סופגניות תפוזים במלית סחלב
סופגניות תפוזים במלית סחלב/ פרח אפייה אומנותית כ- 40 סופגניות קטנות 5 ו- 1/3 כוסות קמח (750 גרם) מעט מלח 75 שמרים לחים מפוררים 4 ו- 1/2 כפות סוכר 1 ו- 1/2 כוסות חלב או מיץ תפוזים 4 -3 טיפות תמצית וניל קליפת מגוררת מ- 1 ו-1/2 תפוזים 3 כפות ליקר "טריפל סק" א ליקר תפוזים אחר 2 ביצים 2 חלמוני 75 גרם חמאה רכה לטיגון - שמן עמוק למלית: 2 כוסות שמנת מתוקה 3 כוסות חלב 1 כוס סוכר 5 כפות קורנפלור מעט תמצית מי ורדים לקישוט: סירופ פטל או תות, שבבי קוקוס אופן ההכנה: 1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, המלח, השמרים והסוכר ומניחים בצד. 2. בקערה אחרת מערבבים את החלב (או מיץ התפוזים), תמצית הווניל, קליפת התפוז, הליקר, הביצים והחלמונים וטורפים היטב. 3. יוצקים את הבלילה לתערובת הקמח בזרם דק, תוך ערבוב מתמיד. ממשיכים לערבב עד שנוצר בצק. 4. מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש לתוך הבצק. 5. מעבירים למשטח עבודה מקומח וממשיכים ללוש כ- 10 דקות נוספות, עד שנוצר בצק רך. 6. אוספים את הבצק לכדור, מכסים בבד לח ומניחים לתפיחה למשך כ- 1/2 שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 7. משמנים משטח עבודה ומשטחים את בצק לעלה דק. קורצים עיגולים בגודל כ- 4 ס"מ, מכסים בבד לח ומניחים לתפיחה כ- 30 דקות, עד שמתקבלות סופגניות תפוחות. 8. מחממים את השמן לטיגון עמוק ומטגנים עד הזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג. הכנת המלית: א. לסיר מוזגים את השמנת, החלב והסוכר ומביאים לרתיחה. ב. מערבבים את הקורנפלור ומי הוורדים ומוסיפים מעט מהחלב הרותח. ג. מערבבים עד שהקורנפלור נמס לגמרי. ד.יוצקים חזרה לסיר ומבשלים, תוך בחישה, עד שנוצר רוטב סמיך (נזהרים לא להביא לרתיחה). ה. מסירים מהכיריים ומצננים לגמרי. 9. מזריקים המלית הקרה לתוך סופגניות או יוצרים בהן חתך קטן בסכין ומכניסים המלית. 10. קישוט: מקשטים בסירופ הפטל או התות, מפזרים את הקוקוס ומגישי.