הנוער העובד שיוויון? איזה?!

suffer

New member
אני בת...

וכן...זה מה שעושים בצופים...הייתי אצל חברה בעיר אחרת ובאתי איתה לצופים והפלא ופלא....זה מה שצעקו...ולא ילד אחד...חצי קבוצה...

גרמת לי גיחוך.....

התנועת נוער הכי גדולה במגזר הערבי היא הנוער העובד והלומד. וזה בדוק. אתה יכול ליבדוק גם ולבוא להגיד שטעית וכולנו ניסלח לך.....

לי לא ידוע על

מדריכים שנתנו יד למה שקרה בהוד השרון. ותאמת, עם כל הלכלוכים שאפשר להטיח אחד בשני במסגרת "ריב תנועות הנוער" הגדול והידוע- אני חושבת שכאן יש גבול... לא נראה לי הגיוני שאף קומונר ייתן יד למעשים כאלה. להפך, את העונשים שלהם הם חטפו גם מהקן. מי שעשה את זה זה ילדים שאני מכירה, ואני נורא אוהבת אותם אבל הם ידועים כמי ש"עושים צרות" ובאמת לא חושבים על ההשלכות של המעשים שלהם- וחבל. הם יתבגרו מתישהו. אני מסכימה איתך שזו בושה שמי שאמור לחנך נוער פועל ככה- אבל חבל לי שאתה תסיק מסקנות לגבי תנועה שלמה שתאמין לי, משקפת הרבה יותר מחבורת ילדים שעשתה דברים טיפשיים. אתה יכול למחות על הערכים שלנו, על ההשקפה הפוליטית שלנו, על דברים שהם חלק מהבסיס של התנועה שלא מוצאים חן בעינייך אבל אף פעם אל תסתכל על הפרט ככלל. וחוץ מזה- אנחנו לא עושים שום שטיפת מוח לילדים קטנים. אני בפעולות שלי אף פעם לא העברתי אף מסר פוליטי אלא רק ערכי תנועה שהם יותר ערכים אוניברסליים- שיוויון ערך האדם וכו´. הערכים ה"רציניים" מיועדים פחות או יותר לחניכי השכבה הבוגרת שמסוגלת לחשוב יתר לעומקם של הדברים, לעומקם של הערכים. וזה מטופש להוציא אותנו בההגדרה של "תנועת נוער". נכון, אנחנו לא משקפים דעות של כללללללללל הנוער בישראל, ואנחנו גם לא שואפים לעשות את זה, לי הרבה יותר נוח להרגיש שאני חלק מתנועה מתנועה שיש לה כוח, שיש לה עוצמה, שיכולה להשפיע ולהזיז דברים מאשר להיות חלק מתנועה שהיא אכן מתאימה לכולם אבל לא מסוגלת לפעול כי הצעדים שלה מוגבלים, ובמילים אחרות לא יכולה להביע דעה ולעשות שום דבר בתוקף היותה "תנועה שמתאימה לכולם"... אנחנו לא כל הנוער. אבל אנחנו נוער. ולכן צריך לקרוא לנו תנועת נוער. אחלה? טופי!! לילה טוב.

ושוב איזה תנועה צודקת?

