסיבות נוספות לסיבה הביטחונית.

שנית אתה מניח שאין שינוי לטובה מנסיגה אלא רק שינוי לרעה(זוכר את ההתנתקות ושוכח את החזרת השטחים למצריים),

במילים אחרות יכול להיות שהמצב בסוריה היה הרבה יותר טוב עכשיו בגלל שהיינו גומרים את הסכסוך איתם(לפחות מבחינתנו הסכסוך

היה ניגמר).

Harrington

Well-known member
מנהל
קודם כל זה לא סכנה אלא סכנת עבר,
ועל כן כתבתי "בעשור האחרון". אם כי אפשר כמובן להתווכח על זה. זה לא שהמצב שם יציב יותר מדי גם היום. בוודאי שלא בדרום המדינה.

ז"א רק לפי זה אתה אמור לשקול דעתך לגבי החזרת השטחים שכבשנו ב 67 לסוריה(כי טענת שהשיקול הביטחוני מעל הכל),

ועובדה שאפילו לא חלמת לשקול,במילים אחרות אתה רוצה את השטחים מסיבות נוספות לסיבה הביטחונית.
לא, צר לי. אומר את מה שאני משיב לך לא מעט לצערי כשאתה מנסה להמציא לי דעות: במקום להמציא לי דעות, פשוט שאל מה דעתי. האמן לי, זאת השיטה האמינה והבטוחה ביותר ללמוד, אפס, מה דעתי :). אם אתה מנסה (ולצערי אתה מנסה פעמים רבות, מדי) לנחש את דעתי על א' מתוך משהו שכתבתי על ב', סיכוי גדול שתטעה בקביעתך מה דעתי על א' (תהרוג אותי אני לא מבין מדוע אנשים נוהגים כך, אבל שיהיה לכולם לבריאות :)).

לגופו של עניין, אני לא סומך על הממשלה הסורית ועל כן רואה סכנה במסירת הרמה (שכזכור היא לא רק 'שטח' אלא היא שטח שולט מגבוה שהמחזיק בה בעל כוח מבצעי על שטח גדול פי כמה). זה נכון גם בקטע של לסמוך על החלטות ההנהגה הסורית עצמה וגם בקטע של לסמוך על שליטתה בדרום סוריה (קרי הרמה הסורית וכו').
אם ניתן היה לקבל ערבויות בהיבט הבטחוני, זה עניין אחר. אבל אין ערבויות כאלה ובוודאי שסוריה לא הציעה כאלה אף פעם, לא ערבויות אמינות בכל אופן שניתן לסמוך עליהן לאורך זמן. משם ומה לעשות, רק משם, נובעת התנגדותי. די פשוט הקטע :).

אז נכון, אני גם לא חושב שמגיע לסוריה שנחזיר לה את השטח. אבל זה חלק מהתירוצים (לא במובן השלילי של המילה). לא העניין עצמו.

שנית אתה מניח שאין שינוי לטובה מנסיגה אלא רק שינוי לרעה(זוכר את ההתנתקות ושוכח את החזרת השטחים למצריים),
כלל לא חשבתי על ה'התנתקות' בהקשר זה (שוב אתה ממציא לי דעות והשקפות שהקשר בינן לביני קיים רק במוחך הקודח :)).
אני פשוט מסתכל על זה על-פי שאלת סיכון-סיכוי. האם ישראל יכולה לקחת את הסיכון, בהתחשב בכל הנתונים כולם (ואלו כוללים את המציאות בעולם הערבי, לפיה אתה חותם הסכם בינלאומי עם הרודן התורן, אך הרודן הבא אחריו לא בהכרח רואה הסכם כזה כמחייב). בעיני כאמור, מול סוריה, בוודאי במתכונתה הבלתי יציבה הנוכחית אך גם לפני כן, התשובה שלילית.
כל מחשבה נוספת, דעה נוספת, השקפה נוספת, עמדה נוספת, שאתה בוחר לייחס לי, אלמלא כתבתי אותה בעצמי, היא על אחריותך בלבד ולא קשורה אלי עד שאאשר אותה כעמדתי/וכו'.

במילים אחרות יכול להיות שהמצב בסוריה היה הרבה יותר טוב עכשיו בגלל שהיינו גומרים את הסכסוך איתם(לפחות מבחינתנו הסכסוך

היה ניגמר).
הכל יכול להיות. אינני נביא ולא בן נביא (למיטב ידיעתי בכל אופן :)). אבל על-פי הניתוח שלי, הסיכון היה גדול מכדי לקחתו. האם יתכן שבגלל זה פספסנו אפשרות לשלום בינלאומי, מיגור המחלות בעולם והדברת העוני על פני הגלובוס? כאמור, הכל יתכן :). לי יש רק את מה שמונח לפני בכל רגע נתון כדי לגבש עמדה ועמדתי היא כמפורט מעלה, קרי בבחינת הסיכוי שכך היה קורה מול הסיכון שהיינו לוקחים שמשהו ישתבש בדרך, בעיני הסיכון גבוה מכדי לקחתו. אז כמו היום.

למעלה