הנדסת תוכנה או מדעי המחשב..

• פותח הנושא pptu
  • פורסם בתאריך

pptu

New member
תודה לך

אתה לא הראשון שאומר שמטרת תואר מדעי המחשב זה ללמד אותך לחשוב לבד , לתכנן לבד וללמוד לבד , ואני רואה בזה יתרון , הרי ללמוד לתכנת אפשר תמיד אם אני לא טועה , בשנים הראשונות לעבודה , אחרי שמתקבלים , המעסיק שולח על חשבונו את בוגר מדעי המחשב לקורס בשפה הדרושה - השאלה האם זה ככה גם עם מהנדס תוכנה ? תודה רבה לכולם :)

vinney

Well-known member
פעם אחרונה, לפני שאני מתחיל להתעצבן

מהנדס תוכנה זה תפקיד בעבודה, זה לא תואר אקדמי. תואר אקדמי הוא "בוגר בהנדסת תוכנה", או "בוגר במדעי המחשב". כשאתה בא לעבודה, אם נדרש ידע מוקדם ויש לך אותו - סבבה. אם לא נדרש ידע מוקדם - סימן שלא קריטי אם אין לך אותו. לשום תפקיד לבוגר חסר נסיון לא נדרש ידע מוקדם פרט לידע הנצבר מהתואר (הנחה סבירה היא שתדע לתכנת בשפה פרוצדורלית כלשהי, כנראה C, יהיה לך מושג בOOP, כנראה על בסיס ++C או JAVA, ותדע לנתח ולתכנן אלגוריתמים). את הידע הזה אתה תקבל בין אם תלמד מדעי המחשב ובין אם תלמד הנדסת תוכנה. בהנדסת תוכנה תצטרך לכתוב פרוייקט גמר, אבל הקשר בינו לבין מה שתעשה בפועל בעבודה לאחר מכן הוא בד"כ מקרי לחלוטין, ולא תחפש עבודה על בסיס הפרוייקט גמר שלך

1ca1

New member
לגבי 3

מאחר שאני לומד קצת קורסים יותר מתקדמים במתמטיקה, הרמה שמה בהחלט גבוהה (מהשורה הראשונה בארץ, ובחלק מהקורסים אפילו מעבר) אבל בתואר במדמ"ח, עושים מעט מעבר לאינפי 1-2,לינארית 1-2 + הסתברות... (אולי מי שלומד הנדסה לומד קצת יותר) אם אתה משלב עם מתמטיקה, זה סיפור שונה לחלוטין... ואחד היתרונות הגדולים בעברית, הוא שאתה לומד עם קורסים עם מרצים בחזית המחקר העולמי (למשל יוצא לי ללמוד תורת המשחקים אצל סרג'יו הרט, שחוץ מזה שהוא מרצה מצויין, הוא גם נחשב לאחד הרציניים העולמיים בתחום...) או למשל קורסים בלוגיקה עם שהרן שלח (למרות שאלה בד"כ הקורסים המתקדמים, שמכוונים לתואר שני +...) בוא נגיד את זה ככה, אם אתה מתכוון ללמוד מדמ"ח בלבד (או אפילו עם משני/חטיבה/whatever במתמטיקה) אל תיקח את רמת המתמטיקה בתור פקטור לעניין, אם אתה מתכוון לעשות דו-חוגי, או אפילו ראשי מתמטיקה, ובמיוחד אם אתה מתכוון להמשיך לתארים מתקדמים (כל מי שלומד מתמטיקה נראה לי שואף לזה), אז כדאי לקחת את זה כפקטור אבל קטן יחסית, לפי דעתי כדאי לך יותר לבדוק את ההנאה מהלימודים והכל יותר מזה... (אני נהנה מאוד שם אם שואלים :)) נ.ב. נזכרתי שאפילו אצל חבר שלי שהוא תלפיון (כלומר עם יותר מחצי תואר במתמטיקה בכל מקרה,וכמובן הרחיב גם מדמ"ח) שלומד לתואר שני במדמ"ח שם, יש קורס של "שיטות מתמטיות במדמ"ח" שנועד להכיר למאסטרנטים קצת מתמטיקה שהם יידרשו לדעת... נ.ב. נ.ב. נראה לי גם בבר-אילן מקבלים BSc אחרי 3 שנים (ככה זה עבור מתמטיקה-מדמ"ח, אני אהיה מאוד מופתע אם זה גם לא עבור מדמ"ח בלבד...)

amirxbox

New member
בכל מקרה אם הנדסת תוכנה אז לא

בן גוריון. אני לוומד כאן מדעי המחשב ויכול להעיד שהחברה של תוכנה סובלים כאן... אין להם מחלקה(נקראים תוכנית) הם מסופחים להנדסת מערכות מידע ועכשיו גם סגרו להם את הפרויקטים הגדולים שהבדילו אותם ממדעי המחשב. בקיצור אחרי הורדת הפרויקטים שהיו ממש טובים (בשיתוף עם תעשיית ההי טק) התוכנית בהנדסת תוכנה יוצאת כמדעי המחשב מורחב , פשוט עושים עוד שנה וקורסים שלא בטוח צריך כמו פיסיקה ועוד כמה קורסים של מערכות מידע. הסטודנטים כמובן הקימו מחאה אבל הם לא במספר רב לכן אני לא מאמין שהמאבק שלהם לבית או מחלקה ולהחזרת הפרויקטים יצלח.

shochat1

New member
אז ככה

הייתה כתבה בהופיע באתר ynet במראה שמהנדסי תוכנה בארצות הברית הם בעלי העבודה הטובה ביותר מבחינת משכורת, שעות עבודה, סביבת עבודה וכ"ו. רק ברפואה אגב היו תנאי שכר גבוהים יותר...

chookt

New member
מה זה הקשקוש הזה

מדובר על ממוצעים אני מקווה... בכל מקרה, אני חושב שתואר ראשון כ"כ לא ישפיע בסופו של דבר על העבודה שלך ואני חושב שאנשים שלמדו הנדסה, יתעסקו בחומרה (ושם אני חושב שלבוגרי הנדסת חשמל יהיה עליהם פור) ומקצתם יעסקו בתוכנה (שם לבוגר מדמח יהיה נסיון) איך שאני רואה את זה, פשוט יש להם את כל הקלפים פתוחים, אך לווא דווקא התמחות רבה בנושא מסוים.

למעלה