אז נכון כדי להיות "מגשים" בצופים זה לא כל כך בעיה ואפילו די קל ולמה זה? כי אין מה להגשים איך אפשר להפעול למען משהו בלי עמדה ודעה מוצהרת? איך אפשר לצאת בתור גרעין (עם יש דבר כזה בכלל) או סתם בתור ש"ש עם חבורת אנשים ולפעול למען מטרה עם לכל אחד יש דעה אחרת? הצופים הם תנועת ילדים ולא תנועת נוער, ההבדל? תנועת ילדים משחקים ביחד עושים דברים שכיף במידיות ודואגים לא לריב ולומר את האמת כדי להישאר ביחד, חניכיה יקראו לזה תנועת נוער אמיתית אני חושב שזו תנועת ילדים צבועה, איך אפשר לטעון שאתם פועלים למען החברה עם אין לכם צורה מוצהרת לטיפול בבעיה. נכון אפשר לומר שלכולם יש ככה מקום ואין בעיה לאף אחד להיות שם, אבל כולכם צועדים במקום אתם לא משנים משהו בתור תנועה אתם רק שמחים שאמא ואבא אומרים כל הכבוד שאתם בתנועת נוער, יש ההורים אישרו לנו ומסכימים עם הדברים שהתנועה מעודדת אליה (שהם לעצמם טובים אבל לפעמים לא מספיקים), במיוחד עם ההפגנות על רק מה שבקונצנזוס וזה אומר להפגין עם מה שיש לו הסכמה חברתית, לא למען שינוי. פשוט תנועת ילדים מה שהגדולים מסכימים אתם עושים פשוט בדרך שקל להעביר לילדים. תנועת הנוער העובד והלומד כן יוצאת נגד הנורמה הפסולה שיש במדינה היא אומרת את האמת בפרצוף אבל עדיין היא הגדולה בישראל כי כנראה לאנשים חשוב לדעת את האמת וגם עם חניך עזב בגלל שלא הסכים עם דעת התנועה ויעזוב הוא עדיין נחשף לפן אחר של המצאיות אכן יש לנו דעה שמאל חברתית ולפעמים אפילו שמאל מדינית אבל חניך בוגר בתנועה מאמין בה וחניך בצעירה מקבל הסבר על מה ערכי התנועה עם אינו מסכים הוא יעזוב אבל זה שווה את זה כי הוא לפחות יבין שיש אנשים מסכנים ושגם הערבים הם בני אדם בדיוק כמנו ושכל אחד זכאי תמיד לשויון הזדמנויות, מי שלא מאמין בזה בבקשה שלא יהיה בתנועה הזאת, אבל להיות צבוע ולא להראות אמת מסוימת ולא לאין בשום דבר בתור גוף זו צבעיות. תנועת הילדים "הצופים" עוזרת לחברה על ידי נגיעה בתופעות של המחלה - מחלקים מזון לנזקקים מפגינים למען "שלום" כל שהוא מגעים לכיכר רבים ב4/11 וכו´ את זה הנוע"ל עושה אבל זה ההתחלה הנוע"ל נכנס לשכונות מצוקה ונותן תקווה לשינוי ולא רק אוכל לשבוע הוא מחנך לשויון עוזר לנזקקים בלימודים ודואג ליצוג לכל נער ונערה שעובדים בין עם הם תלמידים ובין עם הם רק עובדים. התנועה יוצאת נגד שורש הבעיה מפגינה נגד צבעיות הממשלה(שזו ממשלת אחדות אבל יוצאים נגד השמאל שבה גם) נגד העושק של האוצר בקיצור מפגינים נגד גורמי הרוע ולא נגד התוצאות. הצופים תנועת ילדים שלא עושה את זה כי ההורים לא יסכימו והאבא של איזה חניך הוא גם מפגד הגדוד אב לעובד באוצר אז הוא ימנע את זה, אין שינוי או מרד לא על זה כמו תנועות הנוער אלא תנועות הילדים. --------------------------------------------------------------------- הוד השרון קרה מקרה מצער שמספר מדרכים וחניכי בוגרת לקחו סמים לרובם זו היתה הפעם הראשונה אבל עדין מעשה פסול שהפרשה התגלתה הם הבינו את חומרת מעשם והודיעו שהם פורשים מההדרכה לפחות עד סוף שנת הפעילות כדי להראות שהם מצטערים וכדי להסביר שזה לא מעשה לגיטימי. להכניס את כל התנועה לפרשה הזו זו הכלל חסרת בסיס ואני מתאר לעצמי שגם בצופים יש מעשני סמים כמו בכל החברה ההבדל הוא שהם לא נתפסו (עדיין...) חג שמח עפר יוסף גרעין כי-טוב

amit1peiser

New member
אל תדברי שטויות בבקשה!

