הנסדק מתקרב ל4000

מה שאני לא מבין זה איך ילד עם שם כמו ׳טוהר׳

שואף להתעסק בדבר כמו בורסה?
ילד עם שם כזה צריך לשאוף ללמוד מדעי הרוח או להצטרף לקומונה באקוואדור, או אם חשקה נפשו במשהו קצת יותר פרקטי, אז רפואה כדי להצטרף לרופאים האלה שמטפלים בכל מיני ילדים מסכנים עם נזלת באף וזבובים מעל הראש, לא?
 

קרלטון

New member
גם עמותות טהורות צריכות לממן פעילות איכשהו

ואם השוק ככה עולה כל יום כמו שעון, למה לא.
 

KobeRider

New member
הוא מסגיר מידי פעם, והאלקוציה שלו גבוהה עכשיו

הוא גם מאוד דינמי, ואין לו בעיה לעבור מאחוז גבוה לאחוז נמוך בתיקים האגרסיבים. עד עכשיו קריאות השוק שלו היו מצויינות, ולא ראיתי בשום מקום שהוא כתב אחרת.

אין מה לעשות, לא נולד קסם שלפיו אפשר לנצל את הוואלואציות האלו. אפשר לפעול לפיהם במקרים קיצוניים, במיוחד במקרים של ירידות (בניגוד לעליות), למשל CAPE חד ספרתי, אבל בשאר הזמן אין ממש ברירה אלא להיות בשוק כל הזמן.

ואפילו המקרים הקיצוניים האלו לא מתקיימים לעתים קרובות. מי למשל שחיכה ל-CAPE חד ספרתי, לא ראה אותו כבר 40 שנה. וגם מי שמוכן להסתפק ב-CAPE של 15, קיבל אותו בדיוק לחודש אחד ב-2009.

בינתיים הזמן ממשיך לדפוק, שנה רודפת שנה, ולא הגיוני סתם לחכות עם הכסף בשביל הזדמנות שאולי לא תבוא בזמן שיש לך להשקיע עד שתמות. זו גישה שמתאימה לסטאפים שמגיעים לעתים קרובות, או לסטאפים שרצים במקביל על פני הרבה שווקים לא קורלטיביים [אם למשל היו 500 בורסות שונות, ב-500 מדינות שונות, והקורלציה הגלובאלית היתה קצת יותר נמוכה מעכשיו, אני בטוח שהמודלים האלה היו נותנים תוצאות הרבה יותר טובות].
 
This in your brain

And this is your brain in a bull market - http://www.marketwatch.com/story/this-is-your-brain-in-a-bull-market-2013-11-12

המאמר הזה לא אומר שום דבר חדש, אבל שעברתי עליו חשבתי לעצמי שאין סתירה בין ההגדרה שלך לבועה ולזו שהציגו קובריידר וקרלטון- אתה אומר שבועה מתאפיינת במחירים שאין להם הצדקה במציאות, והם אומרים (ואני מסכים), שבועה היא תופעה מתחום הפסיכולוגיה החברתית שמתאפיינת באופוריה ובניתוק מהמציאות של הציבור הרחב בכל מה שקשור לבורסה.

אז איפה הסתירה? בועה אכן מתאפיינת ברמות מחירים שמנותקים לגמרי מהמציאות, אבל כדי שהמחירים יגיעו לרמות כאלה, נחוצה רמה גבוהה של ניתוק ואופוריה בציבור הרחב. זה הולך יחד.

חוץ מזה, הכותרת הצחיקה אותי כי היא הזכירה לי תשדיר נגד סמים שרץ לפני המון שנים בטלוויזיה בארה״ב (כשגרתי שם). התשדיר הזה התחיל עם תמונה של ביצה שלידה כתוב- this is your brain, ואז מישהו שובר את הביצה לתוך מחבת לוהטת והביצה כמובן מבעבעת, ואז מופיע הכיתוב- and this is your brain on drugs.
הבדיחה שרצה בזמנו אצל כל הסטלנים הייתה שזה מעורר את המאנצ׳יז.
 
הסתירה יכולה להתקיים רק במציאות שבה

ההשפעה של השתתפות הציבור הרחב בשוק המניות היא זניחה. אני לא יודע מה היה ב-1929 מהבחינה הזו, כלומר, מה היה המבנה החברתי אקונומי, ואיך העושר היה מחולק בין המעמדות השונים, אבל מה שבטוח זה שמרבית המשתתפים בשוק השוורי הזה אכן היו באופוריה ומנותקים מהמציאות.

לגבי ימינו אנו, כמעט אין ספק שהשתתפותו או אי-השתתפותו של הציבור הרחב בשוק המניות היא משמעותית, אבל מה שכן מיוחד כיום היא הגלובליזציה, מה שאומר שתאורתית שוק המניות האמריקאי למשל יכול לטפס לגבהים עצומים גם בזמן שהסנטימנט של הציבור האמריקאי לא בשמים, מפני שחלק גדול מהקונים הם משקיעים זרים.

אגב, אנחנו מדברים על בועה שנובעת מאופוריה, אבל האם יתכן מצב של בועה הנובעת מפחד? נניח למשל שאירופה קורסת מבחינה מוניטרית עקב משבר חוב והיורו מתפרק. האם יתכן שזה יגרום לכסף גדול מאוד להיכנס לנכסים אמריקאים ולגרום לבועה?
 

