הנה חומר למחשבה...

leahle

New member
קודם כל...

אני לא חושבת שזה נכון שיש רק מעט אנשים כאלה... זה נכון שאצל צערים זה קיים הרבה יותר, אבל חלק משתנים עם הגיל... חוצמזה, שמה שאתה אומר בעצם זה, העולם דפוק, אין בשביל מה להביא ילדים לעולם, זה בעצם להרים ידיים.... העולם משתנה מרגע לרגע, היו תקופות גרועות יותר וגרועות פחות, אבל לנו כ-ן יש השפעה, אם על הכלל ואם על עצמינו...

Lara F

New member
../images/Emo8.gif נתחיל בזה שאני בת

ונמשיך אם זה שלא אמרתי שצריך להרים ידיים- פשוט אמרתי שאני מפחדת להביא ילד לעולם כזה בו הוא יחשף- בין אם נרצה בזה ובין אם לא- לעישון, שתיה, סמים ולכי תדעי מה עוד... ולמה בדיוק התכוונת: "זה נכון שאצל צערים זה קיים הרבה יותר, אבל חלק משתנים עם הגיל" קצת הרבה סתרת את עצמך- איך הם השתנו עם הגיל? ספקתני שמשהו ישתנה אחר שבגיל 12 היא תתחיל להזדיין בגיל 11 לעשן בגיל 14 כבר תיהיה מסוממת ובגיל 15 תיהיה שיכורה- אני לא רואה משם הרבה שיפור!!! ותסלחי לי כמה אנשים את מכירה בני 17 שלא מעשנים, לא שותים, עדין לא קיימו יחסי מין ולא ניסו סמים וחושבים שהעולם היום מושחט? -אולי את גם כזאת וזה טוב מאד אבל תסתכלי על שאר הסביבה שלך...

leahle

New member
סליחה, לא בדקתי יותר מידי

אם זה בן או בת, לכן פניתי בלשון זכר... אני מתנצלת. ותתפלאי (או שלא) אבל רוב מוחלט של הסובבים אותי, לא מתעסקים לא עם סמים ולא עם שתיה ולא עם עישון וכן על זה הדרך...

Lara F

New member
ורוב מוחלט שסובבים אותי הם בדיוק

ההפך... מעניין איפה את גרה
אני אעבור לשם דירה...

eMiFrEaK

New member
אהא... גם אצלי זה ככה..

אבל זה לא אומר כלום...לפחות לא על הבנאדם.. כי את יכולה להרגיש שייכת לקבוצה מסויימת גם בלי לעשות את כל הדברים הנ"ל..

Lara F

New member
בסוף אפשר להיות מושפע...

יש לי חברה שפעם היא אמרה "אני בחיים לא אעשן" לפני שנתיים אולי... עכשיו היא חופשי מעשנת שותה ועושה עוד המצון שטויות שלא בא לי לפרט עליהם והכל בגלל הסביבה החדשה שהיא נכנסה אליה...

vk3 אשליות + תמימות. לא אתה מכוון

את חייך. הפוליטיקאים הם שקובעים לך. השלטון קובע. ה רודנים שעומדים בראש הפירמידה הם שמכתיבים לך את חייך. אתה זוכר מה עשו הקומוניסטים ברוסיה, הנה בסין יש חוק שמותר להביא רק ילד אחד, אתה רואה מדינות שמשקעים בחינוך? ארה'ב, ישראל? אלה הפנים של הדור הבא ועוד יותר גרוע. המציאות בסוף תופחת על פנינו. אתה עדיין בעידן האשליות והתקוות יום אחד תתבגר ותתפקח ותבין שלו אתה קובע ולא אתה מחליט ואי אפשר להמנע מהשפעת הסביבה החברתית על ילדים , אל תחשוב שאתה זה שישנה את העולם - ניסו את זה לפניך!!! איפה הם היום?

vk3

New member
שום פוליטיקאים, שום שלטון...

