הפגנת החרשים

brbrita

New member
לזה כל השוני

רציתי להעיר על מכתבך דבר ראשון: אתה לא יכול לכעוס ולגבר כך אל החירשים, זה מה שהם רוצים עלייך להבין אולי לך מאפשרים לעשות הכל ולהם לא דבר שני: כתבת שאתה מתבייש בנו, בחירשים זה אומר שגם אתה מתבייש בעצמך, הלקויי שמיעה. שלא תחשוב שאף פעם שומעים מבקשים רחמים כמו שהחירשים רוצים עכשיו לפי דעתך. ברבריטה

ברבריטה.. שלום.

קראתי את תגובתך ורציתי להפנות את תשומת ליבך לעניין עקרוני שכנראה נשכח מדעתך, עם המצב הבטחוני הנוראי, הכלכלה בשפל, הקשיים שהמדינה שלנו נתונה בהם לצערנו הרב, לא נראה לי מתאים כלל וכלל לעורר מהומה בתקופה סוערת זו. לעניות דעתי, צריך להמתין ולחכות לשיפור במצב, ואז.. אולי להתחיל להזיז עניינים. בינתיים, תורידי פרופיל ותסתפקי במה שיש.

GuyMan

New member
לברבריטה

לא נכון על כל מה אמרת כי חרשים מוכנים לכניעה לממשלה למה משום בגלל לא טוב לעשות פגנות הינו צריכים לעשות לשחות עם ממשלה אבל למרות אחרנו בגלל התקציב 2002 תסגר כבר לפני חודש... לחכות בשנה הבאה

דרור- הודעתך נמחקה כי היו בה פרטים

אישיים על אחד מכותבי הפורום ללא אישורו. אסור לפרסם אאוטינג.

לברבריטה

בגלל זה הוא קורא לעצמו "לקוי שמיעה" הוא משתמש במילה "מכובסת" שהמציאו בשבילו. כדי שלא יחשבו חס וחלילה שהוא חרש - מילה גסה. כמו מילים אחרות שהמציאו: "נערת ליווי" (=זונה), "מכון בריאות" (=בית זונות), "מועדון חברים" (=מקום להימורים). כאשר הוא יגמור את הלימודים וינסה להיכנס לשוק העבודה, הוא ייתקל בתגובות מתאימות. אז הוא יצטער למה לא נלחם על הזכויות שלו.

אקספורד שלום.

אני חולקת על דעתך בכל תוקף. אמנם בהחלט יש אנשים רבים אשר לא מודעים להבדל שקיים בין לקויי שמיעה לבין חרשים. אבל הבדל זה בהחלט קיים, ויש שמודעים להבדל שרירתי זה בקהילת השומעים. יש חרשים רבים שלא נתקלו בקשיים בעולם העבודה, למרות שזה אחד הפחדים שלי, להתקל במכשולים כשאגיע לשלב שבו עליי לחפש פרנסה לעצמי. הערתך מטופשת ומגוחכת, איני מכירה אותך, אבל אני נוטה להסיק שכנראה עברת הרבה מצבים לא נעימים בקהילת השומעים אשר הביאו אותך להתבטא כך. שאלה אחרת שאני שואלת את עצמי, מדוע ולמה להפגין בתקופה זו? אתה מצטייר לי כאדם נבון, תפעיל את הראש, קמץ אגרופים וחרוק שיניים ופשוט התאזר בסבלנות, היום זה לא התקופה להפגין. זו אנוכיות לשמה לעניות דעתי. ומה זה יתרום? במצב עגום זה בו המדינה שלנו שרויה, איש לא יטה אוזן.

הבנתם?

יש הבדל בין חרש ובין לקוי שמיעה. כך כתבה רוקדת עם נחשים. בפעם הבאה שאעבור ליד "מכון בריאות", אכנס פנימה. בוודאי מרימים שם משקולות, רצים על מסלול ושוחים בבריכה. ועוד דברים בהודעתה של רוקדת עם נחשים: "הערתך מטופשת ומגוחכת" מול "אתה מצטייר לי כאדם נבון". "אני נוטה להסיק שכנראה עברת הרבה מצבים לא נעימים בקהילת השומעים" מול "למרות שזה אחד הפחדים שלי, להתקל במכשולים כשאגיע לשלב שבו עליי לחפש פרנסה לעצמי".

מרירות או תסכול? זו השאלה.

ברצונך שאגדיר מהו חרש ומהו כבד שמיעה? אין לי בעיה, רק תבקש. אתה מהטיפוסים שנתפסים על מילים? אתה לא רואה את התמונה הכללית, וחבל.

אני יודע מהו חרש ומהו כבד שמיעה

רוקדת עם נחשים כתבה שיש הבדל בין חרש ובין לקוי שמיעה (לא כבד שמיעה, אלא לקוי שמיעה).

דרור מאמי..

לך תשב במסרים האישיים ותחכה לי, טוב? אפילו אם זה ייקח שנה, אל תזוז משם. אני אשלח לך מסר בסופו של דבר. כמעט בטוח.

תודה - ואל תתייחסי אליו ../images/Emo8.gif

ההפגנה היא גם למענך, לסיכויים יותר טובים בעתיד

מעולם לא אמרתי שלא!

תמיד תמכתי בשינויים שמנסים לקויי השמיעה לחולל אמא שלי גם מאוד מעורבת בעניינים מסויימים הקשורים להקלת חייהם של הלקויי שמיעה בכללם. פשוט אני רק אומרת שההפגנה לא מתאימה לתקופה זו..

למעלה