הנה חומר למחשבה...

vk3

New member
אהבתי מאוד את רוב דברייך ידידי...

אבל אני מאוד מופתע לראות כזאת אנטיות בלהביא ילדים
כול הדברים שאמרת לעיל, התבגרות, ניצול הורים וכו'... דיברת הרי על עצמך ואני לא חושב שבדיוק לכזה תהפוך. הכול תלוי בחינוך ובנו האנשים. אי אפשר להיות כול כך קיצוניים ולעשות שביתה. זו שטות

Zot ani 1

New member
אמממ.....

להמנע להביא ילד לעולם יהיה הכנעה לכל הזוועות ולכל הרוע שיש בו... ובכלל את מביא ילד לעולם כדי להעניק חיים ליצור קטן המתפתח בתוכך, זה הרי כל כך מופלא כזה נס כל הענין הזה של ההריון והלידה, אבל זה נראה כבר בעיני כולם כתהליך טבעי לגמרי וזה באמת כך אבל בכל לידה והענקת חיים יש נס קטן משלו. אז למה שלא נעניק חיים לכמה שיותר ילדים (כל אחד לפי היכולות והרצונות שלו) ולהעניק להם חינוך אחר שונה שלא יהיו כמו כל אלה שבגללם את לא רוצה להביא ילדים לעולם אלא יהיו מחונכים יותר, מתרבתים יותר,קיצר כל מה שאת רוצה שיהיו את יכולה להעניק להם את היסודות לזה בחינוכם בגיל הצעיר וגם המבוגר יותר. בפיקוח על הילדים מצד אחד אך גם בהענקת להם את חופש בחירה את יכולה ללמד את ילדיך הרבה דברים וגם למנוע מהם לעשות שטויות שעליהם הם יתחרטו בעתיד. ואני לא מסכימה עם הגישה שצריך לתת לילדים שלך להתנסות לבד בהכל ולתת להם ללמוד מהטעויות- אחרי הכל בשביל זה יש את ההורים שימנעו ממך לעשות שטויות שעליהם אתה עלול להצתער או שהם יכולים להרוס את חיך. אחרי הכל ההורים עברו חלק גדול מהחיים והם יכולים לדעת בעצמם כבר מה טוב ומה רע ולמה לחשוף את הילד ולמה לא. ובסופו של דבר כך גם קורה כי ילד שגדל בסביבה שההורים הם אלכוהוליסטים ומקללים ללא הפסקה בבית כך גם יהיה הילד כשיגדל. ואני מסכימה עם השיר "...אני ואתה נשנה את העולם..." לדעתי אחד ועוד אחד יכול לשנות הרבה ולהמנע מהלביא ילד לעולם זה סתם מפחד שאפשר להתגבר עליו כי אני בטוחה שבעוד כמה שנים כשתלדי את ילדך הראשון בעז"ה תסתכלי עליו ותרגישי חרטה עמוקה על כך שיכולת למנוע ממנו להיות בעולם...

הממ..

הרבה קשור בחינוך, אבל לא רק. באמת הילדים של היום ממש שונים מאיתנו (חחחחחח אני מרגישה זקנה). אני בילדות ראיתי המחסן של כאילו, גינת ההפתעות ורחוב סומסום (לפני כמה ימים באתי לחברה שלי וראיתי שיש לה עדיין בובות של רחוב סומסום - בנץ,אריק,ועוגי, כמעט נפלתי אני אומרת לכם איזה נוסטלגיה
) אולי העולם, בגלל הטכנולוגיה, הsmsים, האינטרנט, הפרסומות שרובן מעבירות את המוצר ע"י סקב, זה כל כך חבל.. לאן נעלמה התמימות?:( אבל להיפך, אני רוצה ילדים כדי שאוכל ללמד אותם איךהדגש|לא להתנהג!

רק זה מפחיד אותך? ומה עם החיים

הקשים שמחכים להם.ההתמודדות היומיומית , מלחמת הקיום? מלחמות שכופים עליהם פוליטיקים למען יוקרתם , אבטלה, עבודה בשר מינימום? סכנת רעב, מחלות, אלימות ברחובות, הרי החיים כל כך קשים, אני תמיד שואלת לאיזה עולם רע וקשה אנחנו מביאים ילדים. בדיעבד , עם הנסיון של היום, לא הייתי מביאה אפילו חצי ילד.

vk3

New member
נראה שכולם פה מדברים מניסיון אישי

לא ידעתי שכולכם סובלים כול כך וחיים ביגון, צער וכאב מיום ליום...

eMiFrEaK

New member
אמ...

נכון... אז העולם לא נראה משהו... והכל רע ומגעיל.. בלה בלה בלה... נו ו?? אז עכשיו אני צריכה לחיות את חיי בעולם החרא הזה... להסתדר איכשהו עם המיתון והממשלה.. וכל הצרות האחרות.. ופשוט כשיגיע תורי לעזוב את העולם ...? ולא להשאיר אחריי כלום??? אהמ... לא נראה לי.. תראי... אני אישית לא ממש רוצה ילדים... לא בגלל כל המצב.. כי צריך להתמודד עם מה שיש. כולם עוברים את זה..כ-ו-ל-ם. אין בנאדם שכל החיים שלו הם צמר גפן (חחחחח כן.. מושפעת ממישהו..)... אני לא רוצה ילדים כי אני אגואיסטית.. כן אמרתי את זה ..חח לפחות אני לא משקרת לעצמי..=)

Multik

New member
My mannangers...