הצופים לא זזים? לא עושים כלום? לא משנים?! לכל שבט יש ועדות שבהם עובדים שכבגיסטים מספיק אייכותיים שתפקדים הוא תרומה לקהילה! יש לך מושג כמה מפעלים אנחנו מרימים??? יש לך מושג כמה כל שבט תורם לקהילה בה הוא חי?! דוגמא: שבט צור (השבט השולט שלי) בנה לבתי הספר בכוכב יאיר סוכה לכבוד סכות, עשה הפנינג חגים! ללא כל תשלום!!! ואלו הדברים הקטנים עוד לפני שהועדה יצאה לדרך! תעשי לי טובה ואל תגידי דברים שאת מעריכה! ותאמיני לי שהפגנת דיעה פוליטית בשם תנועה זה ממש אבל ממש לאאאאא תרומה! וממש לא שינוי! זו כפייה!!!!!!!! הצופים תרומים לחברה מה שהונער העובד לא טורח אפילו לנסות! נ.ב באמת אל תכתבו שטויות בהודעותש לכם אפשר להשתגע! תכתבו רק עובדות ודברים מוכחים!

בולשיט

הנוער העובד מאד תורם לחברה ומאד טורח לנסות ולתרום כמה שיותר, אז אל תזיין בשיכל. כודם תיבדוק ואז תדבר..... עיצבנת אותי אין לי כוח ליכתוב לך.

תסתכל ל עצמך

אתה סופר "מעשים טובים"?!?!?!?! אני חושבת שזה הכי שטותי בעולם לעשות כי כל אחד ואחד מאיתנו יכול לתת לך מליון דוגמאות ואני יכולה להתחיל, חברי הבוגרת של הקן שלי עשו לעובדי "בגיר" וילדיהם פורימון, כמו שאתה אומר, בחינם... זאת עובדה! משלחות של מדריכים ומפעילים למחנות פליטים, זאת עובדה.. פשוט די. אני מתערבת איתך שאתה לא יודע כלום על התנועה שלי כמו שסביר להניח שאני לא יודעת הרבה על התנועה שלך ולכן אני לא מרשה לעצמי למתוח ביקורת, טוב לך בתנועה שלך??? אתה מאושר?? אתה מרגיש שאתה עושה משהו?? אז תסתום את פיך ותעזוב אותנו בשקט, גם אנחנו מאמינים במה שאנחנו עושים!

וואו, איזה מאמי!

רק שכחת להזכיר שני דברים: א) איזה אוכלוסיה יש בכוכב יאיר? כן, עשירים ברמות מבחילות, והם יכולים לקנות את הסוכה, ואת השבט שלך, ואולי גם יגידו "תודה" אחר כך. ב) כוכב יאיר זה בשטחים.

כן גם בשבט שני"ר רחובות יש ועדות...

ועדה אחת אהובה עלי מכולן ועדת קיוסק..... רקע קטן בשבט שניר מצאו דרך להרוויח כסף למען השבט הם בנו בתוך השבט קיוסק מכמה סנדות וחתיכת פלריג בו הם מוכרים לחניכיהם ממתקים ועוד במחירים מופרזים...... נחמד לא?! לא!!!!!!!!!!!

וואווו!!!!

בניתם סוכה ונתתם לאנשים להיכנס אליה בחינם???? בלי כסף?????? כניסה להפנינג בלי תשלום???? אני בשוק, אני בהלם, אני ה-מו-מה!!! איזה תרומה לקהילה!! כל הכבוד, הלוואי היה צופים בזכרון, עכשיו שיכנעת אותי... חזק ואמץ!!

אמממ, עופר...

הם לא דיברו על הסמים.... אלא על תקרית הצופים (כפי שבני קבוצתך ניסחו את הענין...)

תראה...

לפני שאני האזתי לפתוח פה על הצופים או על כל תנועה אחרת דיברתי עם אנשים שנמצאים באותה תנועה, הקשבתי לערכים של אותה תנועה ורק אז גיבשתי דעה לאומתך, שלפי מה שכתבת אין לך מוסג מה זה הנוע"ל ואתה מדקלם כמו תוכי דברים שמישהו אמר לך סתיו, קן נצרת עילית (אימפריה)

amit1peiser

New member
אז אולי תועילו בטובך

לתקן אותי אם אני כל כך טועה??? לאף אחד ממכם אין נימוןקים נוגדים מכיוון שאין! התנועה שלכם פשוט לא תנועה! נקודה. נ.ב אני לא מדקלם נאומים של אף אחד! אם כל כך קשה ל להאמין שלאנשים יש דיעות משל עצמם אז חבל מאוד

amirimon

New member
נמאסת אפילו עלי ...

