העובדות הנוגעות למעבר הפורום

ונורא חבל שזו הפעם האחרונה

שיהיה לנו דיאלוג נחמד כזה. אבל המבחנה באמת יותר חשובה

אבא גאה

New member
אורין יקרה

אני לא מבין על מה הכעס.... למשל אלייך התכוונתי לפנות בעתיד הקרוב בכדי שתבואי לנהל פורום שיצא בגלוי ובנחרצות מול ברית המילה. כידוע לך מה שחשוב זה נראות - ואם יש שני פורומים בנושא ברית כולנו נרוויח מזה וגם אורית אני בטוח היתה תומכת. האם את באמת חושבת שקידום אינטרס פמיניסטי כאן וקידום אינטרס "אנטי ברית מילה" ב BSH כ"כ לא מוסרי / לא אתי / סותר את עצמו / פוגע בדרך כלשהיא בקידום האינטרסים שלך שם או פה? ידעת על העיניין? לא אמרת מילה? היית שותפה? - כל זה נשמע לי כמו משפט. ולא ברור לי על מה אני נשפט! בחרתי להתעלם מהודעות רבות כאן, לא מצאתי טעם להגיב לא/נשים שבעבר חשבתי שהם חברים והיום גיליתי שלא. אבל מההודעה שלך אורין - קשה לי להתעלם.

אין קשר

ח.ס.ן והוועד למלחמה בסרטן הם גורמים ללא כוונת רווח כספי. לא כך תפוז ו- BSH

augustus

New member
על מה אתה מדבר, סלפי?

קודם כל, אפשר להתווכח גם על עניין התחרות: לפעמים, כשיש לגולש יותר מפורום אחד שהוא אוהב להיכנס אליו, הוא פשוט נמצא יותר ברשת. בדיוק כמו שאנו לא הולכים כל יום למסעדה מתחת לבית, אלא נוסעים לאיזור המסעדות בו אפשר לבחור (אופס! רח´ הארבעה בת"א נמצא אצלי מתחת לבית). אבל זאת לא הפואנטה העיקרית, הפואנטה העיקרית היא, שבין האינטרסים של פורטל מסחרי לבין מטרות האנשים שאידיאולוגיה עומדת בראש עדיפויותיהם, אני יותר מזדהה עם האחרונים. גם הנהלת הפורטל הנכבד הזה, שלא מבהירה מראש (דרך אגב), שהיא אוסרת על מעורבות מנהליה בפורטלים אחרים (שאלתי את חנה בית הלחמי), צריכה להבין, שכל עוד מערכת הקהילות שלה מושתתת על עבודת מתנדבים, יהיה לה עסק עם אנשים בעלי אידיאולוגיה שבאו לקדם אג´נדה, ומין הסתם האג´נדה הזאת תהיה חשובה להם מהאינטרס הצר מאוד של גוף מסחרי.

טל קר

New member
אני מרגישה קצת כמו בסוביודיצה...

זה שיש לי חיבה עזה לאמא ואבא והערכה רבה לפועלם זה דבר אחד (חשוב מאוד אמנם). זה שמעבר בין פורטלים של מנהלים זה דבר סופר לגיטימי, זה גם דבר אחד. זה שכל הכבוד למי שפועל למען אג´נדה חברתית זה גם דבר אחד. אבל אז יגמעים לפרקטיקה. וזה שתפוז אתר מסחרי וBSH אתר מסחרי ולBSH יש כוונה להתחיל להתחרות בתחום הקהילות זה דבר אחר. כאמור הבעיה היא לא עם עצם הרצון לעבור, שזה לדעתי דבר לגיטימי מעין כמוהו, אם כי לא הבחירה שלי. אלא עם הדרך בה זה נעשה. אני מבינה מדוע השלטר הורד בבת אחת משום שזה לא ראוי ולא אפשרי מבחינת תפוז לאפשר גישה למידע פנימי, וכל המנהלים בתפוז נחשפים למידע פנימי, בנוגע לתוכניות בעתיד, פיתוחים עתידיים, רעיונות עתידיים, וכו´, ל*מתחרים*. אני לא חושבת שהבעיה היא בניהול ממשק מנהל, כמו שהבעיה היא שיש לו מידע זמין למידע פנימי על תפוז. אני מבינה מדוע תפוז ברגע שנודע להם עצרו מידית את מה שנחשב בעיניהם כריגול תעשייתי. וממשק ניהול הפורום וממשק הגישה למידע פנימי זה אותו ממשק, ולכן גם לא היתה אופציה. אגב, הנהלת פורטל זה מבהירה היטב שהיא אוסרת על מעורבות מנהלים בפורטלים מתחרים אחרים (מעורבות ברמה של ניהול ,לא ברמה של כתיבה). ושהיא אוסרת על גישה למי שיכול להעביר חומר לגורמים מתחרים, וגם אם לא היתה אוסרת, אני חושבת שהאדם הסביר היה מברר במקרה שמדובר בגורם שהוא מתחרה חדש ולא גוף התנדבותי ללא כוונות רווח. ואם היה מברר היה מקבל תשובה. אני חושבת שזה אכן מצער ולא נעים שהורד השלטר, אבל אני גם לא חושבת שבנסיבות הענין הייתי מגיבה אחרת במקום תפוז.ניגוד האינטרסים כאן הוא לדעתי מאוד בולט לעין.

אלון אא

New member
עבדות מודרנית...

הנה אנו העבדים החדשים. הנהלת הפורומים, לך אנחנו סוגדים. בשמחה ובהורדת ראש נעשה כל שברצונכם. כי אנחנו שייכים לכם...

