הנוער העובד שיוויון? איזה?!

amit1peiser

New member
הנוער העובד שיוויון? איזה?!

אחד הערכים הכי יפים הוא השויוויון, ולצערי הנוער העובד, תנועה בעלת נפח וגודל משמעותי בישראל לא מקיימת ולא יכולה לקיים! איך אפשר לקרוא לתנועה שיוויונית כאשר אחד הערכים הגדולים שלכם הוא הוא צד פוליטי?! אני בתור בנאדם שאינו נוקט בעמדה פוליטית זו ירגיש לא בנח בתנועה כזו. במיוחד שאראה תמונה בעיתון שהתנועה שלי, זו שת מיטב זמני אני משקיע בה יוצאת למסעות בפגנות במשהו שאני לא מאמין בו- בשם התנועה!!!! אז איך התנועה תהיה פתוחה לכל הדעות?? הנוער העבוד = שיוויון?? כן בטח!

hitchkok

New member
לפני שאני עונה יש לי שאלה אחת

אתה תקשיב למה שאני אגיד, או שזאת הודעה כמו ההודעה שלך בפורום פסנתרנים ופסנתרים?

amit1peiser

New member
מה???

אני יקשיב לך נו! מאיפה אתה זוכר את פסנתר ופסנתרנים למען השם? מה אתה נכנס לשם?!

hitchkok

New member
אם ככה, אז...

העמדה הפוליטית של הנוע"ל נובעת מערך השיוויון. תנועה שדוגלת בשיוויון לא יכולה לתמוך בהפצצת עזה, טרנספר, או כל רעיון ימני קיצוני אחר. לעומת זאת, חברים התנועה הרבה ימנים, ואף אחד מהם לא נסקל בידי אף אחד, דבר שמדגים את ערך השיוויון באופן נהדר. חוץ מזה, התנועה יוצאת להפגנות של שמאל חברתי, ובקושי להפגנות של שמאל לאומי.

אין לך מושג!

על מה אתה מדבר , דבר ראשון צד פוליטי זה לא! זה נקרא צד חברתי , שמאל חברתי.במדינת ישראל היום הנושא העיקרי זה הפוליטיקה והמדיניות, ובתור תנועת נוער ,הגדולה ביותר , הנוער העובד צריכים לנקוט עמדה , חברתית , פוליטית או איך שתקרא לזה

amit1peiser

New member
למה צד במערכת הפוליטית?!

אם ככה, למה המורים בבתי הספר (אף התיכוניים) נאסרים לדבר על עמדתם הפוליטית? פשוט אסור להם! תחשוב מה קורא לחניכים שמכיתה ד´ נמצאים בתנועה שככה היא מגדירה את עצמה! כתומכת בדיעה פוליטית כלשהי! זהלא מפתח עצמאיות ודיעה עצמית ובהחלט לא תורם לעיצוב אישיות ייחודית של החניכים! הנוער העובד וה"הלומד" עושה אבל לחניכיו! פשוט מבחיל שלא לדבר על שחניכי התנועה הם חניכים פרועים ושולחים את תיסכולם על תנועות נוער אחרות שאינם הנוער העובד, ותתפלאו (או לא תתפלאו....) לשמוע שאף המדריכים עוזרים להם במעשים אלו במקום להעמידם במקום ולהבהיר שלכל אחד יש את הזכות להיות יחיד, מיוחד ושונה! (מי שרוצה לשמוע על מקרה בבקשה שישאל את שבט אית"ן צופי הוד השרון על מעשי הנוער העובד) בקיצור - ביזיון של תנועה