אני אנסה לדבר יפה, למרות שאתה ממש גורם לי להתעצבן. תקשיב בחור, תנועת הנוער העובד והלומד היא תנועה ציונית סוציאליסטית שהוקמה מתוך תפיסת עולם מסוימת לתת פיתרון מוסרי וצודק לנוער בארץ. יש לנו דרך, אנחנו גאים בדרך שלנו, הדרך שלנו היא אחת ומוחלטת ונובעת מתוך האידיאל של שיוויון ערך האדם. מה זה אדם ימני ?! בנאדם שאומר שאפשר לנצל עובדים ? שהכלכלה במדינה היא צודקת ? בנאדם שתומך ביחיד ולא בחברה ? בנאדם שאומר שצריך להרוג את הערבים כי הם ערבים ? כן, אין לו מקום בתנועת הנוער שלנו –תפיסת העולם שלי נובעת משיוויון, ואם שמת לב הדוגמאות של השאלות הן דוגמאות לחוסר שיוויון. מה ההבדל ביננו והצופים ? כמה הבדלים: הצופים היא תנועה ממלכתית = תנועה של משרד החינוך = תנועה של לימור ליבנת ואריק שרון, וכמו שנראית מערכת החינוך, או רשות השידור, או כל דבר ממשלתי אחר, כך נראית הצופים. על מה אני מדבר ? הצופים אינם נוקטים דעה פוליטית, ובגלל זה מנציחים את הפערים החברתיים של אריק שרון ולימור ליבנת, את הסכסוך הפלשתינאי יהודי של אריק שרון ולימור לבנת, את הזלזול בחינוך והקיצוצים בו של אריק שרון ולימור לבנת וכן הלאה. הערכים הצופיים הם ערכים ליברליים, אוניברסליים יפים ונפלאים – ונראים כמו מדינה ליברלית, חופשית וקפיטלסטית, שבה לא נוכל להתאגד ביחד ולנסות להביא את השינוי ולחנך אבל נוכל לבנות מבנים מסנדות וחבלים. אתם שורש כל רע, צריך לעקור את תנועתכם מהיסוד, ולקחת את כל המבנים שלכם לצבוע אותם באדום כחול. אמיר רימון, עצבני מאוד, גרעין יחזקאל, נח"ל.

amit1peiser

New member
אתה מדבר כל כך הרבה(שטויות)

עם כל כך הרבה שטויות המקומך לא הייתי רושם את השם שלי שם~! עוד יחברו אותך ואת הכתוב בהודעה שלך... ותאמין לי שזה לא טוב!! כל דבר שכתבת שם מצוץ מהאצבע אבל אני לא יגיב על כל השטויות שלך רק דבר אחד על הימנים... אתה באמת חושב שרק השמאל מאמין בשיוויון? שרק השמאל בעד חיים נורמאליים לכל בני האדם? אז אני אומר לך כבר עכשיו שלא! גם הימין ככה רק הימין לא מסונוור מערכים זוהרים מדי ולא יכול לראות את הפשעים שפושעים בעמו! הימין ריאלי! הימין בסופו של דבר יצליח! השמאל הוא מה שהכניס את המדינה שלנו למצב שהיא היום! אם תנבור קצת בהיסטוריה.... תגלה שסמל השמאל , מר יצחק רבין ז"ל.... הוא ולא אחר זה זה שהביא את עראפת וחבריולהנהיג את הפלשתינאים! הוא זה שנתן להם כסף ותחמושת! הוא זה שגרם לכל הבעיות של היום שהימין מנסה להוציא אותנו משם ורק השמאל האטום שעדיין לא קלט איפה הוא נמצא ואיפה המדינה נמצאת! עוד לא קלט מי זה עראפת! אפילו האמריקאים הבינו ועדיין השמאל לא!!! אבל חרגתי מהנושא! אני לא אומר לכם במה להאמין ובאיזה מפלגה לבחור! אני אמרתי בסך הכל שתנועה שהיא תנוע פוליטית היא אינה תנועת נוער ואינה פתוחה לכל הנוער מה שמוריד מערכה! ותספיקו לעשות הכללות בימין! אתם צועקים שימין גזען ומכליל קבוצות, ותראה מה אתה עושה! אם יש דבר שאני שונא זה ילדים שעשוים הרבה רעש בלי לדעת מה הם צועקים...

