הסופגניות שלי (המתכון נרשם בפורום)

clcl

New member
סופגניות תפוח מבצק בירה

סופגניות תפוח מבצק בירה רכיבים: 2 כוסות קמח 1 כוס בירה קרלסברג 1 חלמון ביצה קורט מלח 2 כפות סוכר מעט מרגרינה מומסת 2 תפוחי עץ מעט מיץ לימון שמן אבקת סוכר סירופ מייפל אופן הכנה: לערבב את החומרים עד ליצירת בצק רך ולהמתין כשעה. לחתוך את התפוחים לפרוסות בעובי חצי ס"מ, ולהזליף על הפרוסות מיץ לימון. לטבול את פרוסות הפרי בבצק ולטגן בשמן עמוק. להגיש בתוספת אבקת סוכר וסירופ מייפל.

clcl

New member
סופגניות עוואמה לבנוניות

סופגניות עוואמה לבנוניות רכיבים: 1 תפו"א מבושל, מסונן ומעוך למחית 25-30 גרם שמרים טריים (1/2 קטביה או שקית שימרית) 1 כפית סוכר 2 כוסות קמח כ-1 כוס מים פושרים שמן לטיגון עמוק לסירופ: 4 כוסות סוכר 2 כוסות מים 1 כף מיץ לימון 1 כפית מי זהר (מי פריחת הדרים) אופן הכנה: להכנת הבצק: אם משתמשים בקוביית שמרים ממיסים את השמרים עם 4 כפות מים וסוכר ומניחם בצד להתססה. אם משתמשים ב"שימרית" - מדלגים על שלב ההתססה ומערבבים את השמרים עם שאר החומרים. שמים בקערת מערבל את הקמח ומוסיפים את תערובת השמרים ומוסיפים לאט מים פושרים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את מחית תפו"א ומערבלים 10-12 דקות במהירות בינונית לקבלת תערובת בצק רכה מאד, חלקה ואחידה. מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. בינתיים מכינים את הסירופ: ממיסים את הסוכר עם המים ומבשלים על אש בינונית תוך בחישה עד לסף רתיחה. כשהסירופ רותח, מפסיקים לבחוש, מוסיפים את מיץ הלימון ומרתיחים עוד דקה-שתיים. מצננים לטמפרטורת החדר ומוסיפים מי הדרים. הסירופ חייב להיות צונן לגמרי בזמן השימוש אז יש לקררו. מחממים שמן לטיגון עמוק. בעזרת כפית צרים מהבצק כדורים קטנים ומטילים לשמן העמוק והחם. מדי פעם טובלים את הכפית בשמן כדי למנוע מהתערובת להידבק לכפית. מטגנים את הכדורים עד שהם מזהיבים מכל הצדדים. ומוציאים בכף מחוררת. מספיגים על מגבת-נייר. טובלים את הכדורים בסירופ הקר בעודם חמים, מוציאים ומגישים מייד. מקור המתכון: רוני ונציה

clcl

New member
סופגניות רולדין

סופגניות רולדין רכיבים: 1 ק"ג קמח (רצוי כאמור להשתמש בקמח החדש עם המשפרים לסופגניות) 1/2 כוס סוכר 1 חבילת שמרים טריים (50-40 גר´) 1 כפית מלח 1/2 כוס שמן 2 ביצים 3-2 כוסות מים קרים מאוד אופן הכנה: מכניסים את כל המצרכים למיקסר. לשים עם וו הלישה במהירות איטית כ- 4 דקות ואחר כך מגבירים את המהירות לכ- 8-7 דקות. מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה כ- 20 דקות. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של קלמנטינה ושוב מתפיחים כחצי שעה עד שהכדורים תופחים בכ- 50%. מחממים שמן לטמפרטורה של 180 מעלות (חום בינוני-גבוה) ומכניסים את הכדורים לתוך השמן עד שיצופו ולא יגעו האחד בשני. מטגנים כ- 3 שקות מכל צד ומעבירים למגבת נייר סופגת.

