הנסיון להדביק את השואה לערבים ולמוסלמים

האנטישמיות של המופתי עשתה אותו מעניין במיוחד

בשביל היטלר. הוא מצא במופתי בעל ברית מושלם הלוחם איתו בכל החזיתות החשובות: נגד היהודים, הבריטים והקומוניסטים. בפרוטוקול השיחה ביניהם בנובמבר 1941 מופיעים הדברים במפורש. המופתי מכריז שם שהערבים הם ידידיה הנאמנים של גרמניה במלחמה נגד שלושת האויבים הנ"ל ויתגייסו למלחמה לצד היטלר. הוא גם מזכיר מסמך רשמי של גרמניה הנאצית שנמסר לו ובו מבטיחים הנאצים לחסל את הבית הלאומי היהודי בא"י. היטלר דיבר במפורש על פריצת צבאותיו דרך הקווקז לכיוון איראן, עיראק והמזה"ת ואו אז תגיע שעתו שלח המופתי להופיע כמנהיג העולם הערבי שיצטרף אל גרמניה במלחמה. בנוגע לחיסול היהודים אמר היטלר למופתי ע"פ הפרוטוקול הרשמי: Der Führer erwiderte, daß die grundsätzliche Einstellung Deutschlands zu diesen Fragen, wie das vorn Mufti bereits selbst ausgesprochen sei, klar wäre. Deutschland trete für einen kompromißlosen Kampf gegen die Juden ein. Dazu gehöre selbstverständlich auch der Kampf gegen die jüdische Heimstätte in Palästina, die nichts anderes sei als ein staatlicher Mittelpunkt für den destruktiven Einfluß der jüdischen Interessen. Deutschland wisse auch, daß die Behauptung, das Judentum übe die Rolle eines Wirtschaftspioniers in Palästina aus, eine Lüge sei. Dort arbeiteten nur die Araber, nicht aber die Juden. Deutschland sei entschlossen, Zug um Zug eine europäische Nation nach der anderen zur Lösung des Judenproblems aufzufordern und sich im gegebenen Augenblick mit einem gleichen Appell auch an außereuropäische Völker zu wenden. Gegenwärtig stehe Deutschland in einem Kampf auf Leben und Tod gegen zwei Machtpositionen des Judentums: Großbritannien und Sowjetrußland. Theoretisch sei der Kapitalismus Englands und der Kommunismus Sowjetrußlands voneinander verschieden, in Wirklichkeit jedoch verfolge das Judentum in beiden Ländern ein gemeinsames Ziel. http://www.ns-archiv.de/verfolgung/antisemitismus/mufti/in_berlin.php
 

huddyhuddy

New member
Sugihara

Hi there, We meet again.....interesting what you wrote about them foreigners saving Jews, though not many of them existed, and too little where saved. This might interest you, a scan of a Sugihara visa recipient, Polish Jew, saved by the Japanese consul and arrived in Japan.
 
הצילום שהבאת לא מראה שום ויזה

אלא הארכות של דרכון פולני (עם חותמות של הנציגויות של פולין בחו"ל, ביניהן השגרירות בטוקיו).
 

huddyhuddy

New member
passport

In that case you are right, but the passport was re-issued to a Sugihara visa recipient (July 1940).He arrived in 1940 in Japan, then had it renewed in Tokyo.Just before Pearl Harbor he was deported to Shanghai, that is why it is extended at the Polish consulate in China December 1941, then he went to London in 1942, via Mozambique, after a 'civilian exchange' .I attached more scans.
 

Dexter5

New member
קוכולין היקר

לדעתי, באופן הצגתו של המופתי באופן נרחב הם בעצם מציגים את כל הנושא הנאצי אצל המוסלמים, אבל תוך התמקדות באדם אחד .
 

קוכולין

New member
המוסלמים, מלבד חריגים, לא היו נאצים

רוב אלו ששיתפו פעולה עם הנאצים, לא עשו זאת מתוך אמונה באידיאולוגיה הנאצית (שבדרך ראתה גם אותם כנחותים), אלא על מנת לקדם מטרות פוליטיות כאלו ואחרות. וחשוב גם להדגיש שהיו חסידי אומות מוסלמים, בין אם טורקים, אלבנים, ערבים, או מהגרים מוסלמים בפריז.
 
