הסופגניות שלי (המתכון נרשם בפורום)

הסופגניות שלי (המתכון נרשם בפורום)

50 גרם שמרים טריים/ 30 גרם שמרים יבשים/2 כפות+ ½ 1 כפיות שמרים יבשים 1 ק"ג קמח לבן 4 ביצים 100 גרם מרגרינה מומסת 1 כוס סוכר 2 כפות ברנדי 4 כוסות חלב (לחמם מעט) מעט כורכום (לא חובה) למילוי – ריבה, ריבת חלב, ריבות במבחר טעמים אופן ההכנה להתפיח התפחה כפולה את השמרים עם ½ כוס מים פושרים, 2 כפיות סוכר, 3 כפיות קמח. שמרים יבשים לא מתפיחים. בקערה גדולה מוסיפים את הקמח ואת הסוכר, הביצים, המרגרינה המומסת והכורכום (הכורכום צובע את פנים הסופגניה בצבע זהבהב). לאחר שהשמרים תפחו להוסיף לקמח. להוסיף את החלב תוך כדי ערבוב הבצק. ללוש את הבצק לישה ארוכה עד ליצירת בצק אחיד וחלק. להשאיר בקערה משומנת למנוחה ולהתפחה – מכוסה. לאחר התפחה כפולה אפשר להכין את הסופגניות. על משטח מעט משומן לרדד עלה לעובי 2 ס"מ ועם כוס לקרוץ עיגולים. להשאיר למנוחה, על סדין, את העיגולים המשומנים להתפחה חוזרת ולכסות עם סדין נוסף את הכדורים שהוכנו. בסיר עמוק להרתיח את השמן, לקחת כל עיגול ולטגן בשמן העמוק עם מכסה צד אחד ולהפוך לצד השני (בלי מכסה) , אחרי הטיגון להוציא על נייר סופג. הערה: בטיגון מכסים את הסופגניות רק צד אחד וזאת ליצירת הפס הלבן באמצע הסופגניה. לאחר שהסופגניות התקררו למלא בריבה/ריבת חלב בתיאבון וחג שמח
 

clcl

New member
סופגניות הונגריות

סופגניות הונגריות המצרכים: 30 גרם שמרים (קצת יותר מחצי קוביה). ¼ כוס מים פושרים 1 כפית סוכר 1 כף קמח רגיל מנופה ½ 3 כוסות קמח רגיל מנופה ¼ כוס סוכר ½ כף מלח 2-3 כוסות מים פושרים שמן לטיגון עמוק אבקת סוכר או ריבה או סירופ מייפל. ההכנה: להכנת ראש העיסה: ממיסים את השמרים ברבע כוס מים פושרים. מוסיפים כפית סוכר וכף קמח, מערבבים קלות ומשהים לתפיחה במקום חמים. מכניסים קמח לקערה, מוסיפים את הסוכר, המלח וראש העיסה. מוסיפים מים בהדרגה ולשים בצק דליל ורך. מתפיחים בקערה מכוסה במגבת במקום חמים למשך 30 דקות. (אפשר מעל קערה ובה מים חמים) משמנים במעט שמן משטח שיש או נירוסטה, וכן את הידיים. תולשים פיסות קטנות מהעיסה, ומשטחים על המשטח המשומן. מחממים את המן בסיר רחב ועמוק. מחליקים פנימה ת פיסות הבצק, לא יותר מ-3-4 בכל פעם, ומטגנים בשמן חם (לא רותח) עד להזהבה. הופכים לצד שני, מזהיבים ומוציאים בעזרת כף מחוררת. מניחים על מגבת נייר לספיגת השמן. מפזרים אבקת סוכר (אפשר גם ריבה או סירופ מייפל). מתכון ב' – סופגניות "בלוף" (מתוך פתחון פה ותבשילים עם נשמה מאת אריאנה הרן, הוצאת הקיבוץ המאוחד תשל"ח). החומרים: ½ 3 כוסות קמח רגיל 1 שקית אבקת אפיה 2 גביעי לבן 2 ביצים טרופות 2 כפות סוכר 1 שקית סוכר וניל שמן לטיגון עמוק אבקת סוכר אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים. (לצורך הניסוי) שמים את הבצק בקערה מקומחת, מכסים במגבת ומניחים במקום חמים למשך כ30- דקות. (אפשר מעל קערה ובה מים חמים) שמים בשמן עמוק ורותח כפית אחר כפית מהעיסה ומטגנים. מוציאים, מניחים על מסננת ומפזרים למעלה אבקת-סוכר. מקור המתכון: טובה ארן/ מאכלי חגים
 

clcl

New member
סופגניות מגבינה (ללא שמרים)