clcl

New member
טירופיטיקיה - סופגניות יווניות

טירופיטיקיה- סופגניות יווניות (סופגניות גבינה מטוגנת) חומרים לכ-50 סופגניות קטנות: 250 גרם גבינת פטה, מפוררת 250 גרם גבינת פיאסה, מגוררת (אפשר גם אמנטל או טל העמק) 50 גרם קמח 50 מ"ל חלב 2 ביצים שמן לטיגון עמוק, עדיף שמן זית 1. מערבבים את הגבינות ואת הקמח בקערה (אפשר במעבד מזון או במיקסר). 2. מוסיפים את החלב לאט ולאחר מכן את הביצים אחת אחת. 3. מחממים שמן לטיגון עמוק. 4. לוקחים כפית מלאה תערובת ודוחפים בעזרת כפית נוספת את הגבינה לשמן. לא לצופף את הכדורים במחבת: אם תשימו יותר מדי, חום השמן ירד והגבינה תספוג שמן. 5. מטגנים כדקה, הופכים ומטגנים עוד מעט עד שהכדורים מזהיבים. מייבשים על מגבות נייר ומגישים חם מאוד. מקור המתכון: ?

clcl

New member
אוליבולנס

אוליבולנס סופגניות טעימות, פשוטות להכנה נהדר עם גלידת וניל, וגם בלעדיה. הכי חשוב לאכול בתוך כמה שעות לאחר הטיגון. חומרים ל 24-26 יחידות: 15 גרם שמרים טריים. 2 כפיות סוכר. 300 מ"ל חלב חמים. 300 גרם קמח לבן. 1/2 כפית מלח. 1 כף מיץ לימון טרי. 1 כפית גרידת לימון. 50 גרם צימוקים קטנים. 50 גרם מישמש מיובש. 1 תפוח גרני סמית, קלוף. אופן ההכנה: 1. בקערית ממי1ממיסים את השמרים והסוכר במחצית מכמות החלב. מוסופים חצי כוס קמח, מערבבים היטב, מכסים ומשהים 20 דקות. 2. בקערה שניה מערבבים את שארית הקמח והמלח. חופרים גומה ומוסיפים את השמרים ואת שארית החלב מוסיפים מיץ לימון וגרידת לימון ומערבבים (בתחילה הבצק יהיה רך מאוד ודביק). 3. מערבבים-לשים (רצוי ביד) בתנועות מתיחה והטחה כ-10 דקות, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה אבל עדיין נשאר רך. 4. מוסיפים את הפירות היבשים ואת התפוח ומערבבים היטב. מכסים את הקערה ומניחים לתפוח כשעה,עד להכפלת הנפח. 5. מחממים שמן לטיגון עמוק ל180 מעלות. 6. מפילים את הבצק ובעזרת שתי כפיות מעצבים צורות שדומות לכדורים קטנים (קשה לדייק, ואין ממש צורך) ומשליכים בזהירות לתוך השמן. מטגנים בכמה מחזורים במשך כ-7 דקות. מדי פעם מערבבים והופכים את הכדורים. 7. מניחים על נייר מגבת לספיגת השמן, מגלגלים בסוכר ומגישים. מקור המתכון:

clcl

New member
סופגניות עם מלית וציפוי בטעם תפוז

סופגניות עם מלית וציפוי בטעם תפוז חומרים (כ- 15 סופגניות): 1 כוס חלב חם 20 גרם שמרים 1/2 כוס סוכר 1 כפית מלח 2 ביצים 60 גרם חמאה או מרגרינה, מומסת 4 כוסות קמח 250 גרם ריבת תפוזים שמן לטיגון לזיגוג: 1/2 1 כוסות אבקת סוכר 4 כפות מיץ תפוזים אופן ההכנה: 1. מערבבים את החלב והשמרים בקערת המערבל עד שהשמרים נמסים. מוסיפים את הסוכר, המלח, הביצים והחמאה ומערבבים. מוסיפים את הקמח ולשים כ 10 דקות. מכסים את הקערה במגבת ומשהים להתפחה כ 40 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, לשים אותו קצת ויוצרים ממנו כדורים בקוטר 4-5 ס"מ. מניחים את הכדורים על משטח מקומח ומשהים להתפחה כחצי שעה. 3. מחממים את השמן בסיר גדול (ל 190 מעלות צלזיוס). מכניסים לשמן 4-5 כדורים בכל פעם. בשתי הדקות הראשונות מטגנים את הסופגניות בסיר מכוסה. מסירים את המכסה והופכים. כשהסופגניות זהובות משני הצדדים מוציאים ומניחים על נייר סופג. 4. כשהסופגניות הצטננו מעט מזריקים לתוכן מעט ריבה. אחר כך מערבבים את אבקת הסוכר ומיץ התפוזים (אם סמיך מדי אפשר להוסיף מיץ תפוזים או מים.) מברישים את הסופגניות בזיגוג. מקור המתכון: מיכל לוי-אלחלל

