הנה ניסיון -- בשבלך אנה.

lefler11

New member

לצורך הדיון ועל מנת שתביני אותי קצת יותר טוב, אתן לך תופעה נוספת (מעבר לזו שכבר ציינתי למעלה) שלדעתי מאוד מוחצנת אצל יהודים (לפחות כאלה שפגשתי בחיים שלי \ שיצא לי להכיר) לעומת עמים אחרים.

התמקחות על המחיר.

ברור שגם במקרה הזה לא מדובר בכל היהודים (שפגשתי בחיים שלי \ שיצא לי להכיר) אלא ברוב היהודים (שפגשתי בחיים שלי \ שיצא לי להכיר) וברור שגם במקרה הזה לא מדובר בתופעה ששמורה ליהודים בלבד (זה כמובן קיים גם במקומות אחרים) אבל לדעתי התופעה הזאת מאוד מוחצנת אצל רוב היהודים (שפגשתי בחיים שלי \ שיצא לי להכיר) בהשוואה לעמים אחרים.

puma141

New member
חחחח גם לך! אני חולללה על השיר הזה..בביצוע

המקורי יותר. ףׂ

אבל הנה התשובה שלי..
http://www.youtube.com/watch?v=maAyfcO-X3k

puma141

New member
מקסים :)

גרמת לי...לדדות למקרר שלי, להביא לי בירה, לפתוח עוד את החלון- לתת לרוח ללטף אותי-
ולהתענג :)
טנקס.

Cabal1

New member
אני לא חושב שמדובר ביהודים

אלא אך ורק ביהודים ישראלים. הרוב המוחלט של הישראלים-היהודים הם אכן צרי אופקים, אתנוצנטריים ומחזיקים בדיעות ימניות קיצוניות, גזעניות ולאומניות.
יהודים שחיים במדינות אחרו בעולם הם בפירוש לא כאלו- ולו רק בשל העובדה, שכל האנשים שהם באים איתם במגע הם לא יהודים.
יהודים לא ישראלים הם הרבה יותר משכילים, נאורים, סובלניים, אינטלקטואליים ותרבותיים מישראלים.

lefler11

New member
אהבתי את ההערה

אני מסכים איתך שיהודים שגרים בחו"ל שונים בהרבה מאוד תכונות ומאפיינים מיהודים שחיים בישראל.

יש לי משפחה לא קטנה בחו"ל וגם טיילתי לא מעט בעולם ויצא לי להפגש ולהכיר יהודים מכל מיני מקומות בעולם.

לדעתי במקרה של יהודים שאינם ישראלים התופעות הללו הרבה הרבה הרבה פחות מוחצנות בהשוואה ליהודים ישראלים (כלומר יש הרבה צדק במה שאתה אומר) - אבל הן עדיין קיימות ותדירות יותר בהשוואה לאוכלוסיה המקומית בה גרים אותם היהודים.

חשוב לציין שיש יהודים משכילים, נאורים, סובלניים, אינטלקטואליים ותרבותיים גם בישראל וברור שיש כאלה יהודים שאינם ישראלים

היה לי מאוד מוזר שאף אחד לא העלה עד עכשיו את הנקודה שאתה העלית (יהודים ישראלים בהשוואה ליהודים שאינם ישראלים) - המון תודה לך וכמובן חג שמח

למעלה