הנדסת תוכנה או מדעי המחשב..

  • פותח הנושא pptu
  • פורסם בתאריך

chookt

New member
אפילו יותר נואש...

שאני הייתי בממר"מ שירת איתי עתודאי אחד שעשה רק 86% מהתואר או משהו כזה, כלומר היו לו כמה קורסים שהוא נכשל בהם ולא הצליח לסיים.. אך עדין הצבא לקח אותו לשורותיו, בשאיפה שהוא יסיים במהלך החובה.
 

ron369

New member
מה רע?

אתה לא היית משלם 300 ש"ח בחודש כדי להעסיק מתכנת?!
 

chookt

New member
אממממ אתה לא חושב שאתה קצת

משוחד? לפי מה שאני זוכר אתה לומד לתואר שני בפתוחה נכון? ישבתי לאחרונה עם אחת הבחורות שעובדות שם, אני לא זוכר בדיוק מה היא עושה, אני יודע שיש לה תואר שני במתמטיקה, אבל נראה לי שהיא מייעצת לאנשים מה לבחור (היא מורה בתיכון כעבודה ראשית) בכל מקרה, היא אמרה שהרבה מהקורסים של הפתוחה במתמטיקה נלקחים מאת"א וזו ההוכחה לרמה הגבוהה... בכל מקרה, אני הולך לפי הדירוג העולמי, ושם הטכניון וירושלים עליונים ת"א מדשדשת מאחורה.. אבל בכל זאת היא מאחוריהם החלטתי ללמוד בת"א היא תלויית מקום בלבד :)
 

vinney

Well-known member
על פי איזה דירוג עולמי אתה הולך?

כי מצאתי שני דירוגים שונים, בשניהם האוניברסיטאות הישראליות היו מדורגות בצורה זהה: 1. העברית 2. את"א, טכניון, אב"ג 3. חיפה ובר אילן. לגבי מתמטיקה באו"פ, אני לא בטוח שהיא צודקת, לפחות לא בקורסים של התואר הראשון. אינפי נלקח מהאוניברסיטה הפתוחה באנגליה, גם חישוב נומרי, חדווא מבוסס על הספר והקורס של אנטון (לא זוכר איפה הוא לימד אותו). הרבה מאוד קורסים מפותחים באו"פ (דיסקרטית, הסתברות וסטטיסטיקה לדעתי שניהם פיתוח של האו"פ), אבל צריך לזכור שבאו"פ אין סגל בכיר גדול משלה, ולעומת זאת, פרופסורים מכל שאר האוניברסיטאות משתתפות בפיתוח הקורסים האלה (גם מאת"א, אני מניח שלא רק), ואין לי שום ספק ברמתם המקצועית של הפרופסורים האלה. גם בטכניון הם חכמים ומוכשרים ויודעי דבר, הם פשוט לא יודעים ללמד.
 

ron369

New member
ויני שכנע אותך לעבור לאופ'?

כי עם כל הכבוד לאופ', ויש הרבה כבוד בתור סטודנט שלה, אני חושב שאני יותר אהנה ללמוד באונ' רגילה (מבחינת ההנאה, הממוצע שלי בטח היה יורד בערך ב-10 נק' באונ' אחרת, ובהחלט לא בגלל שרמת האופ' נמוכה (כי היא לא, לדעתי. יש עוד מי שטוען אחרת בכלל?
)).
 

pptu

New member
לא הבנתי את המשפט האחרון

"יותר קל להשתלב כמהנדס? כן, כי רוב מוחלט של התפקידים לבוגרי מדעי המחשב הם בתעשיה, לא באקדמיה. בבקשה." הכוונה כמהנדס תוכנה (עם תואר מהנדס תוכנה) ? לא ממש הבנתי תודה
 

vinney

Well-known member
מהנדס זה מקצוע

תואר אקדמי בהנדסת תוכנה לא עושה אותך יותר או פחות מהנדס, מה שעושה אותך מהנדס זה מה אתה עושה בפועל. רוב מוחלט של בוגרי מדעי המחשב והנדסת תוכנה עוסקים בבדיוק אותם הדברים, ומקבלים בדיוק את אותה ההכשרה הבסיסית. אתה יכול, עם אותם הקורסים בדיוק, לקבל את שני התוארים, אפילו באותו המוסד (בהנחה שמעניק אותם), השאלה היא רק באיזו פקולטה אתה רשום כסטודנט.
 

GuestOfHonor

New member
לגבי 4

התואר הראשון במדעי המחשב באוניברסיטה העברית הוא B.Sc, לא B.A. . וכמו שאמרו כבר בשרשור הזה, גם תואר תלת-שנתי מספיק בהחלט לעבודה (שלא לומר שתואר ארבע-שנתי במדמ"ח בלבד הוא כבר קצת בזבוז זמן, ואם כבר רוצים ללמוד מעבר למסגרת התלת-שנתית אולי עדיף כבר לעשות תואר שני שנתיים נוספות וזהו). שים לב שבאוניברסיטה העברית (כמו גם בעוד אוניברסיטאות) כן יש תואר של הנדסת מחשבים, שהוא תואר 4-שנתי שמערב מדעי המחשב עם הנדסת אלקטרוניקה.
 

