הנה ההוכחה שלא תמיד צריך לחכות לראיות מדעיות -

uzi2

Active member
גם את זה טחנת אינספור פעמים.

אין לי את היומרות שיש לך.

hnc

New member
טחנת...טחנו...לטחון...

קצת גיוון ומחשבה מקורית רק יכול לעשות לך טוב.
איתך סיימתי.
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
מעניין, אני זוכרת עמדה הפוכה שלך לגבי "שפעת החזירים"...

כלומר כשנוקטים זהירות יתרה ומנסים להימנע ממגפה, באים בטענות הפוכות...
&nbsp
&nbsp

פולספגן

New member
האם פיתוח חיסון מהיר תוך עקיפת כל התהליך הבירוקרטי הוא תקין?

האם לזה את קוראת "זהירות יתרה"?

trilliane

Well-known member
מנהל
כשהמטרה למנוע מגפה מצריכה פיתוח חיסון מהיר – כן

לא לוותר על השיטה המדעית ועל העקרונות החשובים, אבל לפעמים צריך לוותר על בירוקרטיה מסרבלת כדי לקדם את ההליכים.
&nbsp
טעויות יכולות לקרות כך או כך; אבל "חכמת הבדיעבד" אינה חכמה.
בריאות הציבור, בדומה לתרגום, היא תחום כפוי טובה: כשהוא נעשה כהלכה הוא "שקוף" ולא שמים לב אליו; כשלא הכול מושלם מיד באים בטענות, והן יכולות להיות הפוכות לחלוטין: "סתם גרמתם לפניקה מיותרת" לעומת "איך לא התרעתם מפני הסכנה מבעוד מועד?!".
&nbsp
ולכן, עם כל הכבוד לסיינטיפיק טמקא, צריך בהחלט לחכות לראיות מדעיות. לא לחכות רגל על רגל, אבל לבדוק, לחקור ולאסוף די נתונים. זו השיטה המדעית, ואסור לוותר עליה.
&nbsp
אני מקשרת לרשומה על "זיקה" שפרסמה לפני שבוע ד"ר קרן לנדסמן, רופאה מתמחה באפידמיולוגיה ובבריאות הציבור:
http://www.realitybugs.me/2016/01/23/zikavirus-and-microcephaly/
עבורי היא מקור רפואי טוב ואמין בהרבה מכתבי YNET או רויטרס.

פולספגן

New member
היא כותבת שה"בהלת המונים מיותרת", אך היא נועדה בדיוק לשם מה

ששאלתי, "יש חיסון על הכוונת", רק עזבו בצד את הבדיקות ...
אגב, הבטחה שלי, שהפיסקה הבאה שלה - "וירוס זיקה מועבר בעקיצת יתוש ממשפחת אדס, בעיקר Aedes aegypti (כן, אותה משפחה שבה חברים גם היתושים שמעבירים את קדחת מערב הנילוס, צ'יקונגוניה, קדחת דנגי ווירוסים נוספים). ב-80% מהמקרים אין בכלל סימפטומים להדבקה. השאר לרוב סובלים מכאבי פרקים, חום, פריחה, והרגשה כללית גרועה. המחלה נמשכת מספר ימים וחולפת בלי סימפטומים ממושכים וללא צורך בטיפול." תשתנה כאשר יהיה חיסון

אגב2, בקריאה מהירה כבר מצאתי לה טעות בפיסקה - "דבר שלישי – בכל שאר המדינות בהן יש עליה במספר מקרי וירוס זיקה *אין* עליה במיקרוצפליה. זה משהו שתואר רק בברזיל, למרות מעקב אחרי מיקרוצפליה בכל המדינות האחרות."

אין כמו להפחיד את הציבור במגפות קטלניות כפי שנעשה כל הזמן עם חיסוני השיגרה והחיסונים העונתיים ואח"כ בא הגמגום

trilliane

Well-known member
מנהל
ממש לא. לא ינסו לפתח חיסון אם הבהלה מיותרת

פיתוח חיסון דורש השקעת משאבים מרובה. חיסונים אכן ניתנים מפני מחלות שגורמות לסיבוכים, אשפוזים ומוות (אנשים מתים משפעת בכל שנה). אבל אם יתגלה שאכן הנגיף גורם ליותר ממחלה קלה שחולפת מעצמה, למשל שהוא מזיק לעוברים (כמו במקרה של אדמת), לא מן הנמנע שינסו לפתח לו חיסון בעתיד, ובצדק.

פולספגן

New member
אז את מצביעה על עוד טעות של האלילה שלך?

