הנה ההוכחה שלא תמיד צריך לחכות לראיות מדעיות -

trilliane

Well-known member
מנהל
בואי נמשיך פה, זה השרשור שעוסק בנושא. ועדיין, לא רלוונטי...

trilliane

Well-known member
מנהל
אבל למה להראות לי מלכתחילה? שוב, ה*נגיף* לא רק בברזיל!

הנקודה המטרידה היא העלייה במקרי המיקרוצפליה, ואת זה לא הראית בשום מאמר או ידיעה...

פולספגן

New member
אם היית קוראת את המאמר שהפנתי אותך אליו, היית רואה את זה

תמשיכי לא לקרוא ולהשיב על עיוור, זה רק מבייש אותך.

trilliane

Well-known member
מנהל
לו קראת בעצמך את המאמר אולי היית מפסיקה לבייש את עצמך...

אני מעתיקה לכאן את התשובה המפורטת שכתבתי שם (ומוחקת אותה שם), כי חשוב לי שהדיון יהיה כאן ולא שם (אין טעם בכפילות הזאת). בניגוד אלייך אני אשכרה קראתי והשקעתי ולא סתם הדבקתי קישור בפורום כדי לסתום לצד השני את הפה ולחשוב שהיא בטח לא תקרא ואפשר למרוח אותה... טעות, גברת! קראתי ובדקתי ועברתי בצורה מסודרת (מה שאת ללא ספק לא עשית, לפי השקרים שאת ממשיכה לחזור עליהם כמו תקליט שבור) לא רק על המאמר שלא קישרת אליו (קישרת רק לתקציר) אלא גם למאמרים שהוא בעצם מפנה אליהם, ולו היית קוראת אותם אולי היית מפסיקה לענות על עיוור ולבייש את עצמך.

ראשית, לא הפנית למאמר עצמו, הפנית רק לתקציר (האבסטרקט) אבל גם ללא עזרתך חיפשתי במיוחד רק כדי להבין במה מדובר, והנה הטקסט המלא:
http://www.eurosurveillance.org/ViewArticle.aspx?ArticleId=21349
שנית, אין בו כל חדש בנושא מיקרוצפליה. המאמר מדבר על מקרה בודד של גבר פיני שחזר מהמלדיביים ונמצא נשא לנגיף "זיקה". שוב, גם כאן, גבר בן 37 לא קשור למיקרוצפליה כי הוא לא תינוק שזה עתה נולד והוא גם לא בהיריון. במאמר אין מידע על מיקרוצפליה בפינלנד. המאמר שקישרת לאבסטרקט שלו מזכיר שלאחרונה הועלו השערות על הקשר בין הנגיף לבין מיקרוצפליה וגיאן-ברה, ומפנה לשני מקורות מידע אחרים (16 ו-17).

במאמר 16 מדובר על מקרה (בודד) של אישה בפולינזיה הצרפתית שנדבקה בנגיף זיקה וחלתה בגיאן-ברה (אף מילה על מיקרוצפליה):
http://www.eurosurveillance.org/ViewArticle.aspx?ArticleId=20720

מאמר 17 (PDF) מדבר על נגיף זיקה ביבשת אמריקה (הנה, חזרנו לאמריקה... מתחמם...) וספציפית מתייחס לקשר האפשרי בין הנגיף למיקרוצפליה ע"ס המקרים ב... (חם... רותח... לוהט...) ברזיל!

בניגוד אלייך, עשיתי עבודה יסודית: עברתי על כל האזכורים של מיקרוצפליה במאמר וכולם בלי יוצא מן הכלל מתבססים על נתונים ממדינה אחת ויחידה: ברזיל (ולמען הסר הספק, מדינות כמו Pernambuco שמוזכרות שם הן מחוזות "states" בברזיל, לא מדינות נפרדת). לא אעתיק לכאן את כל המשפטים (יש הרבה) אבל הנה כמה לדוגמה:

• ‘Microcephaly in Brazil potentially linked to the Zika virus epidemic’, 24 November 2015
  • Update on microcephaly and central nervous system malformations increase in Brazil
  • In October 2015, following reports of an unusual increase of cases of microcephaly among newborns in the state of Pernambuco, an analysis of data from the Brazilian live birth information system (SINASC) identified a significant increase in the number of microcephaly cases compared with previous years.
  • Epidemiological data available as of November 2015 indicate, on average, a twenty-fold increase (range 0–77) in the incidence of microcephaly among newborns in the fourteen Brazilian states with Zika virus circulation that investigate microcephaly.

