הפורום הוא תבנית נוף, ועוד הרהורים

avi1283

New member
רואה את הדברים אחרת לגמרי

אין בעיה לעשות שיקוף של העולם גם פה, רק שהעולם דפוק והוא מלא בגזענות, הומופביה, ושנאה של כל מה ששונה מהנורמה,
ובאינטרנט זה עוד יותר בא לידי ביטוי (ראו טוקבקים) כשלא צריך לקחת אחריות על הדברים, ואפשר גם להסתתר מאחורי כינוי.

ובדרך כלל כשקבוצה שקצת שונה וסובלת מהנורמה פותחת פורום, הם יוצרים מרחב אחר, שבו לא נותנים לאנשים לפגוע חופשי, והפוגעים הם אלו שנאלצים להתמודד עם כך שהאמירות שלהם לא לגיטמיות, ואם הן לא ישנו את דרכם הם אלו שיצטרכו לצאת.
להבדיל מכל מקום אחר, שבו באמת הקבוצה שמפלים ששונה מהנורמה, צריכה להתאים את עצמה ולקבל את "הביקורת" בכיף או לעוף משם (מה שלרוב קורה).

וכך במרחבים יותר בטוחים קבוצות מהקהילה הגאה לא נותנים חופש להתבטאויות הומופביות, פורמים של אנשים שמנים לא נותנים מקום להודעות שתוקפים את משקלן וכו'.
הלוואי שזה יקרה גם בכל מקום בעולם, אבל לפחות צריך להתחיל מכאן ולתת לפחות מקום אחד של מקום בטוח, שבו אפשר להיות בחופשיות מבלי לחשוש שיפגעו בך שוב רק כי אתה שונה.
אז כך גם כאן לדעתי כדאי לעשות ושזה יהיה מקום שבו לא תוקפים אנשים חסרי נסיון מיני (ולמעשה לרוב כאן באמת רגישים כי הם כאלו בעצמם ולכן ולא עושים זאת) וכדאי חוץ מזה להביע סולדריות גם עם קבוצות אחרות ששונות, ובאותה מידה לא לאפשר הודעות פוגעניות כלפי שמנים הומאים וכו'.

לגבי השירות דב, לא מסכים עם החלוקה שאת עושה, זה לא או הודעות פוגעות או הודעות תומכות שמשקרות. אפשר להביע תמיכה מבלי לשקר בכלל, אם מישהו מוטרד/ת ממשקלו אפשר להגיד שכרגע העולם חרא, ומפלים שמנים, אבל אפשר למצוא בני זוג שבעצמם לא רזים, או כאלו שייחסו לזה חשיבות פחותה, והרי בשביל זוגיות צריך למצוא רק אחד/ת. וגם לא חייבים בכלל לתמוך, אבל לפגוע ולרדת על אנשים במסווה של "אמת" זה בעעעע.

זה שהמציאות טופחת על פנינו זה נכון וסבבה, כולנו גדלנו בחברה הזאת וכולנו מושפעים ממנה, אז ברור שגם ההעדפות האישיות שלנו לרוב יהיו כאלו, זה עדיין לא אומר שאי אפשר להילחם כנגד זה, וזה המחויבות שלנו ברמה החברתית , וברמה האישית שכל אחד יעשה מה שהוא חושב לנכון ויעבוד על עצמו כמה שהוא מרגיש שהוא יכול ורוצה.

מנומשת27

New member
אני מאוד מסכימה ומאוד לא מסכימה

העולם דפוק. אין לי ספק שהפתרון הוא לשנות אותו: ליצור מילים שיאפשרו להכיל ולהביע את השוני בין בני-אדם, ליצור קבוצות שיקבלו את השונה ולאט לאט להרחיב את מעגל ההכלה. למגר את האלימות ולא את קורבנותיה.

אבל בזמן שכל זה קורה, אני רוצה לחיות את חיי. מבלי לספוג אלימות מגדרית, בלי אפליה על רקע משקל, במקצוע שבחרתי בו, בלי להתפשר על בן או בת זוג.