אני כבר הצבעתי על טעות אחת (אולי לא הספקת לראות את זה, כי בצעתי עריכה בזמן שכנראה השבת לי).

trilliane

Well-known member
מנהל
לא הצבעתי על שום טעות וגם את לא

בכתבה של "רשת" קישרת אליה לא כתוב שיש עלייה מיקרוצפליה במדינות אחרות.
&nbsp
כמו כן אין לי מושג על איזה "גמגום" את מדברת. עובדה ידועה היא שחיסון השפעת הוא חיסון עונתי שמוכן כחצי שנה מראש ע"ס תחזית, בניסיון לנבא את זני השפעת העיקריים לחורף הקרוב בחצי הכדור הצפוני (לרוב ע"ס המצב בחצי הדרומי). כמו כל תחזית, לפעמים היא קולעת יותר ולפעמים פחות, אבל זאת יודעים רק בדיעבד. כאמור, "חכמת הבדיעבד" אינה "חכמה גדולה".
&nbsp
אבל לא צריך "להפחיד את הציבור" שאנשים מתים משפעת, כי זו פשוט המציאות: אנשים מתים משפעת. המינימום שאפשר לעשות הוא להתחסן, גם אם ביעבד יתגלה שהחיסון יעיל פחות. עושים מה שאפשר.

פולספגן

New member
הצבעת גם הצבעת, כי היא כתבה ש"בהלת המונים מיותרת" ואילו את

כתבת "ממש לא. לא ינסו לפתח חיסון אם הבהלה מיותרת".

2) כתוב בכתבה "ארגון הבריאות העולמי מפרסם אזהרה חמורה מהתפשטות הנגיף, שיכול לגרום למומים קשים אצל עוברים, ומגדיר אותו כ"איום מדאיג מאוד". ה"זיקה" כבר הגיע ליותר מ-20 מדינות. רק בברזיל נדבקו מיליון וחצי בני אדם" (הדגש שלי
)
איך את מבינה את אשר הדגשתי?

3) ה"גמגום" הוא מגננה שלו שהוא (פרופ' איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות) עונה על השאלות מראש
כמו בציטוטים הבאים:-
3.1 "העובדה שזן B לא כלול בחיסון לא מסבירה את העליה בתחלואה לעומת שנים קודמות, כי עיקר התחלואה הוא מזן A" ובמלים אחרות "על ראש הגנב
בוער ה-
"

3.2 אופס... יצא ממנו שהחיסון לא מונע דלקת ריאות לבני 65 ומעלה, אלא להפך "שאצלם נמשכת מגמת עליה."

trilliane

Well-known member
מנהל
איך זה מצביע על טעות *שלה*? עדיין לא ברור לי.

לכל היותר זה מצביע על טעות בהערכה שלי. אם כבר יש מי שמנסים לפתח חיסון, כנראה יש תשתית קלה ומהירה יחסית לעשות זאת; אבל מעבר לפיתוח יש אישור ושיווק... ובסופו של דבר כדי שחיסון ייכנס לסל התרופות הוא צריך להראות תועלת מול עלות, ואם יתגלה שהבהלה מיותרת לא יממנו אותו.
&nbsp
2) שוב, איפה הטעות? כן, הנגיף מתפשט, זה ידוע וגם ד"ר לנדסמן כתבה על כך. אבל כפי שהיא ציינה, הנגיף אינו חדש ויודעים שהוא מתפשט. מה שלא רואים זו עלייה בשיעור המיקרוצפליה במדינות האלה מלבד בברזיל. זה בדיוק מה שהיא כתבה.
&nbsp
3) הגמגום הוא פרשנות שלך כדי להוציא אנשי מקצוע קטנים, כאילו את חכמה יותר מכל הרופאים. אני לא ראיתי שם שום גמגום אלא עובדות נכונות.

פולספגן

New member
הלכת רחוק מידי

1) סל תרופות זה בסוף, אך קודם צריך לאשר ואם בהלת ההמונים מיותרת, לא היה מקום לאשר להם קיצורי דרך.
&nbsp
2) אז מה זה "זיקה" אם לא 'מיקרוצפליה', שכתוב דכבר הגיע ליותר מ-20 מדינות?
&nbsp
3) הפרשנות שלי היא שהחיסון הגביר את התחלואה, כפי שמתואר בסעיף 3.2.

trilliane

Well-known member
מנהל
כנ"ל

1) מי אישר? עוד אין חיסון...
&nbsp
2) השאלה הזאת מלמדת שלא קראת את הרשומה של ד"ר לנדסמן (היא הסבירה כל אחד מהם במפורש) או שלא הבנת, אבל כהרגלך, זה לא מונע ממך להשתלח ולהשמיץ על אוטומט.
איך את נוהגת לומר? "בכפית" במיוחד עבורך, מהבלוג שלה ישר לפה שלך:
"וירוס זיקה מועבר בעקיצת יתוש".
"מיקרוצפליה היא מצב שבו המוח והגולגולת של התינוק לא מתפתחים באופן נורמלי, והתינוק נולד עם ראש ומוח קטן מדי."
בקיצור, יש נגיף ויש תופעה שאולי מקושרת אליו, אך עדיין אין ביסוס מדעי לכך, ואין ראיה לעלייה בשיעור המיקרוצפליה במדינות אחרות. דווקא מכיוון שיודעים שהנגיף מתפשט למדינות אחרות, לו היה קשר הייתה צריכה להיות עלייה כזאת, ואין. רק בברזיל יש. זו בדיוק הנקודה שד"ר לנדסמן כתבה עליה ומשום מה את מרשה לעצמך לצעוק "טעות" בלי שהבנת בכלל במה מדובר. מביך.
&nbsp
3) הפרשנות שלך לא מעניינת אותי, צר לי. ביום שבו תכתבי בשמך ובתוארך ונדע מי את ומה המוניטין המדעי שלך (כמו הרופאים שאני מביאה כאן מדבריהם), תהיה לך זכות להתנשא עליהם או לספק פרשנות משלך. עד אז כל פרשנות שאת מביאה בשם עצמך שווה בעיניי כקליפת השום.

