הסתובבתי במקום מגוריי וראיתי יותר סוכות מאשתקד ומשנים קודמות

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
אני, דווקא, מאוד שמח שמצאתי שידוך ביניכם, מצא מין את מינו, אלו שהחיים בגדו בהם,
אמר מי שההתחלה שלו בחיים נראתה ככה:

fs67l8z9.png
1kkn2c4p.png
homeless-teenager.jpg

למי שההתחלה שלו בחיים נראתה ככה:

1000_F_215940590_FGOpyJqZH7IqcZglLlwC5vPiRSJqDMPJ.jpg
shutterstock_577744615-scaled.jpg
yldk5jh8.png

אבל אנחנו כבר רגילים למנגנון ההשלכה שלך. הכול בסדר יקירי 😂
אתה עוד ילד אך הוא זקן שאפילו בגרות לא הצליח להוציא למרות רצונו העז |נחמה|
כפי מה שאתה טועה בנוגע להכול (כמו ה"מומחה" עכשיו כשאני חושב על זה) כך אתה טועה גם בנוגע אליו 😂
כן, אני יודע, היבלות כואבות לכם |חבול|
אני אירופאי-רוסי-מוסקבאי אשכנזי לבן פריבילגי אליטיסטי ובורגני מהאריסטוקרטיה בן 26 שמגיע ממשפחה עם כסף ושהוא דור חמישי באקדמיה. אין לי יבלות כואבות לדרוך עליהן גם אילו היית רוצה 😂

אתה מצד שני, בתור אפריקאי שחור מאתיופיה שמגיע מעוני קשה, דור ראשון במשפחתו באקדמיה, ולא בגלל שהוא כשיר ללימודים אקדמיים בניגוד להוריו, הורי הוריו וכל הדורות שבאו לפניהם, אלא בדיוק כמוהם הוא לא כשיר, והסיבה היחידה שהוא למד באקדמיה והם לא זה בגלל זילות ההשכלה הגבוהה במאה ה-21 בעולם המערבי, ושזרקו אותו מהמדע בגלל רמתו הנמוכה...טוב, למה להרבות במילים כשאפשר לצרף תמונה של רגע בו דרכתי לך על כמה יבלות כואבות במיוחד? 😂

__צילום מסך_9-10-2024_13525_www.tapuz.co.il.jpeg

אבל מה הפלא שכל-כך כואב לך? שיש לך כל-כך הרבה יבלות כל-כך כואבות? סיפור חייך מופיע במעלה תגובה זאת בשלוש תמונות המציירות תמונה מאוד לא מחמיאה.

גם לפרמהפרוסט לא דרכת על שום יבלות כואבות למעט בדמיונך (גם אצלו, ספק אם יש לו כאלו בכלל. גם הוא נראה כמו בחור די מתוחכם עם חיים יפים לפי מה שאני יודע עליו).

דיברגנט חדש

Well-known member
אמר מי שההתחלה שלו בחיים נראתה ככה:

צפה בקובץ המצורף 119089
צפה בקובץ המצורף 119090
צפה בקובץ המצורף 119091

למי שההתחלה שלו בחיים נראתה ככה:

צפה בקובץ המצורף 119093
צפה בקובץ המצורף 119094
צפה בקובץ המצורף 119095

אבל אנחנו כבר רגילים למנגנון ההשלכה שלך. הכול בסדר יקירי 😂

כפי מה שאתה טועה בנוגע להכול (כמו ה"מומחה" עכשיו כשאני חושב על זה) כך אתה טועה גם בנוגע אליו 😂

אני אירופאי-רוסי-מוסקבאי אשכנזי לבן פריבילגי אליטיסטי ובורגני מהאריסטוקרטיה בן 26 שמגיע ממשפחה עם כסף ושהוא דור חמישי באקדמיה. אין לי יבלות כואבות לדרוך עליהן גם אילו היית רוצה 😂

אתה מצד שני, בתור אפריקאי שחור מאתיופיה שמגיע מעוני קשה, דור ראשון במשפחתו באקדמיה, ולא בגלל שהוא כשיר ללימודים אקדמיים בניגוד להוריו, הורי הוריו וכל הדורות שבאו לפניהם, אלא בדיוק כמוהם הוא לא כשיר, והסיבה היחידה שהוא למד באקדמיה והם לא זה בגלל זילות ההשכלה הגבוהה במאה ה-21 בעולם המערבי, ושזרקו אותו מהמדע בגלל רמתו הנמוכה...טוב, למה להרבות במילים כשאפשר לצרף תמונה של רגע בו דרכתי לך על כמה יבלות כואבות במיוחד? 😂

צפה בקובץ המצורף 119096

אבל מה הפלא שכל-כך כואב לך? שיש לך כל-כך הרבה יבלות כל-כך כואבות? סיפור חייך מופיע במעלה תגובה זאת בשלוש תמונות המציירות תמונה מאוד לא מחמיאה.