חוסר ניסיון זוגי או מיני הוא לא ליקוי: הוא סימפטום. כזה שלפעמים נגרם בעקבות בעיות אחרות (בין אם בעיות של ממש, בין אם מצבים שהחברה מגדירה כבעיות, ובכך הופכת לבעיות). את הסימפטום אפשר לפתור על ידי טיפול נקודתי, או על ידי התייחסות למצב שגרם אותו. ולהרגשתי, מרבית (לא כל) חברי הפורום נמצאים במקום שבו הם נמצאים בגלל שהמציאות של מצבם קשה להם.

אז מה נעשה? נמחק ונמחק ונמחק? אני מסכימה שיש דברים שלא ראויים להופיע כאן או בשום מקום באופן עקרוני, אבל מנת מציאות היא דבר טוב והכורח להתמודד איתה גם הוא טוב.

avi1283

New member
אפשר

לחיות את חיינו, ולהתנהל בפשרה בעולם בעייתי.
ואנחנו כבר עושים את השיקולים והבחירות האלו.
עוד ביקורת על זה, עוד יחס רע מהחברה על זה שאנו לא מתאימים את עצמנו לנורמה, בעייני לא יכול לעזור. זה רק עוד לחץ חברתי שלילי שאנו לא צריכים.
כולנו יודעים כבר ושמענו מה אומרים על מי שבמצב שונה, זה לא כאילו מישהו במשקל גבוה לא שמע את הקולות שאומרים שהוא צריך דיאטה.

דווקא מקום שמקבל בחופשיות ובהבנה כל מצב, זה בקושי קיים, ומהניסיון שלי המקום הזה הוא הכי עוזר, ונותן חופש אמיתי לפעול איך שאנחנו רוצים ולהתגבר על מה שבעינינו בעייתי.
אז למה לא למחוק ולמחוק הודעות שבירור פוגעות באוכלסיות כלשהן?
מנת מציאות זה גם לראות קבלה שכל דרך חיים היא לגיטמית, שהחולשות שלנו מובנות, ואם רוצים לפתור אותם אז בואו נראה ונתייעץ מה אפשר לעשות, אבל לא ממקום שיפוטי שצריך להיות ככה וככה.

Reyn

New member
הסבר בבקשה איך.

איך קבלה של מצב בעייתי כמצב תקני או אפילו חיובי תסייע בהתגברות על המצב הזה?
למשל,אם גבר ששוקל 150 קילו מגיע למסקנה משלים עם המשקל שלו, ונמצא בסביבה שמבהירה לו שהמשקל שלו תקין ואין צורך לשנותו - באיזה אופן זה יסייע לאותו אדם להוריד משקל (בהנחה שזו אכן המטרה שלו)?

Reyn

New member
איכשהו נשמטו מכאן כמה מילים:

*אם גבר ששוקל 150 קילו מגיע למסקנה שמשקלו תקין, משלים עם...

avi1283

New member
מרגיש

לא הכי בנח עם הדוגמא כי לא מתמצא במשקל, ואולי אני אגיד דברים פוגעים וגם לא נכונים.

אז נקח מישהו ללא ניסיון מיני בגיל מבוגר, והוא גם באמת רוצה לשנות.
כאן למשל יכולים להגיד לו שזה מצב תקין, יש עוד הרבה כמוך, זכותך גם להשאר ללא ניסיון כזה, הבחירה שלך.
לעומת זאת במקומות אחרים הוא אולי ישמע דברים ברוח של - אתה דפוק? מה הבעיות שלך? חייב טיפול דחוף אחי וכו'. זה לא דברים שעוזרים לנו, מי שאומר את זה אין לו באמת מושג מה החסר ניסיון עובר, זה דברים שיגמרו לחסר ניסיון להסתיר את זה, ולשקר בפעמים הבאות.
אבל במקרה הראשון, כשיש אנשים שאתה יכול להזדהות איתם, לדבר בחופשיות על מה שמונע ממך לעשות את זה, מקום שהוא תומך.
יש יותר מקום לשינוי, כי הרצון הזה יבוא רק ממך, ולא מתוך לחץ של אחרים שחושבים שאתה חייב לעשות משהו כי זה לא נורמלי.

