הסתיידות

galitdror

New member
מי שפיר

אמרו לנו שאם יש דחיפות בקבלת תשובות של מי שפיר, אפשר לקבל אותן תוך שעתיים.

Tנקר בל

New member
הנורמה זה

יומיים ל- PCR (קיומו של החומר הגנטי של הנגיף, מה שאומר שהעובר נדבק) ולתרבית ראשונית. התוצאות הסופיות של התרבית מגיעות אחרי כמה שבועות, ואי אפשר לזרז את זה.

Tנקר בל

New member
טאניוש הפנתה את תשומת ליבי להודעתך

אני מנהלת פורום הריון לאחר אובדן, ובהריון שלי (התקין
) הבדיקות שלי הראו על CMV. רופאה מומלצת למחלות זיהומיות היא ד"ר גליה רהב. היא עבדה בהדסה ע"כ ונדמה לי שהיא עברה לתה"ש. עוד רופא שהומלץ אצלנו בפורום כמה פעמים הוא ד"ר פלדמן מתה"ש. את יכולה גם להתייעץ עם המרכז הטרטולוגי של משרד הבריאות (של פרופ' אורנוי) הייעוץ הטלפוני הוא ללא תשלום. אני מקווה מאוד שיתברר שמדובר בטעות (אני כבר מכירה הרבה מקרים כאלו שהממצאים היו מוטעים. גם על בשרי).

Tנקר בל

New member
עוד משהו...

חשבתי שמדובר בהסתיידות במוח, שאופיינית ל-CMV, ומראה על פגיעה מוחית. בינתיים ראיתי בהודעתך השנייה, שמדובר בהסתיידות בבטן, שזה ממצא שאני לא מכירה.

galitdror

New member
משרד הבריאות

אודה לך אם תוכלי לתת לי את מספר הטלפון של משרד הבריאות. בעייתי העיקרית כרגע היא - הזמן. אני עוד מעט בסוף חודש שביעי ועלינו לקבל החלטה כשאין לנו למעשה שום מידע ברור על מהות וחומרת הבעיה. אני אמתין לתוצאות בדיקות הדם ונראה...

happy

New member
לגבי מה שרשמת במי שפיר

אסור לזרוק את המבחנות רק אחרי מספר חודשים אולי אפילו שנים. כלומר אם יש צורך אפשר להוציא את המבחנות ולעשות בדיקת וירוסים למי השפיר שלך ללא דקירה נוספת.

galitdror

New member
מי שפיר

צלצלתי לרמבם והם אמרו שהבדיקה כבר לא שווה שום דבר כי עבר הרבה זמן (חודשיים)

מי השפיר נהרסים די מהר

בטווח של עד שלושה שבועות. אם חושבים שיש צורך בבדיקה נוספת (למשל, חשש לנשאות של מחלה גנטית) יש צורך לבקש מהמעבדה להפיק DNA ולשמור. בהקשר של וירוסים, זה כמובן לא רלוונטי, כי צריך לדעת מה המצב נכון להיום ויתכן (לפחות תאורטית, אם בכלל הייתה הדבקות) שההדבקות הייתה לאחר הדיקור.

הנה קישור לפרטים

של המכון הטרטולוגי בירושלים. העזרה שלהם מדהימה. באילו איברים יש הסתיידויות? עד כמה זה חמור? אכן, לרוב זה קשור לוירוס, אבל לפעמים זה כלום. אני חושבת שבמקביל לבדיקות הדם, ועד קבלת התוצאות שלהן, כדאי להמשיך מעקב אולטרהסאונד. טוקסופלזמזיס אינו בדיוק וירוס, הוא טפיל, ודווקא נדיר להדבק בו ישירות מחתול (מצריך מגע בין מערכת העיכול שלו לשלך) יותר שכיח להדבק מבשר נא. איזה בדיקה אמורה לקחת חודש? נסו לזרז זאת במעבדה. מקווה שיעודד אותך לדעת שבהריוני היה חשד כבד לבריאות העובר והיו די משוכנעים שהוא "מזוהם", למרות שלא מצאנו באיזה וירוס מדובר (היו לו מספר סימני זיהום, כמו מעי אקוני, נוזל סביב הלב, האטה בצמיחה ומיעוט קיצוני של מי שפיר)
הוא נולד בריא לחלוטין.

galitdror

New member
תודה על הקישור

וירוס בשם פארבו - לוקח חודש לבדוק את ההימצאות שלו. לא מצאתי שום מידע עליו. נמצאה הסתיידות בכבד ובכליה של העובר. לפי מה שאת אומרת, גם מה שמצטייר כגרוע מכל, יכול להיות לא נכון בעליל. למי להאמין ומה לחשוב? הרופאים לא רוצים לקחת אחריות ולכן גם אינם ממליצים מה לעשות. גורם הזמן משחק כאן תפקיד מאוד חשוב וזה החשש העיקרי שלנו.