אפשר להפסיק להתוכח עם הפוצים?../images/Emo65.gif

ושאף צופיפניק דביל לא יגיב על ההודעה שלי ויגיד שאני מבייש את עצמי ואת התנועה שלי. אנחנו לא מדברים באותה שפה, הפערים הם עצומים בקושי שיחה יהיה אפשר להגיע לשפה שהיא אחידה כך שבטח ובטח בפורום אינטרנטי איאפשר להגיע לכלום וזה כבר מוכח... אז חלאס ! יגידו לכם שאנחנו מתנשאים, חושבים שאנחנו ורק אנחנו צודקים וכל השאר זה זבל. יודעים מה ? אולי זה נכון. אבל עוד לא ראיתי מישהוא שהצליח להעביר איזשהוא מסר בונה בויכוחים מפגרים כאלה. אז בבקשה, שאנשי הצופים ישארו בפורום שלהם שאנשי הנוע"ל ישארו בפורום המצויין הזה. ותבינו, אפשר להגיע איתם להבנה ושיחה רק על צ´ופרים וסנדות. ורק שם יש לנו מה ללמוד מהצופים על כל השאר... ותרו מראש. באהבה אחווה שלום ורעות, עמית, ג. ארבל נ.ב. : אם אתם צופיפניקים שרוצים להגיד לי שאני מכליל/ מתנשא/פריק נוע"לניק שלא התבגר. תחסכו את זה, לא מעניין אותי

האמת שדווקא רציתי להגיד משהו אחר ..

למרות שאתה די אנטי-צופים,החלטתי להתעלות על עצמי ולומר שאני מסכימה לחלוטין-אנחנו מדברים בשפות שונות,אף צופה לא יוכל להבין את הנוע"לניק מעצם היותו צופה! נכון שכולנו בתנועות נוער,כולנו שייכים לקבוצת "הנוער האכפתי" או איך שהגדולים רוצים לקרוא לזה, אבל אנחנו באים ממקומות שונים לגמרי,ואף פעם לא נוכל להבין אחד את השני ולהגיע להסכמה! גם אין שום סיבה שנצטרך לעשות את זה,מי אמר שחייבים להחליט איזו תנועה טובה יותר,כל עוד לכל אחד מאיתנו טוב ונחמד בתנועתו שלו,אז הכל בסדר,והויכוחים האלה חסרי טעם לחלוטין!

אתה דפוק או שאתה עושה את עצמך

זה בדיוק מה שהוא אמר רק בנימה צינית שכנראה היא אסורה בצופים יחד עם המעורבות הפוליטית כי הריי "הצופה נאמן לארצו ומולדתו" כלאמר לא יצא נגדה ולא ימרוד אם צריך. אם לא הבנת את מה שהוא אמר זה שאם אדם ימני הוא אדם שמאמין בחוסר שויון תומך במדיניות הכלכלית וכ´ אז באמת איין לו מקום בתנועה שלנו כי הוא לא ירגיש בה בנוח בדיוק כמו שלשטן איין מקום בגן עדן ולשרית חחד אין מקום באירויזיון משום שזה שנייי דברים שסותרים אחד את השני אך ימין זהלא בהכרך בואו ננצל עובדים נהרוג ערבים בגלל שהם ערבים ונהרוס את המדינה אני מקווה שהבנת מה לעשות אתה קשה הבנה- ואני לא אומר את זה סתם כהעלבה אלא כביקורת בונה כתגובה להודעה שלך

למעלה