העולם שטחי.

spaysi8

New member
ממש לא,

אבל מן הסתם אתה לא מאמין לדעתי,
אז אני אומרת שגם אנשים שאתה פחות שונא באופן אישי מסכימים איתי.
אתה בערך הבנאדם היחיד שחושב שפייסבוק אשכרה משקף את מה שקורה במציאות.
מה, אם יש לך 600 חברים בפייסבוק הם באמת חברי אמת שלך?
אם מישהי עשתה לך לייק זה אומר שהיא מאוהבת בך? מה?

Puskas

New member
ועכשיו מי החד מימדי פה?

אמרתי שפייסבוק הוא כלי טוב בהרבה מפורומים בשביל להכיר בן אדם.
אמרתי שבפייסבוק אפשר לגלות על בן אדם הרבה פרטים אמתיים מאוד שמשקפים את המציאות שלו.
לא אמרתי שכל פסיק ופסיק בפייסבוק משקף מציאות..
כמובן שאם מישהו שולח לך עגבניות בחווה אז זה לא אומר שבא לו לגור איתך בבית עם גינה ולגדל איתך חסות..
ברור שאם מישהו עושה לך לייק זה לא אומר שהוא בהכרח אוהב אותך אישית אלא אהב את הסטטוס/תמונה/שיתוף שעשית.
אם את חושבת שפייסבוק ככלל זה בולשיט אז אני מאוד מצטער אבל את הקישור ששמתי לך לפוסט בתחילת הפורום הוא רלוונטי לך מתמיד..
את כל כך שלילית, פסימית, חסרת ביטחון, שחצנית, מתנשאת, גסה ומרובעת שזה לא יאומן בכלל!

spaysi8

New member
טוב,

מאחר והתחלת לרדת עלי באופן אישית (הייתי שמחה מאוד להגיד את כל מה שאני חושבת עליך, באופן אישי לגמרי, אבל אני בניגוד אליך לא אכתוב את זה פה מול כולם כי יש לי קצת נימוסים וקצת כבוד בכל זאת)
אני את הדיונים איתך סיימתי.
אמנם קצת בדילאיי, בכל זאת, מההתחלה הבנתי שאין עם מי לדבר (עוד בדיונים שלך עם mad alot),
וכעת, עם כל כמה שקשה לי לשתוק, כשזה נוגע אליך- אני לא מגיבה יותר.
הלוואי שיום אחד תבין כמה שאתה חי בסרט,
וכמה שאתה גורם לכולם סביבך לברוח כי אתה פשוט רב איתם,
אבל עד אז- שלום ולא להתראות :)

Luli Who

New member
חשוב להפריד. הערצה של אדם זה לא משהו

שמאפשר ללמוד. הוא לא חיובי לאף אחד מהצדדים בסופו של דבר |אלה אם כן אתה אליל רוק/שחקן מוכר ועושה מזה ים כסף ; ) |

גם שימי לב שממש לא דיברתי על להיות בקשר עם האנשים שלא מתאימים לנו.

יותר דיברתי על פתיחות כללית שמאפשרת. על ראש סובלני יותר ברמת הכלל. על כבוד אדם באשר הוא בדרכו מתוך הבנה שזה הכלים שיש לו כרגע להתמודד עם החיים.ומתוך זה האפשרות שמי מהם ימצא לנכון ללמוד משהו ממישהו.

מאי 406

New member
מודה - אני צופה באח הגדול, באדיקות אפילו

מהסיבה הפשוטה שזה משעשע אותי, ומאפשר לי לברוח למקום אחר שהוא קצת יותר הזוי וטיפשי מהעולם הכבד והאמיתי שלי. מסכימה שזו תוכנית טראשית וטיפשית לחלוטין, ועדיין - אני לא חושבת שזה הופך את כל מי שצופה בה לטיפש בעצמו.

במקרה שלי אין לי בעיה לערבב קודש וחול. יש לי לא מעט הרגלים מטופשים ולא אינטיליגנטיים שלא תורמים לשום דבר, ויחד עם זאת אף פעם לא הפסקתי להתפתח מבחינה אינטלקטואלית. אני קוראת המון, צורכת תרבות ורוב הזמן שואפת לצבור כמה שיותר ידע, אך מרשה לעצמי לחזור הבייתה, לקבל צורה של כורסא ולצפות בתוכנית רדודה כזו או אחרת.