Daughter get pregnat in age of 15 thanks god he has private clinic! To bring child is just a crime cause the humanity at all and state of israel especially have on future it is going to collapse in our age! 30-50 years and the world will never look the same!

yaely2

New member
מנהל
כמה מילים מבעלת ניסיון ../images/Emo66.gif../images/Emo42.gif

שלום לכם חברים נחמדים,
שאלו פעם פסיכולוג ממתי צריכים להתחיל לחנך ילד והפסיכולוג השיב "עשרים שנה לפני שהוא נולד". לארה חמודה, את לא יולדת תינוק לעולם הזה, את יולדת תינוק לעולם של 2030 בערך, גם את לא נולדת לעולם של הוריך, מה יהיו פני העולם אז? אף אחד אינו יודע. האם העולם הולך לכוון טוב או רע? אני רוצה להאמין שלכוון הטוב. דבר שני - הבדידות. אדם ללא ילדים בגיל מבוגר בודד לחלוטין. חברה אחת נוסעת לילדים, הילדים של החברה האחרת באים אליה, היא היחידה היודעת שאין אף אחד בעולם המתעניין בה. האמיני לי אפילו ילד אחד באוסטרליה שכותב מכתב פעם בחודש עדיף מלהיות ערירית. תגידי שלא כל הילדים טובים, נכון, אבל זה מיעוט שבמיעוט. בנוסף לכך כאישה שגידלה ילדים חייבת לספר לכם שזה כיף לא נורמלי. נכון לפעמים מרגיזים, אבל אני קיבלתי את הילדות שלי בחזרה בצורה משופרת בזכות הילדים שלי. ישבתי איתם על הנדנדה, קפצתי בחבל ובקלאס, חיפשתי אותם בפורים, קראתי להם סיפורים בלילה כמו שחקנית, לימדתי אותם לשיר שירים אפילו לימדתי אותם לשחות וזכיתי להמון מחמאות מ"הקהל שלי" להיות סבתא החזיר לי את האמהות. לו היו מחזירים את הגלגל אחורה הייתי יולדת יותר ילדים.

Lara F

New member
את זה לא אני... ולא אף אחד אחר...

והעולם כן הולך ומתדרדר.. פעם היו מתחילים לעשן בגיל 18, עבר ל-16 משם ל-15 היום אני רואה ילדים ביסודי עם סיגריות... אולי הילדים/נכדים שלך החזירו לך ת'ילדות ומה שזה לא יהיה, אבלך לכי תדעי מה הם עושים שם בבי"ס, בשירותים, בהפסקות, את לא יכולה להגן עליהם מפני הכל וזו עובדה! והדעות והמעשים שלהם לא מסתמכים רק על החינוך שלך אלא גם על השפעת הסביבה ועל לחץ חברי שקיים שם- וזו עובדה עוד יותר קיימת...!!!

l1zard

New member
אממ..

די מסכימה איתך... רק שאני לא רוצה ילדים מסיבה נוספת: למה לי להביא יצור לעולם בשביל להקדיש את כל החיים שלי בשבילו? הרי זה מה שאמא עושה... דואגת לילד שלה כל החים... למה צריכים את זה... אבל זה ne v temu... את באמת צודקת.... וזה די מפחיד לחשוב שבת דודה שלי שעכשיו בכיתה א' יכולה לעשן בכיתה ד' (ויש פה הרבה כאלה)...... אם עכשיו המצב ככה אז איך הוא יהיה בעוד כמה שנים?

eMiFrEaK

New member
נו יפה...

הנה עוד אגואיסטית אחת.. חחח אני כל כך כל כך מבינה אותך!!

Evil Gremlin

New member
חחחחחחחחחחח

בצורה כלשהי את צודקת.. אבל כל דור כעקרון חושב דברים רעים על הדור הבא יעדין יש ותמיד היה בעולם הזה עוד אלפי דברים יפים... תחשבי על העובדה הפשוטה של להביא חיים לעולם רק זה נפלא (למרות שגם אני לא ממש רוצה להביא ילדים לעולם, אבל אני משאיר את נחלק הזה לגורל)

Dynamo1929

New member
ווואי, ת'אמת אני קצת מופתע...

הייתי בטוח שבדעה היחסית קיצונית שלי מחזיקים מספר מאד מצומצם של אנשים.. אבל, מסתבר שאני לא לבד... ולא רק שאני לא לבד, אלא אני שייך לרוב... לאותו רוב שיחשוב פעמיים לפני שהוא ירצה להביא ילד לעולם ה"נחמד" שאנו חיים בו... מעניין למה? האם אלה האשנים שהשתנו כל כך או שזה העולם שלנו שנהיה כל כך רע ואכזר?

למעלה