Reyn

New member
כמו שהסבירה מנומשת, חוסר נסיון הוא רק סימפטום

אנחנו מדברים כרגע על הגורמים לחוסר הנסיון, ועל השאלה האם נכון להשלים עם הגורמים הללו ולהתכחש לכך שהם בעייתיים, או להכיר בהם כבעיות (ואז אפשר לתקנם אם רוצים).

למילה של אדם באותו מעמד יש יותר יכולת

להשפיע דרך דעותיו, מכיון שיש בהן אמפתיה, ניסיון זה, ורצון אמיתי
לתרום באתו זמן גם לעצמו. פעמים רבות גם הניסיון, לטוב או רע
מוקרן החוצה

הוצאת לי את המילים מהפה.

אחת מהם אשאיר לך ולי

אני מסכימה עם כל מה שכתבת

אבל מכל דבר שאת כתבת
מה בעצם את רוצה מעצמך?
איך היית מסכמת את דברייך במשפט אחד?

tull383

New member
לא הייתי בפורום למעלה משבוע

מההודעות האחרונות בעמוד אני מבינה שהיה פה שמח, אבל אין לי זמן (או עניין) להתעמק במה שהיה.

אני מציינת נקודה זו כי אני לא בטוחה עד כמה אני אקלע בהתייחסותי למה שכתבת.

כאשר ראיתי שהפורום נפתח הרגשתי בעיקר תחושת הפתעה. באמת חשבתי שאני היחידה בעולם שבמצבי.
אז קודם כל הוקל לי לראות שאני לא היחידה.
דבר שני - שמחתי שיש מקום בו אני אשכרה מסוגלת לכתוב על הדברים האלו, לשתף במחשבותיי הכנות ביותר ולהגיד "כן - אני ככה וככה".

אני לא יודעת עד הסוף מה היה פה בימים האחרונים
אבל אני חושבת שאם אני (ושכמוני) כבר לא הרגישו את התחושה הזו - משהו פה התפספס.

מבהירה - ממש לא חיפשתי מקום לחיבוקים וסמיילים בלבד
הכוונה לא הייתה שיגידו לי שמצבי טבעי והכל בוודאות יהיה מצויין, לא משנה מה אעשה
הכוונה היא לא שיגידו לי שהמראה החיצוני שלי לא משפיע על כלום ואני יכולה לשבת ולבלוס עוגיות כי בסוף דודי בלסר שלי יגיע

הכוונה היא שלא יתקפו אותי וילגלגו עליי שאני שופכת את ליבי

בעיניי זו בראש ובראשונה הפורום אמור להיות קבוצת תמיכה, מקום בו אפשר לשפוך את הלב ולקבל סימפטיה, חיזוקים, הזדהות.

בשביל לקבל תגובות עוקצניות אני יכולה להיכנס לפורום אחר (או סתם להגיד לבחור שהתחיל איתי שלשום... אהמ... אני בתולה) פה יש אנשים בסיטאוציה שלי ולזה אני מצפה כאשר אני נכנסת לפה.

הכוח של המקום הזה הוא עצום
ראיתי את זה על עצמי בימים הראשונים - המקום הוירטאולי הזה אשכרה נתן לי תקווה וכוחות. אפילו יותר מזה , חצי מושג איך לעשות את הצעד הראשון.

