הנסיון להדביק את השואה לערבים ולמוסלמים

הנסיון להדביק את השואה לערבים ולמוסלמים

שלום רב, כבר זמן רב שאני מתעניין בנושא השואה בגלל שאני חובב היסטוריה ושחלק מהענף היהודי-ארופאי של משפחתי הושמד. לכן אני נזעם על שאני רואה את חלק מספרי הלימוד ואף מהספרים שעוסקים בשואה: השייח אמין אל חוסייני שהיה חלאת אדם בכך שתמך בנאצים אך לא היה שום ציבור או כוח מאחוריו מככב הרבה יותר מיוזף טיסו (כומר וראש ממשלת סלובקיה הפרו נאצי) או אפילו מהימלר וגרינג. כאשר דנמרק מוזכרת כמדינה שהצילה את כל יהודיה ושוכחים את אלבניה שעשתה אותה דבר ואחזור אליה בהמשך. כשראול ולנברג מוזכר בתור דיפלומט אמיץ אך את סלאח אל-דין אולקומן הטורקי אין איש יודע שהציל רבים מיהודי רודוס ע"י הנפקת תעודות. אם נתבונן בשלטון הנאצי בתקופת השואה נראה שהם תפסו שלושה אזורים עם אוכלוסיה מוסלמית ויהודית: 1. בוסניה: בה רוב היהודים נרצחו בעיקר ע"י הגרמנים והקרואטים. 2. אלבניה: בה היו כמה מאות יהודים שרובם ככולם פליטים שלא נולדו או היו אזרחי אלבניה. הגרמנים תכיננו לרצוח את היהודים וחפרו בורות לשם כך. לשווא, השכנים המוסלמים החביאו את היהודים וסירבו להסגירם, ובמשך כל תקופת המלחמה פליטים יהודים מיוון ויגוסלביה ברחו לשם וקיבלו מקלט. 3. צפון אפריקה שמחולקת ל4 מדינות תחת שלטון הנאצים שהמשותף לכולן שבניגוד לארצות הבלאטיות ואוקריאנה לא רצו לרצוח את שכניהם ולרשת את רכושם. אך אני רוצה להרחיב לגבי השוני: באלג'ריה ומרוקו היה חקיקה אנטשמית שפגעה בעיקר ביהודים שעסקו בקשרים עם הצרפתים אך לא ביהודים שפרנסתם התבססה על קשרי הגומלין עם שכניהם הערבים-מוסלמים. בתונסיה עצמה הוקמו מחנות ביוזמת הגרמנים, נשלחו עשרים מנהיגים למחנות ההשמדה באירופה, בתוניס הבירה השתכן הגסטפו אך כאמור רוב היהודים לא נפגעו, בלוב האיטלקים הקימו מחנות וכמה מאות יהודים בעלי אזרחות זרה נשלחו לברגן-בלזן אך גם בלוב רובם שרדו. לסיכום השואה היה רדיפה ופרוייקט מזוויעה נוצרי-אירופה וברוב המקומות המוסלמים שהגיעו הנאצים קהילות לא השמדו למעט בבוסניה. אפשר ללמד על חוסייני אך רצוי להתגיש ששום ציבור ערבי או מוסלמי לא עמד מאחוריו, ואף הפלשתנאים בישראל שמרו על שקט, ולבסוף אם מלמדים עליו רצוי ללמד גם על חסידי אומות עולם מוסלמים ועל מעשו האצילי של העם האלבני.

רגע, המופתי היה אדם פרטי?

עד עכשיו הייתי בטוח שהוא היה ראש הוועד הערבי העליון ומנהיג המרד הערבי. האם המופתי היה זאב בודד בברלין? האם הוא אירגן לבדו דיוויזיות אס-אס בבלקנים? ואיזה תפקיד הוא מילא בעיראק במרד הפרו-נאצי שהסתיים בטבח הפרהוד של יהודי בגדד?