hitchkok

New member
יש הבדל ענקי בין מורים בבתי ספר

למד"צים. דבר ראשון, מורים הם חלק מחוק חינוך חובה, ותלמידים חייבים ללכת לבית ספר. לעומת זאת, חניכים בוחרים ללכת לתנועת נוער. דבר שני, אם תסתכל על מטרת התנועה הרביעית, תגלה שהיא: בוגר שהאחריות האישית והטלת הספק הינם יסודות בגיבוש תפיסת עולמו ומימושה. אני אישית הולך להסביר לחניכים שלי ממש מההתחלה ששום דבר שאני לא אומר הוא לא תורה מסיני, ושהם צריכים למצוא את האמת שלהם. (אגב, אני רואה באינדיבידואליות ערך בפני עצמה.) (אגב, ההודעה שלך בפורום פסנתר ופסנתרנים מראה שאתה תוצאה של מערכת שטיפת מוח שגרמה לך לחשוב על כל פסנתרן כעל חנון). ובקשר לאלימות, דווקא יש מעט מאד אנשים אלימים בנוע"ל (מי אמר בורוכוב?), לעומת זאת אני אישית שמעתי מצופים על מסורות אלימות מאוד (יום הולדת ודומיו). שלא לדבר על זה שחג"סניקים מתפארים בכמויות החבלים שהם גנבו מהצופים. (הם לא יכולים מהנוע"ל כי יותר מדי מאובטח.)

amit1peiser

New member
תעשה טובה...

דבר ראשון מנהל פורום פסנתר ופסנתרנים הוא חבר שלי שדרך אגב אצלי בבית ברגע זה.... את ההודעה הזאת עשיתי לאחר שביקש ממני בצחוק לעשות משהו פרוע בתוך הפורום כדי שהוא יראה איך מעיפים! אין שום קשר ביני להודעה חוץ מזה. דבר שני וסופי! תנועה פוליטית היא תנועה שנוקטת עמדה פוליטית ומכאן, הנוער העובד היא תנועה פוליטית שאינה פתוחה לכל הדיעות! ואם אתה אומר שיש מספיק חניכים שאינם שמאלנים ובכל זאת נשארים בתנועה, לך תבדוק את דיעותיהם הפוליטיות אני מבטיח לך שהם מאוד דומות לדיעות של תוכי... הנוער העובד היא תנועה מבזה! תנועה שמתחילה שטיפת מח לחניכיה כבר מכיתה ד´! פשוט דוחה! למה? למה לוקחים את הפוליטיקה לתנועת נוער?! תנועת נוער אמרוה לשרת את כל הנוער לא רק דיעות מסויימות מתוכו! ואםן אני בתור ימיני לא ירגיש נח בנוער העובד תאמין לי שיש מספיק בארץ כמוני! ושיש כאלו, שאינם ירגישו נח בתנועה מסיבה של פוליטיקה, התנועה, לדעתי, כבר לא רשאית לקרוא לעצמה תנועת נוער! היא לא פתוחה לכל הנוער. נ.ב התנועה גם מעוותתת את החשיבה של חניכים רבים אבל זו שיחה אחרת

Mr Peiser

New member
חחח הוא צודק וגם משקר..

אני מנהל הפורום פסנתרו ופסנתרנים, אני אומנם לא אצלו בבית כרגע אבל אני עוד מעט יהיה אצלו ובאמת ביקשתי ממנו בכוונה לנסות לקלל כדי שאני אראה איך מוחקים הודעות ומשעים מהפורום. חוץ מזה בקשר לדעה שלו אני לא מסכים איתו שהנוער העובד הם חראות! אתם תנועת נוער מצוינת! הרבה יותר טובה מהצופים וכל השאר..וביחוד מהצופים!!

amit1peiser

New member
גל אתה טיפש

גל, הוא ילד מסובך.... מסועף... קשה להגיע אליו... הוא מיוחד! אין לו שום דיעה על הצופים! הוא כותב את זה כדי שתבואו לפורום הכושל שלו!!!!!! וכדי לעצבן אותי! טוב לא נורא הצופים ששששששששוווווווווללללללללללטטטטטטטטטטיייייייייייםםםםםםםם