סופגניות מגבינה החומרים: 1 קופסת גבינה לבנה 4 ביצים 1 גביע שמנת 2 כוסות קמח ½ חבילת אבקת אפיה 3 כפות סוכר שמן לטיגון אופן ההכנה: לערבב היטב את כל החומרים. בעזרת כף לצקת לתוך שמן עמוק ורותח בלהבה נמוכה מן הבצק ולטגן עד שיזהיב מכל הצדדים. מקור המתכון: מיכל ה.
 

clcl

New member
סופגניה קלאסית עם ריבה

סופגניה קלאסית עם ריבה 30 סופגניות החומרים: 1 ק"ג קמח 50 גרם שמרים לחים מפוררים 2 כפיות מלח 3/4 כוס סוכר 150 גרם חמאה מומסת 2 ביצים 6 חלמונים 2 כפות ברנדי 2 כפיות סוכר וניל כ- 2 כוסות חלב פושר שמן - לשימון התבנית ולטיגון הסופגניות למלית - ריבה, אבקת סוכר אופן ההכנה: 1. לקערת המערבל להכניס את כל מרכיבי הבצק מלבד החלב. 2. ללוש באמצעות וו הלישה כ- 1 דקה. 3. להוסיף את החלב הפושר בהדרגה ולערבל 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ודביק מעט. לחילופין, אפשר ללוש בידיים, אותו פרק זמן. 4. לכסות את הקערה במגבת ולהשהות כשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 5. לשמן תבנית גדולה. להעביר את הבצק למשטח עבודה, לחלק את הצבק ל- 3 חלקים שווים, ולגלגל כל חלק לגליל ארוך כאשר מחלקים כל גליל ל- 11 פיסות שוות. 6. יוצרים מכל פיסה כדור חלק, משמנים את כדורי הבצק ומשהים לתפיחה כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. 7. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. מכניסים לתוכו כף עץ, ואם נוצרות סביבה בועות - השמן חם דיו. 8. מכניסים את הסופגניות בזהירות לשמן, מטגנים כ- 2 דקות, הופכים ומטגנים כ- 2 דקות נוספות. מוציאים ומניחים על נייר סופג. מצננים. 9. מזריקים לסופגניות מעט ריבה (לחילופין, עושים חתך קטן בראשן ומניחים ריבה בכפית). 10 זורים אבקת סוכר, ומגישים חמים. מקור המתכון: דנה שטיינוול / "שף"
 

clcl

New member
מתכון לסופגניות המח"צ לחנוכה

מתכון לסופגניות המח"צ לחנוכה החומרים: 1 כף שמרים טריים 3 כוסות קמח 2 ביצים (יש להפריד בין החלמונים לחלבונים) 4 כפות סוכר ¾ כוס חלב , מחומם מעט 1 כפית קינמון 2 כפות חמאה שמן לטיגון למילוי וקישוט: 1 כוס ריבה אבקת סוכר אופן ההכנה: מערבבים בקערה את השמרים והחלב עם חצי מכמות הסוכר ומניחים בצד עד התסיסה. מערבבים את התערובת עם החלמונים, שארית הסוכר, שתיים וחצי כוסות קמח והקינמון. לשים את התערובת ויוצרים כדור, ניתן להוסיף קמח עפ"י הצורך. מוסיפים ללישה את החמאה עד שתיספג כליל. מכסים את הבצק במגבת ומניחים לו לתפוח כמה שעות או למשך הלילה במקרר. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ. ובעזרת כוס צרים ממנו 24 עיגולים. על 12 עיגולים מניחים כפית ריבה ומורחים את השוליים בחלבון ביצה. את 12 העיגולים הנותרים מדקים לאלו עם הריבה. משאירים את הבצק לתפיחה לכ- 30 דקות. מטגנים את הסופגניות בשמן חם ועמוק משני הצדדים עד להשחמה. מפזרים מעל אבקת סוכר. מקור המתכון: "חבר"
 

clcl

New member
סופגניות "בלוף"