יחד עם זאת, אני יכולה להזדהות עם כמה מהדברים שאת אומרת. אני משתגעת משגיאות כתיב בסיסיות, או מאנשים שמשתמשים במילים עילגות במיוחד, וחבל לי על הילדים של היום שגדלים לתוך תרבות חלולה ושטחית ומאמצים קודי התנהגות זהים לאלו של משתתפי האח הגדול ושות'.
בנוגע לדייט בחשיכה - צפיתי אתמול ונחרדתי. אפילו עשה לי עצוב.
נותר רק לקוות שבתוך העולם השטחי שאנחנו חיים בו יש גם אנשים עם ראש על הכתפיים, שיודעים לצלול לתוך הזבל הזה אבל לא לטבוע בו. שלא נסחפים לתוך מערבולת השטחיות הזו ושומרים על רמה מסויימת של שפיות.

spaysi8

New member
את מגניבה!

ובדיוק על אנשים כמוך אני מדברת!
אז נכון שמעולם לא צפיתי ב"אח הגדול" או "הישרדות",
אבל צפיתי ב"דייט בחשיכה" וב"היפה והחנון",
אני לא אומרת שאוטומטית מי שצופה בתכניות האלו טיפש,
כי אחרת אני מגדירה גם את עצמי טיפשה וכל הדיון פה מיותר.

אני מדברת על אנשים כמוך, שהם שטותניקים לפעמים,
ואוהבים טראש אבל מודעים לעובדה שזה טראש,
ושכן יש בהם רצון ללמוד ולפתח את האינטיליגנציה שלהם.

רוצה להיות חברה שלי?

Optimus_Prime

New member
סיכום קצר של כל ההודעות?

(נו מה אני אעשה, פתחתי דווקא לא מעט, קראתי, התעניינתי, אבל הלכתי לאיבוד בכל הויכוחים וההשמצות... תנו תמצית!
)

אני מוצא את הגיוון בעולם שלנו כעמוק מאוד ובכלל לא שטחי.
אני משכיל המון מאנשים שלחלקכם אולי נראים "פשוטים". בנוסף, לא יודע איך זה בתור בחורה, אבל לי יש טריליארדי אופציות לשיחות ולאינטרקציות אנושיות שלא כוללות בתוכן מסיבות/אלכוהול/בנים/בנות. אני נוסע במוניות במסגרת העבודה ויוצא לי לדבר הרבה עם נהגי מוניות - כמעט על כל תחום שבעולם. אני משחק כדורגל וכדורסל במגרשים שכונתיים ויש לי המון על מה לדבר עם החבר'ה שם. אנשים שאוהבים "האח הגדול" כנראה אוהבים אותו מסיבה מסוימת. אפשר לשאול, להתעניין, לראות, לבדוק, לחקור..
שורה תחתונה - מבחינתי אדם לא שטוח זה אדם שמתעניין בהרבה דברים. אז אם את מתעניינת בכ"כ הרבה דברים, נסי לדבר ולהתחבר עם אנשים שעל פניו נראים לך שטוחים. בערבון, יש הפתעות. ושם תמצאי את האנשים הנורמלים... :)

spaysi8

New member
אתה צודק

ואני אכן מנסה.
אני לא שוללת אנשים על סמך דבר אחר,
אלא כמו שכתבתי למעלה, על המכלול.
אם בנאדם חושב ש"האח הגדול" זה אלוהים,
והוא שקוע בתוך הבורות שלו ולא מנסה לצאת ממנה,
והוא כל היום במסיבות ואלכוהול וחברים,
ושום דבר מעבר- אז אני לא ארצה להתחבר אליו.

אם לבנאדם יש תחומי עניין רבים וחלקם תחומי עניין שאני אישית לא הייתי בוחרת בהם,
אני לא אשלול אותו. זה כמו שבנאדם ישלול אותי כי אני אוהבת אמנות והוא לא.

