העובדות הנוגעות למעבר הפורום

העובדות הנוגעות למעבר הפורום

אנחנו מוצאים לנכון להסביר כאן את העובדות הנוגעות למעבר הפורום: לפני זמן מה התחלנו בפעילות בפורטל שנקרא BSH. קיבלנו על עצמנו את ניהול הפורומים שם, ותכננו להודיע על כך כאן ובאופן רשמי להנהלת תפוז, ברגע שיושק הפורמט החדש של הקהילות ב BSH דהיינו ביום רביעי הקרוב. את התפקיד לקחנו ללא שכר, ועל מנת שנוכל לקדם את הדברים שאנחנו מאמינים בהם, אותם ניסינו לקדם גם כאן. לא חשבנו לוותר על הפורום הזה במתכונתו הנוכחית. אנחנו חושבים, שהקמנו כאן בית, וחשוב היה לנו לשמור אותו כפי שהוא. היום, מבלי שקיבלנו על כך כל הודעה מראש, נחסמה היכולת שלנו להכנס למוד הניהול של הפורום. שמותינו נותרו בכותרת הפורום, ואנחנו מרגישים אחראים לספר לכם, שאיננו יכולים עוד לנהל את הפורום בפועל. בנוסף, מצאנו שאם גישת תפוז היא, שלא ניתן לעשות את שני הדברים במקביל, יש לעבור דירה עם הבית כולו, וכך אנחנו עושים אנחנו מקווים שהרוחות ירגעו בקרוב, ושהאימפולסיביות שמאפיינת את התגובות כרגע, תפנה את מקומה לשיתוף פעולה.

אביר17

New member
תגובה

אני מבין שהיתה כונה לנהל שם את הפורומים ולנהל פה את פורום הורות הומולסבית.....להשאיר אותו פה. אני פשוט לא מבין למה אני ראיתי שם, אני מכיר את האתר, פורום להורות הומולסבית. אם רציתם להשאיר פה את האתר אני לא מבין למה פתחתם עוד פורום, לי זה נראה יותר כמו נסיון להעביר את הפורום. ואם זה מתרחש יותר מיום אחד לדעתי היה צריך לידע את ההנהלה של תפוז.

אבא גאה

New member
תגובה לאביר

העברתו של הפורום התבצעה רק לאחר שנחסמנו מניהול הפורום.(אתמול בלילה) לא היתה כל כוונה לנהל שני פורומים במקביל!

my self

New member
אופטופיק לחלוטין

אני בטוח שלא היתה כוונת זדון מצדכם/ן. עם זאת, צריך להתייחס גם למשמעות העובדות: לקחתם על עצמכם ניהול אתר קהילות שאמור לנגוס בנתח השוק של הקהילות האחרות, בכללן של תפוז. מבחינת הגולשים מדובר לכל היותר בהחלפת אתר בפייבוריטס; מבחינת האתרים, כמות החשיפה משפיעה ישירות, גם אם לא מיידית, על הרווחים מפרסומות. כלומר, אולי זו ידיעה שעד עתה היתה מובלעת, אבל אתר הקהילות החדש/מחודש מתחרה בתפוז; אם יצליח - יפגע בתפוז. לכן, מדובר בניגוד אינטרסים מובהק להמשיך לנהל פורום בתפוז תוך כדי עבודה פעילה באתר מתחרה. עבודה זו לא תתחיל ביום רביעי, היא התחילה עוד קודם לכן, יש להניח (אלמנטרי שהקמת מערכת קהילות דורשת השקעת זמן למחשבה ותכנון עוד לפני השקתה). לכן ניגוד האינטרסים כבר קיים לפחות מספר ימים, לכן, יש להבין גורמים מסוימים שנפגעו מהגילוי. מובן שגם מצידם היתה עדיפה שיחת הבהרה על פני חסימה מיידית של המנהלים שעברו לעבוד באתר המתחרה, אבל גישת תפוז היא לא גחמה וניגוד האינטרסים הוא לא המצאה שלהם, גם אם לכאורה ברשת הכל וירטואלי ואין משמעות אמיתית לתחרות בין אתרים. יש תחרות, יש לה משמעות אמיתית, וניתן להביא מעט מאוד דוגמאות לשיתופי פעולה בין פורומים בפורטלים מתחרים הפונים לאותה נישה. גם במקרים כאלה יש הפרדה מוחלטת בין צוות הניהול של שני הפורומים המקבילים ובכך נמנע ניגוד האינטרסים.

