הסתיידות

galitdror

New member
הסתיידות

אני בשבוע ה-31 להריון. בדיקת מי שפיר עשיתי כבר לפני חודשיים בגלל הקלאב-פוט. היא יצאה תקינה. האולטרסאונד שעשיתי היה אמור להיות האחרון שבהם בגלל המעקב שהמליצו לי לעשות עד ללידה. כלומר, אם לא הייתי עושה אותו, לא היינו מגלים והיתה לנו "הפתעה" בלידה. היום עשיתי בדיקות דם לוירוסים אותם בקש הרופא שלי לבדוק. כמו: CMV וטוקסופלזמה (וירוס שמועבר ע"י חתולים) - אנחנו מגדלים חתול. אלו בדיקות שעשיתי בתחילת ההריון ויצאו שליליות. עכשיו אנחנו מחכים לתוצאות, שהמאוחרת שבהן תהיה רק בעוד חודש(!) והפנו אותי למחלקה של סיכון בריון גבוה. מה שלא מעודד במיוחד, שגם אם התוצאות תצאנה שליליות לגבי כל הוירוסים אותם הרופא בקש לבדוק, עדיין הבעיה קיימת, וירוס שכנראה הרפואה עוד לא מצאה לו שם... גלית

galitdror

New member
תוספת

דרך אגב, היום בידיעות אחרונות, יש מוסף של הריון ולידה ושם יש פירוט על כל הוירוסים האפשריים שיכולים לעבור לעובר.

טאניוש

New member
לגבי שני ויורסים שהזכרת

CMV לא בודקים במי שפיר באופן שגרתי עד כמה שידוע לי, רק אם בבדיקת דם מגלים שהאם חלתה. היתה לך מחלת חום במשך ההריון? יש ילדים בבית? וירוס מגעיל, אני מקווה מאד שאין לך אותו
. טוקסופלזמוזיס - הסיכוי להדבק מחתול בית קלוש. ההדבקה היא רק דרך מגע עם צואה של חתול במשך 24 שעות ראשונות. בנוסף לכך לחתול צריך להיות טפיל, לרוב הם נדבקים מאכברים, ואני מאמינה שחתול בית לא צד אכברים?... (אגב, גם אנחנו מגדלים חתול, את הרופאה שלי זה לא הדאיג במיוחד) כמובן שעל וירוס שהרפואה עוד לא מצאה לו שם אין לי מידע, אבל אם תהיה לך מידע יותר מדוייק אנסה לעזור. מה עם חוות דעת נוספת?

galitdror

New member
וירוסים

לאחר שנקבל את התוצאות, אני אפגש עם מומחה לגנטיקה והוא גם ימליץ לנו מה לעשות. אם התשובות שנקבל לא תהיינה אופטימיות, כמובן שנפנה למומחה נוסף

גלית, בהצלחה

אנחנו עשינו ייעוץ גנטי עם אושרי בגיל שנה בערך אצל מישהיא בשם גאונה... בשערי צדק. אני רוצה לא להמליץ עליה. היא חשבה שיש סיכוי שלאושרי יש בעיה ממש ממש ממש קשה - כזו שמתים ממנה עד גיל שנתיים- ורצה שנעשה איזו בדיקה גנטית שעולה 400 יורו. פגישה ובדיקה קצרצרה (בודקים עם יש לתינוק רפלקסים מסויימים במפרקים ע"י מכה עם "פטיש") של רופאת משפחה שללה מיד את האפשרות הזו. ראינו אח"כ גם נויירולוג שאמר שאין סיכוי. אח"כ שמעתי על הגנטיקאית הזו עוד דברים לא טובים. בקיצור גם לגנטיקאים צריך המלצות.

קראתי את ההודעה הראשונה שלך

מה זאת אומרת "חשד" לוירות. יש עוד גורמים להיסתיידות?

וואו, מה זה הסיפור הזה???../images/Emo5.gif

לא סיפרת את זה אף פעם. צריך לקחת את רשיון הרפואה מרופאים כאלה!!!!!!! טוב שלא כולם מקשיבים להם! היום ברוך השם אושרי בסדר גמור לא? (ההיפוטוניה שלו לא מפריעה לו להיות בסדר, לא?) בגלל זה חשוב מאוד מאוד להתייעץ במקרה זה עם עוד רופאים.... כל הכבוד גלית, לפחות בכתיבתך את נראית אופטימית ולכן אני מאמינה שזה מה שיהיה. אם ההריון הגיע עד שלב כזה, אז כנראה שזה בסדר. איך שלא יהיה, מחזיקה אצבעות חזקות מאוד....

galitdror

New member
מישהו מכיר מומחה?