גם לפרמהפרוסט לא דרכת על שום יבלות כואבות למעט בדמיונך (גם אצלו, ספק אם יש לו כאלו בכלל. גם הוא נראה כמו בחור די מתוחכם עם חיים יפים לפי מה שאני יודע עליו).
|תודה| שצירפת לי את תגובתי שמתאימה לכאן ככפפה ליד |נחמה|
__צילום מסך_9-10-2024_13525_www.tapuz.co.il.jpeg

hrpbiiapnrpeltework

Well-known member
תסתכל שוב, עיבוד תמונה של 2 התמונות הן של הילד המוגבל מהסוכה והן של זאב רווח יוצרים בדיוק אותך.
ממש לא 😂

שוב, אני יותר נראה ככה:

56c112bfce29528eef1212e6a864c9ae.jpg

כן, אני יודע שכואב לך כל הגוף על עצם זה שאני חתיך למות כי אתה עצמך מכוער תחת, מה לעשות? אלו החיים כפרה 🤷‍♂️

__צילום מסך_22-10-2024_225151_www.tapuz.co.il.jpeg
יש רק בעיה אחת, שאתה מפחד שנראה כמה אתה עולב |נחמה|
כואב לך שאני עשיר ואתה עני. וזאת, זאת הייתה האמת, כל האמת ורק האמת, בשש מילים. בגלל הכאב הזה, כמובן שלא אדחוף לך בפרצוף את החיים המדהימים שלי. מה אפשר להגיד? ההורים גידלו אותי טוב. לא כמו מה שההורים שלך גידלו אותך, אבל היי, אני לא מאשים אותם. היו דאגות דחופות יותר מחינוך.
היבלת מאוד כואבת? |חבול|
זה לא סוד שאתה משליך על אחרים דברים שלך. קוראים לזה "השלכה". זה מנגנון הגנה פסיכולוגי כושל. אנשים טיפשים משתמשים בזה, אז זה דווקא הולם אותך.

דיברגנט חדש

Well-known member
ממש לא 😂

שוב, אני יותר נראה ככה:

צפה בקובץ המצורף 118983

כן, אני יודע שכואב לך כל הגוף על עצם זה שאני חתיך למות כי אתה עצמך מכוער תחת, מה לעשות? אלו החיים כפרה 🤷‍♂️

צפה בקובץ המצורף 118984

כואב לך שאני עשיר ואתה עני. וזאת, זאת הייתה האמת, כל האמת ורק האמת, בשש מילים. בגלל הכאב הזה, כמובן שלא אדחוף לך בפרצוף את החיים המדהימים שלי. מה אפשר להגיד? ההורים גידלו אותי טוב. לא כמו מה שההורים שלך גידלו אותך, אבל היי, אני לא מאשים אותם. היו דאגות דחופות יותר מחינוך.

זה לא סוד שאתה משליך על אחרים דברים שלך. קוראים לזה "השלכה". זה מנגנון הגנה פסיכולוגי כושל. אנשים טיפשים משתמשים בזה, אז זה דווקא הולם אותך.
צלם צילם אותך כשרצית סוכה |נחמה|
מוגבלי.png

certified.woke

Well-known member
ייתכן שזה אנקדוטלי, אך נראה לי שהציבור התקרב יותר לדת במקום שיהיה ההפך.
אפילו, קראתי שהיה ילד עם צרכים מיוחדים שנורא רצה סוכה ואנשים טובים סייעו לילד שרצה סוכה :)
תמונתו הזכירה לי מאוד את התמונות של המוגבל מחמד שלנו, בדיוק אותו טייפקאסטינג.