טאניוש

New member
הסיפור שלי

אולי יעודד אותך קצת. אני נשאית של הרפס ואגינלי, בבדיקות דם בזמן ההריון נמצא הוירוס וגם הייתה התפרצות. למרות הדעה המקובלת, יש סכנת הדבקות תוך רחמית, והיא מסוכנת בשליש ראשון להריון. הרופאים טענו שמקרה ההדבקות היו אמורים להיות ממצאים בסקירה המוקדמת, וחוץ מקלאב פוט הכל היה בסדר. בשבוע 27 הגעתי לבית חולים עם ירידת מים. ואף רופא לא ידע להגיד לי מה מידת הסכנה, היו הרבה נפנופי ידיים ותשובות בסגנון "לא סביר". דיקור מי שפיר בשלב זה היה מוביל ללידה בטוח, גם ללא דיקור בקושי החזקתי מעמד. לא היה הרבה מה לעשות, עקבתי באולטא סאונד, לא היו ממצאים מלבד קלאב פוט, הרופאים פסקו ש"רוב הסיכויים אין סכנה לעובר". וזהו... סוף ההריון היה סיוט. הילד נולד בריא
, מלבד ק"פ חד צדדי (שאובחן כדו-צדדי בסקירה).

galitdror

New member
המצב שלנו

אני שמחה בשבילך שבסופו של דבר חוץ מקלאב פוט לא היה שום דבר. מאחר ומצאו בעובר הסתיידות, נאמר לנו שיש בעיה כלשהי. הסתיידות מצביעה על קיומו של וירוס. לא תמיד אפשר לדעת אם הוא מסוכן, ואם כן - עד כמה הוא יכול לפגוע בעובר. זה סיכון שאנחנו צריכים לקחת. יתכן ויש קשר לקלאב פוט ואז זה יכול להצביע על תסמונת דאון או על פיגור, למרות שבדיקור מי שפיר לא גילו דבר. אני עצמי חולה בשפעת קלה ונאמר לנו שזה גם מצביע על כך שהעובר חווה משהו...כלומר, אם לא הייתי עושה אולטרסאונד, אז הייתי צריכה לנחש שמשהו לא בסדר...התשובות של הרופאים לפעמים יכולות לשגע....

מאיפה עבר הוירוס לעובר???

מישהו נתן לך חוט למחשבה?, נורא מעניין ואפילו מרגיז שעושים כל כך הרבה בדיקות בהריון בעלות מטריפה, ובסוף ההריון, עוד ממשיכים לגלות דברים!!!!!

galitdror

New member
שאלה טובה

שאלה טובה איך הוא עבר. אם נדע באיזה וירוס מדובר אולי תהיה לנו תשובה על כך. הכי "מצחיק", אם אפשר לכנות זאת כך, שלמעשה חוץ מאולטרסאונד, שום בדיקה לא ממש שווה משהו.כי כל הבדיקות שלי יצאו עד היום תקינות...

טאניוש

New member
לא בהכרח!

מצאתי בפורום אולטרא סאונד שאלה על הסתיידות בכבד, והתשובה של פרופ'צלאל שזה לא תמיד וירוס, יש מקרים שזה כלום. את רוצה את הקישור? אני אמצא לך. תסמונת דאון נשללת בודאות ע"י מי שפיר, זאת בעיה כרומוזומלית, או שיש או שאין, לא מפספסים כאלה דברים במי שפיר. אם זה מה שרופא אמר לך יש לך הצדקה מלאה לפנות לחוות דעת נוספת! מחזיקה את כל אצבעות שיש לי, ליבי איתך.

galitdror

New member
כן אני רוצה בהול

אבקש לברר גם על הסתיידות בכלייה , באולטרסאונד הרופא נבהל מהכתמים הלבנים שמצביעים על הסתיידות, אנא עיזרו לי , אני צריכה תשובה בהקדם מגורם מוסמך, גם כך מבחינה נפשית זה לא קל, תודה רבה מקרב לב...

טאניוש

New member
יש שם שאלות של שני אנשים שונים

על ממצא זה ותשובות של פרופ'צלאל. על הסתיידות בכליה לא מצאתי, אז פשוט תשאלי אותו את, הוא עונה די מהר! יש ב-www.doctors.co.il פורום מקצועי למחלות זיהומיות, בזמנו אמא של פילפילון שאלה שם בשבילי וגם הייתה תשובה נורא מהר, אני כבר מחפשת לך קישור.

למעלה