אני אכן מוצאת את עצמי מתחברת לאנשים שלא הייתי מאמינה שיהיו לי תחומים משותפים איתם,
וזה כיף, אבל לרוב כשאני חושבת שמישהו "שטחי" (לפי ההגדרות שהסברתי בתחילת ההודעה), הוא באמת מתגלה כשטחי.

Alm0st Happy

New member
לא, מתוקה, זאת את

אני מודה שאני אישית לא רואה כל כך טלויזיה- לא כי אני יצור נעלה וסופר אינטיליגנטי כמוך, פשוט כי אין לי זמן וכסף לזה.
אני מגדירה את עצמי טיפוס די אינטילגנטי ובכלל לא שטחי, עם הרבה תחומי עניין מגוונים, הצלחה אקדמית לא רעה עד כה (אני לקראת סיום תואר ראשון שנחשב לאיכותי מאד), ובגדול נראה לי שאני אדם די מעניין ומגניב

ועדיין, מעולם לא העליתי על דעתי להגדיר את רמת האינטיליגנציה של אדם כלשהו לפי התוכן שהוא צורך, בין אם טלוויזיוני או מוזיקלי.
המרצה הכי מעניין שיצא לי ללמוד אצלו היה מצטט לנו שירים של מושיק עפיה, וזה לא הפך אותו לפחות אינטיליגנט.
צריכה של תרבות הטראש (מה זה טראש? מי קובע מה זה טראש ומה לא?) לא מעידה על שטחיות או חוסר אינטיליגנציה. אי אפשר כל היום להתעסק בעיסוקים שאת מגדירה אינטיליגנטיים. אנחנו בני אדם, אנחנו צריכים הפוגה. אי אפשר לקרוא כל היום פוקו, שימברוסקה או דוסטויובסקי. זה לא שפוי.
אחד הדברים שאני הכי אוהבת לעשות זה לפטפט עם מספר חברות שלי במשך שעות בטלפון, לרוב השיחה עוסקת בבערך כלום. זה הופך אותי לבן אדם שטחי? לדעתי לא (ודעתך לא באמת מעניינת אותי, אם שקלת לרגע לענות על השאלה הזאת). אלה לא העיסוקים שלנו שהופכים אותנו לשטחיים או טיפשים, אלא המכלול, העומק שהעיסוקים "הנחותים" תופסים בחיינו והיחס שאנחנו נותנים להם.

את יודעת, אמא שלי היא לא האדם הכי חכם שאני מכירה בחיי. אין לה השכלה אקדמית, היא עובדת במשרה מאד זוטרה, והאמת שהעצות שלה לא הכי מועילות בעולם. היא מתה על האח הגדול (וגם דואגת לעדכן אותי בדיוק מה קרה ואת מי היא אוהבת ומי ממש בא לה שיעוף) וצורכת המון המון זבל טלויזיוני, ונהנית מכל רגע. אם היו שואלים אותי אם אני חושבת שהיא שטחית, כנראה שהייתי עונה בחיוב. אבל את יודעת מה? היא האמא הכי טובה שקיימת בעולם, היא נתנה לי חינוך מדהים והיא תמיד תעשה מעל ומעבר כדי לתמוך בי ולתת לי את כל מה שאצטרך. אז מי את שתקבעי שאנשים כמוה הם אנשים סוג ב'?

אני לא אומרת שאת מחוייבת להתחבר עם בני אדם שלא חולקים איתך את אותם תחומי עניין, אני פשוט נחרדת מכמות השיפוטיות וההתנשאות שאת מגלה כלפיהם.
אינטיליגנציה היא יותר מ-IQ. יש דבר שנקרא אינטיליגנציה רגשית, כנראה שלא ניחנת בהרבה ממנה. אז תני לי לספר לך משהו- בלי אינטיליגנציה רגשית את יכולה להיות יותר חכמה מאיינשטיין, אבל כנראה שלא תשיגי כלום בחיים שלך.
אז לא, העולם לא "היטפש". זאת את מותק, לחלוטין את. שיהיה לך המון בהצלחה עם זה

Alm0st Happy

New member
כי זאת התגובה הטבעית שלי להתנשאות של אחרים.