clcl

New member
מלית אייריש קרים לסופגניות

מלית אייריש קרים לסופגניות הכנה יום מראש 1 מכל (250ג) שמנת מתוקה 50 ג שוקולד לבן 30 ג שוקולד חלב 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל 1/4 כוס ליקר אייריש קרים 1. מחממים את השמנת על להבה נמוכה, עד לסף רתיחה. מסירים מהכיריים ומצננים קצת. מוסיפים את שני סוגי השוקולד ובוחשים עד שהם נמסים. מצפים בניילון נצמד ומאחסנים למשך הלילה. 2. מקציפים את קרם השוקולד יחד עם אבקת הפודינב במהירות בינונית עד שמתקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את האייריש קרים ומערבבים בתנועות קיפול, עד שהמרקם אחיד. ממלאים את הסופגניות מקור המתכון: שירי ל

clcl

New member
טיפים - סופגניות או לא להיות

סופגניות או לא להיות התסריט מוכר ומעצבן: אתם עמלים שעות במטבח, ריחות הטיגון מוציאים אתכם מדעתכם, הקמח מתפזר בכל מקום ובסופו של עניין - הסופגניות נותרות מיותמות במגש. הסיבות לכך רבות ומגוונות: הסופגניה שמנונית מדי, מפוצצת בשמן, שרופה, הצטמקה, או סתם לא טעימה. אמנם אין זה המאכל המסובך ביותר להכנה, אבל גם כאן כדאי לשמור על כמה כללים. למקפידים על משקלם, כדאי עוד יותר לקרוא את הטיפים השונים על הדרכים לצמצום הקלוריות בסופגניה. כמות הקלוריות הממוצעת בסופגניה עומדת על 300-400 קלוריות והיא מכילה כמויות גדולות של קמח לבן, סוכר ושמן. אבל ניתן לעשות כמה דברים על מנת להפחית את כמות הקלוריות בסופגניה, ובדרך לשפר גם את ערכה התזונתי, ולהתאים .אותה גם לסובלים ממוגבלויות שונות, כגון חולי סכרת. 1 . הפחתת ספיגת השמן: המקור העיקרי לעושר הקלורי של הסופגניה הוא כמות השמן הנספגת בה. ניתן להקטין את ספיגת השמן באמצעות הוספת מעט משקה אלכוהולי (ברנדי, קוניאק, רום) לבצק, כ- 2 כפות ל- 1 ק"ג קמח. האלכוהול שבבצק הופך בזמן הטיגון לגז, הנוטה להתנדף מהבצק, כך שמרבית השמן, המנסה להיספג בבצק, נדחק החוצה. יתרונות: פחות קלוריות, יותר בריא, יותר טעים . חסרונות: אין. 2 . כך ניתן להפחית עוד מכמות השמן: מטגנים את הסופגניות בשמן חם אם כי לא לא חם מידי , בכדי שלא ישחימו בטרם עת. אם השמן אינו חם מספיק, זמן הטיגון יתארך ויאפשר ספיגה רבה יותר של שמן. במשך כל זמן הטיגון צריכות להופיע בועות שמן קטנות מסביב לסופגנייה. אם זמן הטיגון עולה על 3 דקות לכל צד, יש להגביר מיידית את החום. בסיום הטיגון יש להוציא את הסופגניות באמצעות כף מחוררת המאפשרת לעודף השמן לטפטף