הסיעת של הבן שלי מוכיחה אותו כל הזמן

arana1

New member
שאר הילדים מקבלים עידוד לאלימותם כלפי החריגים

בין אם סמויה או גלויה, ובכל בתי הספר ללא יוצא מהכלל, אבל עם זה אין לאף אחד בעיה כי לכל מי שחריג מגיע מכות, ולא במקרה הסמכויות מעלימות עין מההתאנות הבלתי פוסקת לחריגות, אבל את זה אף אחד לא רואה, כי הבריונים, בדיוק כמו המגיבים כאן, יודעים ומקפידים על דיבור יפה, אז זה העולם הנורמטיבי, לדבר יפה כדי להסתיר התנהגות מכוערת, בושה

אתה ממש לא מעודכן.

דיבור יפה עבד פעם, כשהילדים לא היו מכים זה את זה לעיני המורים, ואז מי שידע לדבר יכול היה לעשות מניפולציות.
היום האלימות רווחת (וממש לא רק כלפי החריגים - כולם כלפי כולם) ונעשית לעיני המורים, שלא עושים כלום - בין היתר כי אין להם הרבה מה לעשות בימינו, ולא נותרו בידיהם סנקציות רבות.
בימיי מכות היו אחרי בית הספר או כשהמורים עזבו את החדר. היום הן בזמן בית הספר ולעיני המורים.

arana1

New member
ואת ממש לא מבינה

כי כצפוי נדמה לך שהבעיה היא באבדן הסמכותיות בזמן שבדיוק ההפך,
והכוונה ב"דיבור יפה" היא בכלל למישור אחר, מורכב מדי בשבילך.

סנקציות אינן הפתרון, נדמה לך שכחנות והתניה זה הפתרון היחיד, ובגלל זה מזהה אותך כבעיה, הפתרון נמצא בכיוון הפוך לגמרי

ואם את טוענת שהחריגים לא סובלים במיוחד אז לדעתי זה מוגזם אפילו בשבילך

arana1

New member
נו ? בדיוק.

אם אמרת משהו לא נכון את מטומטמת, זה די פשוט, זה לא אומר שזה מאפיין שידבק בך תמיד, רק נ"ט, כמוך למשל, מדביקים מידע חלקי, זמני, הנובע מתוך ההקשר והסיטואציה כסטיגמה נצחית, שזה גם הבסיס לאסון האוטיסטי, ובגלל שהאוטיסטים לא עושים זאת אין להם בעיה לכנות מי שמגיב כטיפש "טיפש", הם, בניגוד לך, גמישים, ולכן מבחינתם טיפש יכול להיות גם חכם בסיטואציה אחרת,
אז שוב, את, כמו כל הנ"ט, משליכה בדיוק את כל מה שהכי פגום ומכוער ומשתק בנורמה בדיוק על מי שלא לוקה בדברים האלה בכלל,
כאמור, אגו אגו אגו, ושום דבר לא יותר מזה

אז אתה לא מבין את משמעות המילה מטומטם.

אם אמרת משהו לא נכון אתה לא מטומטם, אלא אמרת משהו לא נכון - אפילו קשה לומר שאמרת משהו מטומטם כי לא ברור מאיפה השגיאה שלך נובעת.
לרצות לחיות בעולם שבו אפשר להגיד משהו לא נכון בלי שיקראו לך מטומטם נראה לי רצון סביר בהחלט. ולא נראה לי שכל כך קשה למישהו אחר לקיים את הרצון הזה, גם אם לו עצמו אין בעייה שיקראו לו מטומטם בכל רגע ורגע.
זה פשוט לא משרת שום מטרה, ואין שום סיבה להימנע מכך חוץ מהרצון לעשות בדיוק מה שבא לך מתי שבא לך - וזה רצון שמנוגד לחיים בחברה, שבה אפשר לעשות מה שבא לך מתי שבא לך רק כל עוד זה לא פוגע באחרים - גם אם ממש ממש בא לך.

arana1

New member
אני מבין שאת לא מבינה

שבגלל שכל הנ"ט לוקים שפתית ובטירוף אז כמוך הם לא מבינים שלשפה יש גם סבטקסט והקשר וקונטקסט, ואם אומרים על מישהו שהוא מטומטם וטיפש זה לא אומר שהוא תמיד ולנצח כזה אלא רק בהקשר המדובר.