'האמונה באידיאולוגיה הנאצית' לא משמעותית

לשיתוף הפעולה, אלא האינטרסים המשותפים. אבל היו גם נקודות מגע אידיאולוגיות רבות. למשל באיראן היתה אהדה גדולה לגרמניה ולאידיאולוגיה שלה על 'הגזע הארי'. איראן הפכה גם לחצי-בעלת ברית של גרמניה, עד שנכבשה ע"י בעלות הברית והמלך הפרו-נאצי רזה פהלווי הודח. האירגון הפאשיסטי של המדינה, ה-GLEICHSCHALTUNG, תיאוריית 'המנהיג', התפיסה של שלטון עולמי, הכוחניות, הבוז לזכויות האדם, דיכוי המיעוטים, וכמובן האנטישמיות מאוד דיברו להרבה מוסלמים הנעדרים כל זיקה לליברליזם המערבי ולדמוקרטיה. בשנות ה-30 היתה פריחה של אירגונים פאשיסטואידיים במזה"ת, בייחוד אירגוני נוער ואירגונים צבאיים או צבאיים-למחצה. לבישת מדים, הצדעות במועל יד וכד' הפכו לפופולאריות. היטלר היה פופולארי מאוד בקרב הערבים. עד היום הורים קוראים לבניהם בשם היטלר או אייכמן ומתהדרים בתואר 'אבו היטלר'. מיין קאמפף היה פופולארי ונשאר פופולארי בעולם הערבי והאיסלאמי עד היום. היחס להיטלר היה ונשאר חיובי עד היום בעיקר השמדת היהודים.
 

שינובי5

New member
כל מה שכתבת נכון

כל התופעות שתיארת היו גם היו. אבל היו גם אחרים ולא מעטים: ועל כך ראה בספרו של גרשוני "אור באפילה". באשר לקריאת השמות: זה נכון. אבל השמות האלו הופיעו בעיקר לאחר הקמת המדינה שלנו. כך שיש מקום נרחב לעיתוי מתן השם.כנ"ל לגבי מיין קאמפף, והיחס להיטלר.
 

Y. Welis

New member
עד היום? היכן?

גוגל מזכיר אדם *אחד* שקרא לעצמו 'אבו היטלר' (ולשני בניו 'אייכמן') - פאווזי סאלם אל-מהדי, אחד ממפקדי 'כוח 17' של ערפאת בזמנו. מעולם לא שמעתי על תנועות כאלה. אם באמת היה משהו בסדר גודל כמו שתיארת, האיראנים של היום היו שמחים להחיותו מחדש. לדעתי הם חשים ההיפך - נחיתות לעומת הערבים האמיתיים.
 

שינובי5

New member
הדבר אולי האחרון

שהם חשים הינו נחיתות מול הערבים, אם כבר אז להפך... על אילו תנועות אתה מדבר?
 

Y. Welis

New member
נחיתות כי האימאמים השיעים אינם איראנים

גם אם השביעי אולי יהיה כזה... ומשום שמרכז הפולחן בסעודיה, ומשום ששפתם אינה ערבית (אם כי נכתבת באותיות ערביות). טהרן גם מעולם לא היתה מה שבגדד היתה עבור האיסלאם. תנועות - 'אירגונים פאשיסטואידיים במזה"ת, בייחוד אירגוני נוער ואירגונים צבאיים או צבאיים-למחצה'
 

שינובי5

New member
תראה

השיעה הפכה לדת מדינה באיראן במאה ה-16. עד אז איראן הייתה סונית. המהפך הזה נבע בין היתר מרצון לשמור על ייחוד, וקווי היכר ברורים. לא הייתה להם שום תחושת נחיתות מול ה"ערבים" להפך. בד"כ ה"פרסים" נתפסו עליונים ל"ערבים", ועוד בעיני הערבים !. העות'מנים-אומנם לא ערבים - ראו בידיעת הפרסית תו היכר איכותי למשכיל, וזאת למרות האיבה הצבאית בין האימפריות. שפתם אולי איננה ערבית, אבל אין בכך משום תחושת נחיתות. גם אם התכוונת לכך שהערבית הינה שפתו של הנביא ושפת הקראן עדיין הפרסים לא חשים תחושת נחיתות כלשהי מול ה"ערבים" אז כהיום;מה גם שהם דוברים אותה. בקשר לארגונים - אתה מצטט ממקור כלשהו. בכל מקרה אכן היו תנועות שכונו "מפלגות החולצות - אחזב אל קומסאן - שחיקו במודע את איטליה הפאשיסטית, יותר מאשר את גרמניה הנאצית ( אל תשכח מוסוליני ומרעיו עלו לשלטון ב-22 היה להם "פור" על הגרמנים ), אבל מפלגות אלו לא היכו שורש,עובדתית הן נעלמו מהר מאוד מהמפה, ולא רק בגלל צעדי מנע של המעצמות ששלטו כאן.
 