בחזרה לסיר, ולהניח על גבי נייר סופג לספיגת עודפי השמן מהקליפה החיצונית. יתרונות: פחות קלוריות, יותר בריא, יותר טעים. חסרונות: אין. 3 . הפחתת כמות הקמח הלבן והוספת סיבים תזונתיים: דרך נפוצה להפחתת כמות הקלוריות בבצקים היא באמצעות הוספת סיבים תזונתיים. הסיבים הזמינים ביותר באפייה ביתית הם סובין החיטה, המהווה תחליף לחלק מכמות הקמח הלבן שבמתכון, ובכך מפחית אוטומטית את סך הקלוריות לסופגנייה. יתרונות: פחות קלוריות, יותר בריא. חסרון: סובין החיטה טחון גס, ועל כן ניתן לחוש בו בזמן האכילה. 4 . תחליפי סוכר: ניתן להחליף את הסוכר שבמתכון, באופן מלא או חלקי, בנוזל תחליף סוכר, שניתן לרכוש בכל רשת שיווק. יתרונות: פחות קלוריות, פתרון מומלץ לחולי סכרת. חסרון: קצת פחות עשיר בטעם. 5 . הפחתת כמות אבקת הסוכר לפיזור: מומלץ לבזוק את אבקת הסוכר רק לאחר שהסופגניות יתקררו מעט. אם בוזקים את האבקה מייד לאחר הוצאתן מהשמן הסופגניות נוטות לספוג חלק ממנה, ועל כן הנטייה היא לבזוק כמות אבקה גדולה יחסית. יתרון: פחות קלוריות. חסרון: אין. 6 . הפחתת כמות השומן בבצק. ניתן להקטין את כמות המרגרינה/חמאה /שמן, למחצית ממה שמצוין במתכון. הדבר יחייב הוספת מעט נוזלים במקום. יתרון: פחות קלוריות. חסרון: קצת פחות עשיר בטעם. ---------------- עשרה טיפים להצלחה בטוחה של הכנת סופגניות שמרים לחנוכה: שלושת המפתחות להצלחה בטוחה בהכנת סופגנייה הם לישה מספקת, תפיחה טובה וטיגון נכון. 1 . לישה מספקת. מומלץ ללוש את הבצק במיקסר, ולא במעבד מזון או ביד. איך עושים את זה נכון: מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר ללא הנוזלים (המים או החלב). מפעילים את המיקסר במהירות הנמוכה ביותר, ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים. כשהחומרים מתגבשים לגוש, מעלים את מהירות הלישה לבינונית וממשיכים ללוש לפחות כחמש דקות. 2 . תפיחה מספקת - איך מתמודדים עם בעיית הזמן והסבלנות: באופן רגיל יש להתפיח את הבצק פעמיים: פעם ראשונה מייד לאחר הלישה, ופעם נוספת את כדורי הבצק לפני הטיגון. בכל מקרה יש להתפיח את הבצק עד להכפלת הנפח ולמי יש סבלנות וזמן? לשם כך ניתן להשתמש ב"קמח פלוס לעוגות שמרים", הכולל משפר ייעודי לבצקי שמרים, או בקמח רב תכליתי בתוספת משפר לאפייה. בשני המקרים אין צורך להתפיח את הבצק בפעם הראשונה עד להכפלת הנפח, ומספיק להשהות אותו למנוחה של 10 דקות בלבד. לאחר יצירת הכדורים, חשוב מאוד להקפיד ולהתפיחם