ואת לא מבינה את זה כי כמו כל הנ"ט את חיה רק על כבוד, ולכן כל שם תואר נתפש לך כנצחי וקבוע, אז לא כך, בעולם האוטיסטי תארים מתחלפים כל הזמן, בגמישות עצומה ( שלכן מקנה לנו עוד תואר מזוייף מטעם שרלטני המקצוע ( אסוציאטיבים מדי).

חיים בחברה אינם זהים רק לתפישות העקומות והשמרניות שלך, חברה משתנה כל הזמן, למרותך ולמרות אנשים כמוך, כדי לאפשר שיח פתוח וגמיש יותר, ושיח כזה כולל גם, לצערך הנורא, חופש ביטוי

אה, אני לגמרי מבינה את זה.

וגם אני אומרת לאנשים "מטומטם" כתחליף אימפולסיבי ל"עשית משהו לא נכון" - לא כי זאת משמעות המילה מטומטם, אלא כי זה אחד מאופני השימוש בה (כמו שציינתי, גם עושים את זה בלי בעייה בין חברים). ואני ל-א חושבת שהוא באמת מטומטם באותו רגע, גם לא רגעית, אלא שזה אחד מאופני השימוש במילה.
והכי חשוב - אני לא שוללת את זכותו של האדם להיפגע מכך, וזכותו לזכות להתנצלות ממני - ומבינה גם את ההבדל בין השימוש באופן הביטוי הזה בהקשרים שונים (למשל, כשזה לא נאמר בין חברים, או נאמר מול כולם). אגב, במקרה האדם היחיד שאני מכירה שהתלונן על כך שאמרו לו מטומטם, כי הוא לא הבין שזה לא אומר שחושבים שהוא מטומטם כתכונה, אלא זו תגובה למשהו מטומטם שנעשה באותו רגע - הוא אוטיסט.

arana1

New member
אני מעוניין שיקראו לי טיפש ומטומטם

וגם מעודד את ביתי לקרוא לי טיפש ומטומטם כל פעם שהיא מרגישה שנהגתי בטמטום או טיפשות, קוראים לזה אהבה, יושרה, פתיחות, רגישות, אבל מי שכמוך וכמו כל הנ"ט חי רק על פוזה מבלבל בין מילים למציאות, בין השפה למעשה, ולכן מונע כל אפשרות של שיח חופשי ומקדם כי לאנשים שמחפשים רק כח ועמדה אין דבר חשוב מהדימוי העצמי הכוזב והנפוח והמרדף אחר התואר משתיק בהם כל קשב למה שחשוב באמת, המעשה.

אז בוודאי, הבת שלי קוראת לי מטומטם, והרבה, מה שמאפשר לי לעשות את מה שאת לא תעשי מעולם, לתקן את דרכי, התנהגותי, וגישתי כלפיה, ולבחון מתי טעיתי ואיך ולמה

אז לא, בדיוק להפך, חופש שפתי מאפשר חופש מאלימות, לעומת זאת כמשתיקים את השפה לשם שימור כל מה שכוזב בכבוד העצמי אז לא נותר לאנשים מוצא אלא באלימות,
שזו אגב הסיבה שאת תמצאי בעיקר את הנורמה שאת מעריצה מתעללת באוטיסטים ובאלימות אבל מעט מאוד אוטיסטים מתעללים בנורמטיבים
אבל שוב, אלה עובדות, ואת לא רואה עובדות כי את רואה רק פוזה

arana1

New member
לילדים אין פוזה ?

