הנדסת תוכנה או מדעי המחשב..

  • פותח הנושא pptu
  • פורסם בתאריך

pptu

New member
הנדסת תוכנה או מדעי המחשב..

שלום (-: השאלות הן רק לידע כללי לעת עתה . אני יודע שהשאלה הזאת חרושה , ובכל זאת יש לי כמה שאלות קטנות : 1.איזה תואר נחשב יוקרתי יותר ? במדע המחשב או בהנדסת תוכנה ? (אני לא מדבר על B.A או Bsc , אני מדבר על התואר עצמו,כמהנדס תוכנה או תואר במדעי המחשב 2.לפי מה שהבנתי , תואר במדעי המחשב עדיף , כי מקבלים כלים מתקדמים שיאפשרו לי ללמוד בעתיד שפות תכנות בצורה עצמאית ו\או קלה יותר. 3.האם ניתן לדוגמא לעשות תואר ארבע שנתי במדע המחשב ? או לעשות מדעי המחשב ולעשות עוד שנה השלמה להנדסת תוכנה ? 4.באיזור שלי יש רק את האוניברסיטה העברית , יש שם רק מדעי המחשב, אין אופציות לעוד שנה או משהו, כדי לקבל תואר Bsc 5. שוב , סתם לידע כללי , איך נחשבת האוניברסיטה העברית ? תודה לעונים :)
 

pptu

New member
תודה , קראתי ,בכל זאת יש לי שאלות

אחלה מאמר , קצת הסתבכתי , בגלל השעה -.- 1.איזה תואר יוקרתי\נחשב יותר ? חלק אומרים שמדעי המחשב , וחלק אומרים שהנדסת תוכנה 2.איזה קשה יותר ? הרבה אומרים שמדעי המחשב בגלל המתטמטיקה , וגם ראיתי כאלה שאומרים שהנדסת תוכנה זה הרבה יותר קשה. 3.איך נחשבת האוניברסיטה העברית ולמה אין להם שם מסלול הנדסת תוכנה ? 4.גם שמעתי שיותר קל להשתלב בעבודה בתור מהנדס , האם זה נכון ? תודה.
 

vinney

Well-known member
תשובות (סובייקטיביות)

(כי אי אפשר לתת שאלות אובייקטיבות על השאלות האלה) 1. אין כזה דבר "נחשב יותר" או "יוקרתי יותר". שני התוארים שקולים. כשמציינים במודעות שדרוש תואר ראשון במדעי המחשב או הנדסת תוכנה או BA או BSC באחד מהם - מדובר בדברים שקולים לחלוטין. כשמציינים במודעה שנדרש BSC בהנדסת תוכנה, אין בעיה לשלוח קורות חיים גם אם יש לך BA במדעי המחשב, יזמנו אותך לראיון. מנסיון. 2. כמה שידוע לי, הרקע התיאורטי בהנדסת תוכנה זהה לזה של מדעי המחשב, גם מבחינת מתמטיקה וגם מבחינת מדעי המחשב, ההבדל הוא בקורסי בחירה (שבהנדסת תוכנה הופכים להיות חובה), ובעוד כמה קורסים נוספים מפקולטה להנדסה שאנשי מדמ"ח לא עושים (ותכל'ס - אף אחד מאנשי תוכנה גם לא צריך אותם). 3. אוניברסיטה העברית זאת אחת האוניברסיטאות היותר טובות בעולם, והכי טובה בארץ מבחינת דירוגים אקדמיים, אבל זה נכון לאוניברסיטה בכללי ולא למחלקה למדעי המחשב ספציפית. המחלקה שם היא הראשונה בארץ (אני חושב, או שניה אחרי ויצמן), היא מצוינת, אם אחלה מתקנים והכשרה טובה מאוד. למה אין שם מסלול הנדסת תונכה - ראה 1+2. 4. בדרך כלל בוגרי מדעי המחשב/הנדסת תוכנה עובדים בתור מהנדסים (מהנדסי תוכנה/בדיקות/מערכות). חלק מגיעים לתחום פיתוח אלגוריתמים (בד"כ מצטיינים, זה לרוב תפקיד לבוגרי תוארים שניים), חלק נשארים באקדמיה. יותר קל להשתלב כמהנדס? כן, כי רוב מוחלט של התפקידים לבוגרי מדעי המחשב הם בתעשיה, לא באקדמיה. בבקשה.
 

