העם הנבחר

masorti

New member
אכן כך...

הפורום מיועד להחלפת דיעות בעניני דת ותיאולוגיה, ולא להטפה אנטי-דתית תוך הפגנת בוז לאדם המאמין. את היית רוצה שמחזירים בתשובה יפיצו פה את מרכולתם? אני מניח שלא. אז למה שאני אקבל בברכה החזרה בשאלה בפורום?

כפי שכבר ציינתי, בשוק הזה שמור

דוכן לכל מי שרוצה למכור בו את מרכולתו. מה שאינו נסבל, הוא פרסום מודעות "עטלף" ללא שום קשר לנושאי הדיונים.

מודעות "עטלף" הן מודעות שאין להן

שום קשר לנושאי הדיון. כמו המודעות של קהילה למשל, שאינו מגיב לשאלות ואף לא מגיב למסרים.

amichai58

New member
יעזור לך שבמקום להעלב ולהאשים

בהפגנת בוז - תתיחס לעצם הדברים אין כוונה להעליב אף אחד, אלא להציג דעות שונות. אף אחד לא "הרים את הקול", קילל או משהו כזה. הפורום הזה הוא על כל הדתות, ומותר פה לא לחשוב שיש רק אחת טובה - והיא טובה "רק בגלל שאני וההורים שלי נולדנו אליה".

masorti

New member
כמו שאמרתי לך..

שכנעת אותי כבר. מכיון שאין לי שום הוכחה שהיהדות או כל דת אחרת היא הנכונה, עלי להפוך מיד לאתיאיסט. מש"ל.

amichai58

New member
אל תמהר כל כך למסקנות

אתה זה שרץ כל הזמן לכיוון האתאיסטי - שים לב לכך. ולא רק זה אתה מאשים בזה אחרים, לפחות אותי. יש גישה אחרת שאומר שיש אלוהים. אלוהים הוא של כולם - כך מאמינים בכל הדתות רק שכל דת חושבת שהיא המובחרת. והמסקנה - שכל דת כפי שהיא כיום מסולפת - אבל אלוהים כן נגלה אליה כך או אחרת, והחלק המקורי - הטהור של הדתות הוא נכון ואלוהי. ומכאן - שמשה ואברהם, כמו גם ישוע ומוחמד, הבודהה ועוד היו שליחי אמת של אלוהים אם כן: בהחלט יש אל כל יכול ולא רק ביהדות. ולא רק באיסלם או בדת אחרת. ושוב שים לב לגישה הטיפשית של רוב האנשים שחושבים שרק בגלל שהם נולדו לדת המסויימת אז זה נכון. זה טיפשי, אך לא העלבה. אגב, בד"כ הכי מעליב משהו, אם הוא נכון...

masorti

New member
מכיון שכל השליחים הם שליחי אמת...

הרי שתורתו של השליח האחרון היא העדכנית ביותר, ומכאן שהיא הנכונה. כרגע זכור לי הבהא-אולא מייסד הדת הבהאיית, שפעל במאה ה-19. אני מניח שגם הגורו מהרישי שפעל במאה ה-20 היה שליח אמת. אז איזו תורה לבחור? הרי אם אפסול את הגירסה העדכנית ביותר לדברי האל, אני בעצם קובע שלפחות אחד מהטוענים להתגלות אינו שליח אמת. וזה מנוגד להנחה הבסיסית.

amichai58

New member
כמובן יש נביאי שקר

למשל הגורו מהרישי הוא אינו נציג אלוהי גם לא זה שיסד את הכת של הרי קרישנה המודרנית זה מה שאני יודע. איך ? ומי כן אמיתי ? - זאת השאלה האמיתית שאל הפרק,

כבר היה לנו דיון בנושא "מתווך מואר"

ומהימנותו. אבל אתה מוזמן להעלות אותו מחדש.

masorti

New member
מייסד הדת הבהאיית היה שליח אמיתי?

אם לא... אבקש הוכחה מפורטת ומנומקת מדוע לא.

masorti

New member
הסבר, באר, פרט, ובעיקר.. נמק.

"למיטב הבנתי" אינו נימוק קביל לצורכי הוכחה.

amichai58

New member
את התשובות תצטרך למצוא לבד

את התשובות תצטרך למצוא בתוך עצמך, וזה יכול להיות רק עם רצון טהור. למשל לראות מה זה אמת פנימית, ומה זה הרגשה כתוצאה מחינוך ותרבות. למשל אצל הרבה יהודים בגלל החינוך, ההתניות, תרבות מה שקשור לישוע נראה מוצקה ולעומת זה אצל הנוצריך מתוך התניות אחרות זה נראה קדוש. ויש גם מה שמעבר. את זה אתה צריך לחפש הסברים הגיוניים שאתן לך לעולם לא יספקו את המוח, שאף פעם לא שבע. האמת בלב. אבל רק בלב נקי.

masorti

New member
בקיצור, אין לך שום נימוק...

