הסבר על הגיור

אולה *

New member
הסבר על הגיור

אני תוהה מתי ואיך מסבירים לילדינו על הגיור?
האימוץ נושא פתוח בביתנו, כמובן. הילדה לא "חופרת" בנדון, שואלת ומתעניינת לעיתים רחוקות.
עניין הגיור עד היום לא נדון.
איך ומתי דיברתם על הגיור?

KallaGLP

New member
אנחנו סיפרנו לבתנו כבר די מזמן,

לא זכור לי בדיוק באיזה גיל. לא נרשמה תגובה מיוחדת מעבר לחילופי הדברים באותו רגע. האמת שאני כבר לא לגמרי זוכרת את פרטי השיחה, אני רק זוכרת שהיא הקשיבה בעניין ושאלה כמה שאלות בקשר לזה, ענינו לה עליהן וזהו. מכל מיני התבטאויות מאז ברור לנו שהיא רואה את עצמה כיהודיה וישראלית לכל דבר, שיש לה ביטחון מלא בזהותה זו, ושהיא אפילו היחידה בבית שאינה אתאיסטית גמורה ומקפידה על איזושהי כשרות (לא ברמה של הכשר מהרבנות, אבל כן ברמה של לא לאכול בשר עם חלב, חזיר וכו'). לא נראה לי שהעובדה שלא נולדה יהודייה אלא גוירה מעסיקה אותה בצורה כלשהי (ובכלל, נושא האימוץ כרגע לחלוטין לא מעסיק אותה). האמת - אני לא מרגישה שום צורך בשלב זה להעלות את העניין שוב, אלא אם זה יבוא ממנה, כי בנסיבות הנוכחיות זה נראה לי מלאכותי ולא מתאים. היא כבר ילדה גדולה ומאוד תקשרתית, שמדברת חופשי על דברים שמדאיג או מעסיקים אותה, ולכן, אלא אם כן היא מעלה את הנושא בעצמה או שיש לנו סיבה לחשוב שהיא מסתירה מאיתנו משהו שמטריד את מנוחתה (לא ממש קרה לאחרונה) או שהנסיבות ממש מחייבות (למשל, כשהתארחנו אצל מכרים חדשים והם שאלו ישירות האם הבן והבת תאומים ופשוט ענינו את האמת בנוכחות הילדים) - אנחנו לא מעלים ביוזמתנו את הנושאים האלה.

אולה *

New member
תודה רבה

זה פחות או יותר גם הכיוון שלי.
משפחה חילונית למהדרין. אין לי ספק שהיא רואה את עצמה כיהודיה וישראלית לכל דבר

השאלה עלתה (אצלי) לקראת הבת מצווה ושיחה עם חברים שטענו שללא סממנים דתיים זה "סתם עוד יום הולדת".

KallaGLP

New member
מבחינתי - לא ממש אכפת לי מהגדרות.

בטח לא של אחרים. לכל אחד "סתם" זה משהו אחר. גם בבר מצווה של הבכור אמרנו לו שזה היום שלו וזכותו לבחור אם הוא רוצה בית כנסת או סתם משהו חילוני. הוא חשב ובסוף החליט שאין לו עניין בקטע הדתי. אז הוא עשה מסיבה לחברים ולמשפחה וטייל בפריז, ונהנה מאוד. מבחינתו זה היה לחלוטין לא "סתם". הבת רצתה בת מצווה כמו של כל החברות שלה, באולם. לא היו שום סממנים דתיים, אבל היא הרגישה במרכז העניינים, מוקפת במשפחה, חברים והמון אהבה, רקדה לצלילי המוזיקה שהיא אוהבת, קיבלה אלבומי תמונות, מתנות יפות ועוד דברים רבים ששימחו אותה, וממש הרגישה מלכה ליום אחד. ומבחינתה זה היה לגמרי לא "סתם". אני לא רואה כל סיבה להעמיד פנים ולהפוך לפתע לדתיים ליום אחד, אלא אם כן זה משהו שחשוב לילדים עצמם. כל היתר שיעשו מה שהם רוצים, אני מכבדת את הבחירות של כולם ולא מתערבת בהעדפות ובשיקולים שלהם, אך לא אניח להם להתערב בהעדפות ובשיקולים המשפחתיים שלנו.

אולה *

New member
זה מאוד תואם את מה שאני מרגישה

שירז רוצה מסיבה, מועדון, בוק, טיול.
ואני לגמרי מקבלת את זה.

fatfat

New member
אולה גם אני בדיעה שצריך ללכת עם הרצון של הילד

האחיינית שלי ממשפחה חילונית למהדרין החליטה מעצמה שהיא רוצה לעלות לתורה ואכן עשתה זאת בבית כנסת קונסרבטיבי.

אולה *

New member
ברור, שאם תרצה כיוון זה

לא אמנע ממנה.
אך כרגע מסתמן "מסלול של בנות"

KallaGLP

New member
כן, היום זה מאוד מקובל שבנות עולות לתורה.

בנות של החברים שלי עשו זאת. אך ההבדל הוא שמשפחה אחת מאוד מאמינה (באופן מעט לא סטנדרטי אמנם, אך חדורת אמונה) והמשפחה השנייה גם יותר מסורתית מאתנו מבחינת גישה. אנחנו כל כך רחוקים מכל מה שקשור לאמונה, דת וההבטים הדתיים של המסורת שלחלוטין לא הפתיע אותי שאף אחד מהילדים שלי עד כה לא רצה טקס דתי, והאמת - בסתר לבי גם שמחתי על כך כי זה לא משהו שהייתי רוצה להתעסק בו.

