הכנסת מצביעה בקריאה ראשונה על הצעת התקציב בהצעה עדיין מופיע סעיף הגזירות, מכיוון שהיא הודפסה לפני הסיכום על ביטולו על פי הסיכום בראשית הישיבה, במועד הצגת התקציב, אמור שר האוצר להודיע כי הסעיף נמחק. כך נמסר לנו מלשכת יו"ר הכנסת, ממשרד הבריאות וממשרד האוצר. כך גם נמסר לכלי התקשורת בהודעה רשמית שיצאה מהכנסת. מכיוון שמדובר בפוליטיקה, ובפוליטיקאים - אנחנו נאמין כשנראה שזה אכן קרה...
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif נמסר לי עכשיו
ע"י חבר ועדת הכספים שכבר אתמול במהלך הדיון במליאה על הצעת התצקיב הודיע משרד האוצר לפרוטוקול שנושא הילד הראשון בוטל, ועשה הפרדה בין הילד הראשון לילד השני שיוגבל במגבלה כלשהי. לא ברור מה תוכן המגבלה, או איך ואם היא תבוא לידי ביטוי כבר בהצעה עליה מצביעים בעוד מס' דקות.
בעצם, המצב הנוכחי הוא עוד יותר בעייתי. חלק מחה"כ בטוחים שהסעיף הוסר מהצעת החוק בעוד שבפועל... ממילא יכול לקרות מצב שגם מי שתומך בנו ומתנגד לקיצוץ - יצביע בסופו של דבר בעדו...
ביטולן המלא של הגזירות לגבי הילד הראשון וההודעות הבלתי רשמיות לגבי ביטולן החלקי לגבי הילד השני, שככל הנראה מבחנן יהיה רק בקריאה השנייה. אנחנו בדרך לנצחון, אבל הדרך יותר ארוכה ממה שקיווינו לאור התפתחויות הימים האחרונים.
נכון היא החלה ביום שבו פורסמה הידיעה בעיתון על חרב הגזירות. אבל היום זה זה. קרוב. ההכרעה (או השלב הבא) ככה זה אצלי. ככל שמתקרבים לנקודת ההכרעה המתח גואה. כואבת לי הבטן.
כפי שהודיעו לי כבר כמה דקות לפני, והודעתי כאן. לאחר שהודע אתמול במליאה על ביטול מגבלת הילד השני, ובין משרד הבריאות לאוצר הוחלט על מגבלה כלשהי בקשר עם הילד השני, היה צורך ב"תיקון" ולא "מחיקה" של הסעיף, וממילא לא הספיקו לעשות כלום.