העם הנבחר

אלי ו.

New member
טוהר גנטי???

אז למה היהודי מרוסיה אינו דומה ליהודי מתימן? (למעשה יהודי תימן יחסית מרוחקים גנטית בגלל גיורים המוניים) גנטית, בגלל גיורים, אונס ועוד אנחנו מאוד מדוללים. אם לא כך כולנו היינו נראים כמו סדאם חוסיין. הבדיקות הגנטיות שאני מכיר בדקו את גן הכהנים, אשמח לקבל קישורים למחקרים אחרים. לא מכיר את "טביעת העין" של האמריקאים. עובדה, מכרו להם בזמנו את טוני קרטיס (כן, הוא משלנו) מה עם ה"פונז" מ"ימים מאושרים"? איטלקי? מה פתאום! הנרי וינקלר, יהודי! וינונה ריידר, דיאנה שור, ג´ון סטיוארט ועוד רבים אחרים שרוב האמריקאים לא מודעים ליהדותם. (תורידי את שיר החנוכה של אדם סנדלר, יש בו רשימה ארוכה של יהודים בעסקי השעשועים, מאוד מצחיק)

כן...!

החיצוניות, צבע השיער והעיניים, אינם אלא גנים ספורים ושטחיים למדי במאגר הכללי. לפני כעשר שנים בדקתי את הנושא ויצרתי עם חברה קשר עם הגנטיקאים שעשו את המחקר, אבל הגיל עושה את שלו. מזל שיש את מי לשאול... אשאל את חברתי בנוגע לשמות החוקרים ושם המחקר, ואחזור אליך עם יותר מידע. "טביעת העין" היא ספקולציה פרטית שלי שמבוססת על עדויות שמיעה בלבד. אם לא מתקבל על דעתך, זנח. את שיר החנוכה המשעשע של אדם סנדלר שמעתי ונהניתי

להלן הפרטים- הגנטיקה של היהודים

תשובתה של חברתי: לגנטיקאית קראו בת שבע בונה תמיר והיא כבר נפטרה. היא גילתה שיש סמיכות בגנום בין יהודים בכל קצוות העולם - שהיא הרבה יותר גבוהה מאשר עם בני הארצות שלהם, שלהם הם לכאורה דומים יותר פיסית. המתאם הגנטי בין יהודים מעדות שונות הוא מדהים ביותר. למשל הגנום של יהודי פולני דומה יותר לגנום של יהודי אתיופי מאשר לזה של נוצרי פולני. המחקר הופסק בהוראה מגבוה וגם המימון של המחקרים, משום הסכנה לביסוס תורות גזעניות על סמך ממצאים מדעיים אלה. בנוסף, בת אדם הסבירה לי לא מזמן שהתורשה המיטוכונדריאלית שבדקה כוללת בתוכה גם את הציטופלזמה ואת המרכיבים הגנטיים בציטופלזמה של התא שבניגוד לתורשה דרך האב, היא מעבירה רק את הגנטיקה בגרעין התא, התורשה דרך האם מעבירה גם דברים נוספים. ברמה הפיזית הבנתי שזה קשור למארזים של הפרוטאינים מעניין לכן שהיהדות עוברת דרך האם. היה לי עוד הרבה חומר בנושא שדווקא לאחרונה זרקתי, אבל אני בטוחה שאפשר למצוא עוד חומר בחיפוש על הגנטיקה של היהודים.

יש לי חדשות בשבילך

לכל בני האדם יש מטען גנטי זהה של 23 זוגות כרומוסומים. הגוונים השונים שרואים בארצות שונות, או ביבשות שונות בבני האדם, טיבם בהסתגלות לסביבה ,כגון מעודף שמש ,או מאקלים קר. והיהודים לא שונים בזה משאר בני האדם שנבראו בצלם! אגב גנטיקה מתנגשת קצת עם "יצירת האל" לא?

אם הודעתך כוונה אלי

הרי שלעניין התיאולוגיה שלי אין כאן שום סתירות. הגנטיקאית בדקה את המיטוכונדריות שהן חלק בתא שמועבר גנטית על ידי האם בלבד, וגילתה זהות מיוכונדרית בין יהודים מארצות שונות, למרות שניתן היה לשער שהיא תהיה דומה לעממים שבתוכם הם חיים, ולא כך נתברר. אגב, באותה הזדמנות גם נתגלה שיש עדה יהודית בישראל שאינה נושאת מטען גנטי זהה לשאר יהודים ולכן בין היתר המחקר הופסק.

אלי ו.

New member
עכשיו ענינת אותי

איזו עדה? הייתי מנחש תימנים. (בגלל הגיורים)

שואל098

New member
זה נכון שישנה קרבה גנטית גדולה בין

עדות ישראל השונות, אבל זה לא אומר שיחודו של עם ישראל הוא בגנטיקה. הרי גוי שמתגייר הופך להיות ליהודי לכל דבר. גם בתורה שבכתב אפשר לראות שהיהדות לא סלדה גם בימי קדם מהצטרפות של נוכרים לקהל ה´. הנה המחקר המלא

שים לב למסקנות המאמר

"...Second, despite their high degree of geographic dispersion, Jewish populations from Europe, North Africa, and the Near East were less diverged genetically from each other than any other group of populations in this study (Table 2)..." "In summary, the combined results suggest that a major portion of NRY biallelic diversity present in most of the contemporary Jewish communities surveyed here traces to a common Middle Eastern source population several thousand years ago. The implication is that this source population included a large number of distinct paternal and maternal lineages, reflecting genetic variation established in the Middle East at that time. In turn, this source diversity has been maintained within Jewish communities, despite numerous migrations during the Diaspora and long-term residence as isolated subpopulations in numerous geographic locations outside of the Middle East. " אותי דווקא עניין לגלות שגנטית אנחנו דומים מאוד לפלשתינאים ולסורים.... שמעתי על כך גם לפני כן והובעה ההשערה שייתכן שהיו יהודים שנשארו באזורנו והתאסלמו.

עמים רבים במהלך ההיסטוריה

התייחסו לעצמם כאל העם הנבחר בעל דת נבחרת, ולא רק היהודים. דוגמאות: השוודים בתקופה הטרום נוצרית היוונים הרומאים היפנים ואני בטוחה שיש עוד שאני לא מכירה. בתקופת הטרום דמוקרטיה, טרום ליברליזם וטרום פוליטיקלי קורקט זה היה מאפיין מאוד אנושי, להגן על הקבוצתיות ועל הדת בצורה כזאת.

עד היום אומרים בדנמרק

(ותתקן אותי בינערביים) שהתרבות מתחילה בגבול הצפוני של גרמניה.

כאילו דההה

הדנים הם אנשים צנועים, ולא חושבים שהם המציאו משהו שהאנושות צריכה לנשק להם את הידיים על זה. למרות שנילס בוהר , טיכה ברהה האסטרונום ,סרן קירקגור הפילוסוף הנס כ. אנדרסן ,ועוד ועוד אבל הם לא חושבים שהם העם הנבחר. אף אחד לא שמע על הטענה התרות מתחילה פה.

אני שמעתי את האימרה הזו בדנמרק

אבל אין ספק שחוץ מזה הדנים אנשים צנועים ועדינים ורק אם מרגיזים אותם אפשר לראות שהם היו פעם וויקינגים.

למעלה