אתם מכירים מומחה למחלות זיהומיות ווירוסים שיכול לתת חוות דעת נוספת או מומחה אחר שאפשר להיוועץ בו לפני שמגיעים להחלטה גורלית כזו? מצידי שאפילו יהיה באילת, לצורך העניין...

happy

New member
אם את צריכה יועץ גנטי

ממליצה בחום על פרופ שוחט בשניידר בפתח תקווה. הוא מומחה בעל שם עולמי. את יכולה להתקשר לרמת מרפא ולהסביר את הדחיפות ולדעתי ימצאו לכם תור מהר מאוד. לגבי מומחה אולטראסאונד שמתמחה בעצמות זה פרופ מייזנר. הוא מנהל יח האולט' בביח בלינסון. ממליצה עליו בחום הוא מומחה לעצמות. אם את צריכה עזרה בטלפונים תשלחי לי מסר.

מומחה למחלות זיהומיות שעובד...

גם בבית חולים דנה, לדעתי, מנהל מחלקה, הוא ד"ר לוי נדמה לי ששמו הפרטי הוא יצחק אם איני טועה, מאוד מומלץ!

טאניוש

New member
יעוץ גנטי

שלמה וחנה היו ביעוץ גנטי במאיר והיו מרוצים מאד (הם בטח יכתבו לך בעצמם). עשיתי גם פעם רשימה של יועצים גנטיים מומלצים, אנסה לאתר אותה במחשב בבית. מאיזה איזור את בארץ? על מחלקה גנטית בשערי צדק גם לי אין מילה טובה. מחזיקה לך אצבעות. תעדכני.

טאניוש

New member
ועוד משהו

כשכתבתי על חוות דעת שניה התכוונתי לעוד מומחה לאולטרא סאונד. לא חסרים מקרים כאשר רופא אחד מוצא משהו בסקירה ואף רופא חוץ ממנו לא רואה כלום...

galitdror

New member
יעוץ גנטי

כמובן שנעשה אולטרסאונד נוסף. לא נסתמך על דעה של רופא אחד בלבד. אנחנו מתגוררים בקריות. יש מומחה ליעוץ גנטי של "מכבי" - פרופ' בורוכוביץ'. היינו אצלו כבר פעמיים בגלל הקלאב פוט והוא זה שבעצם המליץ לנו לעשות אולטרסאונד עד שבוע 30 וכך גילינו את הבעיה.

טאניוש

New member
אפשר לדעת איזה רופא גילה בעיה

באולטרא סאונד? יש בחיפה את דר'בורשטיין (שנורא יקר ושווה כל אגורה). אברר לך לגבי מומחה למחלות זיהומיות. אני יודעת שיש פורום מקצועי בנושא, גם את זה אמצא לך. ממה שמצאתי בחיפוש מהיר ברשת, אם אין בעיה כרומוזומלית (ואין כי עשיתם מי שפיר) ונשללות מחלות זיהומיות (נקווה) אז משמעות לממצא. יש סיכוי שזה כלום.

galitdror

New member
דר' ויצמן

דר' וייצמן ממכבי עשה את האולטראסאונד וגילה את הבעיה. בעלי דיבר עם מנהל המחלקה להריון בסיכון גבוה בחיפה והוא אמר לו שברמב"ם עשו טעות כשלא בדקו בבדיקת מי שפיר קיומם או אי קיומם של וירוסים. ממש מחדל וכדאי לעשות בדיקת מי שפיר פעם נוספת. הוא גם אמר שבדיקות הדם שעשיתי לא יתנו תוצאות מהימנות במיוחד בכדי לקבוע משהו. ממש מעודד...

טאניוש

New member
מה שאני הייתי עושה

לפני כל הבלגן של דיקור נוסף ויעוצים למינהם - סקירה נוספת אצל אחד המומחים לאולטרא סאונד. רק לוודא שלא מדובר בטעות. ברמב"ם לא עשו טעות, אם אין אינדיקציה בבדיקת דם או סקירה לא מחפשים וירוסים במי שפיר.

טאניוש

New member
מותר לעשות מי שפיר בכל שלב הריון

ויש כאלה שדוחים בכוונה לשבוע 30-31 כדי שאם תתפתח לידה העובר ישרוד. שאלה עכשיו היא באמת זמן- אין לי מושג כמה זמן ייקח עד שיהיו התוצאות.

למעלה