ron369

New member
הערות

מה שאמרת בסוף 4 לא סותר חלק מ-2? עושים יותר קורסים שלא צריך, ומחייבים אותך לעשות כמה קורסים שאתה יכול לעשות בכל מקרה - ולכן יהיה לך יותר קל להשתלב בתעשייה? ואגב, שים לב שבוייצמן אין תואר ראשון. אז, אני לא בטוח עד כמה העברית טובה במדעי המחשב (לפי הודעתך הבנתי שהכי טובה), אבל בטח ובטח שאין לה ממש תחרות בתואר ראשון ממכון וייצמן
 

vinney

Well-known member
מכון ויצמן לא מהווה תחרות

לתואר ראשון, אלא לבכורה על המחלקה בתחום
האוניברסיטה העברית לא בהכרח הכי טובה, אני חושב שהאו"פ ואב"ג והעברית הן ברמות דומות (חלק מהקורסים יותר טובים פה, חלק שם, אבל בסך הכל שלושת אלה עומדים לדעתי ברמה אחת והרבה יותר טובה מטכניון ואת"א). לגבי עד כמה קורסים משפיעים על תעסוקה - דווקא הקורסים ההנדסיים לדעתי פחות קריטיים לתפקידים בכלל, ולתפקידים ראשוניים בפרט. אלה קורסים שמלמדים על מצב הדברים האידיאלי, משהו שטוב שיהיה, אבל לא בהכרח מתאים לעסק קיים (ובדרך כלל - לא מתאים בכלל). הערך המוסף שבא לך עם זה שנתקלת בUML בתואר הוא חסכון של חצי יום הכשרה. זה לא משמעותי.
 

ron369

New member
הממ, רגע

מכאן: " האוניברסיטה העברית לא בהכרח הכי טובה, אני חושב שהאו"פ ואב"ג והעברית הן ברמות דומות" - אני יכול מבין שהאופ' ואב"ג ברמה הכי גבוהה?
 

GuestOfHonor

New member
הוא אמר שתשובותיו סובייקטיביות...

אני אישית מעבודה מעשית עם שלל בוגרי אוניברסיטאות, הכי התרשמתי מהרמה של חבר'ה מהעברית והטכניון. (מצד שני, גם זה סובייקטיבי, לא?)
 

ron369

New member
לא, אני צחקתי, כי לא הבנתי נכון

את המשפט של ויני. חשבתי שהוא מתכוון למשהו שונה. יצא לך להעסיק גם כאלו של האופ'? אגב, בכלל, שים לב שיכול להיות, אולי, שהמעסיק של ויני קיבל מראש בוגרים עם ציונים גבוהים יותר מהאופ' ביחס למוסדות אחרים, פשוט בגלל שהם מהאופ' - וכך בעצם יכל אולי לפגוע בממוצע (כי מראש הגיעו עובדים ש"טובים יותר" או ש"יודעים יותר"). ובכלל - כל הנושא של "הרמה של אלו שעובדים איתי" בתור קביעה לאיכות האוניברסיטה נשמע לי די מפוקפק, פשוט כי לא בהכרח כל בוגר שמגיש מועמדות מתקבל. כלומר - אם מקום עבודה מעדיף את הטכניון, יכול להיות שהוא יקבל עובדים פחות טובים בממוצע (כי הם בוגרי טכניון), ויגרום לבוגרי הטכניון להראות פחות טובים! ובקשר למקום העבודה של ויני - הוא היה רק דוגמא. אין לי שמץ של מושג איפה הוא עובד, כך שזה לא ממש משנה.
 

vinney

Well-known member
המעסיק שלי מסנן לפי ממוצע מצטיין

(איך אני הגעתי לשם? אין תחליף לנסיון של שנים
)
 

