הסבר על הגיור

China8

New member
חייבת להוסיף משהו

אין לי הרבה לתרום בנושא הגיור מפני שאנחנו עדיין לא גיירנו. ניסיתי בגיור האורתודוכסי, לא הלך ואולי אנסה גיור פחות מחמיר בעתיד.
אבל חייבת להתייחס לדברייך פאני, כאשר את אומרת שראית לעצמך חובה ליידע את הבנות שלדרך בה בחרת עבורן עלול להיות מחיר.
אותו מחיר דרך אגב הוא לאו דווקא בגיור בלבד... המחיר הזה התחיל להיות משולם כבר מרגע שהפכו לישראליות וקשרו גורלן בעם ישראל, עם טבילה במקווה או בלעדיה. הגיור הוא אולי השלב הסופי בתהליך שהילדים שלנו עוברים (באימוץ חו"ל) של עזיבת מקום הולדתם, תרבותם הראשונית לעבר הלא נודע.
בעצם הילדים כבר מתחילים לשלם את המחיר ברגע בו אמותיהן הביולוגיות מחליטות על הדרך הזו.
זה אמנם לא כל כך קשור לנושא עצמו אבל כשקראתי את דברייך הייתי חייבת להוסיף

מה שהוספת - בעיני מאד אמיתי ומאד מהותי

עם זאת..."בחשבון אחרון" כנראה בכל נתיב בחיים יש הטוב שבו והמחיר שבו
ובסך הכל עדיף לילדינו שיגדלו איתנו מאשר עם משפחה ביולוגית שקשה לה לגדל.

fannyd

New member
לא הייתי משווה

יש גיל שהילד כבר מסוגל לעשות את הבחירות שלו לגבי המחיר שהוא מוכן לשלם כדי להיות או לא להיות יוצא דופן במשפחתו וסביבתו החברתית. בגלל זה היה חשוב לי שיפנימו את המשמעות של הליכה בדרך א' או בדרך ב'.

China8

New member
הבת שלי שאלה

הבת שלי שאלה אותי פעם אם לא תוכל לענות שרימפסים לאחר שגם היא תהיה יהודיה. כשעניתי שכן היא אמרה שהיא מעדיפה אז להשאר כך...
גם לילדים יש דעה

fannyd

New member

לילדים יש עיניים, אוזניים ודעות. קשה לדעת מה בדיוק הם מפנימים מכמויות המידע לו נחשפים אבל כשגיבורת תרבות כמו אלין לוי ניצבת בפני בחירה בין המשך תהליך גיור ללימודי המשחק ילד שגויר ואינו מנהל אורח חיים דתי מפנים שהממסד הדתי לא רואה בו יהודי כשר. בממסד הדתי איש הישר בעיניו יעשה שכן המדינה אינה כופה את המותר והאסור בנושא הגיור. גם אילו בתה של פותחת השרשור הייתה בתה הביולוגית עצם השם של אמה כבר היה מעמיד את יהדותה בספק בעיני הרבנים.

פעם התארחתי אצל חברה

שאמא שלה לא ידעה שאני מאומצת. אחרי שהלכתי, אותה חברה שלחה לי הודעה וכתבה בה שאמא שלה מאוד התרשמה ממני, ושלפי דעתה אני לא נראית יהודיה. אוקיי.... מוזר. איך בדיוק יהודים אמורים להראות?
מה "לא יהודי" בי? האם העובדה שיש לי שיער וצבע גוף קצת בהירים, מעידים עלי שאני לא יהודיה? אני לא יודעת אם ההורים הביולוגיים שלי יהודים או לא, הדבר היחידי שאני כן יודעת הוא שעברתי גיור מלא ושאני יהודיה לכל דבר ועניין. המשפחה שלי מסורתית, כל חג חוגגים ביחד, שומרים כשרות. כשהייתי קטנה יותר נהגתי ללכת עם סבא לבית הכנסת וכו'.
אמא סיפרה לי על זה כחלק מהסיפור הכולל של האימוץ. מעולם לא הייתה לי תהיה או מחשבה על כך שאולי לא נולדתי יהודיה, מאז ומתמיד ראיתי בעצמי יהודיה. מה שכן קצת הלחיץ אותי בהקשר של זה בעקבות ההתבגרות והעובדה שבעוד כמה שנים ארצה להקים בית בישראל, זה עניין החתונה, שלא יעשו לי עם זה בעיות ברבנות. אבל כמו שמישהי כתבה לי כאן לפני תקופה, "נגיע לגשר ונחצה אותו".

משתפרת

New member
אלמונית גלויה כרגע אינך צריכה לדאוג

כפי שכבר סיפרתי- נכחנו בחתונה של מאומצת מגוירת ממשפחה חילונית לגמרי, חתונה מסורתית לגמרי כשצד החתן- מסורתי ומקפיד. המשפחה המסורתית שלך מעמידה אותך במצב טוב יותר מול הרבנות.

למעלה