זה לא הופך את הדברים שלי לפחות נכונים או חכמים, זה פשוט עונה על הצורך שלי להעמיד את הבחורה במקומה.

spaysi8

New member
וואו, ממש הגזמת

על מה לעזאזל את מדברת?
אני אמרתי שכל מי שרואה ריאלטי הוא אדיוט?
לא.
אני אמרתי שמבחינתי, כשאנשים עושים רק דברים כאלו (ריאלטי, מסיבות וכו) ולא עושים שום דבר מעבר, מבחינתי הם שטחיים.

לגבי אינטיליגנציה רגשית,
את מוזמנת לשאול את החברים שלי פה מה הם חושבים על הנושא.
הדבר שהכי בולט אצלי זו האינטיליגנציה הרגשית, הרבה מעבר לשכל..

Wharwulif

New member
תגדירי "נורמלי".

יש מספיק אנשים מעניינים יותר שאת יכולה לדבר איתם לדעתי...
אוליי את יכולה לימצוא אנשים כאלו בסיפרייה דווקה, או בתערוכת אומנות/מדע מסוג מסויים... יש אופציות, אך זה דורש לא ליהיות מול מסך הטלוויזייה!
בנוגע לבמחשב, יש מספיק מיגוון של אנשים שאפשר אפילו ליראות אותם בפורומים השונים של תפוז.
העולם שטוח בכל מיקרה, רוב ההיתעסקויות של בני האדם כרגע הם לצעריינו פשוט דברים להעברת זמן, תחביבים, הסחות דעת מגוונות ודברים כמו "האח הגדול" שכיום זה אמור ליהיות התחליף לאמפיטאטרון מהימים העתיקים... שזה עצוב, שכן כימעט כל הדברים שהמין האנושי עושה סך הכל מוציא את דעתם מהתמונה הגדולה שהם לרוב פשוט לא רוצים לדעת ממנה באמת, אלה לתת למישהו אחר לעשות את העבודה השחורה.

אם את רוצה לימצוא "אדם נורמלי" את יכולה לישכוח מזה, שכן הנורמה היא תמיד משהו חלול לחלוטין שגוזל את המשמעות מכל דבר.
פשוט חפשי את האנשים שמוזריותם נוטת לכיוון שלך וזהו!

spaysi8

New member
אני אוהבת מוזרים :p

לא באמת התכוונתי ל"נורמליים"

אני באמת רוצה ללכת לתערוכות או מוזיאון המדע או משהו..
אני מחר משתחררת ואת צודקת, אני לא צריכה להיות מול מחשב וטלויזיה כל היום :p

Wharwulif

New member
זאת הדרך D:

הכי טוב לצאת לינשום קצת אוויר, ובאמת ליהיות במשהו מעניין, כשמוצאים אנשים שחולקים את העיניין!
לי יש נטייה למשל ללכת לסיפרייה, אני קוראת ספרים וזה~~ אז יצא לי דווקה ליפגוש כמה אנשים מיוחדים שם, שהיה איתם שיחות ממש מעניינות! וגם אפילו קיבלתי ספר נחמד(שהיא קנתה) ממישהי סתם כי היתעניינתי בזה!!!
בהצלחה לך אז בחיפוש אנשים מעניינים, וליציאה מהמחשב (שאגב יציאה מהמחשב היתה חתיכת תהליך בישבילי... גיימרית והכל...)

בעיקרון אני מוזרה, אך לא ממש מעניינת P=

spaysi8

New member
אוו, אני אוהבת גיימרים!

עכשיו אני עוד יותר אוהבת אותך!

אם את רווקה יש לי ידיד שאולי יהיה מעוניין בך :p

Wharwulif

New member
בנוגע לזה...

נחמד שאת אוהבת גיימרים, אך בנוגע לידיד שהזכרת... אני טרנסית ונימשכת רק לבחורות...

ואני כן רווקה למען האמת, אך מיגוון הנשים שיצאו איתי הינו מאוד מצומצם.... בנוסף לעוד צימצומים הבאים ממאפיינים אחרים שלי.

חוץ מזה... דווקה יש קהילה לא קטנה של גיימרים/D&D/אנימה וכד' בארץ, היה בתל-אביב את האייקון ליפניי כמה זמן למשל, שזה אירוע המשלב את כל אילו ועוד, אך במקור הוא קשור למדע-בידיוני.

למעלה