השף מ

New member
האמת שלי היא

שאני לא מבין את העליה הבלתי פוסקת ,
האם יש לה הצדקה כלכלית ?
קשה להעריך , בכל מקרה כרגע אין באופק הקרוב
מאורע דרמתי כמו משבר היורו, מלחמה באיראן, שינוי מדיניות הפד..
מה שנותן ביטחון = רצון להשקיע בבורסה.
מעבר לכל ההסברים והנימוקים לדעתי הנימוק הכי טוב הוא :
לא מתווכחים עם המגמה , וככה ממשיכים
עד שנראה שהמגמה משתנה על פי אינדיקטורים ברורים .
מוזר אבל ריווחי ..
 

KobeRider

New member
אף פעם אי אפשר להבין עליות

ב-2006 מישהו הבין? בסוף הכל התרסק. ב-1999 מישהו הבין? גם שם זה התרסק בסוף.

בגלל זה הומצא המושג wall of worry. ככל שיש יותר סיבות לדאגה, כך הכלכלה והשוק ממשיכים לטפס מעליהן ואנשים נשארים בחוץ. כאשר מבינים את הסיבות לעלייה, זה כבר מאוחר מידי.


לדעתי התקשורת ההמונית תתפוס את הבורסה במחירים שגבוהים ב-50% מהמחיר הנוכחי. לא יודע כמה זמן ייקח להגיע לשם. אם להשתמש באחוזים ממוצעים, אז אולי 3-4 שנים, עם עוד נפילה אחת של 20-25 אחוז בדרך.
 
וירידות אפשר להבין?

״... שאלתי אותו איך נשארים מאוזנים. הוא הסביר לי שכוכב ארץ התברך בהרבה תכונות טובות, אחרת לא היו מתפתחים עליו חיים כל כך מגוונים ותוססים, אבל הוא לוקה בשני נושאים משמעותיים מאוד. האחד: השמש שלו מאוד קפריזית וההתפרצויות שלה הנן בלתי אחידות ומשולחות רסן, והשני: שיש לכדור הארץ רק ירח אחד. תפקיד הירח הוא לאזן את כדור הארץ, אך כיוון שאחד ויחיד הנו, השפעתו המבורכת מתניידת לאורך כל החודש. כדי שכוכב יימצא מאוזן היטב, צריך שיהיו לו שלושה ירחים...״

זה קטע מתוך הספר ׳ההשערה של מיסטר אספרגר׳ שאני קורא עכשיו. מומלץ.
 

KobeRider

New member
כן, לירידות תמיד יש סיבות זמינות וברורות

אולי אי אפשר לצפות אותן מראש [לא אולי, בטוח]. אבל כשהשוק יורד, זה ברור למה הוא יורד ואיזה משברים עומדים על הפרק. לא יהיה מצב שבו השוק יירד 10% ואנשים ישאלו למה. הם מקסימום לא יסכימו עם זה ויתוכחו לגבי העתיד. מצד שני, השוק יכול לעלות בקלות 10% ואף אחד לא באמת ימצא סיבה טובה על הפרק [ראה למשל את החודש ומשהו האחרונים]. זו סיבה נוספת שעליות יכולות להיות מאוד ארוכות ומאוד מתונות [עד לשלב הפרבולי האחרון], עם הרבה באמפים קטנים בדרך.

אחלה ציטוט, אני אחפש את הספר
 
יש רק סיבה אחת לירידות

והיא שיש הרבה מוכרים ומעט קונים. ׳המשברים שעומדים על הפרק׳, אלה שהיוו את הטריגר לירידות, כמעט תמיד כבר היו קיימים עוד לפני הירידות, רק שאף אחד לא התעניין בהם.
 

KobeRider

New member
נכון, נכון, אין לנו וויכוח כאן

רק שהרבה פעמים, במקרים של עליות, אין משהו שעומד על הפרק. חוץ מהקטע של בועה שם, כמו ששילר אומר, New Era' theories justifying the high price.
 
המסקנה מזה היא

שלהרגשה טובה אנחנו לא זקוקים להצדקה ספציפית (מה קורה אח שלי? הכל טוב), אבל פחד זקוק לאובייקט מובחן.
 

קרלטון

New member
שמחה ופחד

או אם נלך בטרמינולוגיה בודהיסטית, עונג וסבל, קיימים שניהם כחלק טבעי מהקיום כתגובה אוטומטית לאינפוטים כאלה ואחרים. ההבדל ביניהם הוא שבעת הסבל אנחנו מחפשים את ההסברים (משהו להיאחז בו), ובעת העונג, לא רואים צורך לשאול יותר מדי שאלות. כלומר, לא ההבחנה באובייקט מסוים מובילה לסבל, אלא הסבל מוביל לחיפוש האובייקט.

זום אאוט - שינוי פרספקטיבה - מנטליות של מנהלי כספים: לקנות, מסתדר עם מהלך עסקים חיובי ונורמלי (זרימת כסף הולכת וגדלה לקרן), למכור אומר שמשהו לא בסדר.
 

השף מ

New member
?


 
עלית עליו

קרלטון הוא בודהיסט סמוי, והוא יגיד הכל כדי לגייס מאמינים חדשים.
תשמע, לפעמים אתה מדבר לעניין, ולפעמים... לא ברור.
זה סוג של חוש הומור שאנחנו לא קולטים, או שפשוט אתה לא מקפיד לקחת את התרופות שלך באופן סדיר?
 
למעלה