לי יש סוד
האמונה בעובדה שמה שאתה חושב או מאמין או רוצה מתגשם, או "נמשך" אליך זוהי אמונה שיקרית ואיומה שמסבה נזק רב לנו האנשים בעידן החדש! במשך שנים חייתי בגישה של הסוד (ולא פלא - זוהי תופעה פסיכולוגית פשוטה שמקורה במגלומניה). רק לאחרונה בגיל 32 ולאחר הרבה מאוד תהפוכות ושלבים בחיים גיליתי שאתה יכול להיות באמונה חיובית ובגישה חיובית במשך שנתיים רצופות, להיות בטוח ומשוכנע במאת האחוזים שיהיה טוב וממש אף להרגיש את זה, לעזור לזולת, להתנדב ולתת בגדול ומה?? נהיה טוב אתם חושבים??? א י ן מ צ ב ! ! ! - ולא בגלל שלא פעלתי לשם כך... תאמינו לי אין פעלתן ומסור ממני! ולא בגלל שלא התמדתי - האמנתי בכך בכל ליבי והווייתי, הבעיה היא אחרת... גם אם באותה מידה הייתי מאמין שיהיה רע ובטוח בכך בכל מאודי - לא היה "נהיה" רע בגלל שהאמנתי בכך... אתן לכם תרגיל אפילו, תנסו להאמין בכל הלב והנשמה ורצונותיכם שתזכו בפיס... ונראה מה יקרה
אני יודע דבר אחד, להיות חיובי גורם לך הרגשה טובה שמשהו גדול עומד לקרות לך וממריץ את פעולותיך, להיות שלילי גורם לך להאמין שיקרו לך דברים רעים ומדכא את פעולותיך, אם אני חייב לבחור "הרגשה" מובן מאליו שאבחר בחיובי... מצד שני בואו ונראה מה עומד לפנינו באמת: 1. כל ילד עובר קשיים בילדותו ובשלב מסוים נכנס לאמונה שאם הוא יחשוב דבר מסוים זה יקרה ואם לא הוא לא יקרה ובכך מתגונן הוא מעולם זר ולא ברור לו - בהמשך תחושה זו הופכת לסוג של מגלומניה, כלומר: אני כמו אלוהים, מה שאני חושב - קורה, אני בורא את עולמי!! קרי - הסוד!
2. מתוך נקודת מוצא של רצונות ופחדים אנחנו מנסים להתקרב לחיובי ולברוח משהשלילי במקום לראות את העולם בריאליסטיות מוחלטת ולהבין - מה שקורה פה זה תהליכים טבעיים שקורים בטבע גם אצל צמחים, יש צמחים שנולדים פגומים, יש צמחים שבשיא פריחתם נאכלים ע"י חיה אחרת וכו', הטבע הוא דינמי משתנה ונסיבות החיים הם עובדתיות! לא רעות ולא טובות! אם נלמד לקבל את הריאליסטיות הזו, ולהמשיך לפעול מתוך רצונות ואמונה בעצמנו שאנחנו יכולים נגיע הכי רחוק שאפשר, כי כלום לא ישבור אותנו, אנחנו רואים את המציאות מבינים את נסיבות החיים ומתמודדים בהחלטיות.. לא נכנסים לפניקת אמונה וכדומה. 3. גם אם יש אלוהים - ואינני מתיימר לומר כלום בעניין כיוון שאינני יודע מאומה על כך, העובדה המוחלטת היא שהוא לא מתערב, יש לנו חופש בחירה ואלה חיים שלנו כך שלא משנה מה נחשוב או נאמין, מה שנעשה ונרצה לעשות זה מה שיקרה בסוף, בתאום עם נסיבות החיים. תקשיבו רבותיי: בואו נצא מהפחדים הילדותיים שאם נחשוב משהו הוא יקרה, בואו נאמין בעצמנו ונפעל בהתאם, מספיק עם נסיונות למצוא חוקים מיסטיים בעולם, זה לא עובד, איך אומרים בסרט "הסוד" - אם מישהו יקפוץ מבניין הוא יפול ולא משנה איזה סוג אדם הוא, חוק המשיכה יחול עליו and thats that תעשו חיים
האמונה בעובדה שמה שאתה חושב או מאמין או רוצה מתגשם, או "נמשך" אליך זוהי אמונה שיקרית ואיומה שמסבה נזק רב לנו האנשים בעידן החדש! במשך שנים חייתי בגישה של הסוד (ולא פלא - זוהי תופעה פסיכולוגית פשוטה שמקורה במגלומניה). רק לאחרונה בגיל 32 ולאחר הרבה מאוד תהפוכות ושלבים בחיים גיליתי שאתה יכול להיות באמונה חיובית ובגישה חיובית במשך שנתיים רצופות, להיות בטוח ומשוכנע במאת האחוזים שיהיה טוב וממש אף להרגיש את זה, לעזור לזולת, להתנדב ולתת בגדול ומה?? נהיה טוב אתם חושבים??? א י ן מ צ ב ! ! ! - ולא בגלל שלא פעלתי לשם כך... תאמינו לי אין פעלתן ומסור ממני! ולא בגלל שלא התמדתי - האמנתי בכך בכל ליבי והווייתי, הבעיה היא אחרת... גם אם באותה מידה הייתי מאמין שיהיה רע ובטוח בכך בכל מאודי - לא היה "נהיה" רע בגלל שהאמנתי בכך... אתן לכם תרגיל אפילו, תנסו להאמין בכל הלב והנשמה ורצונותיכם שתזכו בפיס... ונראה מה יקרה