אז גברת פולספגן שמתהדרת בתארים בתחום המדעים, מוכיחה (ולא בפעם הראשונה) שהיא לא יודעת לקרוא מאמרים כמו שצריך. אח"כ גברת פולספגן טוענת שמשקרים שהיא לא קוראת את קישורים, אבל נראה שהיא לא קוראת (וחושבת שגם אחרים לא קוראים, אז אפשר למרוח אותם) או שהיא לא מבינה מה היא קוראת.

כך או כך, עד עכשיו לא הראית שום טעות בדבריה של ד"ר לנדסמן.
לא הגיע הזמן שתתנצלי ותרדי מהעץ שטיפסת עליו?

פולספגן

New member
הוא לא תינוק, אך הוא נשא של זה

האם את מבינה את המשמעות?
&nbsp
יפה שניתחת על תסמונת גיליאן ברה (GBS) אך זה לא קשור לנושא, למרות שזה גם נגרם כתוצאה מעקיצת יתוש בעקבות הוירוסים החופפים שהאלילה שלך תיארה אותן.

trilliane

Well-known member
מנהל
האם *את* מבינה את המשמעות?

בפעם האחרונה, לאט, ברור ובהדגשות, עם כפית ישר לפה: איש לא טען בשום שלב (גם לא ד"ר לנדסמן) שאין נשאים של נגיף "זיקה" מחוץ ליבשת אמריקה. להפך, יודעים שהנגיף מתפשט ועוקבים אחר התפשטותו (בעיקר מאז הדווחים מברזיל בשנה האחרונה). כאמור, עד הדיווחים על מספרים גבוהים מהרגיל של מיקרוצפליה מברזיל לא היה עניין מיוחד בנגיף שלא גורם לשום דבר מיוחד. כרגע בעקבות הדיווחים יש מעקב ומנסים לבדוק את הנושא לעומק (בדיוק כפי שד"ר לנדסמן כתבה שצריך לבדוק). רק שעד כה הדיווחים על מספרים חריגים של מיקרוצפליה (שוב, לא של הנגיף עצמו בפני עצמו) הם מברזיל ולא ממדינות אחרות. ושוב, זה מה שד"ר לנדסמן כתבה.

הדיון הזה סובב במעגלים כי המצאת לך איזשהו איש קש או שאולי כבר הבנת בעצמך שטעית אבל את לא מסוגלת לרדת מהעץ ולכן מנסה להתיש אותי בדיון מעגלי בניסיון לצאת "מנצחת" מבלי להודות בטעותך. לא ילך לך. אני ממקדת אותך בשתי שאלות:

1. היכן הטעות ש"מצאת" בדבריה של ד"ר לנדסמן?
עד כה כל הכתבות/מאמרים שקישרת אליהם לא סתרו את דבריה.

2. באיזו מדינה (מחוץ לברזיל) נמצאו שיעורים חריגים של מיקרוצפליה במקביל לעלייה בהתפשטות בנגיף "זיקה"? נתונים וקישורים רלוונטיים בלבד + ציטוט רלוונטי מהטקסט. קישורים לבד לא יתקבלו, לא לתקצירים ולא למשהו שצריך לחפש במקומך כשאת חושבת שמרחת אותי ועשית לעצמך חיים קלים.
שוב, אני מדגישה: לא נתונים על התפשטות הנגיף; לא נתונים על כך שחושדים בקשר למיקרוצפליה (עם עוד הפניה לברזיל...). נתונים מפורשים על שיעורים חריגים של מיקרוצפליה במקביל לעלייה בהתפשטות בנגיף "זיקה" במדינה שאינה ברזיל.

אם יש לך כאלה, אנא צטטי אותם בתוספת מקור. אם אין לך, בשלה השעה להודות בטעות, להתנצל על האשמת השווא שטפלת על ד"ר לנדסמן ולהניח לגולשי הפורום. באמת שהגיעו מים עד נפש.