להכפלת גודלם מהגודל המקורי פי שתיים עד שתיים וחצי. 3 . פטנט פשוט ליצירת צורה יפה לסופגניות: בתום 10 דקות מנוחה, יוצרים את צורת הסופגניה. השיטה הנפוצה היא לקמח את המשטח, לרדד עלה בעובי כ-1 ס"מ, ולקרוץ עיגולים בגודל המבוקש בעזרת כוס או חותכן עגול. שיטה אחרת, מהירה פשוטה ומומלצת הרבה יותר: מכדררים מהבצק כדורים יפים בגודל כדורי פינג פונג. הסופגניות מתקבלות עגולות ויפות. 4 . שמירה על צורה יפה של הכדורים ומניעת מגע הקמח בשמן: את כדורי הבצק או העיגולים מניחים על גבי משטח משומן היטב, ולא על גבי משטח מקומח. הקמח החודר לשמן מאיץ את שרפתו. כאשר השמן נשאר נקי וצלול הוא לא יוצר טעמי לוואי בסופגניות בזמן הטיגון וניתן להשתמש בו מספר פעמים. 5 . התפחת כדורי הבצק ללא לחות: את כדורי הבצק יש להתפיח במקום חמים, ללא לחות. כאשר קרום הסופגניה לפני הטיגון לח, מספר דקות לאחר הטיגון מתקבלים בקיעים בקרום העליון הפוגעים במראה היפה של הסופגניה. 6 . פטנט לזירוז תפיחת הבצק: מכניסים את מגש הבצק לתנור. מחממים את התנור לטמפרטורה הנמוכה ביותר (כ- 50 מעלות), סוגרים את הדלת ומכבים את התנור. קצב התפיחה יואץ באופן משמעותי. 7 . הכנסת הסופגניות לשמן: כדי שלא לפגום בצורה היפה של כדורי הבצק התפוחים כשמרימים אותם מהמשטח לקראת הכנסתם לסיר הטיגון, לוקחים תרווד או שפכטל, טובלים בשמן החם ומרימים את הכדור בעדינות מהמשטח. מכניסים את הכדור לשמן החם כשצדו העליון כלפי מטה. 8 . טיפ לטיגון נכון: הקפדה על טיגון נאות היא המפתח השלישי להצלחת הסופגניה. במידה והשמן חם מדי, הסופגניה תשחים מהר בעוד הבצק בפנים יישאר דביק. בכדי להבטיח שהטמפרטורה אכן נאותה, ניתן להכניס חתיכת בצק לשמן. מסביב לבצק צריכות להופיע בועות גדולות ורבות. אם השמן חם מדי, צריך להוריד את הסיר מהאש לכמה דקות, או לחילופין, להוסיף מעט שמן מהבקבוק. אם לא נראות בועות, או שקצב הופעתן מאד איטי, יש להמתין מעט עד שהשמן יתחמם יותר. כאשר נראה שהשמן בטמפרטורה המתאימה, יש להנמיך את הלהבה ולשמור על הטמפרטורה. יש לטגן את הסופגניות כ- 3 דקות בכל צד. 9. הוצאת הסופגניות מהשמן החם: בתום הטיגון מומלץ להיעזר בכף מחוררת, להוציא את הסופגניות מהשמן, ולהניחן על גבי נייר סופג. מומלץ להזריק את הריבה, או כל מילוי אחר, כבר בשלב זה. 10 . בזיקת אבקת הסוכר: יש לבזוק את אבקת הסוכר רק לאחר שהסופגניות הצטננו מעט. כאשר הסופגניות חמות, הסוכר נוטה להיספג ולא יוצר את המעטה הלבן והיפה.

