הסופגניות שלי (המתכון נרשם בפורום)

תודה רבה רבה... אנסה זאת ביום שישי

אני מקווה שזה יצא טוב. אחרת, האחיינים שלי יאכלו אותי...
 

clcl

New member
סופגניות קוניאק של בן-עמי

סופגניות קוניאק של בן-עמי כ- 20 סופגניות גדולות 80 גרם שמרים לחים מפוררים 1 כף סוכר + 1 כוס סוכר 1/2 כוס חלב פושר + 2 כוסות חלב פושר 1 ק"ג קמח 200 גרם חמאה מומסת 4 חלמונים 2 כפות קוניאק קליפת מגוררת מ- 2 לימונים 2 כפיות תמצית וניל לטיגון - שמן עמוק למלית - ריבה או שוקולד למריחה לציפוי - אבקת סוכר אופן ההכנה: 1. מערבבים את השמירם, כף הסוכר וחצי כוס החלב ומניחים ל- 5 דקות, עד שתמיסת השמירם מעלה בועות. 2. לקערת מערבל עם וו לישה מוסיפים את שאר המרכיבים, כולל שארית הסוכר והחלב. מוסיפים את תמיסת השמרים ומערבלים עד שנוצר בצק רך. 3. אוספים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת, מכסים בבד לח ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 4. לשים את בצק התפוח בידיים, עד שרוב האוויר האצור בו מתרוקן. מכסים בבד לח ומתפיחים שוב כשעה. 5. מחלקים ל- 20 כדורים שווים ומניחים על משטח משומן. מתפיחים עוד כחצי שעה, עד שמתקבלות סופגניות תפוחות. 6. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות עד הזהבה, משני הצדדים. 7. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים ע"ג נייר סופג. מצננים מעט. 8. ממלאים בריבה או בממרח שוקולדץ בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
 

clcl

New member
סופגניות וודקה וחמאה

סופגניות וודקה וחמאה / קונדיטוריית הקסטר כ- 15 סופגניות גדולות 1 ק"ג קמח מעט מלח מעט אגוז מוסקט מעט אבקת אפייה 20 גרם שמרים יבשים 1/2 כוס סוכר 6 ביצים 1/2 ליטר חלב קליפה מגוררת מ- 1/2 לימון 1 כף וודקה 150 גרם חמאה רכה לטיגון - שמן עמוק למלית - ריבה לציפוי - אבקת סוכר אופן ההכנה: 1. בקערת מערבל או מעבד מזון בעל וו לישה להניח הקמח, המלח, אגוז המוסקט, אבקת האפייה, השמרים והסוכר - מערבבים מעט בכף, כך שיתפזרו באופן שווה. 2. טורפים את הביצים, החלב, קליפת הלימון והוודקה ומוסיפים לקערה. 3. מתחילים ללשו במהירות איטית כ- 3 דקות, עד שנוצר מעין בצק. 4. מוסיפים את החמאה בהדרגה, תוך כדי לישה, עד שהיא נבלעת לגמרי. 5. מגבירים את המהירות וממשיכים ללוש כ- 7 דקות, עד שנוצר בצק רך וגמיש. 6. מכסים את הקערה בבד לח ומתפיחים כשעה, עד שבצק מכפיל את נפחו. 7. ללוש בעדינות ולרוקן את כל האוויר שהצטבר בבצק, לכסות שוב ולהתפיח כחצי שעה עד שהבצק תפוח מאוד. 8. לחלק לכדורים במשקל כ- 49 גרם כ"א. 9. לכדרר לכדורים ולהניח על משטח משומן למשך כחצי שעה, עד שמתקבלות סופגניות תפוחות. 10. לחמם שמן לטיגון עמוק ולטגן כל סופגניה כ- 2 דקות מכל צד עד הזהבה. להוציא ולהספיג בנייר סופג. 11 ממלאים בריבה, מקשטים באבקת סוכר ולהגיש מיד.
 