הכול אך ורק בידינו ואני לעולם לא " אתפקח" מזה. זה מאוד נוח להפיל הכול על השלטון והרעים, במקום לקחת משהו על עצמך ולשנות את זה... רבים שינו ועוד רבים יותר יישנו...

leahle

New member
נראה לי...

שבמקום שאני אגיב ואגיד את דעתי, אני פשוט אסכים איתך בכל פעם, כי אתה אומר את מה שאני חושבת, רק בדרך הרבה יותר טובה ומובנת... :)

eMiFrEaK

New member
קיריל...

עם כל הרצון הטוב שלך.. אני לא חושבת שתצליח להביא לעולם הזה ילדים מושלמים..." אני מבטיח לך שהילדים שלי יהיו נהדרים ולא יושפעו מכול החרא, כי הכול מגיע... מהחינוך הם יהיו בני אדם, מחונכים היטב, בעלי הבחנה בין טוב לרע, טובי לב וכו' וכו' וכו'... " אתה רציני?? אני מבינה שכל אחד רוצה שהילדים שלו יהיו הכי טובים שאפשר.. אבל ... לא הכל ורוד... וגם הילדים שלך יעברו את כל המכשולים שצריך לעבור... ואל תקצר להם את הדרך... חוץ מזה אני מאמינה שכמה שיותר מונעים מהילד ככה הוא ירצה יותר לעשות את זה... וזה בדוק... לילדים צריכה להיות בחירה.. המטרה של ההורים היא ר-ק להדריך.. ולא להכריח וללחוץ על הילד... ואחר כך הם עוד מתפלאים למה הוא לא מקשיב להם ועושה הכל בדיוק ההפך..

vk3

New member
צודקת- הקצנתי...

שום מושלמים
אבל הבנת את הפואנטה שלי

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אני חושב שבעקרון את צודקת והעולם באמת הופך רע יותר אבל זאת לא סיבה להימנע מלהביא ילדים, כי בסה"כ הם העתיד, אז כדאי להביא ילדים ולחנך אותם להיות אנשים טובים בכך שניתן דוגמה אישית ואז בעוד מספר שנים העולם יהיה (אולי) טוב יותר, אני יודע שזה נשמע נאיבי, אבל עדיף על כניעה למצב.

תיראי

לפי דעתי את צודקת... העולם של היום הוא בכלל לא משהוא.. אבל לא להביא ילדים זה באמת קיצוני.

Angel lips

New member
אני מסכימה איתך חלקית

נכון שהמצב הולך ומדרדר וילדים מתחילים כבר עם כל השטויות של עישון, סמים, קיום יחסי מין בגיל צעיר... אבל אין מה לעשות עם השנים אנחנו מתפתחים מתחילים לקבל דברים מסוימים שלפניי כן לא קיבלנו כמו הומאים ולסביות וכל מיני חילופי זוגות וזה העולם שלנו הוא עשיר בדברים מפטים שבא לנו לחוות ולנסות לעשות שטויות להנות, אבל הכל עד גבול מסויים, אני לא אמנע מהילדים שלי לחוות את הסיגריה הראשונה או את ההשתכרות הראשונה אבל אני אלמד אותם ואחנך אותם לגבולות אפשר לנסות לטעות אך לא להמשיך או לדעת איפה מספיק... אלמד אותם להזהר בכל אמצעי הזהירות וההגנה בזמן שהם עושים שטויות וחושבת שעם החינוך הנכון מהבית עם חופש ביטוי והצבת גבולות הילדים שלי לא יהיו אלכוהוליסטים נרקומנים ובנות "זונות".

tan4ka

New member
ואלה את צודקת...אנחנו נביא ילדים

אנחנו הולכים להביא ילדים לעולם אכזר....אמאלה

ScrewDriver

New member
מסכים איתך לגמרי ../images/Emo45.gif

אני גם חושב שאין הרבה טעם להביא ילדים לעולם כזה מגעיל, זה גם עושה עוול איתם, וגם עושה עוול איתנו, לראות איך הילדים שלנו מתקלקלים בו. זה באמת זוועה מה שהולך היום בכל התקשורת, ולמה הילדים של היום חשופים, וכל הסמים/אלימות/יחסי מין בגיל כ"כ צעיר. לא רוצה שיהיה לי ילד שחשוף לכל זה! אם בכל זאת מתישהו אני אחשוב על ילדים (ולא ממש נראה לי שזה יקרה), אעשה זאת רק לאחר שאעקור למדינה נורמלית יותר, ששם אפשר לגדל אותם כמו שצריך.