פולספגן

New member
מוזר שהאלילה שלך בחרה לכתוב בבלוג ללא כל אפשרות לעשות לה

בקורת עמיתים או אפילו כל בקורת אחרת.
&nbsp
אפילו טמק"א הידוע לשימצה, יש לו בקרה של העורך שלו ויש גם רופאים שכותבים שם, אך אפילו מקור כזה היה גדול לבלבול ביצים שלה וכנראה העיף אותה מכל הרוחות

&nbsp
תמשיכי להאמין בעבודה זרה או באנשי קש שאת כ"כ אוהבת להזכיר

trilliane

Well-known member
מנהל
כמה לא מוזר שאת מגיבה בהשמצות ללא שום תוכן ענייני

כידוע לכל גולשי הפורום הוותיקים, זו השיטה הקבועה שלך כשנגמרות לך התשובות הענייניות (יחסית) אבל את כמובן לא מסוגלת לרדת מהעץ או להתנצל (חלילה) על האשמותייך חסרות הבסיס, ולכן מגיבה בעוקצנות ויורה לכל הכיוונים, כאילו אם תשמיצי ותקטיני את הצד השני (בשלל שקרים מונפצים) זה יוציא אותך גדולה (
). אין לך שום מקור שסותר את דבריה של רופאה מומחית, שבניגוד אלייך, מבינה דבר או שניים בתחום שהיא כותבת עליו. לילה טוב פולפספגן, הודאתך בטעותך התקבלה.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה באמת לא בסדר מצדה להתארח בתכנית מדעית מצוינת בחינוכית

היא צריכה לאמץ כינוי מטופש ולהטריל באנונימיות פורומים בתפוז, כמו שמדענים "אמיתיים" עושים בימינו.

פולספגן

New member
היא אורחת קבועה שם

מה שכן יאמר לזכותה, שהבן שלי אוהב אותה ולומד ממנה המון.
&nbsp
כנראה שזה הרמה שלה, לפנות לקהל של בי"ס יסודי.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני חולה על ההומור של דודו ארז, "החפרנים" תכנית נפלאה

ובחינוכית יש תכניות מצוינות ותכנים שפונים לא רק לתלמידים אלא לכל המשפחה, גם מבוגרים יכולים ללמוד מהם לא מעט. ד"ר קרן לנדסמן דווקא לא מופיעה ברוב התכניות (כי לא בכולן יש תכנים רפואיים, מן הסתם) וחבל, כי היא משעשעת ומחכימה לא פחות מיתר המשתתפים, רבים מהם מדענים מצוינים בתחום. את יכולה ללגלג כמה שאת רוצה, זו לא יותר מקנאה וצרות עין באנשי מקצוע מוכשרים שתורמים מהידע המקצועי שלהם לטובת הדור הצעיר. אין שום פסול, פגם או פחיתות כבוד בכך, להפך!

פולספגן

New member
כן, לא מפתיע אותי שאת רואה את החפרנים ושואבת משם ידע בכדי

להתווכח ואצטט משפט שאמר ידידנו BigBadWolf "לא כל מה שלומדים בכיתה ג' נכון".

אגב, סתם מסקרן אותי מה תחשבי על רופאה אחרת שמחזקת את טענתה של ד"ר קרן לנדסמן וטוענת שהמיקרוצפליה בכלל לא קשור לנגיף ה"זיקה" אלא בכלל לתופעת חיסוני נשים בהריון שהחלה בשנים האחרונות

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא "שואבת משם ידע", אני יודעת את רוב הדברים