אה, נתנייתי, מה?
כמו בפאזל - כל פיסה נוספת שמצאה את מקומה - מפזרת הערפל ומבהירה התמונה.
גם הכתיב העילג מסגיר.

אהבלים עַם-הארץ - נוטים "להתחזק".
סִפּרת שצמת בכִפּור.
כעת אתה בונה סוכה, תר אחר סכך, לולב, אתרוג וארבעה מינים?

אתה קצת מזכיר לי את עדן פינס, הדוגמנית לבגדי ים מינימליים, המצהירה "לקחתי על עצמי פעם בשבוע ללבוש צנוע - בקטע של התחזקות"...

ayb1

Well-known member
אפילו, קראתי שהיה ילד עם צרכים מיוחדים שנורא רצה סוכה ואנשים טובים סייעו לילד שרצה סוכה :)
אתה פשוט לא קורא נכון את המציאות.
אני יהודי שומר מסורת, את מסורת אבותיי - מה שבא לי ואיך שבא לי - "אלוהים הבלתי קיים" לא נמצא כלל במסורת שלי.
כך להערכתי רוב העם היהודי בעולם ובמדינה.
להערכתי, כך היה גם באלף שנות מקדש. לא אני אומר זאת, אלא התנ"ך שכל הזמו מתלונן "ויעשו בני ישראל את הרע בעיני אדוני"

DANIAVNI

Well-known member
מישהו סיפר שראה סוכה בתל אביב ובסוף התברר שזה נדלן מושכר ב-6800 חודשי .

חנן44

Well-known member
אני לא יודע אתה גר, אצלינו בצפון לא בונים סוכות כמעט בכלל, כי צריך.להיות בקרבת מחסה מוגן. בגלל שהממשלה הפושעת שלכם מפקירה במשך שנה את התושבים

dory30

Well-known member

הסתובבתי במקום מגוריי וראיתי יותר סוכות מאשתקד ומשנים קודמות​

זה בדיוק כאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ. אני אישית לא מאנשי הסוכה - ובכל זאת, אני מפרגן לכל מי שזה עושה לו טוב.

SupermanZW

Well-known member
כולכם מתעלמים מהפקטור המשמעותי ביותר, ככל שחייו של אדם קשים יותר כן הוא מנסה להתלות יותר בגורמים חיצוניים ובמיוחד בדת. ככל שאדם מיואש יותר הוא הופך לפחות רציונלי. המניע העיקרי להתחזקות בדת הוא הרעה משמעותית בחייו של אדם, לא ממש משנה מאיזו בחינה. בין אם הסיבה כלכלית או בריאותית או חברתית או זוגית או תעסוקתית או צער מסיבה כלשהי, הסיבה מניעה את האדם להתקרב לדת תוך חיפוש נחמה או משענת קנה רצוץ. אפילו אדם שהיה אתאיסט כל חייו, כתוצאה ממשבר יכול להפוך לאדם דתי. הוא לעולם לא יוכל להסביר זאת בהיגיון, אבל הוא יאמר משהו כמו "אולי כל מה שחשבתי או האמנתי עד עכשיו לא נכון, ואם אעשה מה שאלוהים רוצה הוא יגמול לי, אין לי מה להפסיד, החיים שלי גם ככה בזבל". ליאוש ולתחושת חוסר אונים השפעה חזקה על אנשים שיכולה לגרום להם להתהפך לגמרי. יש גם מקרים שבהם אנשים דתיים מפסיקים לחלוטין להאמין בעקבות משבר וזה פועל בדיוק באותו אופן, הם יתרצו אחרת, כך בערך "כל החיים עד עכשיו פעלתי כפי שאלוהים ציפה ממני, או כך לפחות חשבתי, אבל אחרי מה שקרה לי אני בטוח שהוא לא קיים, אם היה קיים זה לא היה קורה". המלחמה הנוכחית היא הארוכה ביותר בתולדות ישראל, למעלה משנה, לכן לא פלא שיותר ישראלים מחפשים נחמה בדת ושמגמת החזרה בתשובה מורגשת. היפוך האמונה כתוצאה ממשבר זו תופעה ידועה.