Kooshoosha

New member
וואיי אתה בצופים? איזו הפתעה!...NOT

אנחנו דוחים!? תראה איך אתה מדבר! בא לפורום ומדבר ככה... אמנם יש גבול דק בין חופש ביטוי להתבטאות מכפישה! אתה עברת אותו מזמן. אני לא יודעת מה עם שאר המד"צים בארץ מהנוע"ל, אבל מנסיוני האישי (בלבד) אני לעולם לא העברתי פעולה שמסיתה את החניכים לכיוון השמאל ומעולם לא הבעתי נימה פוליטית ודיעה אישית שלי. תאמין או לא - אבל אני מנסה להמנע מפוליטיקה כמה שאפשר. אני לא בנוער העובד והלומד רק בגלל תמיכתה בשמאל. לא מאמין? שאל את חברי קבוצתי. אני בתור מדריכה, יכולה להגיד לך שהחניכים שלי עוברים פעולות על ערכים כמו שיוויון (הערך החשוב ביותר לדעתך וגם לדעתי) דמוקרטיה ועוד ערכים שבכלל לא קשורים לדעה פוליטית! אני מנסה לחשוב מאיפה המצאת את כל מה שאתה אומר. אני לא מכירה אף אחד מתנועתי שהעביר לחניכים בכיתה ד´ פעולה על פוליטיקה ואני בטוחה שאף חניך מתנועתינו חזר הביתה ואמר לאמא: "אמא היום גיבשתי דעה פוליטית. זהו, מהיום אני שמאלני הדוק!!" באמת, דיי לדבר שטויות. מהשנייה הראשונה ידעתי שאתה מהצופים. אני לא מבינה מה הקטע הזה לבוא לפורום שלנו ולהטיף לנו ולבקר אותנו על דברים שאתם אפילו לא יודעים עליהם בוודאות! אז מספיק. חלאס. נמאס. אם אין לכם משהו חכם להגיד- אז אולי תקראו את הנושאים שאנחנו מדברים עליהם ותחכימו קצת. חג שמח! יעל קירש.. חפי"צ,חולון גרעין כדאי!!! (נראה אם מישהו ישים לב לזה..)

נו ברצינות...

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/sp/Viewmsg.asp?id=315&msgid=7477271 (אני מקווה שזה יעבוד) די עם זה כבר... זה מיצה את עצמו... חוץ מזה שמאז ומתמיד היה חסר טעם... מעבר לזה - עוד כמה דברים. אף אחד לא מדבר עם חניכים בכיתה ד´ על פוליטיקה. חניכי התנועה שלנו שולחים את תסכולם על תנועות נוער אחרות שאינן הנוער העובד והלומד??! זה לא אתה שכתבת הודעה בפורום הצופים וקראת לויכוח סוער בין התנועות על מי טובה וערכית יותר? וכנראה שאתה אומר דברים בלי שיהיה לך הרבה מושג בהם... התנועה מעודדת עצמאיות, דיעה עצמית ועיצוב אישיות ייחודית. התנועה מעודדת את החניכים שלה לחשוב בשביל עצמם ולהטיל ספק בדברים שנראים לה לא צודקים, וחוץ מזה זה בא הרבה הרבה אחרי כיתה ד´. ודי, הדיונים האלה מאוסים כבר... לא אוהב את התנועה הזו, אל תיכנס לפורום, אף אחד לא מכריח אותך.