מדוע מייסד הדת הבהאיית הוא שליח אמת, אבל הגורו מהרישי יוגי הוא שליח שקר.

amichai58

New member
בוודאי שיש אבל זה מעבר לאינטלקט

אתה מחפש הסבר אינטלקטואלי ואת זה אין, כי המוח מוגבל, ולכן הרבה אנשים השתכנעו במוחם ללכת אחרי משיחי שקר, אפילו שהם טעו והטעו. ראה למשל רבי עקיבא, שנחשב מסטיקאי גדול, גדול בתורה ועוד כתרים נקשרו לו. אבל טעה בהמון דברים - חשב שבר כוכבא הוא משיח, חשב שצריך למרוד ברומאים... והוא בכלל דמות שלילית שהביאה לחורבן, ומשכה אחריה המון תלמידים עוורים שנפלו יחד איתו. אבל עד היום הוא נחשב גדול, למרות זאת. כי המוח משכנע להאמין בשטויות. לא משנה מה קורה מאמינים. גם אם קורה דבר אחד, וגם אם היפוכו מאמינים. זו אמונה עיוורת, בעוד שצריך למצוא דרך לאמונה - מוארת. שים לב שאני לא אתאיסט, ולא מדבר נגד אמונה. אך אמונה מוארת, לא עיוורת. איך - לא אענה מעבר לזה. את זה תחפש. האפשרות להגיע להבחנה צריכה להיות מעבר למוח, ולא בתוך מימדים מיסטיים כמו אלה שרבי עקיבא נכנס אליהם, אלא במימדים אחרים. המימדים האלוהיים. והוא עקיבא לא היה שם. הוא אומר שהוא היה, אבל הוא לא. זו דוגמה אחת מני רבות. אני בכוונה לא כותב לך נימוקים, ונראה לי שאתה מחפש נימוקים בחוץ, למשל אצלי, ולא בודק בפנים את אמונותיך. תבדוק למשל את הדוגמה של עקיבא - שאתה בטח מאמין לו - על מה זה מבוסס ? - אני מניח של על חינוך והרגלים להאמין שהוא קדוש - בעוד שאם היית נגיד חבשי או סיני לא היה לך אותם, והיית חושב אחרת. צריך להתנקות ההרגלים האלה ולחפש את האמת. ואת זה לא בטוח שמישהו אחר יכול לעשות במקומך, כי גם לו יש את הבעיות האלה.

חי אדר

New member
יחודו של עם ישראל

ניתן לומר כי קיימות שתי גישות ביהדות לגבי סגולתו ויחודו של עם ישראל. 1. גישת ריה"ל (ר´ יהודה הלוי) 2. גישת הרמב"ם(ר´ משה בן מימון) גישת 1. לדעת ריה"ל עם ישראל ישבו מרכיבפנימי המבדיל אותו הבדלה מהותית מיתר העמים. לדעתו: כשם שיש הבדל בין צומח לחי ומדבר, כך ההבדל בין יהודי לשאינו יהודי. ברי כי עמדה שכזו תוצג כגישה בעלת מאפיינים גזעניים. גישה זו, בוודאי נסמכת על הכתוב והייתם לי סגולה מכל העמים. גישה 2: מנגד הרמב"ם אינו מייחס הבדל מהותי בין יהודי לגוי. מבחינה המציאות גם היהודי וגם הגוי חלים עליהם אותם חוקי טבע. הכתוב והייתם לי סגולה מכל העמים, אינו תאור עובדתי של מציאות נתונה. אלא הוא בבחינת המטלה והדרישה שאליו העם היהודי צריך לשאוף.

ייחודו של עם ישראל

לדעתי, היא בגנטיקה. כלומר עם ששימר טוהר גנטי במשך אלפי שנים. אין למיטב ידיעתי עוד עם כזה. מחקר גנטי שנעשה בישראל בנושא הזה מוכיח שיש יותר דמיון גנטי בין יהודי רוסי בהיר עוד ובין יהודי מצפון אפריקה כהה עור, למרות שחיצונית הרוסי דומה לרוסים אחרים ברוסיה והצפון אפריקאי דומה לכאורה יותר לצפון אפריקאים אחרים. עוד דבר שמעניין לציין הוא שיש מעין "טביעת עין" שמאפשרת לאמריקאים למשל לדעת שמישהו הוא יהודי, למרות שחיצונית הוא דומה לאמריקאים אחרים ממוצא ים תיכוני למשל. ייתכן שמדובר בשפת גוף ייחודית.

למעלה