פולספגן

New member
כתוב שעד סוף השנה יהיה

2) זה לא אולי, אלא זה כמעט וודאי, רק שהאסימון נופל לאט, בדיוק כמו תגובת פתיחת השרשור שלי.
&nbsp
3) ברור, שאת מעדיפה להגיד שאילולא החיסון, היו יותר תחלואה מהיום

trilliane

Well-known member
מנהל
1) "יהיה" זה פועל בזמן עתיד, בפעם האחרונה שבדקתי...

אנחנו עכשיו בינואר, זה תחילת השנה. כשיהיה, יהיה על מה לדבר. כרגע אין מה לאשר כי אין חיסון, וכאמור, עוד לא ביססו בכלל את הקשר בין הנגיף למיקרוצפליה.
&nbsp
2) על סמך...? שוב, לו זה היה "ודאי" הקשר הזה היה צריך להימצא גם במדינות אחרות שבהן הנגיף מתפשט. כל עוד זה לא המצב, אלה דווקא ראיות שמחלישות מאוד את ה"ודאות" הזאת. בינתיים הבאת כתבה לא רלוונטית שכביכול מראה טעות שלא הייתה. לפחות תהיי הוגנת ותתנצלי על האשמת השווא שטפלת על אשת מקצוע.
&nbsp
3) ברור שאת מעדיפה לשים דברים בפי ואז לתקוף אותם... אולי חלאס מאנשי קש? אני לא רופאה ולא מספקת פרשנויות רפואיות; אני לא מתהדרת בתארים מדעיים ע"ג הפורום; אני לא מתנשאת או מלגלגלת על רופאים... את כל זה את עושה. העיקר שבשרשור אחר כתבת לקלמין שלך "אין את היומרנות" שיש לו...

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/2254/179931832

פולספגן

New member
כן, ידוע שאת לא מסוגלת להסתכל מטר קדימה

לא פלא שאת לא עוסקת במדע

&nbsp
2) הקשר הזה נמצא בעוד 20 מדינות, כמו לדוגמה בדנמרק.
&nbsp
3) הקנטור שלי הוא רק בנושאים שאני מבינה בהם להבדיל אלפי הבדלות מ...

trilliane

Well-known member
מנהל
ידוע שאת עוברת להשמצות ולעקיצות כשאין לך שום ביסוס ענייני

פלא שאת חושבת שמישהו כאן מאמין לך שאת עוסקת במדע.

2) הקשר הזה נמצא בעוד 20 מדינות? נתונים, גברת. בדנמרק לא נמצא שום "קשר", נמצא תושב נשא לנגיף שחזר מדרום אמריקה (יא, איזו הפתעה!
). שוב, יודעים שהנגיף מתפשט. אבל הנקודה שכרגע על הפרק היא הקשר בין הנגיף לבין מיקרוצפליה. כדי להראות קשר כזה בדנמרק, התושב הנשא צריך ללדת עכשיו תינוק עם ראש קטן במיוחד. אבל למען האמת גם אם הוא ילד תינוק עם ראש בגודל תקין זו ללא ספק תהיה ידיעה מרעישה...

3)
כ"כ מבינה שלא הצלחת להבין את ההבדל בין נגיף זיקה לבין מיקרוצפליה, ואת עדיין מבלבלת בין נתונים על התפשטות הנגיף לבין נתונים על גידול באחוזי מיקרוצפליה בקרב יילודים שאמותיהן נדבקו בנגיף בזמן היריונן. נתתי לך קישור לבלוג של רופאה שזו המומחיות שלה, היא הסבירה את הנושא בצורה ברורה ופשוטה, ואת עדיין בשלך...

trilliane

Well-known member
מנהל
אני אתאיסטית, איני עובדת אלילים. וגם הקישור הזה אינו רלוונטי

ה"טעות" ש"מצאת" ברשומה שכתבה ד"ר לנדסמן הייתה (אני מצטטת מתוך הודעתך, שימי לב): "דבר שלישי – בכל שאר המדינות בהן יש עליה במספר מקרי וירוס זיקה *אין* עליה במיקרוצפליה. זה משהו שתואר רק בברזיל, למרות מעקב אחרי מיקרוצפליה בכל המדינות האחרות."
&nbsp
ומאז שטענת זאת ועד עכשיו את רק ממשיכה להביא ראיות לכך שיש מעקב אחרי מיקרוצפליה במדינות אחרות, מה שרק מחזק את דבריה.
אז שוב, גברת פולספגן, איפה הטעות?

למעלה