הם תמימים וטהורים וזכים? וואו, כמה נאיביות, לא במקרה הקיטש הזה תמיד מחובר וקשור לאכזריות בלתי נתפשת

להיעלב ממשהו שנאמר לך יכול להיות

גם בלי שום קשר לפוזה.
כשילדה אומרת לילדה אחרת בעלת עור כהה ש"היא מלוכלכת" - העלבון של הילדה נובע מפוזה? לא, אפשר להיות תמים וטהור וזך לגמרי לגמרי, ועדיין להיעלב. והמטרה של המבוגרים בחינוך היא להסביר לילדה שאמרה את זה שלא אומרים כזה דבר, ולמה לא אומרים כזה דבר. וזה לא משנה אם היא חשבה שזו האמת, ואם היא אמרה את זה בלי כוונה לפגוע - מה שמשנה הוא להסביר לה שאמירות כאלה כ-ן פוגעות, ולחשוב על מה שהיא אומרת לפני שהיא אומרת, ואם נראה לה שזו אמירה פוגענית, לא לומר אותה.

arana1

New member
יכול להיות שלא ויכול להיות שכן

הכל שאלה של הקשר, ובהקשר הזה זה רק פגיעה בפוזה.

ולא הבנת מה שכתבתי בכלל ( כצפוי), זו את שמניחה שילדים טהורים וזכים, אני לא.

למבוגרים יש הרבה מטרות, רובן ראויות לגינוי.

וצריך לבדוק למה אמירות פוגעות, לא כל מי שנפגע הוא בהכרח צודק, זה כל העניין, וחשוב לבדוק זאת בדיוק בגלל שעמדות כמו שלך חונקות כל מהלך לקיום אוהב ויצירתי יותר, אז זהו, שלא סתם אוטיסטים לא יודעים לשקר והם חסרי טאקט, כי זה לא שהם מנסים לפגוע אלא שבניגוד לנ"ט שנאחזים בכבוד עצמי כוזב הם בסך הכל מדברים עניינית, ואין בזה שום דבר פוגע (אלא אם אתה אדם נפוח בטירוף)

איפה ראית שלא הבנתי שאתה חושב

שאני זאת שמניחה שילדים טהורים וזכים? ודאי שהבנתי. זה היה מאוד ברור ממה שכתבת. אני אומרת שכן, ילדים יכולים להיפגע גם בלי שום קשר לאגו.
והילדה שאמרו לה שהיא מלוכלכת והיא נעלבה היא אדם נפוח בטירוף?
ומה לגבי אותו אוטיסט שנעלב שקראו לו מטומטם? גם הוא נפוח בטירוף?
אתה פשוט רוצה את החופש לעשות מה שבא לך, ואם מישהו נפגע מזה, הדרך שלך להתנער מכך היא להאשים אותו. כשבעצם אתה האשם.

arana1

New member
אבל מי אמר לה את זה ? ילד אחר.

מי מתעלל בילדים אוטיסטים ? ילדים נורמטיבים. (אוטיסטים לא מתעללים בילדים נורמטיבים, אם לא שמת לב, וברור שלא שמת לב, וגם ברור למה)

אז שוב, זה תלוי בהקשר, ברצף שעליו אתה חי, מי שמיום לידתו מתייחסים אליו כאל מפגר רק בגלל שהוא רגיש וחכם בצורה יוצאת מהכלל אפשר וסביר שכינוי כמו מטומטם יהיה הקש שישבור את גב הגמל אצלו,
אני מחפש חופש מהעיוורון והאטימות הכל כך אופיינית שלך להקשר,
שהוא זה שמשבש כל יכולת להבחין בהבדל בין הכללה ראויה לכזאת שלא.

לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד

בכך שילד אחר אמר לה את זה. הילד האחר שאמר לה את זה לא התכוון להעליב אותה - הוא היה ילד קטן, והוא חשב שהיא באמת מלוכלכת. לאנשים כהי עור יש לעתים חלקים בגוף שהם יותר בהירים (למשל כפות הידיים), וילד שלא ראה ילד כזה בעבר עלול לחשוב שהוא מלוכלך - וזה אכן מה שקרה.
אוטיסטים בהחלט מעליבים ילדים נורמטיבים, מכים אותם, וכו'. אבל לילדים נורמטיביים יש גב חברתי, שמאפשר להם "לנצח" את הילד האוטיסט (אם אין לו סייעת צמודה), שלא יכול להמשיך בהתנהגות הזאת - ולפעמים להפנות אותה חזרה כלפיו.
ולאוטיסט המדובר לא התייחסו כאל מפגר, למעשה התייחסו אליו כל חייו כאל גאון. אבל לך הרי לא משנה המציאות, ולא משנה לך שהפרטים נמצאים בידיי - אתה חושב שאתה זה שמכיר את ההקשר ומבין אותו, גם כשאין לך בכלל מושג.

arana1

New member
אין לך מושג מה זה מושג בכלל

אחרת היית אמורה לדעת כמה זה לא סותר, שלרוב האוטיסטים מתייחסים בו זמנית גם כאל גאונים וגם כאל מפגרים, שהרי זה בדיוק מה שמוציא מהדעת כל כך.
אז אם את לא יודעת את אחד המאפיינים הכי מובהקים של הקיום האוטיסטי איך תזהי את ההקשר או מה זה בכלל הקשר.

מה זה אומר שאין גב חברתי את מבינה ?
לא, למזלך, אחרת היית יודעת מה זה לחיות כשברירת המחדל שלך תמיד ובכל מצב זה התחתית של התחתית, תארי לעצמך שגם אוטיסטים, אפילו אוטיסטים, ובוודאי כשהם ילדים, זקוקים לגב, חברתי או משפחתי או בכלל, ומעטים מאוד אם בכלל זוכים לזה אי פעם, רובם כבר מזמן וויתרו על תקווה לכזה ומזמן, בגללך אגב

חחח... בגללי...

לא התייחסו אליו כאל מפגר. מקסימום "גאון מפוזר".
אגב, אוטיסטים רבים זוכים לגב משפחתי דווקא - מהאחים שלהם. הבעייה היא שהאחים שלהם לא נמצאים שם כשהם עם הכיתה שלהם.

arana1

New member
למה שנחשב כ"גב" אין שום משמעות לאוטיסט

אחרת לא היו לו בעיות בכלל, כי די לאוטיסט ולו בבן אדם אחד שיבין אותו והוא מסודר לנצח,
אם למה שהיה נחשב כתמיכה אצלך ובשבילך היה משמעות כזאת גם לאוטיסט אז הכל היה סבבה, אפילו נהדר.

לא. יכול להיות לו גב, ועדיין יש לו בעיות,

כי הגב לא תמיד שם. כשהגב איתו סבבה ונהדר לו, וכשהוא לא - לא.

arana1

New member
לא לא לא

זה בדיוק העניין, שכל מה שמהותי, ועובד כל כך נפלא בגב אמיתי, בניגוד לזה הכוזב והמזוייף שבו את מאמינה, שהוא עובד בדיוק וגם שהוא לא שם, זה ערכו, יופיו, יכולתו להיות ולאפשר גם כשהוא אינו.
בגלל זה ילד שזוכה לגב אמיתי מתפתח לעצמאות, ליכולת לעזוב את הוריו, את הבית, את אחיו, ולתפקד מעולה גם כשהם אינם, בעוד זה שנשען על גב כוזב הופך לתלותי ומשותק ולא מסוגל לתפקד בחוץ.

גב אמיתי משחרר מתלות, גב כוזב כופה אותה עוד יותר.

אז זה כל ההבדל שאין חשוב ומהותי ממנו

למעלה