SupermanZW

Well-known member
כשכתבת "הציבור התקרב יותר לדת במקום שיהיה ההיפך" ביטאת את הwishful thinking שלך. מדוע שיהיה ההיפך בזמן מלחמה שמתרחשת יחד עם משבר כלכלי, כשחייהם של אנשים נעשים קשים יותר? הרי זה מה שמניע אותם להתקרב לדת, בעת משבר מחפשים משהו להישען עליו, פועלים מהרגש ולא מההיגיון, דווקא צפוי מאוד מה שאתה רואה שקורה.

Harrington

Well-known member
מנהל
כשכתבת "הציבור התקרב יותר לדת במקום שיהיה ההיפך" ביטאת את הwishful thinking שלך. מדוע שיהיה ההיפך בזמן מלחמה שמתרחשת יחד עם משבר כלכלי, כשחייהם של אנשים נעשים קשים יותר? הרי זה מה שמניע אותם להתקרב לדת, בעת משבר מחפשים משהו להישען עליו, פועלים מהרגש ולא מההיגיון, דווקא צפוי מאוד מה שאתה רואה שקורה.
התקרבות לדת יכולה להיות לגמרי מבוססת הגיון. ממש לא חייבת להיות מוכוונת רגש בלבד. זה שההגיון שלך אולי שונה לא משנה זאת.

Harrington

Well-known member
מנהל
איך יכולה התקרבות לדת להיות מבוססת היגיון?
בפשטות. הדוגמה הקלאסית היא אברהם אבינו (קצת שונה מ"התקרבות לדת" אבל לצורך הדיון היינו הך). כל עניינו היה מבוסס על הגיון. על ניתוח לוגי של מה שהוא ראה לנגד עיניו (הטבע בעיקר).
גם בימינו מי שפתוח לעניין יכול בקלות רבה לנתח לוגית ש'משהו מוזר קורה כאן', כלומר משהו על-טבעי. ממש לא מסובך ובטח שלא מחוסר הגיון. פשוט כאמור, הגיון שונה משלך. זה הכל.

SupermanZW

Well-known member
בפשטות. הדוגמה הקלאסית היא אברהם אבינו (קצת שונה מ"התקרבות לדת" אבל לצורך הדיון היינו הך). כל עניינו היה מבוסס על הגיון. על ניתוח לוגי של מה שהוא ראה לנגד עיניו (הטבע בעיקר).
גם בימינו מי שפתוח לעניין יכול בקלות רבה לנתח לוגית ש'משהו מוזר קורה כאן', כלומר משהו על-טבעי. ממש לא מסובך ובטח שלא מחוסר הגיון. פשוט כאמור, הגיון שונה משלך. זה הכל.
גם אני סבור שיש אלוהים, בתור מתחיל ההתחלות. בין אם תיאוריית המפץ הגדול נכונה או תיאוריית המיתרים נכונה, או תיאוריית M26 נכונה, היה טריגר להיווצרות היקום. עם זאת, קיומו של אלוהים, אם נניח שהוא נכון, אינו מחייב אמיתות דת כלשהי, בני אדם יצירתיים כתבו סיפורים, אבל הקשר שלהם לאלוהים מקרי. אין, בניגוד למה שמקובל לחשוב, קשר מחייב בין אלוהים לדת.

Harrington

Well-known member
מנהל
גם אני סבור שיש אלוהים, בתור מתחיל ההתחלות. בין אם תיאוריית המפץ הגדול נכונה או תיאוריית המיתרים נכונה, או תיאוריית M26 נכונה, היה טריגר להיווצרות היקום. עם זאת, קיומו של אלוהים, אם נניח שהוא נכון, אינו מחייב אמיתות דת כלשהי, בני אדם יצירתיים כתבו סיפורים, אבל הקשר שלהם לאלוהים מקרי. אין, בניגוד למה שמקובל לחשוב, קשר מחייב בין אלוהים לדת.
איש לא דיבר על "אמיתות דת". דיברנו על התקרבות לדת. כל אחד ואמונתו, אבל ההתקרבות בדרך כלל היא לגמרי בכיוון של אמונה באלוקים כמובן. מנגד, כאלה שממילא האמינו ומתקרבים לדת שהם סבורים שהיא הנכונה (עבור רוב היהודים הפלא ופלא, זאת היהדות).

יש קשר מחייב בין אלוקים לדת שכן בלי אלוקים אין דת, אלא אם אתה רואה בעניינים כמו מדע, כסף וכדו' דתות. אבל זה כבר דיון אחר לחלוטין.

למעלה