הנסיון להדביק את השואה לערבים ולמוסלמים

לא 'בזכות הערבים', אלא מסיבות אחרות

לוב, למשל, היתה בשליטת איטליה והאיטלקים לא נתנו ידם להשמדה. הצבא הגרמני שהיה שם עסק כל הזמן בלחימה נגד הבריטים והיתה להם בעיית לוגיסטיקה מכל הבחינות. תוניסיה היתה כבושה תקופה מסויימת ע"י הגרמנים והסיבות לכך שרוב היהודים ניצלו דומה למה שהיה בלוב. אלג'יריה ומרוקו היו חלק מהזמן בשליטת משטר וישי שבניגוד לצרפת לא פגעו ביהודים מעבר לחוקי אפלייה. בלוב ובתוניסיה היו ערבים שסייעו ליהודים, אבל היו גם מספיק משת"פים עם הגרמנים ובוודאי עם האיטלקים. היכן שתומכי הנאצים בין הערבים הגיעו לשלטון, כמו בעיראק, אפילו לתקופה קצרה לפני שדוכאו הם ערכו ביהודים שחיטה רבתי.

קוכולין

New member
אבל מלך מרוקו מוחמד החמישי

סייע להגן על היהודים בארצו, לפי מה שזכור לי, ויהודים מרוקאים רבים זוכרים לו טובה עד היום.

Y. Welis

New member
אם 'רבתי' היא 200 איש, אז זו הגדרה די שונה

מעבר לכך שהשינאה שלהם ליהודים לא החלה אז אלא היתה מזמן. בכל מקרה היא לא התקרבה לפרעות 'שיגרתיות' כמו אלה שהיו ביהודי רוסיה עד שנות העשרים.

באמת, מה זה כבר פוגרום עם 200 יהודים שחוטים?

"פרט שולי" במלחמה שבה נרצחו מיליונים. ייתכן שאם הבריטים לא היו מדכאים את ההפיכה של רשיד עלי והמופתי אל-חוסייני הם היו מצליחים לרצוח יהודים במספר מספיק כדי שגם אתה תתייחס אליהם ברצינות.

Y. Welis

New member
אולי, אבל עדיין זה מחוויר לעומת פוגרומים שהיו

ברוסיה. מעבר לכך אני מפקפק אם המניע שלהם היה אידיאולוגי אמיתי, ולא שינאה על רקע מעמדי.

Y. Welis

New member
הפעילות הנמוכה יחסית של הס.ס. בצפון אפריקה

היא דבר מעניין, שאולי לא נחקר דיו. מעניין אם מישהו בכיר שם לא מנע בעדם מלהיות אגרסיביים יותר (אולי רומל).

שינובי5

New member
אולי אפשר להוסיף

את בעיות הלוגיסטיקה, השליטה הימית והאווירית של בעלות הברית ולו היחסית שמנעה מעבר חופשי, ואת העובדה שהחזית לא הייתה "יציבה" כ"כ.

Y. Welis

New member
עדיין היה להם די זמן להקים מחנה ריכוז

ולהוציא להורג כמה אלפים.

שינובי5

New member
נכון,אבל הם הספיקו לשלוח

כמה משלוחים לאושוויץ'. הסיבה העיקרית אולי - קו החזית. בניגוד לרוסיה שהחזית הייתה מאות קילומטרים ויציבה בצפון אפריקה,החזית נעה מהר לכיוונם, ו"הפריעה" להם לבצע את זממם.

קוכולין

New member
ומה התמונה צריכה לומר לי?

שהיטלר הקדיש כמה דקות כדי לכתוב לו הקדשה? תאמין לי שהוא לא היחיד. מה שנכון, שהיטלר די העריך אותו. לחאג' אמין אל חוסייני, כידוע, היו עיניים כחולות. היטלר האמין שהוא לא ערבי במקורו, אלא צאצא של הצלבנים.

ראשית מדובר בהימלר.............

שנית מדובר לא ב'כמה דקות', אלא במערכת יחסים הדוקה וממושכת בין המופתי להימלר ושיתוף פעולה הדוק למשל בהקמת דיוויזיות האס-אס האיסלאמיות בבלקן. בנוגע להיטלר ידוע על פגישה אחת מתועדת עם פרוטוקול ותמונה 'רשמית'. כדאי לקרוא את פרוטוקול הפגישה כדי לעמוד על הקירבה הגדולה בין שני ה'אישים'. אגב, האם ידוע על פגישות אישיות דומות רבות של היטלר עם משת"פים נאציים ממדינות אחרות - ובפרט עם כאלה שלא היתה מדינה, אלא היו על תקן של גולים ופליטים שמצאו אצלו מקלט? מתוכן השיחה בין המופתי להיטלר עולה שלהיטלר היו תקוות רבות מהמופתי כמנהיג הערבים ברגע שצבאותיו יחדרו דרך הקווקז למזה"ת.

