קודם כל זה לא סכנה אלא סכנת עבר,
ועל כן כתבתי "בעשור האחרון". אם כי אפשר כמובן להתווכח על זה. זה לא שהמצב שם יציב יותר מדי גם היום. בוודאי שלא בדרום המדינה.
ז"א רק לפי זה אתה אמור לשקול דעתך לגבי החזרת השטחים שכבשנו ב 67 לסוריה(כי טענת שהשיקול הביטחוני מעל הכל),
ועובדה שאפילו לא חלמת לשקול,במילים אחרות אתה רוצה את השטחים מסיבות נוספות לסיבה הביטחונית.
לא, צר לי. אומר את מה שאני משיב לך לא מעט לצערי כשאתה מנסה להמציא לי דעות: במקום להמציא לי דעות, פשוט שאל מה דעתי. האמן לי, זאת השיטה האמינה והבטוחה ביותר ללמוד, אפס, מה דעתי
. אם אתה מנסה (ולצערי אתה מנסה פעמים רבות, מדי) לנחש את דעתי על א' מתוך משהו שכתבתי על ב', סיכוי גדול שתטעה בקביעתך מה דעתי על א' (תהרוג אותי אני לא מבין מדוע אנשים נוהגים כך, אבל שיהיה לכולם לבריאות
).
ז"א רק לפי זה אתה אמור לשקול דעתך לגבי החזרת השטחים שכבשנו ב 67 לסוריה(כי טענת שהשיקול הביטחוני מעל הכל),
ועובדה שאפילו לא חלמת לשקול,במילים אחרות אתה רוצה את השטחים מסיבות נוספות לסיבה הביטחונית.
לגופו של עניין, אני לא סומך על הממשלה הסורית ועל כן רואה סכנה במסירת הרמה (שכזכור היא לא רק 'שטח' אלא היא שטח שולט מגבוה שהמחזיק בה בעל כוח מבצעי על שטח גדול פי כמה). זה נכון גם בקטע של לסמוך על החלטות ההנהגה הסורית עצמה וגם בקטע של לסמוך על שליטתה בדרום סוריה (קרי הרמה הסורית וכו').
אם ניתן היה לקבל ערבויות בהיבט הבטחוני, זה עניין אחר. אבל אין ערבויות כאלה ובוודאי שסוריה לא הציעה כאלה אף פעם, לא ערבויות אמינות בכל אופן שניתן לסמוך עליהן לאורך זמן. משם ומה לעשות, רק משם, נובעת התנגדותי. די פשוט הקטע
.
אז נכון, אני גם לא חושב שמגיע לסוריה שנחזיר לה את השטח. אבל זה חלק מהתירוצים (לא במובן השלילי של המילה). לא העניין עצמו.
שנית אתה מניח שאין שינוי לטובה מנסיגה אלא רק שינוי לרעה(זוכר את ההתנתקות ושוכח את החזרת השטחים למצריים),
כלל לא חשבתי על ה'התנתקות' בהקשר זה (שוב אתה ממציא לי דעות והשקפות שהקשר בינן לביני קיים רק במוחך הקודח
).
אני פשוט מסתכל על זה על-פי שאלת סיכון-סיכוי. האם ישראל יכולה לקחת את הסיכון, בהתחשב בכל הנתונים כולם (ואלו כוללים את המציאות בעולם הערבי, לפיה אתה חותם הסכם בינלאומי עם הרודן התורן, אך הרודן הבא אחריו לא בהכרח רואה הסכם כזה כמחייב). בעיני כאמור, מול סוריה, בוודאי במתכונתה הבלתי יציבה הנוכחית אך גם לפני כן, התשובה שלילית.
כל מחשבה נוספת, דעה נוספת, השקפה נוספת, עמדה נוספת, שאתה בוחר לייחס לי, אלמלא כתבתי אותה בעצמי, היא על אחריותך בלבד ולא קשורה אלי עד שאאשר אותה כעמדתי/וכו'.
במילים אחרות יכול להיות שהמצב בסוריה היה הרבה יותר טוב עכשיו בגלל שהיינו גומרים את הסכסוך איתם(לפחות מבחינתנו הסכסוך
היה ניגמר).
הכל יכול להיות. אינני נביא ולא בן נביא (למיטב ידיעתי בכל אופן
). אבל על-פי הניתוח שלי, הסיכון היה גדול מכדי לקחתו. האם יתכן שבגלל זה פספסנו אפשרות לשלום בינלאומי, מיגור המחלות בעולם והדברת העוני על פני הגלובוס? כאמור, הכל יתכן
. לי יש רק את מה שמונח לפני בכל רגע נתון כדי לגבש עמדה ועמדתי היא כמפורט מעלה, קרי בבחינת הסיכוי שכך היה קורה מול הסיכון שהיינו לוקחים שמשהו ישתבש בדרך, בעיני הסיכון גבוה מכדי לקחתו. אז כמו היום.