התכנית פשוט מצחיקה אותי. אבל נגיד שהייתי "שואבת ממנה ידע", מה רע? מה הבעיה?
&nbsp
אפשר ללמוד מהרבה מקורות מידע טובים, והערוץ של הטלוויזיה החינוכית עדיף על YNET, למשל... עובדים בו אנשי מקצוע טובים שתפקידם לוודא את אמינות המידע, מה שלא תמיד ניתן לומר על כתבים.
&nbsp
הוא גם עדיף על אתרים של מתנגדי חיסונים ו/או תומכים ב"פתרונות טבעים" (כמו האתר שהבאת). אלה אתרים שיש להם אג'נדה מסוימת מאוד לקדם, ובדיוק כמוך, הם יורים את החץ ואז מסמנים סביבו את המטרה.
&nbsp
חיסונים זה רע! עכשיו בואו נחפש לזה עוד הוכחות ונצטט רופאים שאומרים את זה. הרופאים האלה בשוליים? מה זה משנה. זה לא מתיישב עם הראיות מכל העולם? לא רלוונטי. כבר קבענו שחיסונים זה רע, העיקר לקדש את המטרה.
&nbsp
אז כן, אני לומדת ממקורות רבים ומאנשי מקצוע רבים ולא מתביישת בזה. לו היית לומדת משהו בעצמך אולי היית מחליפה תקליט מתישהו... אבל לא, שוב התנגדות לחיסונים, שוב עוקצנות מיותרת... ואחרי שלרגע אחד חשבתי שנוכל לסיים את הדיון הזה ברוח טובה (יחסית). אני מיציתי. חסכי ממני עוד פרופגנדה אנטי-חיסונית, באמת שהיא לא מעניינת אותי ואין לי כוונה להתייחס אליה ולבזבז עליה או עלייך את זמני. הדיון הזה מיצה את עצמו מזמן והפך לשק חבטות שלך, וחלאס, מיציתי. תודה ושלום.

BigBadWolf

Member
לפחות את צריכה לתת לה קרדית שלפעמים היא באמת מפנימה

אני חייב להודות שהפתיעה אותי בציטוט

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מוכנה לתת קרדיות לכל המעוניינים...

פולספגן

New member
הבעיה היא שזאת תכנית מאוד שיטחית כיאה לפלח השוק שהיא פונה

אליו שאת משתייכת אליו, לצערי בגאווה

&nbsp
הרע זה שאת לא מבינה את זה

trilliane

Well-known member
מנהל
אמרה מי שמביאה קישורים ל-YNET ושלל אתרי אג'נדה "טבעית"

ואנטי-חיסוניסטית ומשתייכת למחנה הזה בגאווה, ולא לצערי, כי באמת לא אכפת לי ממך.
&nbsp
מה שעצוב, והרע הוא שאת לא מבינה את זה, הוא הניסיונות הנואלים שלך ללכלך על אנשי מקצוע בעלי שם, תוך שאת מסתתרת מאחורי איצטלת האנונימיות ומתהדרת בתארים מדעיים
, אך (הדגשתי במיוחד בשבילך!) אפילו לא מסוגלת להבין את הקישורים למאמרים שאת מביאה בעצמך (כלומר מאמרים אמיתיים, לא YNET) כפי שהראיתי שוב ושוב בדיון הזה.
&nbsp
יש אנשי מקצוע מצוינים שלא מסתפקים רק בעשייה שלהם אלא תורמים מהידע שלהם להשכלת הציבור הרחב (בבלוגים שהם כותבים בהם בהתנדבות, וכן, גם בתכניות בחינוכית, וטוב שכך!) ויש פולספגן, שמטרילה פורומים בתפוז עד אין קץ, וכשנגמרת לך ה"תחמושת" העניינית (לכאורה) את מתחילה לירות לכל הכיוונים, אולי בכל זאת תפגעי במשהו או במישהו... ואף על פי שהעקיצות שלך לא מרשימות כאן איש (מלבדך, אולי) זו עדיין התנהגות קטנה, קטנונית ודוחה, שמלמדת בדיוק איזה טיפוס את (למקרה שמישהו עוד לא מכיר אותך).

פולספגן

New member
Ynet, אומנם לא פלטפורמה מדעית, אך היא כתובה ע"י רופאים ובעלי

מקצוע רלוונטים שפונה לקהל הרחב ולא לילדים בבי"ס יסודי כמו החפרנים.
&nbsp
טוב, לא מצפה מאחת כמוך להבין ניואנסים כאלו.
&nbsp
קחי, במיוחד בשבילך שתשכילי "קצת", כי זה מקור הידע שלך

למעלה