GuestOfHonor

New member
לא העסקתי אף אחד

בוגרי האוניברסיטאות שיצא לי לעבוד איתם היו, רחמנא לצלן, עתודאים. וכן, כשאני רואה חבר'ה מהטכניון עוברים הכשרה בענף בצורה יפה מאוד, מפגינים ידע מקצועי מרשים ומשתלבים מהר בעבודה, ומצד שני אני רואה חבר'ה מבר אילן שמתמודדים עם אתגרים דומים בצורה הרבה פחות טובה, מבחינתי זה מקרין על שני המוסדות הנ"ל.
 

vinney

Well-known member
טוב, זה לא מדד ../images/Emo6.gif

עתודאים זה אנשים מראש עם יתרון הדחיפה שהצבא נותן להם (הם חייבים לעמוד בציוני מינימום, שאלמלא היו עתודאים, אולי בכלל לא היו טורחים להגיע אליהם, וכו וכד'). לגבי בר אילן, זה טוב לקבל את המידע הזה. עד לפני כמה שנים זאת הייתה האוניברסיטה הכי גרועה בתחום, ולטענת רבים, נעשה שם מקצה שיפורים רחב מאוד בכל הקשור למתמטיקה ולמדעי המחשב. כנראה שזה עדיין לא מספיק.
 

GuestOfHonor

New member
בר אילן

שמע, מדובר על אנשים שסיימו לפני כמה שנים, לא 'טריים מהתנור', ככה שחלילה לי לחוות דעה על המצב בבר אילן כיום. אבל אם לשפוט על לפי האנשים הנ"ל, אז לפחות הסטיגמה הישנה היתה מוצדקת... לגבי ציוני מינימום, לפחות בתחום שלנו (מדעי המחשב) ברור לאנשים שאם הם יצאו עם ציון לא משהו, אז עבודה מוצלחת כנראה לא תהיה להם עם התחרות מול 1000000000 בוגרי מדמ"ח אחרים. נראה לי שזאת מוטיבציה לא פחות טובה מהספים של הצבא. (או כמו שעתודאי אמר לי פעם, "מה כבר יעשו? יפטרו אותי?". כמובן שהוא עשה את כל השש שנים כמו טטל'ה
).
 

גיל14

New member
אני לא יודע מה היה אז

אבל מאז שמונה פרופ' אמיר לראש המחלקה בבר אילן, אני שומע (מהסטודנטים, אולי, לא אובייקטיבית) שהרמה שם השתפרה - ובמגמת השתפרות. זה יקח כמה שנים. אבל ב"א תהיה רצינית. חוץ מזה, אתה מעדיף את דרבי?
 

GuestOfHonor

New member
חס!

אם יש עתודאים שלמדו בדרבי, הם מספיק מתביישים בזה כדי להעמיד פנים שהם למדו במקום אחר
. אני גם מתאר לעצמי שבר אילן יותר מוצלחת מרוב המכללות.
 

gil levi

New member
ציון המינימום בעתודה הוא 70

,אסור להיכשל בקורסים וצריך לעמוד בקצב צבירת נקודות לפי התכנית המומלצת. כמובן שבפועל לא מעיפים כל כך מהר. מה שאני מנסה לומר זה שציון המינימום הוא לא בשמיים.
 

ron369

New member
כן, בטח, 70

רק שאם אתה מסיים עם ממוצע כזה, לאן שולחים אותך? לעזה?
(שמעתי לפחות על עתודאי אחד שסיים בערך בממוצע 84 במתמ', והפך לשליש)
 

gil levi

New member
אני מניח שלעזה.

אבל מתמטיקה בעתודה זה סיפור שונה לגמרי. לקבל תפקיד טוב כעתודאי למתמטיקה זה הרבה יותר קשה.
 

vinney

Well-known member
באמת?

היו לי כמה חברים בעתודה, חלקם במדמ"ח חלקם לא, כולם דיברו על מינימום 80... הצבא עד כדי כך נואש?
 
למעלה