הערב - משימת הלבשה תחתונה

אהבתי את ה"אין לי ברירה אלא לדעת את הדברים

האלו"

אחח, מצער כמה שאת צודקת.

אין לנו ברירה, ושלא בטובתנו לדעת את עיקרי ההלכות של אמונה שאינה אמונתנו.

tamarhp

New member
זה עדיין דקיק, נצמד, וכמעט שקוף

וגם דתיות לאומיות צריכות להתלבש לפי ההלכה..

choco2602

New member
במדינה הזאת דברים עובדים קצת אחרת..

יש שומר חגים, ויש שומר כשרות, יש אחת שטוענת שצריך ללבוש חצאית עד הקרסול, והאחרת עד הברך.
יש שטוענת שצריך כמה שכבות וחולצה רפויה, ויש שטוענת שכיסוי המרפק מספיק.
בתור אחת שהייתה מוקפת ועדיין באנשים מכל האמונות האפשרויות, זה לא באמת ככה.

כל אחד מפרש ומשנה דברים איך שנוח לו.
יש אנשים שמצחצחים שיניים בשבת למשל רק אם מרחו משחה לפני כניסת שבת (אבל לא כולם כאלו..)

בקיצור דתיות לאומיות לא לובשות מה שדוסיות לובשות, הן יותר קרובות לחילוניות (לא מהסוג שחושף) בלבוש..

choco2602

New member
אני לא סתם אמרתי.. הנה תמונה שתמחיש קצת..

את יכולה לראות בקישור כאן.
אחת עם חולצה מעל המרפקים.
שתיהן עם חולצות די צמודות (אחת קצת יותר ואחת פחות)
אחת עם חצאית עד הברך והשניה עד הקרסול.
כמו שאמרתי בדת אין שחור ולבן, יש בעיקר המון המון אפור.

rax4444

New member
למיטב ידיעתי אפשר לדעת מראש מה יהיה בתוכן

המשודר.. הקביעה של גיל מינימלי לצפיה לא נקבעת שרירותית...
אפשר לפנות לרשות השניה ולברר מהם הקריטריונים של תוכנית שמתאימה לצפיה מעל גיל 7 נניח... ככה תוכלי לדעת בדיוק מה הגבולות של התוכנית שאת מראה לילדים.. ואם זה לא מתאים לך באופן אישי תוכלי למנוע מהם.

ככה לפחות אין הפתעות.

rax4444

New member
אני לא מסכים.

סתם עושים מזה סיפור גדול.
ואם הילד שלך יפתח עיתון כדי להגיע לתפזורת או ל"ציור של הילד" הוא לא יראה פרסומת של דלתא או חברת הלבשה תחתונה עם אותם התמונות?

זה לא שעכשיו חשפו אותו לתוכן אלים או תוכן בוטה.
זו המציאות של ימינו... אפשר לא לאהוב את זה.. אבל לנסות ולגונן על ילד מכל דבר זו ממש לא הדרך.

זה מזכיר לי שהייתי קטן ההורים שלי היו ממש מודאגים מזה שאני יושב הרבה זמן על המחשב... הם כל הזמן ניסו לגרום לי להפסיק ובהזדמנויות מסוימות אפילו אסרו עליי.. היום הם מודים שזו הייתה טעות... ועובדה, המחשב פיתח אצלי יכולות חשובות מאוד שבזכותן יש לי פרנסה מאוד טובה.
הייתה לי ילדות מצויינת גם עם מינימום כדורגל ושאר משחקים.

אני חושב שהטעות הכי גדולה של הורים זה שהם מנסים לגדל ילד לפני מה שהיה נכון לגבי הדור שלהם.. וזה משהו שלעולם לא אעשה עם הילדים שלי. אני עד היום זוכר איך סירבתי לעשות שעורים בחשבון כי לא ראיתי את התועלת בזה... ההורים שלי כמובן גיבו את המורה כי בדור שלהם המורה היה אדם בעל סמכות שאין להמרות את פיו.
אני זוכר היטב שבשיחה של המורה עם ההורים שאלתי את המורה "אולי במקום לחייב אותי לעשות תרגילים על משהו שאני כבר יודע, תבחן אותי כדי לראות שאני יודע או תתן לי שעורים במשהו אחר....", המורה כמובן לא הסכים, מבחינתו כל הכיתה הם בני שווים.. אין סיכוי שיהיו רמות שונות של תלמידים בכיתה. וככה במקום לאפשר לילד להתפתח רק סוגרים אותו.
אני לא אומר שילד צריך להחליט לבד מה טוב בשבילו, אבל אם הוא אומר שזה מיותר.. תאמינו לו. ואם אתם חושבים שהוא אומר את זה כדי להתחמק מללמוד, אז תתנו לו אופציה, לעשות את השעורים או לשבת ללמוד משהו אחר, מתקדם יותר ובסוף לבדוק שהוא באמת למד.
אני לא זוכר הרבה מהילדות, אבל שאלו את עצמכם הורים.. איך זה שאני זוכר דווקא את הדבר הזה... וזה לא אחד מהזכרונות הטובים.
אם הצלחתי לשנות במעט את התפיסה של ההורים כאן, עשיתי את שלי :)

choco2602

New member
יש הרבה אמת בדברים שלך..

גם ממני מנעו מחשב, ואסרו עלי בטענה ש"די כבר מחשב".
בזכות זה ד"א הלכתי ללמוד מדעי המחשב, בזכות זה למדתי אנגלית. יש גם יתרונות ל"דור החדש".

ולגבי המורים. אני אישית נלחמתי המון במורים כי חומר היה לי קל מדי, אז מצאתי את עצמי לא עושה שיעורים. לי היה סיכום עם 2 מהם שאני יושבת ועושה בכיתה את כל המאמצים (ופותרת תרגילים) במקום בבית, וגם הייתי יושבת עם תלמידים חלשים כדי לעזור. זה היה כיף שחלק מהם התחשבו בי, ואפילו נתנו לי אחריות..
אבל הרוב הגדול כמו שאתה אומר, התווכחו איתי, ולא עניין אותם כמה אני יודעת או לא.

rax4444

New member
לי באופן אישי..

אין בעיה לעשות שעורים כאשר יש בהם תועלת.. אם אני כבר מבין משהו אני לא רואה צורך בלתרגל אותו עוד.

גם בתואר, אני מגיש רק מטלות שהן חובת הגשה.. כל המטלות שהציון עליהן הוא "מגן", אני לא מגיש.. ואף פעם זה לא פעל לרעתי.
יש אנשים שפשוט לא לומדים דרך שעורים... ועבור מיעוט המרצים שמתעקש על הגשה... אין לי מה לומר חוץ מזה שהם מיושנים...

למעלה