עם כוונה - טובה !

אני רוצה להבהיר, אני עובדת בBSH , ועבדתי (קשה) בתפוז, ללא כל תמורה ! כספית. אני גם מתנדבת ב ח.ס.ן (=חולי סרטן נלחמים) , וב-וועד למלחמה בסרטן. שני ארגונים דומים ומקבילים !!! מותר לי לנדב מזמני וממרצי לכל גורם שפעילותו ברוכה בעיניי !!! מוזר לי שמישהו אומר : "אם את מתנדבת גם אצל השכן - אני אטרוק לך דלת בפנים" !!!!! מוזר... ועצוב לי מאד.

ויותר מזה,

אני יודעת על מנהלי פורומים שעובדים ביותר מפורטל אחד. במקביל. אז?

Diana M

New member
מצטערת שאולי לא תהיו כאן עוד

אמנם איני שייכת לקהילה וגם לא הייתי חברה פעילה בפורום. אך בהחלט אהבתי לבקר כאן משום היות מהקום מעניין, עוסק בנושאים חשובים מנקודות ראיה שונות ויצירתיות. אין לי ספק כי לאנשי הקהילה המקום תרם רבות והפך לקבוצת תמיכה אמיתית. מאחלת לכם הצלחה רוני וערבה, ומקווה שאולי בכל זאת נמשיך לראותכם גם כאן.

אלון אא

New member
לא עדיף להתמקד בתוכן על פני האריזה?

לא מבין מה כל כך משנה מיקום הפורום. האם הכל פוליטיקה בחיים הללו??? למה לא תגיעי לדירה החדשה??? אלון

my self

New member
אז - זה לא תקין

ואני מניח שהנהלת הפורומים לא בדיוק יודעת על זה, נכון? אם זה היה כה תקין, מן הסתם העניין היה גלוי. מנהלים לפעמים עלולים להתבלבל. עבורם הניהול הוא הובי. עבור בעלי האתרים, המנהלים הם גם מועסק, שמביא להם רווחים. אין זה סביר להיות אחראי על אותם נושאים בשני פורטלים מתחרים.

augustus

New member
תסתכל על זה אחרת

האיסור להתנדב בפורטלים אחרים היה מובן מאליו, לו הנהלת תפוז הייתה טורחת להבהיר אותו באופן חד משמעי (כרגע חלק מהמנהלים סבורים שהאיסור קיים, והאחרים לא שמעו עליו), ולהחתימם על איזושהי הצהרה. נכון שהאתר הוא עסק, אבל מגוחך מצד בעל עסק לצפות שמי שמתנדב למענו ומקדם את האינטרסים שלו מתוך אידיאולוגיה נטו יעמיד את האינטרס הכלכלי של העסק מעל האידיאלים (שהם אלה אשר מניעים, כאמור, את המתנדב). עסק הוא עסק, רוצים וודאות - תחתימו, אל תעבירו מסרים מעורפלים לחלק מהפעילים, ואח"כ תתבכיינו שנהגו בכם בחוסר אתיקה.

augustus

New member
טוב, לא דייקתי

הם לא מתבכיינים, הם מיתממים. שמתי לב להודעות "הערכה" למנהלים שנחסמו ללא הודעה מוקדמת.

טל קר

New member
האיסור ידוע באופן חד משמעי לכל מנהל

שעבר את גיל 18, ולרוב המנהלים שמתחת לגיל זה.

אבא גאה

New member
ידוע באופן חד משמעי?

טל, זכורה לי שיחה בינינו שבה את התלבטת בנושא זה בדיוק. אם מתלבטים סימן שהנושא אינו ידוע באופן חד משמעי. בכל מקרה אני מעולם לא שמעתי על כך, לא נאמר לי וגם לא קראתי זו בשום מקום. לו הייתי יודע שזהו תנאי - לא הייתי מסכים לעולם לנהל פורום בתפוז.

