העם הנבחר

העם הנבחר

"אם עם ישראל הוא העם הנבחר ואלוהים בחר בדת היהודית אז למה הוא ברא את כל שאר הדתות או שזה פשוט המצאה !!!??? " מעבירה את שאלתו של ali1ali לפתיל חדש.

שואל098

New member
לדעתי ה´ לא ברא אפילו דת אחת.

האדם מנסה להגיע להכרת ה´ ככל יכולתו. יש כאלה שעולה בידם יותר ויש כאלה שעולה בידם פחות. ככה שלמעשה מי שיוצר את הדתות הוא האדם ולא ה´. אנחנו מאמינים שהכרת ה´ (או יותר נכון, הכרת עבודת ה´) היא קיום המצוות.

מצטרפת (עם סייג) לדעתך

האדם הוא זה שיוצר דתות, אולם התהייה הדתית עצמה מצויה בו באורח טבעי. כלומר: בתשתית קיומנו ישנה דת. מידת התאמתה ל"המצאות" של אחרים ומידת דיוקן של המצאות אלה, שנויה במחלוקת.

שואל098

New member
אבל לדעתי זה עדיין מעניין שהאנושות

נעה לעבר הכרה בה´ ע"י דתות שמלווינות סביב היהדות.

משום שהיהדות יצרה דפוס

וחלק מן הדפוס הזה (למשל: רגשי האשם המפורסמים) פסול בעיני לחלוטין.

שואל098

New member
רגשי האשם הם בעיקר פיתוח של הנצרות

שלצערנו חדר גם אל תוך היהדות.

amichai58

New member
כל דת חושבת שהיא הנבחרת !

נכון שאצלנו אומרים שאנו הנבחרים אבל גם המוסלמים / נוצרים / הינדים וכל השאר חושבים שהם הנבחרים, ולאו דווקא יהודים. ובד"כ גם כל בכל דת לא חסרים אנשים שחושבים שבני הדתות האחרות נחותים. והממלצה שלי לבני כל הדתות - לו שמעו אותי: תפסיקו לחשוב את השטיות האלה.

masorti

New member
אני לא חושב שבני דתות אחרות נחותים.

אני רק חושב שהם טועים. אני מקווה שאתה מאשר לי לחשוב שמישהו אחר חי בטעות.

masorti

New member
למען הסר ספק..

"חי בטעות" לא מתכוון שאסור לו לחיות, אלא שהוא חי תוך כדי ראייה שגויה של המציאות.

גם אני חושב ככה

אבל למען האמת כל הדתות חיות בטעות, גם היהידות, על זה שהיא סטטה מדרך האמת ונתנה להשפעות זרות לערער את היהדות וזה חבל כלומר היהדות של היום צריכה להיות יהדות אחרת לגמרי מה שהיה לפני חורבן הבית בלי כל הקשקושים של תושב"ה וכדומה וכל ההלכות שמטרתן להפוך את האדם למכונה או למשהו דומה

לאו בהכרח קראי אבל בכיוון הזה

לדעתי היהדות של סטטה מהתנ"ך כן אני מאמין בתנ"ך בכל ליבי ואם היהדות של היום היו מרשים לנתיניו לקרוא את התנ"ך חופשי ולא רק תהילים אז הרבה אנשים היו מגלים עולם ומלואו שונה מתפישת היהדות של היום

אלי ו.

New member
האם קיים איסור קריאה בתנ"ך שלא ידוע

לי עליו? אגב, היהדות אינה מלכות ולכן אין לה נתינים.

amichai58

New member
הם חושבים שאתה טועה

והם לא פחות חכמים ממך וכל הדתות אגב אומרות להיות צנוע ומי שחושב שכל השאר טועים לא צנוע במיוחד. יש בעיה שבכל דת אחרת כל אחד בטוח שהדתות האחרות מוטעות, לא ? ומי אמר שדווקא אתה צודק ? רק אתה שמעת סיפורים על ניסים ? שמעת פעם שאלוהים התגלה רק ליהודים ? וכו´

masorti

New member
אז מה הפואנטה שלך?..

ההנחה שאני צודק והאחרים טועים הינה אכסיומה אמונית. מי אמר שדווקא אני צודק?... כך אני מאמין.

amichai58

New member
ככה זה כולם

מי שמחפש אמת, בד"כ צריך לעזוב אקסיומות מהסוג הזה ולתעלות על הרגלי חשיבה ישנים כתוצאה מחינוך אחרת כל אחד ישאר בעיוורון שלו, וימשיך לטעון כמוך "כך אני מאמין" - מי שיוצא למסע כזה - לפעמים הולך לאיבוד ולפעמים מוצא את ההארה, או הארה כל שהיא. וכאן צריך להיכנס לחיפוש - חיפוש שהוא מהות הכל - בשלב ראשון. חיפוש שממנו מגיעים לאמונה עיוורת, אלא לאמונה מוארת. וחיפוש צריך להיות פתוח, גם לכך שאולי ישוע או הבודהה, או מוחמד ואפילו אולי שבתאי צבי צדקו והיו דווקא אנשי אמת. אתה חונכת לא להאמין, במקרה. יש אחרים שחונכו כן להאמין. ויש כאלה שבדקו יותר יסודי ממך, ומצאו תשובות אחרות. אני כותב את הדברים האלה לא כדי שנתווכח עכשיו ספציפית על האנשים האלה, אלא על מהות החיפוש בתחום.

masorti

New member
אתה יודע מה?...

שוכנעתי שהאתיאיזם צודק (.. הרי זו היתה מטרתך). תוכל להמשיך בדרכך שמח וטוב לב.

masorti

New member
amichai158 הוא אתיאיסט (מיליטנטי)

לי אין כוח לויכוחים האינסופיים שמטרתם להטיף לי שאני פרימיטיבי. הפואנטה שלו היא פשוטה: אינך יכול לאמץ את מה שאינך יכול להוכיח. (הרי מטעמי סימטריה יתכן שדווקא האמונה האבוריג´ינית היא הנכונה, ולא יתכן לאמץ אמונה אחרת בלי הוכחה חותכת לטובתה) מכיון שלא ניתן, בהגדרה, להוכיח שום אמונה - יש לנטוש את כולן ולהסתמך על המדע ועל התער של אוקם (בנוסח החילוני). אז המסקנה הבלתי נמנעת מהתיזה שלו היא: שיש להיות אתיאיסט (לפחות עד שיוכח משהו אחר) את קו הטיעונים הזה שמעתי אלף פעם בגרסאות שונות ובפורומים שונים. אז נמאס לי לטחון מים.

amichai58

New member
אינני אטאיסט

אני מאמין גדול באלוהים רק איני דוגל בשיטה האומרת ש"רק בגלל שנולדתי לדת מסויימת וההורים שלי הם כאלה, זה אומר שהדת שלי הכי טובה" - שזו נראה לי גישתך.

למעלה