הסבר אחת ולתמיד למה הבד-ביטים הגיוניים לגמרי.

unholy

New member
שמע אני שחקן פוקר מאוד בינוני

אבל סטטיסטיקה אני דווקא קצת כן יודע אני חושב שיש לך בלבול מסויים בין סטטיסטיקה ל"הגיון" ההסבר לכך שאם תשחק מספיק ידיים אתה לרוב תנצח לפי הסיכויים פרי-פלופ שלך נעוץ בחוק המספרים הגדולים נניח אתה משחק מליארד ידיים של AA מול 99, ונניח שבמליון ידיים הראשונות ניצחת (למרות שתכל'ס היית אמור לנצח 800K רק), יש לך עוד 999 מליון ידיים לשחק שבהן הסטטיסטיקה תתיישר עם סטטיסטיקה של 80 - 20 ככה שהמליון משחקים שניצחת זניחים יחסית למה שנשאר. כמובן שזו דוגמא מספרית ולא מדקדקת בדקדוק המתמטי אבל היא מסבירה את רוח החוקיות... מה שבסופו של דבר אני רוצה להגיד הוא שגם אם אתה רץ מעל ה-EV שלך במשך מספר סופי של ידיים, האינסוף ידיים (התאורטיות כן?) הבאות שתשחק יאזנו את מה שהיה עד עכשיו ויהפכו אותו לזניח. אגב, עזוב תאוריות קוונטיות מתקדמות, הידיים ששיחקת עד עכשיו והידיים שתשחק בעתיד הם בלתי תלויים ולכן לא משפיעים אחד על השני (בהנתן ערבוב חבילה טוב וכל'מני דברים שכאלה)

2המרפא

New member
התגעגעתי לפוסטים שלך בנאדם

אתה רושם את מה שאני חושב בצורה סטטיסטית ומפורטת מה שלי אף פעם אין כוח לעשות. וכן סטטיסטיקות מתאזנות בסופו של דבר וזה חשוב שאנשים יבינו את זה. לכל באד ביט שאתם זוכרים יש עוד מיליון פעמים שהחזקתם ואתם לא זוכרים את זה כי זה משהו צפוי. הייתה תקופה שאני רצתי עם אסים כל כך רע שאני התחלתי לשקול לקפל אותם פרי פלופ (לא באמת חחח), אבל בסופו של דבר זה מתאזן.

darkAI

New member
שמח לשמוע ../images/Emo13.gif

ואני צופה שבזמן הקרוב אתחיל לכתוב יותר ויותר, פרט לימים הקרובים[הסיבה לכך בשרשור אחר].

thecrater

New member
הנקודה הפסיכולוגית

ישנן 2 למעשה: האחת, המוכרת יותר, והיא שאתה נוטה לזכור טוב יותר את ההפסדים מאשר את הנצחונות. השניה, והיא הפחות מוכרת אבל לא פחות חשובה - אם נכנסת All In עם AA 20 פעמים ברציפות מול 99 וניצחת 19 פעמים מתוכן, אתה מעל לקו הסטטיסטי ואמור להרגיש שהמזל היה לטובתך. בפועל, המצב הוא שונה משום שרבים מאיתנו לא ייחסו את המזל לסיטואציה הזאת ויגידו לעצמם: "לא היה לי פה שום מזל. נכנסתי אול אין עם AA מול 99 וזה די סביר והגיוני שאני אנצח הרבה פעמים". ההיגיון וההסתברות לא יסכימו פה עם הפסיכולוגיה.

lorany

New member
לא צריך להיות גאון

כדי להבין שאם זה פוקר באינטרנט אז יש סיכוי גבוה לחוסר עקביות בסוגיית הסטטיסטיקה. ואני בתור אחת שלא מתמחה בסטטיסטיקות וכן משחקת פוקר מודיעה לכם ברשמיות שזה האינטרנט אך ורק בגלל הסיבה הזו אסור לסמוך על הסטטיסטיקה באינטרנט. הגיוני ביותר. מה שגם באתרי פוקר שונים החברה משחקת עם ה"באד ביטים" יפה מאוד כדי שהדבר יטב לכיסם. עכשיו הכל מסתדר לכם? יופי. אז אל תשחקו פוקר על כסף באינטרנט.

shaywh

New member
אבל את כן צריכה להבין בסטטיסטיקה כדי

לטעון משהו לגבי ההגיון של הסטטיסטיקות במשחק ברשת, לא? ולהבין איך ביטים עוזרים לאתר הפוקר להרויח יותר ואיך הם יצליחו לעשות את זה בלי שהחברה שמבינים בסטטיסטיקה יעלו עליהם, לא?

lorany

New member
ויש להם יתרון אדיר

כי הםמתבססים ברשת האינטרנט, שאפשר לשחק איתה לטובתם. זה בדיוק מה שני אומרת, איך אתה יכול ללכת בלב שלם ולשים את מבטחך בתוכנה שבו אתה שם כסף למשחק פוקר כשהוא מכור מלכתחילה. הרי בטורניר פוקר אמיתי, עם אנשים אמיתיים הם לא יכולים לבוא ופשוט לסדר את הקלפים. ולכן אני חושבת שעניין הסטטיסטיקה פה הוא לא רלוונטי והדיון הזה חסר משמעות. סטטיסטיקה יש בהחלט, אבל רק במשחק על שולחן ממשי.

Shaycus

New member
תוספת קטנה

היה ויכוחון קטן בנוגע לאמינות התוחלת ברגע שמשחקים כמות בלתי מבוטלת של ידיים, זאת אומרת הרי ברור שלקלפים אין זיכרון אבל אם אחרי 100 ידיים התוחלת היא מינוס כלשהו ואנחנו מכניסים את ה AA לאולאין פרי פלופ נגד 99 אז האחוז של הזכיות אמור להיות 80% לטובתנו.. בכל אופן דיברתי עם ד"ר להסתברות ככה שיש לי אסמתכא לאושש את מה ש dark אומר שבעצם אמנם לקלפים אין זיכרון אבל במידה ואנחנו מסתכלים על מספר בלתי מבוטל של ידיים (זאת אומרת שאפשר להשתמש בחוק המספרים הגדולים, הכוונה היא כמובן לכמות ידיים אינסופית) אז התוחלת תתאזן והמספר המבוטל של ידיים (משמע ה100 ידיים הראשונות שבהן אמנם אנחנו בתוחלת שלילית) לא יחשב כחלק מהסתברות אם מדברים על כמות ידיים סופית, נניח 1000 ידיים שמתוכם ב100 ידיים ראשונות קיבלנו תוחלת שלילית אז כמובן שכל זה לא תקף.. סך הכל זה גם נשמע הגיוני בלי להיות מבין גדול בהסתברות, ידוע שההסתברות היא 80% לטובתנו ולאורך זמן זה מה שימשיך לקרות כמו שאמרו פה מקודם מה שמרגיש לנו שזה לא ככה זה בעיקר עניין פסיכולוגי ובעיקר עניין מחשבתי (אנחנו שוכחים את כל הפעמים שכן ניצחנו עם AA)

למעלה