קוכולין

New member
הם דוברים אותה?

למיטב ידיעתי, רוב מוחלט של האיראנים אינם דוברים ערבית. באופן אמפירי לא מייצג אני יכול לומר, שמבין כל האיראנים שלומדים איתי כאן בטוקיו, שאמורים להיות כולם משכבה משכילה יחסית, אין אף אחד שיודע ערבית.
 

שינובי5

New member
זה לא מפתיע

נכון שיודע הערבית הם כמובן אלו העוסקים בדת - חכמי/תלמידי הדת. נדמה לי שהראו פעם את חמנאאי משוחח באופן חופשי עם משלחת ערבית, המבטא אגב לא היה רע בכלל...
 

Y. Welis

New member
מקור הציטוט הוא הודעתו של 'אהרן תמוז'

מעלי - http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=433&msgid=102088333
 

קוכולין

New member
לדעתי אתה מחטיא כאן בגדול

השלטון הסמכותי המסורתי, שמוסלמים הורגלו בו, רחוק מהגלייכשלטונג של היטלר כמזרח ממערב. המדינה המוסלמית המסורתית היתה פלורליסטית יחסית (כמובן, בגבולות שהחברה קבעה), היו בה גורמי כוח רבים מאד, והיא היתה סובלנית יחסית למיעוטים- ברוב המקרים. האנטישמיות לא דיברה לליבם של מוסלמים יותר מאשר דיברה לליבם של אירופים. היתה אכן הערצה להיטלר בחוגים ערביים מסויימים, וגם בציבור הרחב, אבל הדבר לא נבע מאהבה להיטלר אלא יותר מ"אנטי" למערב (בדומה להערצת גרמניה ביפן, דרך אגב). באותה מידה, בזמן מלחמת רוסיה יפן, נפוצה הערצה ליפן בעולם הערבי- לא כי מישהו בעולם הערבי הזדהה עם התרבות היפנית או עם יפן, אלא מפני שיפן ניצחה כוח מערבי (רוסיה) שנתפס כקולוניאליסטי. חרף האמור לעיל, יש לציין שבחוגים נאצריסטיים במצרים, וכמובן במפלגת הבעת' על נגזרותיה השונות (כולל האידיאולוג המייסד מישל אפלאק) היתה אכן הערצה לנאציזם ולפשיזם בפני עצמם, ובפרט לרעיון הגלייכשלטונג. המרגל הישראלי וולפגאנג לוץ, בספרו "שליחות בקהיר", מתאר היטב את ההערצה להיטלר בחוגים השליטים של מצרים- שנבעה ככל הנראה מאותן הסיבות, כמו גם משנאה משותפת לישראל.
 
אתה סותר את עצמך

איש לא טען ש'השלטון הסמכותי המסורתי' של המוסלמים קשור לגלייכשלטונג. אבל התנועות הפאשיסטיות בעולם הערבי כן (כפי שאתה בעצמך מודה). כמובן, מישל עפלק (הנוצרי אגב) העריץ את הפאשיזם והנאציזם וכמוהו אנטון סעאדה (מייסד המפלגה הסורית הסוציאל-נציונליסטית). גם בקרב הפלסטינים בא"י היתה השפעה פאשיסטית חזקה. העיתונות הפלסטינית היתה מלאה בביטויי הערצה לנאצים. תנועות הנוער הוקמו במתכונת ההיטלר יוגנד. ההצדעה במועל יד אומצה והיא קיימת אגב עד היום (כפי שרואים בתמונה מתוך 'הארץ' מה-2 במאי 2005.
 

קוכולין

New member
לא חלקתי על זה

אבל אני חושב שמדובר, לפחות ברמה העממית (לא אצל אידיאולוגים כמו עפלק) מדובר בשנאת המן יותר מאשר אהבת מרדכי, בדומה (כפי שציינתי) להערצה שהיתה ליפן בעולם הערבי לאחר מלחמת רוסיה-יפן.
 
למעלה