pptu

New member
תודה. ../images/Emo140.gif

1.בעברית מקבלים B.Sc על שלוש או ארבע שנים ? 2.מה נותנת השנה הנוספת במדעי המחשב ? איזה ידע ? 3. GuestOfHonor , הבנתי שאתה לומד בעברית , זה נכון שהמתמטיקה שם היא רמה אחת מעל כל אוניברסיטה אחרת ? ויני , כתבת שהעברית טובה יותר מטכניון , או שאני הוזה ?! אני חשבתי שהטכניון הוא מוסד ברמה הכי גבוהה שיש 4. הרבה אומרים שלומדים הרבה תאוריה במדעי המחשב , שורה תחתונה , האם יוצאים עם ידע גבוה בכתיבת קוד ? באיזה שפות לומדים לתכנת ? או שזה תלוי לפי הקורסים שבוחרים ? תודה לכולם , סליחה על כל השאלות
 

GuestOfHonor

New member
בבקשה

1. אחרי 3 שנים. אתה יכול לראות פירוט מלא על התארים באתר של העברית. 2. אם אתה מדבר על הנדסת תוכנה, אז עד כמה שאני יודע בעיקר קורסי בחירה - יש הרבה מאוד נושאים לבחירה שאפשר להתעמק בהם במדעי המחשב, ומן הסתם בשלוש שנים אתה מספיק פחות. אתה מוזמן להשוות בין הסילבוסים של התואר התלת שנתי והארבע שנתי של הטכניון בתור השוואה. 3. הם טוענים שכן. לא למדתי שום קורס מתקדם במתמטיקה עד עכשיו (ואני גם לא מתכוון לעשות את זה) כך שאני לא יכול לחוות דעה כמה זה נכון. בכל אופן, מבחינת קורסים הבסיסיים למדתי חלק באו"פ ואני לא חושב שרמת העברת החומר היתה נמוכה יותר (במקרה של אינפי, החומר הועבר אפילו יותר טוב). מבחינת התרגילים והמבחנים, הם מנסים לכסח לנו את הצורה (ממוצע 55 במועד א' באינפי). האם זה מעיד על רמה של מחלקה באוניברסיטה? 4. תלוי לפי הקורסים שבוחרים. וכשזה מגיע לעבודה פרקטית אין תחליף לנסיון, לדעתי.
 

pptu

New member
יפה , נראה לי שהעברית היא היחידה

היחידה שנותנת Bsc אחרי שלוש שנים , במקום B.A . 2. לא כל כך הבנתי ,הרי אין הנדסת תוכנה בעברית :) יש מדעי המחשב תלת שנתי וארבע שנתי , השאלה מה נותנת השנה הנוספת במדעי המחשב, הרי התואר הוא אותו דבר (bsc) , האם מעמיקים יותר לכיוון של הנדסת תוכנה ? 3.בדיוק , בדיוק בגלל זה כמה מעדיפים הנדסת תוכנה- השנה הנוספת נחשבת כשנת נסיון לדעת רבים. תודה רבה.
 

ron369

New member
אני חושב שההעמקה היא לכל כיוון

שתחפוץ בו, שכן הרי השנה הזו יכולה להקל על הקורסים הנדרשים לתואר שני, נכון?
 

pptu

New member
תואר שני במדעי המחשב ?

אגב ,מקודם מישהו אמר משהו על הנדסת אלקטרוניקה + מדעי המחשב (הנדסת מחשבים) מי אלה בעצם החבר'ה שלמדו את זה ? האנשים שעוסקים בפיתוח מעבדים באינטל , לדוגמא ?
 

vinney

Well-known member
מה פתאום

אנשים שעוסקים בפיתוח מעבדים באינטל עושים את זה אחרי דוקטורט בפיזיקה. הנדסת מחשבים זה תואר מועיל לאנשים שרוצים לשתלב בתחום הRT/E, בעקרון זה הלבשת אלקטרוניקה על תואר מדעי המחשב תלת שנתי. זה תואר ארוך (4 שנים) וקצת קשה, ולא בהכרח משתלם מבחינת העבודה (לדעתי), אם כי נותן הרבה מאוד ידע מועיל.
 

ron369

New member
נכון, צודק (guest)

קושי המבחן לאו דווקא מנבא את הידע של הסטודנט, כפי שנראה שהרבה מיוצאי הטכניון מנסים ךנבא. ובקשר ל-4 (ומטרת ההודעה), אפשר אולי לעשות פרוייקט קוד פתוח בזמן התואר, כדי להתאמן בנושא מבחינת נסיון
אבל, צריך לשים לב שהמטרה של התואר היא לא בדיוק ללמד אותך לתכנת, או ללמד אותך כמה שיותר שפות תכנות, אלא יותר ללמד אותך לחשוב לבד, ולתכנן לבד איך ומה ללמוד (לבד!). כך שהשאלה "כמה שפות תכנות אתה יודע" - יחסית שולית, גם מכיוון ש"ידע" בשפת תכנות נרכש די לאט מבחינה מעשית (נסיון), וגם מכיוון שזו לא ממש המטרה של האונ' (למרות שאפשר לנסות לאלץ אותה, מעט, "לעזור" לך בנושא).
 
למעלה