1מדינת ישראל
New member
הסופגניות שלי (המתכון נרשם בפורום)
50 גרם שמרים טריים/ 30 גרם שמרים יבשים/2 כפות+ ½ 1 כפיות שמרים יבשים 1 ק"ג קמח לבן 4 ביצים 100 גרם מרגרינה מומסת 1 כוס סוכר 2 כפות ברנדי 4 כוסות חלב (לחמם מעט) מעט כורכום (לא חובה) למילוי – ריבה, ריבת חלב, ריבות במבחר טעמים אופן ההכנה להתפיח התפחה כפולה את השמרים עם ½ כוס מים פושרים, 2 כפיות סוכר, 3 כפיות קמח. שמרים יבשים לא מתפיחים. בקערה גדולה מוסיפים את הקמח ואת הסוכר, הביצים, המרגרינה המומסת והכורכום (הכורכום צובע את פנים הסופגניה בצבע זהבהב). לאחר שהשמרים תפחו להוסיף לקמח. להוסיף את החלב תוך כדי ערבוב הבצק. ללוש את הבצק לישה ארוכה עד ליצירת בצק אחיד וחלק. להשאיר בקערה משומנת למנוחה ולהתפחה – מכוסה. לאחר התפחה כפולה אפשר להכין את הסופגניות. על משטח מעט משומן לרדד עלה לעובי 2 ס"מ ועם כוס לקרוץ עיגולים. להשאיר למנוחה, על סדין, את העיגולים המשומנים להתפחה חוזרת ולכסות עם סדין נוסף את הכדורים שהוכנו. בסיר עמוק להרתיח את השמן, לקחת כל עיגול ולטגן בשמן העמוק עם מכסה צד אחד ולהפוך לצד השני (בלי מכסה) , אחרי הטיגון להוציא על נייר סופג. הערה: בטיגון מכסים את הסופגניות רק צד אחד וזאת ליצירת הפס הלבן באמצע הסופגניה. לאחר שהסופגניות התקררו למלא בריבה/ריבת חלב בתיאבון וחג שמח
50 גרם שמרים טריים/ 30 גרם שמרים יבשים/2 כפות+ ½ 1 כפיות שמרים יבשים 1 ק"ג קמח לבן 4 ביצים 100 גרם מרגרינה מומסת 1 כוס סוכר 2 כפות ברנדי 4 כוסות חלב (לחמם מעט) מעט כורכום (לא חובה) למילוי – ריבה, ריבת חלב, ריבות במבחר טעמים אופן ההכנה להתפיח התפחה כפולה את השמרים עם ½ כוס מים פושרים, 2 כפיות סוכר, 3 כפיות קמח. שמרים יבשים לא מתפיחים. בקערה גדולה מוסיפים את הקמח ואת הסוכר, הביצים, המרגרינה המומסת והכורכום (הכורכום צובע את פנים הסופגניה בצבע זהבהב). לאחר שהשמרים תפחו להוסיף לקמח. להוסיף את החלב תוך כדי ערבוב הבצק. ללוש את הבצק לישה ארוכה עד ליצירת בצק אחיד וחלק. להשאיר בקערה משומנת למנוחה ולהתפחה – מכוסה. לאחר התפחה כפולה אפשר להכין את הסופגניות. על משטח מעט משומן לרדד עלה לעובי 2 ס"מ ועם כוס לקרוץ עיגולים. להשאיר למנוחה, על סדין, את העיגולים המשומנים להתפחה חוזרת ולכסות עם סדין נוסף את הכדורים שהוכנו. בסיר עמוק להרתיח את השמן, לקחת כל עיגול ולטגן בשמן העמוק עם מכסה צד אחד ולהפוך לצד השני (בלי מכסה) , אחרי הטיגון להוציא על נייר סופג. הערה: בטיגון מכסים את הסופגניות רק צד אחד וזאת ליצירת הפס הלבן באמצע הסופגניה. לאחר שהסופגניות התקררו למלא בריבה/ריבת חלב בתיאבון וחג שמח