גיבוב שטויות

באמת שקשה לי להבין האמירה הניהליסטית הזו, שתנועת הנוער העובד והלומד בעצם היותה תנועה בעלת עמדות פוליטיות אינה תנועה שוויונית. תנועה עם ערכים שמנסה להגשים אותם במציאת אינה יכולה להתעלם מהמציאות הלא שוויונית והגזענית שבה אנו חיים, מתוך כך היא חייבת לבקר תופעות חברתיות, שקובעי המדיניות שלהן, או האנשים שאוחזים במקורות הכוח הינה הממשלה או הגופים הפוליטיים (חוץ מזה, תנועת הנוער אינה משנה את המציאות רק באמצעות המאבק הפוליטי אלא גם באמצעים חברתיים - חינוך למשל..). תנועת הנוער אינה מתיימרת להיות מפלגה או כוח פוליטי, היא מנסה להביא לשינוי חברתי ומתוך כך עליה גם להיות בעלת עמדה כלפי נושאים חברתיים, אי אפשר להתעלם מעוולות כלכליות לא שוויוניות או רמיסת זכויותיהם של בני אדם באשר הם בני אדם, כן, וכדי לעשות זאת חייבת להיות עמדה חברתית שמוצאת ביטוי גם כלפי הפוליטיקה, אני לא יודע מתוך מה נובעות העמדות הימניות שלך אך לפני שנשוחח על שמאל וימין בוא נשוחח על איזה ערכים נכון שנחיה על פיהם ואז נשוחח על עמדות כלפי המציאת ואז נראה מה שמאל ומה ימין. החניכים בתנועה לא מתחנכים להיות שמאלנים, הם מתחנכים להיות אנשים ערכיים שרואים באדם אדם ועולם במלואו - כן, גם ייחודי, ואם השמאל, גם במחשבה היסטורית הוא הגישה השוויונית, הסוציאליסטית הראויה (מה שלא בטוח כל כך היום..) אז נעמוד לצידו כחלק מהמאבק החברתי - פוליטיקה זה מאבק כוחני ולכן אנחנו לא מפלגה אלא תנועת נוער חברתית. כדאי שתחשוב קודם, לפני שאתה מטיל ביקורות שכבר נמאס לענת עליהם, על תוכן הביקורת שאתה מטיל ועל הרכיבים בביקורת שלך, שכן, כפי שאתה שם לב, אין קשר ולו קל שבקלים בין שוויון לפוליטיקה או כל דבר אחר, אלא להפך. יום טוב

תוספת

ולגבי מערכת החינוך, בית ספר כבר ממזמן אינו מתיימר להיות מוסד שמחנך את תלמידיו למחשבה ביקורתית או ערכית ולכן הוא מרשה לעצמו להיות בעל עמדה פלורליסטית או לחלופין חסר עמדה ולכן למורה אסור להיות בעל עמדה, דבר מגוחך לכשעצמו כי מה מבטל אדם יותר מאשר ביטול דעתו... בכל מקרה זה שבית ספר אינו ערכי אינו אומר שעלינו להיות לא ערכיים...

hitchkok

New member
נדמה לי או שההודעה שלו די דומה ל:

ואי ואי, בואו מהר יש מכות בין הצופים לנוע"ל, בואו תעזרו, עכשיו ביער כפר החורש.

דיייייייי מספיק

אתם באים לפורום שלנו ורושמים דברים כל כך מגעילים ואתם גם מפעילים עלינו לחץ אז לא פלא שאנחנו באים לכאן!!!

Kooshoosha

New member
רגע רגע...

אתה מהצופים או מהנוע"ל???.... לא הבנתי לפי ההודעה... אני מניחה שמהצופים... אם כן- אז זה ממש גרוע שאתם מתמודדים עם לחץ ע"י השמצת הנוער העובד והלומד. קצת עצוב,לא? חג שמח! יעל קירש.. חפי"צ,חולון גרעין כדאי!!! (נראה אם מישהו ישים לב לזה..)

אני לא יודעת...

איזה טראומה עברת בתור חניך בתנועת נוער, אבל חבל לשמוע דברים כאלה... יש משהו במה שאתה אומר... אבל: הנוער העובד היא תנועה שפתוחה לכל הדיעות מבחינה שהיא מוכנה להקשיב, לקבל את זה שיש דעות אחרות ואם יש מאחוריהן הגיון אפיו לשקול את הענין על כל הבטיו ובמקרים מסוימיןםם אף לקבל את הענין ולצאת לפעוןלה - שזה כבר משהו שתלוי בקנים האינדיבידואלים ובמחוזות. אבל (וזה אבל גדול) יש לתנועה עקרונות ותאמין לי שהעקרונות האלה עומדים מאחורי כל פעולה (רשמית!!!!) של התנועה, לכן התנועה לא תשנה את דעותיה והעמדות שלה בשביל כל חניך שמצטרף לתנועה ולא מסכים עם מה שהיא עושה. זה יהיה פשוט מטומטם. בשביל זה יש את הצופים שהם פתוחים לכל הדעות והמטרות של התנועה הם כיף, גיבוש והנאה... תראה, אם אתה לא מסכים עם ערך שיויון האדם - שאתה ומוחמד מכפר קאסם, לשניכם מגיעות אותן זכויות - אין לך מה לחפש בתנועה!!!!! זה ככה פשוט!

למעלה