העבודה שלי בספרות

OzzzzzY

New member
לא נכון....

הפורום כבר בחר מנהל , אבל יש כרגע קצת בעיות...

GravyTrain

New member
שאלה

אני די בור בעניין ולכן אני לא מנסה להביע דבר בשאלה שלי; אם זו המסקנה שמישהו יגיע אליה... לגבי השירים WISH... SHINE... ברור לכל שהכוונה היא לבארט ( ואולי לא...? ) אבל לגבי השירים האחרים, האם זה ברור? כלומר מעבר לקשר שאפשר להסיק מתוך המילים, האם מישהו מחברי הלהקה עצמו אי פעם קישר את השירים האלו לבארט? משום שאני מעולם לא חשבתי על זה בכיוון הזה... אבל זה אולי רק משום שלא ידעתי כל כך על העבר של הלהקה... תודה...

pink floydror

New member
שני השירים האחרים באלבום

Have a Cigar ו Welcome To The Machine לא נכתבו על בארט אלא על תעשיית המוזיקה..(והפעם זה דעה שלי :) זה ידוע בניגול לוויכוח שיש פה על Us & THem )

האמת היא ש...

האמת היא שבחרתי את השירים הללו בגלל שאני אישית חשבתי שהם מתקשרים לבארט, ולא בגלל שגילמור התקשר אלי יום אחד ואמר לי "תשמע, תעשה עבודה בספרות על בארט, ויש פה רשימת שירים שכתבנו עליו ואף אחד לא שם לב". ז'תומרת, הוא מתקשר אלי, אבל לא בשביל זה D-:.

תשובה

כתבתי איפשהו כאן לא מזמן שלדעתי, למעשה, כל כתיבתו של ווטרס נסבה סביב שני נושאים (שהם אחד): נסיונו להתמודד עם דמותם ואבדנם של שני האנשים החשובים בחייו: אביו (שאכן נהרג במלחה"ע השניה) וסיד בארט. עם שניהם הוא "מתכתב" בשירים שלו, מתוך הערצה, קנאה, הזדהות - ופחד שגורלו יהיה כגורלם. למעשה כל השירים שווטרס כותב קשורים במישרין או בעקיפין לזה. אפילו השירים ה"פוליטיים" שלו. כך, הביקורת שלו כלפי תעשיית המוסיקה נובעת מכך שהוא מאשים אותה בדחיפתם של אמנים רגישים (כמותו וכמו בארט) אל סף השגעון. הביקורת שלו כלפי פוליטיקאים, כמובן, היא שהם דוחפים את העולם למלחמות, בהם נהרגים אבות לילדים רכים. הרגשות המורכבים של ווטרס כלפי בארט באים לידי ביטוי בשיריו, כאשר קיים טשטוש זהות בינו לבין בארט. במיוחד רואים את זה ב"החומה", שם דמותו של פינק היא שילוב של שניהם. אבל למעשה זה היה קיים מאז ומתמיד בשיריו, החל מ-Cymbaline (מפס הקול של הסרט More) ואולי עוד לפני כן. עד שיצא Wish You Were Here, ווטרס לא הודה בכלל שבארט מופיע בשירים שלו, וגם אחרי זה, במשך שנים, הוא נשבע שרק ב-Shine On יש התייחסות אליו. כיום הוא מודה שדמותו של בארט שמשה השראה לרבים משיריו, לפחות בתקופה בה היה בפלויד. גם הוא וגם גילמור מדברים כיום על נוכחותו של בארט בשירים ספציפיים - ולמעשה היותו ההשראה לשלושת האלבומים המפורסמים ביותר שלהם: Wish You Were Here, Dark Side of the Moon ו-The Wall. לגבי If, אני לא בטוחה שווטרס מעולם הודה בפה מלא שהשיר הוא על בארט, למרות שזה ברור כשמש (או כירח, אם תרצה), לכל מי שמכיר את הסיפור, ומאזין בתשומת לב. יחד עם זאת, אני מודה שלא ידעתי את זה בכלל עד לפני כמה חודשים - ואני מכירה את השיר כבר 25 שנים, לפחות. אגב, לאור דרישת הקהל, אני אתן ציטוטים נבחרים מדברי ווטרס וגילמור, לגבי כ"א מהשירים שתומר העלה לדיון. ועוד אגב: השיר הראשון שווטרס כתב בחייו, בשנת 1964/5 כשהיה בן 20, נקרא "Walk With Me, Sydney". נחשו על מי זה היה.

אנשים, העבודה היא לא תמונה

אני לא רוצה שתגיבו ב"וואו, העבודה הזאת ממש יפה" (למרות שזה יהיה מאוד נחמד מצידכם
), אלא אני רוצה שנפתח דיון על המאמרים. אז קדימה, נא לבקר ולהגיב...

למעלה