לא, מתוקה, זאת את
אני מודה שאני אישית לא רואה כל כך טלויזיה- לא כי אני יצור נעלה וסופר אינטיליגנטי כמוך, פשוט כי אין לי זמן וכסף לזה.
אני מגדירה את עצמי טיפוס די אינטילגנטי ובכלל לא שטחי, עם הרבה תחומי עניין מגוונים, הצלחה אקדמית לא רעה עד כה (אני לקראת סיום תואר ראשון שנחשב לאיכותי מאד), ובגדול נראה לי שאני אדם די מעניין ומגניב
ועדיין, מעולם לא העליתי על דעתי להגדיר את רמת האינטיליגנציה של אדם כלשהו לפי התוכן שהוא צורך, בין אם טלוויזיוני או מוזיקלי.
המרצה הכי מעניין שיצא לי ללמוד אצלו היה מצטט לנו שירים של מושיק עפיה, וזה לא הפך אותו לפחות אינטיליגנט.
צריכה של תרבות הטראש (מה זה טראש? מי קובע מה זה טראש ומה לא?) לא מעידה על שטחיות או חוסר אינטיליגנציה. אי אפשר כל היום להתעסק בעיסוקים שאת מגדירה אינטיליגנטיים. אנחנו בני אדם, אנחנו צריכים הפוגה. אי אפשר לקרוא כל היום פוקו, שימברוסקה או דוסטויובסקי. זה לא שפוי.
אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות זה לפטפט עם מספר חברות שלי במשך שעות בטלפון, לרוב השיחה עוסקת בבערך כלום. זה הופך אותי לבן אדם שטחי? לדעתי לא (ודעתך לא באמת מעניינת אותי, אם שקלת לרגע לענות על השאלה הזאת). אלה לא העיסוקים שלנו שהופכים אותנו לשטחיים או טיפשים, אלא המכלול, העומק שהעיסוקים "הנחותים" תופסים בחיינו והיחס שאנחנו נותנים להם.
את יודעת, אמא שלי היא לא האדם הכי חכם שאני מכירה בחיי. אין לה השכלה אקדמית, היא עובדת במשרה מאד זוטרה, והאמת שהעצות שלה לא הכי מועילות בעולם. היא מתה על האח הגדול (וגם דואגת לעדכן אותי בדיוק מה קרה ואת מי היא אוהבת ומי ממש בא לה שיעוף) וצורכת המון המון זבל טלויזיוני, ונהנית מכל רגע. אם היו שואלים אותי אם אני חושבת שהיא שטחית, כנראה שהייתי עונה בחיוב. אבל את יודעת מה? היא האמא הכי טובה שקיימת בעולם, היא נתנה לי חינוך מדהים והיא תמיד תעשה מעל ומעבר כדי לתמוך בי ולתת לי את כל מה שאצטרך. אז מי את שתקבעי שאנשים כמוה הם אנשים סוג ב'?
אני לא אומרת שאת מחוייבת להתחבר עם בני אדם שלא חולקים איתך את אותם תחומי עניין, אני פשוט נחרדת מכמות השיפוטיות וההתנשאות שאת מגלה כלפיהם.
אינטיליגנציה היא יותר מ-IQ. יש דבר שנקרא אינטיליגנציה רגשית, כנראה שלא ניחנת בהרבה ממנה. אז תני לי לספר לך משהו- בלי אינטיליגנציה רגשית את יכולה להיות יותר חכמה מאיינשטיין, אבל כנראה שלא תשיגי כלום בחיים שלך.
אז לא, העולם לא "היטפש". זאת את מותק, לחלוטין את. שיהיה לך המון בהצלחה עם זה