סופגניות "בלוף" החומרים: ½ 3 כוסות קמח רגיל 1 שקית אבקת אפיה 2 גביעי לבן 2 ביצים טרופות 2 כפות סוכר 1 שקית סוכר וניל שמן לטיגון עמוק אבקת סוכר אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים. שמים את הבצק בקערה מקומחת, מכסים במגבת ומניחים במקום חמים למשך כ30- דקות. (אפשר מעל קערה ובה מים חמים) שמים בשמן עמוק ורותח כפית אחר כפית מהעיסה ומטגנים. מוציאים, מניחים על מסננת ומפזרים למעלה אבקת-סוכר. מקור המתכון: פתחון פה ותבשילים עם נשמה מאת אריאנה הרן, הוצאת הקיבוץ המאוחד תשל"ח
 

clcl

New member
סופגניות שוקולד גורמה

סופגניות שוקולד גורמה החומרים לבצק: 1 כף וניל 1/4 כפית קינמון 1/2 ק"ג קמח 1 שמרית 4 כפות סוכר 1/2 כפית מלח 2 ביצים 1 כף ברנדי מים לפי ספיגה חוץ מזה ... 200 גר' שוקולד מריר איכותי, 1 כפית תמצית וניל . שמן לטיגון אופן ההכנה : ללוש את כל החומרים לבצק אחיד ולהניח לבצק לתפוח . לרדד את הבצק לעובי של 1 ס"מ להניח את כדורוני השוקולד לינדור - המופלאים של סידס על הבצק . לקפל את הבצק . לחרוץ עיגולים שבמרכזם כדורוני לינדור - ולהניח לבצק לתפוח שוב. לטגן. במקביל להתיך את השוקולד ולתבל אותו במעט וניל . לטבול את הסופגניות בשוקולד המומס ולהגיש חם ומיד. מקור המתכון: שי עשהאל
 

clcl

New member
סופגניות במילוי גבינה וקינמון

סופגניות במילוי גבינה וקינמון החומרים לבצק : 1/2 ק"ג קמח 1 שמרית 4 כפות סוכר 1/2 כפית מלח 2 ביצים 1 כף ברנדי מים לפי ספיגה אופן ההכנה : ללוש את כל החומרים לבצק אחיד ולהניח לבצק לתפוח . במקביל להכין את המלית. חומרים למלית : 500 גר' גבינת ריקוטה המעולה של מחלבות גד 1/2 כוס סוכר 1/2 כפית קינמון שמן לטיגון עמוק אופן ההכנה : לערבב את כל חומרי המלית : גבינת הריקוטה המעולה של מחלבות גד , הסוכר והקינמון. לרדד את הבצק לעובי של 1 ס"מ. להניח את המלית על הבצק. לקפל את הבצק . לחרוץ עיגולים שבמרכזם הגבינה ולהניח לבצק לתפוח שוב. לטגן ולהגיש חם מעוטר במצנפת אבקת סוכר. מקור המתכון: שי עשהאל
 
../images/Emo140.gif זלביה/מקיצי – בצק מטוגן

סופגניות בנוסח תימן/בולגריה החומרים ½ ק"ג קמח 3/4 כף מחוקה שמרים יבשים 1 כפית מלח 1/2 1 - 1 כוסות מים פושרים 1 כפית סוכר 1 כף מרגרינה שמן לטיגון אופן ההכנה לערבב וללוש את כל החומרים, עד קבלת בצק. כאשר הבצק מוכן, לתת לו לנוח מכוסה במכסה ומגבת כ- ½ שעה. אחרי ½ שעה לשטוף את הידיים במים ולהקפיץ את הבצק. שוב לתת לו לנוח מכוסה כ-20 דקות. לחזור על פעולה זו - 3 – פעמים. לאחר מכן, מחלקים את הבצק לחלקים קטנים בגודל קציצות. לשים שמן עמוק במחבת ( ½ כוס) כשהשמן חם, לטגן את הבצק משני צידיו, על אש נמוכה.
 

