והכל היה פשוט נפלא עד שהגעתי שומר עברי על סוס לבן בלילה שחור על שפת ים כנרת טרומפלדור הי גיבור ת"א הקטנה חולות אדומים ביאליק אחד שני עצי שיקמים - אנשים יפה מלאים חלומות אני באנו ארצה לבנות ולהבנות כי לנו לנו לנו ארץ זאת
רק שלט את שמם עוד מזכיר כמה צפורים וספסל מיותם ניצב בליבה של העיר ומושך הוא אליו כשהערב יורד ונושרים מעליו העלים זקן ערירי או הלך בודד או זוג צעירים אוהבים
בניתי עיר לי לבנה כמותם קוצפה כמותם שוטפה כמותם יפה עם בוקר צח חלון נפקח ואת ילדה צופה בו כך כמו יונה הנכונה למעופה כי בא השחר והאור וכל עירי תצא לסחור ועמוסה היא במשא - לעיפה הנה עירי גדולה כאור - ואת ג'רג'ר (
אנחנו לא נישן את כל הלילה לפניו נשב ליד הכביש על שפת התעלה נרכב על משאית ברוח הלילית נראה את הגבעות מתעוררות באור סגול ביתך יהיה צוחק וקיץ בחלון כשאנחנו נצא ביחד
לחם! יום נשוק בסאון-השוק וג--עש - המדרכת יום גבו-ה ונישא עד ג-גות חבלי כביסה ומחוספס כאספלט ש-בכבי-שים אך מוזר איך יום כזה מתפעם לו, בחזה ומתנוצץ בעיני האנשים
אתה נכנס למסיבה אתה יושב על התופים אתה לוקח את התוף בונגו אתה לוקח את הטימפן אתה מכבה את האור ואתה מביא להם בולרו קטן בקצב ה: טם צו'קה טוקה טוקה טם אתה נתת להם את שלהם תזכור דודינקה טם צ'וקה טוקה טוקה קה טם צ'וקה טוקה טוקה טוקה קה (או משהו כזה אתה יודע...
כשאת לא אתי, אין טעם כמעט אני אש בלי אור, שדרה בלי כוכב כוכב בליל כפור, בלי זוג מאוהב אל האי שם, אובדות הדרכים סירה ללא ים, שדה בלי פרחים העצב תמידי, העצב חתום אם אינך לצדי אז אני לא כלום
אין איש מחכה לי שם ואם אין ים - הרי גם אין ספינה הדרך קצרה, החוג צומצם ובכן מה? עוד שבוע (לה לה לה לה לה ) עוד חודש... עוד שנה...? אחרי מותי עוד יהיה מישהו בעולם מישהו יאהב מישהו, מישהו ישנא הדרך קצרה החשבון לא הושלם ובכן מה? עוד שבוע (טאללללה) עוד חודש / עוד שנה (שיר מקסים אבל מילים דכאוניות