לגבי השאלה שלך-

תראי, הלוואי והיה פורום כזה כשאני הייתי זקוקה לו (למרות שמבין חברותיי הקרובות בנות גילי - אני עדיין היחידה שפעילה מינית, כך שלא ממש הרגשתי לבד), כך שמידת הפרודוקטיביות של הפרום היא לטעמי בעצם קיומו. לפעמים לשפוך את הלב ולהבין שאתה לא לבד - זה הכי עוזר והכי יעיל.
וזה מעבר לעובדה שפורום כזה גם מכיל אנשים כמו אור או כמוני, שהתחילו מאוחר - ותראי לאן הגיעו
ודבר כזה, למשל, יכול לעודד ולתת תקווה וכוח.

anima25

New member
מסכימה חלקית

אני מסכימה איתך אם הבקורת שניתנת היא ביקורת בונה ולא משהו מגעיל שאיזה טרול כתב כדי למשוך תשומת לב. אפשר להגיד דבר בצורות שונות. אולי הכוונה של חלק מהכותבים היתה טובה אבל גם הדרך לגהנום רצופה בכוונות טובות. יש דרך להתבטא, זה נכון לכל מקום ובמיוחד לפורום הזה שסף הרגישות בו הוא יותר נמוך.
קיצר, אין שום דבר רע בהבעת דעה ובבקורת בונה רק אם זה נעשה בצורה חיובית ומפרגנת.

iba90

New member
אני מודה שלאחרונה....

הפורום הזה קצת עלה לי על העצבים...סבבה, אני מסכים עם זה שהפורום לא צריך להיות מקום ש"שוקעים" בו ובטח לא בית ל"רחמים עצמיים" אלא מקום שהנה יש עוד אנשים כמונו- אנחנו לא לבד ומפה אפשר לקבל את הביטחון שאנחנו יכולים לעשות צעד כי יש מי שמזדהה איתנו. בפועל מה שאני רואה שקורה פה זה פשוט שטויות על גבי שטויות...פותחים שירשורים סתם....כל אחד מה בראש שלו. חלק מהאנשים מתבטאים בגסות וכשקוראים אותם לא מתפלאים שהם לבד \ מעבירים את החיים שלהם בלהציק בפורומים בתפוז כי פשוט אין כינוי אחר לתאר אותם חוץ מטיפשים. אנשים שרשמו פה בהתחלה כבר לא רושמים כאן כי הם מרגישים שהפורום הזה לא רציני. עם כל הכבוד לאור הוא ל עושה שום דבר בשביל הפורום הזה...להגיע פעם ב ולמחוק שרשורים זה לא נקרא לנהל פורום. ודווקא בפורום כזה שצריך להקשיב ולתמוך ולעודד צריך להיות מישהו שיעמוד "על המשמר" הפורום הזה "מועד" לטרולים או כל מיני ציניקנים אחרים שיבואו ויעוררו פה "מהומות" כי זה כל מה שיש להם בחיים. כשהגעתי לפורום הזה באמת חשבתי שמצאתי מקום ש"יקשיבו" לי וציפיתי באמת למצוא "סביבה תומכת" של אנשים. בפועל...זה ממש לא קורה.

בגלל זה אני מציעה לניהול =

אותך !!!!

או עוד כמה אנשים שהמלצתי עליהם

יכולים להיות רגועים
אם אני אהיה מנהלת אני בלי כוונה יכולה להפוך
את הפורום הזה לפורום
של חסרי ניסיון

מכיוון שאני אוהבת את הפורום
הזה אני ממש לא רוצה לנהל אותו

אני מודעת לחרמנות יתר שלי

ולהודות בבעיה זה שלב ראשון לטיפול

Reyn

New member
למקרה שלא שמת לב,

הדיון הזה אומר [אני מפשט] שהפורום לא מועיל אם מתייחסים אליו רק בתור סביבה תומכת ומקבלת.

סווינג

New member
דיי מפריע לי שיורדים על אור כל הזמן

הבן אדם היה הראשון להרים כפפה ולהקים פורום שאישית חיפשתי כבר לפני עשר שנים. להיות זבוב על קיר זו גם שיטת ניהול, ואפילו לגיטימית. כולנו פה ילדים גדולים. אז יהיו קצת סערות ובסוף יתייצב גרעין קבוע. אל ייאוש.

(ואם כבר יש אקשן תקראו לי כי אני תמיד מגיעה כשכבר סגור)

למעלה