קישלורן

New member
WOW כ"כ הרבה סופגניות ../images/Emo70.gif

ואני חשבתי לתומי שאני אצליח להימנע מהפצצה הטעימה הזו. עכשיו אני רק מנסה לחשוב - איזה אני מכינה . . . אז איך בוחרים מכל המגוון מה להכין?

נופר א

New member
ל- clcl את היום היית ממש ../images/Emo59.gif../images/Emo70.gif

מה זה כל השפע הזה? בבוקר השתגעתי מכל האתרים המתכונים והתמונות ששלחת לנו, עכשיו חזרתי ואני המומה משפע הסופגניות, רחמנות !!!!! אני שמנה גם ככה!!! אני לא יכולה להתאפק, אני אצטרך לעבור לפורום דיאטה...

הסופגניות שלי - ../images/Emo41.gifמתכון מתוקן ../images/Emo41.gif

נפלה טעות במתכון, לגבי החלב-רשום במתכון 4 כוסות-צ"ל 2 כוסות 50 גרם שמרים טריים/ 30 גרם שמרים יבשים/2 כפות+ ½ 1 כפיות שמרים יבשים 1 ק"ג קמח לבן 4 ביצים 100 גרם מרגרינה מומסת 1 כוס סוכר 2 כפות ברנדי 2 כוסות חלב (לחמם מעט) מעט כורכום (לא חובה) למילוי – ריבה, ריבת חלב, ריבות במבחר טעמים אופן ההכנה להתפיח התפחה כפולה את השמרים עם ½ כוס מים פושרים, 2 כפיות סוכר, 3 כפיות קמח. שמרים יבשים לא מתפיחים. בקערה גדולה מוסיפים את הקמח ואת הסוכר, הביצים, המרגרינה המומסת והכורכום (הכורכום צובע את פנים הסופגניה בצבע זהבהב). לאחר שהשמרים תפחו להוסיף לקמח. להוסיף את החלב תוך כדי ערבוב הבצק. ללוש את הבצק לישה ארוכה עד ליצירת בצק אחיד וחלק. להשאיר בקערה משומנת למנוחה ולהתפחה – מכוסה. לאחר התפחה כפולה אפשר להכין את הסופגניות. על משטח מעט משומן לרדד עלה לעובי 2 ס"מ ועם כוס לקרוץ עיגולים. להשאיר למנוחה, על סדין, את העיגולים המשומנים להתפחה חוזרת ולכסות עם סדין נוסף את הכדורים שהוכנו. בסיר עמוק להרתיח את השמן, לקחת כל עיגול ולטגן בשמן העמוק עם מכסה צד אחד ולהפוך לצד השני (בלי מכסה) , אחרי הטיגון להוציא על נייר סופג. הערה: בטיגון מכסים את הסופגניות רק צד אחד וזאת ליצירת הפס הלבן באמצע הסופגניה. לאחר שהסופגניות התקררו למלא בריבה/ריבת חלב בתיאבון וחג שמח

EarthWind

New member
רציתי רק לומר בעניין תחליפי סוכר...

לדעתי אפשר לא רק להשתמש בתחליף סוכר נוזלי. יש דם אפשרות של פרוקטוזה - סוכר פירות. זה מתוק כמו סוכר רגיל ונראה כמו סוכר רגיל ומגיב כמו סוכר רגיל. ההבדל היחיד שהוא עשוי מפירות - זה אומר שהוא לא משמין ועיף להשתמש איתו. חיסרון - עולה כ-20 ש"ח לחבילה של 500 גרם. ייתרון - עושה את הסופגניה פחות משמינה ואותו טעם כמו עם סוכר רגיל. ולמי שלא פוחד להשמין אבל אכפת לו שהסוכר לא בריא - אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסוכר חום! יש בו הרבה יותר חומרים תזונתיים ויש לו אותו טעם כמו סוכר לבן. רק שהוא חום. זה שהוא חום מעיד על כך שהויטמינים לא הוצאו ממנו. זה הכל! באור ואהבה, EarthWind

שאלה.

איך אני מגיע לרמה של סופגניות כמו שקונים ממאפיה?? לבנות, מותפחות, לא בצקיות מבפנים.. שנים שאני עובד על הסופגניות שלי ולא מצליח.. אשמח לקבל טיפים בנושא...

תרשום את המתכון שלך ונעזור לך

שים לב, חייבים להתפיח היטב את הבצק בהתחלה, ואחר"כ להתפיח גם את הכדורים (שים לב להוראות שבמתכון שלי).

תשובות

ההתפחה צריכה להיות לאט וללא קיצורי דרך ז"א התפחה ראשונה של הבצק -הכפלתו. התפחה שניה לאחר יצירת כדורים עד להכפלת גובה הכדור. חשוב - שהשמן יהיה חם מאוד ואז לטגן מצד אחד עם המכסה ומהצד השני ללא המכסה לא לשרוף את הסופגניה לשמור על אותו החום של השמן כל זמן הטיגון. לא להוסיף עוד סופגניות לטיגון גם אם יש מקום, אחרת זה מוריד מהחום של השמן.