Dynamo1929

New member
מסכים, גם אני חשבתי על זה...

וגם לא פעם תהיתי אם בכלל להביא ילדים לעולם. הריי הילדים התמימים והחמודים האלה הופכים בסופו של דבר למבוגרים, ורובם לחרא של בני אדם... נגיד הבאת ילד לעולם, נתת לו את כל האהבה שבעולם, ספקת לו את כל מה שהוא הי צריך ורצה, והוא מחזיר לך את ההשקעה באהבה אין סופית... אבל כל זה נעלם ברגע שהילד הופך להיות נער,והיצרים החייתים משתלטים עליו וכל מה שמתחיל לעניין אותו זה סיפוק עצמי, הנהה, בילויים וסקס... ואז הוא הופך למנצל ציני של הוריו, הוא צריך אותם רק בשביל שיכלכלו אותו... ואז, כעבור כמה שנים הוא מתבגר, עוזב את הבית וממשיך במסע הסיפוק העצמי... ההורים השקיעו את הכל בילד הקטן,החמוד וכפוי הטובה שבסוף הפך ל"ציפור חופשית" שעזבה את הקן והמשיכה בדרכה שלה... ולמה העולם הוא חרא של מקום? כי בני האדם עשו אותו כזה. האדם הוא יצור מאד פרמיטיבי ולמרות הכל אנחנו לא שונים יותר מדי מאחינו, בע"ח.... בני האדם פוגעים ורוצחים את החריג,החלש והשונה, נלחמים על טריטוריות וכד'. כולם אומרים שלחיי אדם יש ערך עליון?! זה חרטא, לחיי אדם יש ערך עליון ברגע שזה נוגע להם אישית או יש הפסד/רווח מזה ואם אין אז זה לא מעניין אף אחד. לדוגמה, עד עצם היום הזה ממשיכות מלחמות העמים באפריקה, אלפי אנשים חפים מפשע נהרגים כל יום-זה מעניין מישהו?? האו"ם מדי פעם שולח סיוע הומוניטרי כדי להראות שהוא עושה משהו ובתכלס זה ממש לא מעניין אותם, כי במדינות האלה אין שום תועלת, איך להן נפט או משעבים טבעיים יקרים אחרים, בני האדם שמה לא תורמים כלום לאף אחד ולכן גם (עפי האום) אין להם שום ערך ולא אכפת לאף אחד מה יהיה איתם. מחלת המלריה, מכירים? מהמחלה הזאת מתים מליוני תינוקות אפריקנים מדי שנה, כי טרם המציאו תרופה. להמציא תרופה למחלה הזאת ולהציל מליוני ילדים זה ממש לא בעיה (עובדה), אבל, אף חברה לא מרימה את הכפפה ולא מוכנה להשקיע כסף בפיתוח התרופה, למה? כי אין להם בזה רווח,התרופות יהיו יקרות מאד והמדינות האפריקניות העניות בטח שלא יוכלו להרשות לעצמן לרכוש אותן, לכן החברות יפסידו כסף... והן ממש לא מעוניינות בזה. בכלל בן אדם הוא יצור שמונע על ידי דחפים חייתים בסיסים, לדוגמה, תראו איזה דחף מיני יש לנו, בן אדם מוכן לעשות כמעט כל דבר בכדי לספק את היצר הזה, בדיוק כמו בע"ח... האדם אולי שונה מהחיה בכמות האינטלגנציה, אבל לרוב האדם אינו משתמש בה ולכן גם ההבדל היחיד הזה נעלם... נ.ב מצטער על החפירה הלא קשורה והסטייה מהנושא, פשוט הרגשתי צורך להגיד את זה...

למעלה