Crimson Dawn

New member
המקום החשוב ביותר

מאז שעלה היטלר לשלטון ב-1933 החלה הגירה המונית מגרמניה, יהודי גרמניה הגיעו לארץ ישראל שתחת שלטון המנדט הבריטי, זאת הייתה העלייה הגדולה ביותר עד אז. ב-1936 בעקבות העלייה העצומה החל המרד הערבי הגדול, ב-1939 המרד הופסק ופורסם הספר הלבן שהגביל את הגירת היהודים לארץ ישראל. במלים אחרות ממש בפתח המלחמה נסגר חוף המבטחים העיקרי של יהודי אירופה. אילו הערבים לא היו מתחילים עם המרד הגדול ולא היו דורשים להפסיק את עליית היהודים, שערי הארץ היו נותרים פתוחים לרווחה לקלוט מליוני יהודים, אך כאמור הם נותרו סגורים. לאחר חלוקת פולין הצליחו יותר מחצי מליון יהודים לעבור לצד הסובייטי וניצלו. 6 מליון בקירוב נספו, אלו הרוגים שיכלו למצוא מפלט בפלשתינה המנדטורית אך מכסת העלייה לפי הספר הלבן משנת 1939 עמדה על 15 אלף בגל הראשון ו-10 אלף כל שנה במשך 5 שנים, מעבר למכסה זאת העלייה הייתה מותנית בהסכמת הערבים, כמו כן תקנות משנת 1940 אסרו מכירת אדמה ליהודים.

התעלמת לדברי לגבי העם האלבני

התעלמת לדברי לגבי העם האלבני וגם לגבי ערביי צפון אפריקה. בא"י היה סיכסוך לאומי, ובו לא נהיה תמים התנועה הציונית שאפה להפוך את הערבים למיעוט, ולקחת מהם את האדמות. מעניין שאין לך באותו נושא כל טענות: לבריטניה ששלטה באותה תקופה וקבעה את התקנות, לקנדה, לספרד, לארה"ב, לאוסטרליה וכו'...

Crimson Dawn

New member
לבריטניה הייתה דילמה

בארץ ישראל היה ריכוז גדול מאוד של חיילים בריטים, אלו חיילים שהזדקקו להם בצרפת, לא סתם הספר הלבן פורסם ב-1939, אילו לא הייתה מלחמה בפתח כנראה המאבק היה נמשך לכן לבריטניה כך נראה לא הייתה ברירה אלא להיענות ללחץ הערבי. אמנם היה כאן סכסוך לאומי אך ארץ ישראל הוגדרה 30 שנה לפני כן כ"בית לאומי לעם היהודי" ע"י בריטניה וע"י חבר הלאומים שנתן לה את המנדט. בריטניה יכלה אמנם לאפשר הגירה חופשית ולחמש את היהודים שילחמו בערבים בעצמם וחבל שלא פעלה כך, יתכן שזה נבע מהרצון לרתום את הערבים במדינות השכנות לצדם. אילו לא היה מתרחש המרד ההגירה היהודית הייתה יכולה להימשך כמו לפני 1939 ולהגביר ולהפוך להגירה של מליונים. נכון שלערבים היו השיקולים שלהם למרוד באותו הזמן אך זה אינו מפחית מאחריותם למותם של 6 מליון מיהודי אירופה שלא יכלו להגר למה שהוכר כביתם הלאומי. חלק מהאחריות מונחת על בריטניה כי היא זאת ששלטה בשטח אך זאת רק אחריות בגלל הריבונות על השטח, רוב האחריות מונחת על כתפי הערבים בפלשתינה שהרי ללא המרד כפי שאמרתי ההגירה היהודית הייתה נמשכת ומתעצמת.

שוב התעלמת מדברי לגבי אלבניה וצפון אפריקה

בריטניה החזיקה חצי מהעולם כאילו עוד מיליון יהודים להודו היו מזיזים למישהו. הערבים בצפון אפריקה תחת שלטון הנאצי הצילו את השכנים היהודים שלהם.

Crimson Dawn

New member
השאלה הנשאלת היא

האם יש לך מקורות לפיהם יהודים ניסו להגיע להודו ובריטניה מצידה לא נתנה להם להיכנס?

קוכולין

New member
על פשעי המופתי אין חולק

הבעיה היא, שההיסטוריוגרפיה הישראלית מדגישה אותו באופן מוגזם, מסיבות פוליטיות ולאומיות, ובכך מציגה היסטוריה עם ממדים מעוותים. כך, אם אני זוכר נכון, באנציקלופדיה של השואה מוקדשים לו יותר עמודים מאשר לכמה וכמה בכירים נאצים. אני לא חושב שהמוסלמים היו יותר "צדיקים" מהנוצרים בזמן השואה, כפי שרומז פותח הפתיל. חרף הסובלנות המוסלמית (היחסית) בתקופה המסורתית, במאה ה-20 היו מספיק פרעות כנגד קהילות יהודיות בארצות מוסלמיות. השואה הוציאה מרוב בני האדם את האינסטינקטים השפלים שלהם, ברוב העולם. וכן, בוודאי שצריך ללמד על חסידי אומות העולם המוסלמים- לא רק האלבנים אלא גם המהגרים המוסלמים בפריז, שהסתירו יהודים במסגד הגדול של העיר- כפי שצריך ללמוד על חסידי אומות העולם בכל מקום ואתר. אני הייתי שמח יותר אם גם היו לומדים על היהודים שהצילה יפן, ובמיוחד חסיד אומות העולם סוגיהארה צ'יונה.