clcl

New member
סופגניות ברנדי וקליפת לימון

סופגניות ברנדי וקליפת לימון / בונז'ור 18 סופגניות גדולות 50 גרם שמרים לחים 1 כוס חלב פושר (או מים) 1 ק"ג קמח 1 כוס סוכר 1/2 כפית מלח 3/4 חבילת חמאה רכה 4 - 3 כפות ברנדי 3 חלמונים 2 ביצים קליפה מגוררת מ- 1 לימון לטיגון - שמן עמוק למלית - ריבה או ריבת חלב או שוקולד לציפוי - אבקת סוכר אופן ההכנה: 1. מפוררים את השמרים ומניחים בקערית. מוסיפים מחצית מכמות החלב (חצי כוס), כף מהקמח ו- 1/4 מכמות הסוכר (1/4 כוס). לערבב היטב, עד שהשמרים והסוכר נמסים לגמרי. מניחים במקום חמים כ- 10 דקות, עד שהתמיסה מעלה בועות. 2. שמים את כל שאר המרכיבים בקערת המערבל או מעבד מזון בעל וו לישה וללוש במהירות בינונית כדקה. להוסיף את תמיסת השמרים ולהמיך לעבד כ- 10 דקות, עד שנוצר בצק הנפרד בקלות מהדפנות (אם הבצק דביק מדי, מוסיפים מעט קמח תוך כדי פעולת הלישה). מכסים את קערת המערבל בבד לח ומתפיחים במקום חמים 45 דקות. 3. מקמחים היטב משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. טופחים על בצק קלות ומרדדים לעובדי ס"מ וחצי. 4. קורצים 18 עיגולים בספל רחב שוליים, ויוצרים מכל אחד מהם כדור. מנחים את הכדורים על מגש משומן ומתפיחים במקום חמים כ- 45 דקות. 5. ממלאים סיר בשמן לטיגון עמוק (גובה השמן צריך להיות כ- 4 ס"מ). מחממים לטמפרטורה של כ- 160 מעלות. ובודקים את הטמפרטורה כך: צובטים פיסת בצק מהשאריות ומטגנים. אם הבצק שוקע בלי להשמיע קולות טיגון - השמן קר מדי וכדאי להמשיך לחחם, אם הוא משמיע קולות טיגון ומשחים בשניות - השמן חם מדי וכדאי להנמיח את הלהבה. המבחן האחרון לחום השמן היא הסופגניה הראשונה שמטגנים; הסופגניות זקוקות לטיגון בן 2 דקות מכל צד. אם הסופגנייה הראשונה אינה מזהיבה במהירות הרצוייה - השמן קר מדי. אם הסופגנייה הראשונה משחימה תוך דקה (והתוך שלה נשאר נוזלי) - השמן חם מדי. מטגנים ומניחים על נייר סופג. מצננים מעט. 6. ממלאים שק זילוף או מזרק בריבה או במלית אחרת וממלאים את הסופגניות. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
 

clcl

New member
סופגניות תפוזים במלית סחלב

סופגניות תפוזים במלית סחלב/ פרח אפייה אומנותית כ- 40 סופגניות קטנות 5 ו- 1/3 כוסות קמח (750 גרם) מעט מלח 75 שמרים לחים מפוררים 4 ו- 1/2 כפות סוכר 1 ו- 1/2 כוסות חלב או מיץ תפוזים 4 -3 טיפות תמצית וניל קליפת מגוררת מ- 1 ו-1/2 תפוזים 3 כפות ליקר "טריפל סק" א ליקר תפוזים אחר 2 ביצים 2 חלמוני 75 גרם חמאה רכה לטיגון - שמן עמוק למלית: 2 כוסות שמנת מתוקה 3 כוסות חלב 1 כוס סוכר 5 כפות קורנפלור מעט תמצית מי ורדים לקישוט: סירופ פטל או תות, שבבי קוקוס אופן ההכנה: 1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, המלח, השמרים והסוכר ומניחים בצד. 2. בקערה אחרת מערבבים את החלב (או מיץ התפוזים), תמצית הווניל, קליפת התפוז, הליקר, הביצים והחלמונים וטורפים היטב. 3. יוצקים את הבלילה לתערובת הקמח בזרם דק, תוך ערבוב מתמיד. ממשיכים לערבב עד שנוצר בצק. 4. מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש לתוך הבצק. 5. מעבירים למשטח עבודה מקומח וממשיכים ללוש כ- 10 דקות נוספות, עד שנוצר בצק רך. 6. אוספים את הבצק לכדור, מכסים בבד לח ומניחים לתפיחה למשך כ- 1/2 שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 7. משמנים משטח עבודה ומשטחים את בצק לעלה דק. קורצים עיגולים בגודל כ- 4 ס"מ, מכסים בבד לח ומניחים לתפיחה כ- 30 דקות, עד שמתקבלות סופגניות תפוחות. 8. מחממים את השמן לטיגון עמוק ומטגנים עד הזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג. הכנת המלית: א. לסיר מוזגים את השמנת, החלב והסוכר ומביאים לרתיחה. ב. מערבבים את הקורנפלור ומי הוורדים ומוסיפים מעט מהחלב הרותח. ג. מערבבים עד שהקורנפלור נמס לגמרי. ד.יוצקים חזרה לסיר ומבשלים, תוך בחישה, עד שנוצר רוטב סמיך (נזהרים לא להביא לרתיחה). ה. מסירים מהכיריים ומצננים לגמרי. 9. מזריקים המלית הקרה לתוך סופגניות או יוצרים בהן חתך קטן בסכין ומכניסים המלית. 10. קישוט: מקשטים בסירופ הפטל או התות, מפזרים את הקוקוס ומגישי.
 
למעלה