הסולו האהוב עליכם

RoieL

New member
הסולו האהוב עליכם

מעניין אותי לדעת איזה סולו של גילמור [כולל קטעי בס כמו בהיי יו ופיגז] / סיד / ריק / מייסון / ווטרס [יש בכלל?] אתם הכי אוהבים?

oneman2

New member
שאלה טובה

והאמת היא שיש לי תשובה רק לגילמור. Shine One You Crazy Diamond, Part 2. קטע כ"כ מרגש, כ"כ מיוחד, כזה שאף אחד לא מסוגל לנגן כמו גילמור. סולו מדהים. אחריו מגיע הסולו השני של Comfortably Numb, שגם הוא יצירת אומנות שרק גילמור מסוגל לנגן כמו שצריך, אבל קצת פחות מהמקום הראשון.

loomer4

New member
שאלה לעניין אחי!

גילמור - הסולו בטיים, סולו כל כך כל כך טוב, אפילו אלוהים לא היה מצליח לנגן כזה סולו. או הסולו של אקוס בהופעה בפומפיי, אני תמיד נקרע בין השניים. ושל ריק - הסולו בAny colour you like איזה יופי פשוט, מצליח להעביר את השם של השיר בצורה מדהימה.

FunkyMonk

New member
שלי..

הסולו הכי טוב של גילמור, לדעתי הוא של FOS. אבל לא רק בגלל הסולו עצמו, אלא גם בגלל הליווי המעולה של הבס (שייתכן שגילמור עצמו הלחין גם כן). לרייט יש שני קטעים שאני מאד אוהב: קודם כל, הסולו ב PowR משו משו (סליחה אני ממש מחוק כרגע ואני לא זוכר את השמות של הקטעים). שנית, summer 68 זה אחד השירים הכי טובים של פינק פלויד אי פעם. הסולו הכי טוב של ווטרס זה If, וזה כבר באמת סולו.

eliavtu

New member
מתוך The Piper at the Gates of Dawn

<זו הרצועה החמישית אם אני לא טועה..>

Pink Floyd 117

New member
מצעד הלהיטים של בריטניה

THE DARK SIDE OF THE MOON היה במשך 22 נקודה משהו שנים במצעד ברצף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! בדקתי את זה לאחרונה בספר שיאי גינס.
הם גם מחזיקים בשיא גינס לאלבום הנמכר ביותר, THE WALL שנמכר ביותר משני מליון עותקים בארצות הברית בלבד!!!!!!!!!!!!
חוץ מזה THE DARK SIDE OF THE MOON היה במקביל 14 נקודה משהו שנים באיזה מצעד אחר. ועוד 7 נקודה משהו שנים בעוד איזה מצעד.
תחשבו על זה רגע, אדם יכל להיוולד, ללכת לגן, בית ספר יסודי, תיכון, צבא, ואולי אפילו להתחתן, ובמשך כל הזמן הזה THE DARK SIDE OF THE MOON היה במצעד!!!!!!
וואו!!!!!!!!!!!!!!!!

FunkyMonk

New member
אכן, 760+ שבועות...

אם תסתכלי לשורת הכתובת למעלה תביני למה 648 שבועות זו הבחירה הכי טובה. (;

RoieL

New member
חמודה,

האוסף של האיגלז הוא האלבום הנמכר ביותר בכל הזמנים. [!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!]

שמיקי

New member
תקשיב אני יודעת

שזה הכל עניין של טעם אישי וזה.. אבל בואנה .. אלו קטעים דיי חלשים לעומת כל מה שאמרו פה.. רק אני חושבת שif משעמם?=]

The Walrus

New member
only you...

If is one of the best pink floyd songs ever. Personal and touching... better than songs like Money in my opinion...

TAZ!

New member
באמת?

חידשת לי. סולואי הבס בפיגז ובהיי יו מבוצעים ע``י גילמור? אני ידעתי רק שהבס בפתיחה של money הוא של גילמור. ואני חשבתי שווטרס הוא בסיסט מעולה... בכולופן, הסולואים האהובים עלי של גילמור: Time, Dogs, Comfortably Numb, Echoes ו- Shine On (ובטח יש עוד ששכחתי). של רייט: הפתיחה המדהימה של Ship, הפסנתר ב- Great Gig ועבודת הקלידים המדהימה, שמשתלבת עם עבודת הגיטרה המדהימה של גילמור, ב- Echoes. מייסון: הפתיחה המעולה של Time כמובן. ווטרס? לא יודע, אם כל הסולואים של הבס נוגנו ע``י גילמור אז מה נשאר? נו, לפחות הוא כתב אחלה שירים.

למעלה