clcl

New member
דונאטס

דונאטס 15 יחידות החומרים: לדונאטס: 60 גרם שמרים לחים חצי כוס מים פושרים כוס וחצי חלב מורתח ומקורר חצי כוס סוכר 2 ביצים 2 כוסות קמח ועוד 3 כוסות קמח לזיגוג: 1 כוס מיץ לימון 1 כוס אבקת סוכר אופן ההכנה: 1. ממיסים 60 גרם שמרים לחים בחצי כוס מים פושרים ומעבירים לקערה. 2. מוסיפים כוס וחצי חלב מורתח ומקורר, חצי כוס סוכר ו- 2 ביצים. 3. מערבבים בכף עץ 30 שניות ואח"כ ללוש ב- 2 דקות, תוך הוספת 2 כוסות קמח. 4. להוסיף עוד 3 כוסות קמח וללשו בתנועות קיפול רחבות. 5. לכסות הקערה והלתפיח משך כשעה. 6. לרדד את הבצק לעובי 1/2 1 ס"מ ולקרוץ באמצעות כוס עיגולים בקוטר 4 ס"מ. 7. לקרוץ במרכז כל עיגול "חור" שגודו כמחצית מהעיגול החיצוני. 8. לכסות ולהתפיח כ- 1/2 שעה נוספת. 9. לחמם שמן לטיגן עמוק ולטגן את הטבעות כ-1 דקה מכל צד, עד הזהבה. אפשר גם לטגן את העיגולים הקטנים שנותרו. לזיגוג לימון לבן: מערבבים את כוס מיץ הלימון עם כוס אבקת הסוכר ומורחים על הדונאטס כשהם פושרים. מקור המתכון: דנה שטיינוול, "שף"
 

clcl

New member
מיני סופגניות

חומרים ל- 100 מיני סופגניות: שלב א - הבצק: 50 גרם שמרים טריים 50 גרם חלב 1 ק"ג קמח 150 גרם סוכר מעט מלח 8 ביצים 100 מ"ל חלב פושר 50 מ"ל ברנדי 160 גרם חמאה רכה 1. מכינים ראש עיסה: ממיסים את השמרים בחלב. 2. מכניסים למיקסר קמח, סוכר, מלח, ביצים, חלב וברנדי, מוסיפים את ראש העיסה ולשים 5 דקות, מוסיפים את החמאה ולשים עוד 10 דקות. 3. מקמחים מעט את הבצק, מכסים ומניחים לחצי שעה. 4. לשים קצת את הבצק ויוצרים ממנו כדור חלק, מכסים ומתפיחים עוד 20 דקות. 5. יוצרים מהבצק 100 כדורים קטנים (כל כדור כ- 20 גרם). בשלב הזה ניתן להקפיא את הכדורים. 6. לפני ההכנה מחממים תנור לחום של 40 מעלות ומניחים בתחתיתו מגש ובו מים רותחים (כדי ליצור לחות). מסדרים את הסופגניות על מגש משומן ומתפיחים בתנור החמים עד שהן מכפילות את נפחן. שלב ב - מילוי וטיגון חומרים: 2 חבילות גבינת שמנת מינימום 30% שומן שמן קנולה לטיגון עמוק 1. על משטח משומן משטחים כל סופגניה בעזרת כף היד לעלה די דק. ממלאים בכפית אחת של גבינת שמנת, סוגרים וחותכים קצוות בעזרת מיקד או כוס ממש כמו רביולי או בורקס. 2. מחממים שמן לטיגון עמוק (190 מעלות) ומטגנים את הסופגניות, דקה אחת מכל צד עד הזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג. שלב ג´ - גנש שוקולד חומרים: 250 סמ"ק (חבילה אחת) שמנת מתוקה 200 גרם שוקולד מריר מביאים את השמנת לרתיחה, מסירים מהאש, שוברים פנימה את השוקולד ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב חלק. מצננים 3 דקות. שלב ד - הגשה מגישים את הסופגניות לשולחן. בכלי אחר מגישים את הרוטב, כל סועד טובל לעצמו את הסופגניה בגנש השוקולד, אוכל ונאנק מעונג. להגיש עם מים קרים, תה נענע והרבה מפיות. מקור המתכון: יניב גור-אריה
 

clcl

New member
סופגניות מרציפן

סופגניות מרציפן מנה של 25 סופגניות קטנות : 1. מערבבים בקערה קטנה 1 כוס חלב פושר, 20 גרם שמרים טריים וחצי כוס סוכר 2. שמים בקערת המערבל או בקערה רגילה 3 כוסות קמח,חצי כפית מלח 3 ביצים ו- 60 גרם חמאה מומסת ויוצרים גומה במרכז. יוצקים את תמיסת החלב לתוך הגומה ולשים, ידנית או במערבל, כ- 10 דקות. מכסים במגבת לחה ומשהים כ- 40 דקות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו. 3. יוצרים מ- 200 גרם מרציפן גולמי 25 כדורים קטנים, עוטפים כל כדור בכ- 30 גרם בצק ויוצרים כדור בגודל משמש באמצעות גלגול בין שתי הידיים. מניחים את הכדורים על משטח מקומח ומכסים במגבת לחה. משהים כ-20 דקות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו. 4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק . 5. מכניסים לסיר 6 כדורי בצק, מכסים ומטגנים 2-3 דקות. מסירים את המכסה, הופכים ומטגנים כדקה וחצי ללא מכסה. מוציאים וסופגים את עודפי השמן במגבות נייר. ממשיכים כך עם שאר הכדורים (מקפידים לא לטגן יותר מ-6 בבת אחת ). 6. מפזרים מלמעלה אבקת סוכר וקינמון אם רוצים ומגישים מייד מקור המתכון: maxima ושמנה
 