טל קר

New member
כן, ידוע לי באופן חד משמעי.

אולי לא הייתי ברורה מספיק באותה שיחה ביננו, אבל בשום שלב של חיי הבוגרים לא התלבטתי האם מותר או לא לנהל פורומים בפורטלים מתחרים ב*מקביל*. ידעתי שזה אסור. והובהר לי שזה אסור. היו מספר שלבים בחיי שבהם התלבטתי איפה לנהל את אותו פורום שאני מנהלת. וכיום אני בוחרת לנהל בתפוז. מצד שני, מסתבר שלא לכולם זה היה ברור, כי אני הרי מאמינה לך כמובן כשאתה אומר שזה לא היה לך ברור. אני מנסה לחשוב איך זה יכול לקרות, אולי זה בגלל שאתם מנהלים חדשים יחסית וההבהרות שקיבלתי בעבר היו בטרם הגיעכם (כי אכן אין הבהרות תקופתיות) ולכן פעלתם בתום לב.

גם לי לא נאמר דבר כזה אף פעם

על ידי *אף אחת* מכל אלו ששוחחתי איתן על ניהול ומשמעותו. מעולם. מוזר ומעניין.

טל קר

New member
אני לא יודעת עם כמה יצא לך לדבר על

ניהול ומשמעותו, אבל בכל אופן הבעיה מתחילה לא כשמנהלים באתר אחר, אלא שמנהלים פורומים באתרים מתחרים. לפחות אחת שדיברת איתה על הכללים הטכנים, ידעה בודאות שאת לא מנהלת באף פורטל מתחרה נכון לזמן ההוא, ושיערה שאם תרצי לנהל במקביל תידעי אותה ואז היא תוכל לתת לך הסבר מדוע זה בעייתי, אם כי היא עצמה חושבת שזה די טריויאלי שזה מאוד בעייתי לנהל שני פורומים באותו נושא בשני פורטלים מתחרים. בכל אופן אותה אחת בטוחה שיש עוד לפחות אדם נוסף איתו דיברת על המעבר, ואותו אדם מכיון שיש לו נסיון של כשנתיים בניהול בכמה פורטלים שונים ידע היטב שדבר זה אסור. מדוע הוא לא אמר לך זאת, אם אכן לא אמר לך זאת, תצטרכי לשאול אותו. אז אולי לא כל כך מוזר, אם כי מענין זה מונח סוביקטיבי.

augustus

New member
טל, סליחה שאני מתערבת שוב

אבל אין כאן שום דבר טריוויאלי. כתבתי במקום אחר שאני מלמדת בשתי מכללות באותה מגמה ואותו מקצוע, ואיש לא רואה בכך בעיה. איך אני יודעת שאין בעיה? כי אף אחד לא החתים אותי על כלום (וגם לא אמר לי כלום). החתמת העובדים/הפעילים על הצהרות התחייבות לבלעדיות היא דבר מקובל ביותר. מבחינתי, אם לא מבהירים לי, ולא מחתימים אותי, אני לא אמורה לנחש שום דבר. כל כך קל לפתור את הבעיה הטכנית של אי הבנה, שההתנהלות הנוכחית, בה אחד מקבל מסר כזה ושני מקבל מסר אחר, עושה רושם של סתם פרטצ´יות.

טל קר

New member
יש לי כמה הסתיגויות, אבל אני מרגישה

קצת מגוחכת לרשום אותם כאן, כי סך הכל כל הדיון הזה הוא בין כמות קטנה של אנשים ,שגם מכירים אחד את השני פנים אל פנים, אז אני מעדיפה לסייג לך אותם בטלפון. אני אפילו אשמח לסייג לך אותם פנים אל פנים, מצטערת שלא חזרתי אליך קודם, ושעדין אין לי תשובה כרגע, פשוט עדין יש כמה גורמים שטרם חזרו אלי כדי שאני אדע איך הולך להשתבץ השבוע.

למעלה