wan

New member
ספאנג' - דונאטס מרוקאי-מתכון שלי|4u

ספאנג'- דונאטס מרוקאי מצרכים: 1 ק"ג קמח רגיל כף וחצי שמרים יבשים 2 ביצים גדולות. 2 כפות קוניאק מים כ- 800מ"ל מים (כ-4 כוסות של 200 סי.סי)או כמו שאמא שלי אומרת כמה שנכנס שיהיה בצק דליל. 1 כף סוכר חצי כפית מלח- להוסיף בסוף אחרי שלשנו את הבצק עם השמרים ושאר המרכיבים. לזרייה- אבקת סוכר לזרייה. או אבקת סוכר מתובלת בקינמון ומעט ציפורן. נסו גם אבקת סוכר מתובלת בקצתFIVE SPICE יוצא מעניין.וטעים מאד מאד. הכנה: מתפיחים שמרים יחד עם כוס מים פושרים וסוכר. מערבבים ביצים יחד במזלג. מוסיפים הכל לקמח ולשים לבצק מאד מאד רך . כדי להמחיש כמה רך, אפשר ביד להקציף את הבצק. ולכן מומלץ להכינו ביד. אבל אם במיקסר. יש ללוש היטב, ולהקציפו . כשנרים חופן מהבצק הוא ינזל כלפי מטה כמו שרוך ארוך , אך לא יטפטף. זאת אומרת לא יתנתק מכף היד. להתפיחו מכוסה היטב בניילון נצמד. עד הכפלת נפח. יש להקציפו שנית . ושוב להתפיח. לפני הכנת הסופגניות, יש להקציף שנית. להכין קערה עם מים פושרים על ידנו. לחמם שמן לטיגון עמוק בסיר רחב. השמן צריך להיות בטמפרטורה של 190 מעלות שזו הטמפרטורה האידאילית לטיגון. לטבול כפות ידיים קלות במים ,לתלוש חתיכת בצק,לנעוץ בוהן ליצירת החור באמצע,להרחיבו מעט,ולהטיל את העיגול לשמן החם. לטגן עד הזהבה . להוציא למסננת. לאכול כשעדיין חם. לפזר מעל אבקת סוכר. הערות שלי: נפלא עם כוס תה מהביל משיבה, או נענע,אבל בחורף עדיף שיבה. אצלנו אכלו את זה עם סוכר ,הייתה צלחת מרכזית של סוכר , כל אחד לקח ספינג'ה, נגס טבל בסוכר,ולגם מהתה.. וזה היה יאמי. ההקצפה של הבצק הכרחית וחשובה ואין לדלג עליה. וכמו שאמא שלי אומרת הבצק צריך להיות "חפיף"כלאמר קליל.ואורירי. הקוניאק מצויין לדחיית השמן. ולכן לא תהיה ספיגה מרובה של שמן. כמו כן הביצים במתכון מהסיבה הנ"ל. הן צריכות להיות קלות . לסופגניה גדןולה קוראים ספינג'. ולקטנה- ספינג'ה.J מקור:אמא שלי- WAN

wan

New member
סופגניות חלומיות וקלות- מתכון שלי|פ

סופגניות הסופגניות הראשונות שלמדתי לעשות לפני..... מלאן זמן. והן נפלאות. מצרכים: 1 ק"ג קמח 50 גר' שמרים או 1.5 כפות שמרים יבשים. 1 כפית סוכר 100 גר' מרגרינה ללא מלח. 3 חלמונים של ביצה גדולה. 2 שקיות סוכר וניל 2 כפות קוניאק 400 מ"ל מים פושרים , או חלב פושר.- הכנה: להמיס שמרים בחצי כוס מים פושרים, עם הסוכר. לנפות קמח לקערה, ליצור חור באמצע הקמח, לצקת פנימה תערובת שמרים, שערבבנו קודם. לערבב רק בחור שיצרנו את התערובת עם מעט מהקמח. ולתת לתערובת זו לתפוח כ- 20 דקות או עד שרואים שתפחה.מכוסה בניילון אטום. לערבב הכל לתוך הקמח את כל שאר המרכיבים. והפטנט שלימדו אותי אז , זה להניח את הקערה מכוסה , מעל סיר של מים חמים. מים שרתחו.לכסות כחצי שעה. או עד שהכפיל נפח.- וזה לממהרים. אבל אפשר בהחלט להתפיח לאט כמו שאני אוהבת. מכוסה בניילון נצמד.עד הכפלה. לרדד בצק לעלה בעובי אצבע, ולקרוץ עיגולים בעזרת כוס .להתפיח עד הכפלתן. לטגן בשמן עמוק.-190 מעולת צלסיוס היא הטמפרטורה המומלצת. מקור:WAN

נופר א

New member
../images/Emo53.gif מה זה אבקת סוכר מתובלת?

מצא חן בעיניי השם ספנז'-דונאט מרוקאי כל הכבוד!!!!!!

למעלה