KallaGLP

New member
ואגב, ה"לא סתם" של הבן השני

הוא לנסוע לספרד ולראות משחק כדורגל של ריאל מדריד. זה היה החלום שלו לבר מצווה. אמנם נאלצנו לדחות אותו מעט בשל התזמון של המעבר לארה"ב, אבל הוא בהחלט יקבל את המתנה שלו, ובינתיים כפיצוי הוא הולך בחודש הבא למשחק של ריאל מדריד כאן בארה"ב.

אבי351

New member
מהרגע הראשון הסברתי לבני ועד

היום לפעמים מזכיר את זה והוא גאה מאוד בזה שנהיה יהודי והתגייר

משתפרת

New member
אצלנו הגיור היה חלק מסיפור האימוץ

בגלל שלינדו גדול בהרבה מהבת שלך, התהליך היה שונה. שבוע אחרי שחזרנו ארצה היינו אצל הרב שאז היה מורשה לגייר קטינים. הוא צייד אותנו בשמות של מוהלים שמקובלים עליו. בשבוע שאחרי כן (שבועיים אחרי שחזרנו) נערך טכס המילה כפי שצריך: היה צורך בשני עדים שמקובלים על הרבנים, כלומר חרדים. היו שלושה: שני אבות של שתי שכנות שלנו שמאד שמחו איתנו ומאד רצו לזכות במצווה, וחבר שלנו שחזר בתשובה. אחי (חילוני כמונו) לא היה מספיק יהודי כדי להיות סנדק או עד...
שבועיים נוספים אחרי כן הוזמנו לבית הדין של אותו רב, קיבלנו הדרכה, שילמנו אגרה עבור בית הדין ועבורהמקווה, האיש והבן טבלו וזמן מה אחרי כן קיבלנו את תעודת הגיור.
כאמור, כל השכנים התאספו לצורך המילה, היתה שמחה גדולה בבנין, אחד העדים הביא איתו כיסא אליהו שהגיע איתו ארצה כשעלה מתימן, המוהל שהוא חבר ילדות של החבר שלנו החוזר בתשובה התרגש. הפרטים הללו היו חלק מסיפור האימוץ- איך נסענו, מה עשינו שם, איך חזרנו ומה קרה.
בנוגע לבר המצווה- כל חבריו של בני עלו לתורה הן ביום חול והן בשבת. גם לינדו רצה. אז היתה עליה לתורה בתפילת שחרית, היתה עליה לתורה בשבת, היתה מסיבה לחבריו בחוות הסוסים והיתה מסיבה לבני משפחה וחברים. טיול? "ממילא אתם לוקחים אותי לטיולים בארץ ובחו"ל, רוצה מסיבה, לא טיול בר מצווה". והוא אכן צדק.

אצלנו

לקחתי על עצמי לממש בקשת המגיירים ללימוד בבית ספר מהזרם הדתי.
בית הספר שבני לומד בו,הוא פנינת חן ערכית בנוף העיר הקטנה.נחשב לאחד מהנכסים שלה.אתמול היתה מסיבת סיום שש שנות לימוד עם הצגת "בוסתן ספרדי" ,ארוכה ויפיפיה,על ידי התלמידים ונאומים נרגשים מאד של ראש העיר,מנהל בית הספר ,מורים הורים ותלמידים. הוזמנו בין השאר המורים שליוו את הילדים לאורך כל הדרך.ומורת כתות א ו-ב אמרה לי כל כך הרבה כמה שהילד שלי מיוחד ויגיע רחוק ושהיא אוהבת אותו. היה מרגש ביותר.לחשוב שכל כך הרבה מורים,מכל השנים [גם מקצועיים] התפנו להגיע אלינו - זה היה מופלא.היה רגע שבו כולם כולם עמדו על הבמה.
גם ההמשך אצלנו יהיה בכיוון דומה.בדקתי שמבחינתי- שפוי.פלורליסטי,משקיע הרבה מאד גם בלימודים חוץ-דתיים. בכתה המיוחדת של בני- באופן מיוחד.[כתת מצטיינים]
הרגשתי שאני לא רוצה לשחק בעניייני המסגרת החינוכית,וזאת היתה אחת הבחירות המוצלחות ביותר שעשיתי עד כה.
הבן שלי יודע היטב שגויר,אפילו זוכר את הטבילה עם הסוכריות שחילק אחר כך בגן.
ממקום של כפייה הפכתי למקום של רצון.

אולה *

New member
נשמע אחלה מקום!

לא נראה לי ששירז זוכרת את הטבילה - הייתה בת שנה וחצי, לא יותר.

אני באמת זוכרת שהבאת אותה קטנטונת

הבאתי את הבן שלי בגיל 15 חודשים,אבל היה אז תור ענקי לברית המילה. ואחר כך השתהינו עם הטבילה[בין השאר כי בהתחלה טבלנו במקום שלא היה מוכר כמקווה לטבילת גרים על ידי מרכז שפירא]- ולכן הבן שלי היה כבר מספיק גדול כדי שייוצר אצלו זכרון...

גם מקסימונת לא יכולה לזכור, אבל חייכנית, אני

זוכרת שהיא ובנך טבלו באותה שעה בדיוק באותו מקום!

למעלה