טל קר

New member
לא הייתי משתמשת במילה חזקה כמו

סוגדת, אבל בהחלט, אתיקה מאוד חשובה לי. אני בכל אופן חושבת שיש כאן תזוזה מין העיקר לתפל. הכי עיקרי - נושא הפורום הוא מאוד חשוב, אבא ואמא מנהלים מצויינים, הפורום עבר מקום, שיהיה להם בהצלחה במקום החדש, בהחלט אבוא לבקר. שני בסדר החשיבות - הבעיה היא לא בסיריאליות אלא בפראלליות. זה לא משנה עם או בלי שכר (בתפוז - בלי. ליסינג על המחשב? הרגת אותי אלאדין, אפשר גם?) אני מקבלת מתפוז 0 ש"ח על עבודת בסיס ו0 ש"ח על כל שעה נוספת. אני אישית לא מקבלת מהם שום דבר חומרי ולא משתמשת בשום הטבה. בגלל הדברים הלא חומריים כמו קידום המטרה שמאמינה בה אני מקדישה זמן רב מזמני. האם כסף זו מילה גסה? בוודאי שלא. בשמחה הייתי מקבלת גם תמורה חומרית על מה שאני עושה, זה היה מאפשר לי לעסוק במה שחשוב לי יותר זמן. אני עשיתי את השיקלול שלי של מיקסום פונקצית התועלת, ואני בתפוז, אנשים אחרים עשו את השיקלול שלהם, והם בחרו במקום אחר. וגם זה לגיטימי, וגם זה לגיטימי, וגם לעבור למקום אחר לא נראה לי גניבה כלל. ה´אלא מה´ היחיד זה שלעסוק בשני מקומות מתחרים *בו זמנית* מאוד בעייתי, ולכן אני יכולה להבין את אחד המקומות שינקוט בכל פעולה כולל פעולה דרסטית כדי למנוע זאת.

אלון אא

New member
מקבל הצעתך להתמקד בעיקר.

אם לא היה ברור, אנחנו באותה הסירה. גם אני פועל בהתנדבות. ומה שאני אומר מגיע מתוך כאב אישי. הקמתי פורום לפני כחצי שנה. עצוב יהיה לי לראות יום אחד שהגן נעול. מבחינת ה"חוק", זה בהחלט אפשרי. ואולי לא פה המקום לדון בדינם של מנהלי פורומים והפורומים שאותם הם מנהלים. המשך השתתפות פורה ומהנה בכל בפורומים הרלוונטים לנו.

כשיהיה לי פורטל

תקבלי "מחשב חברה" בליסינג תפעולי. אבל הקישור המהיר לאינטרנט 24X7 לא שווה כמה מאות דולרים בחודש?

טל קר

New member
בטח ששווה, זה מה שאני משלמת

מכיסי הדל לADSL של YES WOW. נראה לך שמנהלים בתפוז מקבלים חינם קישור מהיר לאינטרנט? כלומר מימון של ADSL? המ, אה, חה, הלוואי.

בוז לתפוז!

יצ´ופרו מנהלי הפורומים בקשר מהיר ומייד!!! (אגב, זו באמת חוצפה. לרגע לא חשבתי שזה ממומן מכיסי מנהלי הפורומים. איפה עמיר פרץ כשצריך אותו?)

טל קר

New member
בשורה התחתונה, תפוז נותנים מה שהם

נותנים, ואני מחליטה אם זה מתאים לי או לא. למרות שאני מקבלת 0 ש"ח, עדין תפוז מתאים לי מאוד לקידום המטרות שתומכת בהן. הינני כאן.

augustus

New member
טל, בואי נפרק את זה לגורמים

קודם כל, ההנחה לפיה ניהול פורום באתר כזה או אחר כרוך בהכרח בגישה למידע פנימי מסווג שימוטט את שוק האינטרנט (אופס! הוא כבר ממוטט), אם יופץ למתחרים, היא מופרזת לטעמי. ולו הייתה נכונה, לא היה זה הגיוני להחתים אנשים על הצהרות סודיות, או על התחייבות לא לנהל פורום באתר אחר מראש? זה היה עשוי לחסוך אי הבנות ואי נעימויות רבות (כמו זאת, למשל). באשר להבהרות של הנהלת התפוז, קיבלתי את מה שאמרת, אבל שמעתי מאנשים אחרים דברים שונים לגמרי, כולם אמינים עלי לחלוטין, לכן אני מסיקה, שמדיניות ההבהרות היא "פעם ככה פעם ככה". זה נכון ששני הגופים הם גופים מסחריים, אבל שניהם מנסים לגרום לאנשים לפעול למענם מתוך אידיאולוגיה, ושגשוגם הכלכלי לא יכול למלא מקום של אידיאולוגיה. אם עניין הבלעדיות באמת כה חשוב, מין הראוי שגורם כלכלי יפעל מראש כדי למנוע אי הבנות, ואפילו יעגן את ההבנות בהסכם כתוב. לבוא למתנדב בגישה של "איך יכולת לא לשמור לי אמונים" זה לא רציני, נאמנות צריך ליצור, אפשר לעשות את זה דרך אג´נדה, אבל עדיף פשוט להבהיר ושהכל יהיה כתוב.

amonit

New member
אתם יודעים אמון עובד לשני הצדדים

אז מה אם התנדבו במקום אחר? לחסום בלי להודיע? לקחת כלי ניהול בלי להתריע? יש דרך לעשות כל דבר במיוחד אם אתה מנהל את המנהלים. זו נראת לי נקמה לשמה. זה הכל

למעלה