טבעי שכותבים על המופתי יותר מאשר על איזה

משת"פ צרפתי או סלובקי. סוף סוף המופתי תכנן להשמידגם את יהודי א"י והקים יחידות אס-אס שטבחו גם ביהודי בוסניה.

קוכולין

New member
קודם כל, לא

האנציקלופדיה של השואה אמורה להציג את ההיסטוריה של השואה, ולא את האג'נדה של התנועה הציונית- עם כל הכבוד. השפעתו של המופתי על המלחמה היתה שולית, בעוד ההשפעה של משטר וישי- משמעותית בהרבה. בכל מקרה, לא התייחסתי למשתפים צרפתים או סלובקים. הערך על המופתי, כפי שכתבתי יותר ארוך מערכים על כמה וכמה בכירים נאצים.

באנציקלופדיה העברית הערך 'ביאליק' יותר ארוך

מהערך דוסטוייבסקי. האם ביאליק יותר חשוב לספרות העולמית? גם בבריטניקה ערכים הנוגעים לבריטניה יותר ארוכים מאחרים. וגם בברוקהאוס הגרמני. אז גלה קצת סבלנות לכך שאנציקלופדיית השואה מקדישו לו קצת יותר מקום מהמגיע לו בסקאלה של הפושעים הנאצים. החשיבות של המופתי היא לא רק בגלל 'האג'נדה הציונית', אלא גם בגלל תוכניותיו להיות ההימלר של יהודי העולם הערבי והמזה"ת. חוץ מזה המופתי נחשב לאני הלאומיות הפלסטינית וערפאת הגדיר את עצמו כ'תלמידו' ועמד בראש המשתתפים בהלווייתו בבירות ב-1974. אין כניראה דוגמא למשת"פ פנאטי עם הנאצים ולפושע מלחמה בפני עצמו שהנהיג עם כלשהו אחרי מלה"ע ה-2. מצורף: גלריית תמונות של המופתי עם הנאצים, ביניהם הבכירים ביותר - היטלר, הימלר, גבלס. שים לב לתמונה עם הימלר המלווה בהקדשה אישית בכתב ידו של הימלר: SEINER EMINENZ DEM GROSSMUFTI ZUR ERINNERUNG (להוד מעלתו המופתי הגדול למזכרת).

הקישור לא משנה את העובדות

חוסייני היה חלאת אדם על זה שוררת בנינו הסכמה. אני לא מסכים שהערבים והמוסלמים היו אחראים לשואה בגלל שהם הגינו על היהודים באלבניה וצפון אפריקה.

קוכולין

New member
תושבי אלבניה אינם ערבים

אף על פי שהם מוסלמים. אנא לדייק בעובדות. לא נראה לי שמישהו רציני טוען ש"הערבים והמוסלמים אחראים לשואה". זו טענה מגוחכת.

תושבי צפון אפריקה הם כן ערבים

בקרב היסטריונים רצינים כמוך אתה יודע שזו טענה מגוכחת אבל אם תשאל ברחוב תופתע שלא זאת התשובה שתקבל.

בצפון אפריקה שוכנים הן הברברים והן הערבים

הערבים מרוכזים בד"כ בערים, והברברים ביישובים יותר נדחים. דרך אגב בגלל שעבדתי עם יהודים יוצאי מרוקו לראשונה שמעתי עליהם.

masorti

New member
בוא ונקרא את מה שכתבת בכותרת הודעתך הקודמת...

"תושבי צפון אפריקה הם כן ערבים". לא הזכרת שמדובר בחלק מתושבי צפון אפריקה.

האם זה רלוונטי לויכוח

הויכוח היה האם ערבים אשמים בשואה, ובצפון אפריקה שם רוב האוכלסיה ערבית לא השמידו קהילות שלמות תחת שלטון הנאצים בזכות הערבים.

masorti

New member
זה רלוונטי כשהעובדות אינן נכונות.

אם מבססים טענה על טעויות עובדתיות, כל הדיון לא שווה כלום.

למעלה