clcl

New member
שוקולד למריחה למילוי סופגניות

שוקולד למריחה למילוי סופגניות רכיבים: 1 מכל (250ג) שמנת מתוקה 1/2 צנצנת (125ג) שוקולד למריחה 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל אופן הכנה: 1. מחממים את השמנת על להבה נמוכה, עד לסף רתיחה. מצננים קצת. מוסיפים את השוקולד למריחה ומערבבים עד שהקרם אחיד. מצפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעתיים. 2. מקציפים את קרם השוקולד עם אבקת פודינג הוניל במהירות בינונית, עד שנוצרת קצפת יציבה. ממלאים את הסופגניות. איך ממלאים: מכינים מזרק פלסטיק פשוט בקוטר בינוני או מזלף ביתי וכפית. מחכים שהסופגניות יצטננו (לא ממלאים סופגניות חמות כי החום ממיס את המלית והסופגניה תהיה ספוגית) בשיטת הכפית והמזלף פשוט יוצרים בעזרת הכפית חור בראש הסופגניה ומזלפים פנימה את המלית, בעזרת המזלף. עדיף למלא ממש לפני ההגשה. את אבקת הסוכר זורים רק על סופגניות מצוננות ולפני ההגשה. מקור המתכון: שירי ל
 

clcl

New member
גוגוש - סופגניות רומניות (Gogosi)

גוגוש - סופגניות רומניות (Gogosi) רכיבים: 1 כוס חלב (או מים או יין לבן) 1/2 1 כפות חמאה 2 כוסות קמח קורט מלח 3-4 ביצים 2-3 כפות סוכר מיץ מ-1/2 לימון שמן לטיגון עמוק אבקת סוכר לבזיקה אופן הכנה: לחמם בסיר את החלב(או מים או יין) עם המלח והחמאה עד לרתיחה. כשרותח - להוריד מהאש ולהוסיף קמח תוך בחישה מתמדת בכף עץ. להחזיר לאש ולחמם על להבה נמוכה תוך בחישה עד אשר הבצק מתנתק מדפנות הסיר. להניח כמה דקות להתקרר. להוסיף מיץ לימון, סוכר וביצים - אחת בכל פעם - ולבחוש אחרי כל הוספה עד שהבצק הופך לעיסה חלקה שהיא לא נוזלית מדי אך גם לא נוקשה (לפעמים מספיקות רק 3 ביצים). לחמם שמן לטיגון וכשהשמן חם, להטיל אליו כף מלאה בעיסה (כמה כפות אחת אחרי השנייה, כמובן) ולטגן עד שמזהיב (חום-בהיר). לפזר אבקת סוכר בהגשה. מקור המתכון : ?
 

clcl

New member
ציפוי סוכר מזוגג לסופגניות

ציפוי סוכר מזוגג לסופגניות רכיבים: 100 ג"ר אבקת סוכר 2 כפות מים חמים וכמה טיפות מיץ לימון אופן ההכנה: לערבב עד לקבלת תערובת לבנה ולמרוח/לטבול את הסופגניה.
 

clcl

New member
ציפוי שוקולד לבן מומס לסופגניות

ציפוי שוקולד לבן מומס לסופגניות להמיס 100 גרם שוקולד על אדים ולטבול את צידה של הסופגניה.
 

clcl

New member
שמנת מתוקה למילוי סופגניות

שמנת מתוקה למילוי סופגניות רכיבים: 1/2 כוס סוכר 1 חבילה שמנת מתוקה 1/2 כוס פודינג אינסטנט וניל (אפשר שוקולד) אופן הכנה: מקציפים שמנת מתוקה עם הפודינג והסוכר ומזריקים לסופגניה כשהיא קרה
 
למעלה