קוכולין

New member
לא בדקתי את זה לעומק

אבל לפי מה שזכור לי מקריאת הספרות הכללית, היטלר הקפיד להיפגש עם משתפים ומנהיגים פשיסטיים רבים, עם חלקם הגדול יותר מפעם אחת- גם כשהם טרם היו מנהיגי מדינות (כמו קוויזלינג לפני הכיבוש, למשל). נכון שהיטלר חיבב את חאג' אמין אל חוסייני, אבל אחרי הכל- הוא לא היה אלא משת"פ אחד מיני רבים, ולא עוזרו הצמוד של היטלר כפי שכמה מנסים להציג זאת בישראל. בנוגע ליחסים בינו לבין הימלר, זה אכן הגיוני מאד- אבל כאמור הימלר שיתף פעולה גם עם פרו נאצים רבים אחרים כדי להקים דיביזיות ס"ס בכל מיני מקומות. נדמה לי (אם כי אני לא בטוח) שהימלר הצליח ליצור קשר עם לאומנים טמילים בהודו ולגייס גם יחידות ס"ס דרבידיות. ולמה דרך הקווקז, דרך אגב? אם הנאצים היו מגיעים למזה"ת, סביר שזה היה דרך צפון אפריקה ומצרים. תוכניותיו של רומל היו דווקא הפוכות: לכבוש את המזה"ת ואת איראן, ולאחר מכן לתקוף את רוסיה דרך הקווקז. זו היתה אסטרטגיה דמיונית ומטורפת, אמנם, אבל היה לה היגיון פנימי.

שינובי5

New member
לעניין המופתי

היטלר לא סימפט אותו במיוחד, הוא היה שמי. מה ששיחמ אותו הייתה העובדה, שהמופתי היה ג'ינג'י עם עיניים בהירות, הווה אומר "ארי" ולו "לשם כבוד". דומני שהוא ראה את המופתי פעם אחת בסכ"ה. באיש טיפלו בעיקר אנשי מנגנון ביון החוץ של האס אס. הוא אכן ביקר באושוויץ' וביקש ב"מתנה" את אייכמן לטובת פתרון סופי ליהודי א"י. עוזר צמוד להיטלר?! לא נתקלתי במקור שטען זאת. בלשון העם ניתן לומר שהוא "היה מת" להיות עוזרו הצמוד של היטלר... הדיביזיה - המופתי אכן סייע בהקמת דביזיית האנג'ר( פגיון/סכין גדולה ). דיביזיית וואפן אס.אס. 13 . הדיביזיה לחמה ביוגוסלביה נגד מתנגדי הנאצים. קיים מחקר עליה - שאינני זוכר את שמו. מהמחקר ברור שהמופתי אכן היה הרוח החיה בהקמתה. והצילומים שהביא אהרון תמוז מדגימים זאת בבירור. רואים את התרבוש עם סמלי הס.ס שהוא תו היכר של הדיביזיה. כולל בקרב! לא רק כמדי א'. הודו- היה אכן גיוס של כ-3000 הודים שנשבו באירופה לאס אס. מנהיגם היה צ'נדרה בוס. הכוח הזה לא עשה גדולות ונצורות למען גרמניה, עד כמה שידוע לי לפחות. רוב הזמן הוא היה ב"מנוחה" וב"התארגנות מחדש". קווקז - הזוי או לא - לא לעניין. המטרה הראשית הייתה כמובן אוצרות הנפט. זאת מעבר לזרוע המלקחיים נגד ברה"מ.

קוכולין

New member
נראה לי שאתה טועה

צ'נדרה בוס לא היה מנהיג הכוח, ולא היה באירופה. הוא היה ביפן, ושיתף פעולה עם היפנים למיטב זכרוני.

שינובי5

New member
דווקא לא

תעיין בהקדמה לספרו של ווינברג A WORLD AT ARMES הוא מתאר את הפרשיה הזאת. מה שכן - ב-43 הוא הועבר במסע לאוקינוס ההודי ,לצוללת יפנית ומשם באמת ליפן.

שינובי5

New member
אתה יודע מה מפתיע בסיפור לטעמי?

העובדה שלמרות פיצוח הצפנים-היפני והגרמני- האיש "יצא לטיול" ברחבי האוקיינוס ועבר את כל הדרך ליפן בשלום! השאלה היא-בעיני לפחות - איך יתכן הדבר? עכשיו שאלה לי אליך: מה היה סופו של האיש? וכיצד טופלו אותם הודים ע"י הבריטים וכיצד רואים/ראו אותם בהודו?

למעלה