הפורום קצת ישנוני, אז אולי...

DannyJJ

New member
חבל מאוד דור שאתה מאיים שלא תעלה

תמונות. אף אחד לא מתווכח איתך. אנשים מביעים דיעה וזאת זכותם, נכון? אני למשל חושב שהשם שאתה כותב על התמונות מקלקל את התמונות מצד אחד אבל מצד שני זאת זכותך לשמור על זכויותיך. אז תעשה מה שאתה מוצא לנכון אבל אתה לא צריך להפגע אם מעירים לך! מבין?

אתה בהחלט צודק.

אבל יש הערות שאינן לגיטימיות כי אי אפשר להתווכח איתי על משהו שהוחלט ואי אפשר להתווכח עם החוק. אם ככה החלטתי - ככה אעשה. יש לכם בעיה ? תשמרו אותה לעצמכם כי זה לא מעודד אנשים לפרסם תמונות ולכן כתבתי שיותר לא אפרסם. בהצלחה לכולם בצילומים ולא מאחל לאף אחד שיגנבו ממנו תמונות. סוף שבוע נעים.

ארזS

New member
לקורא השקט ולכל חובבי התעופה היקרים

לדעתי אין הנ''ל דומה כלל וכלל לשימוש במתכון של פיצה... אינני חושב שאתה צריך לבקש רשות מבעליו של מטוס שנמצא ברשות הרבים כדי לצלם את מטוסו. אתה אולי יכול להגיד את הדבר הזה על צילום של מטוס שנמצא בתוך שדה התעופה, שאז אולי זה לא בדיוק בבחינת "רשות הרבים". לא בטוח, אבל אולי. לעומת זאת כשמטוס נמצא באויר, אין ספק שזאת "רשות הרבים" ואין צורך לבקש רשות מאף אחד כדי לצלמו. וחוץ מזה, אינני חושב שבעצם העלאת תמונה שצילמת לאתר אינטרנט כלשהו אתה מוותר על זכויותיך. גם בכל האתרים הידועים כתוב במפורש שאין להשתמש בתמונה ללא בקשת רשות מהצלם שלה. אבל אני, כפי שכבר הגבתי לעיל, שלקחו ממני ללא רשות לא מעט תמונות לכל מיני שימושים, רואה בכך מחמאה גדולה שמישהו מצא לנכון להשתמש בתמונה שלי, גם אם הוא לא ביקש רשות, כמובן כל עוד הוא לא כתב שהוא עצמו צילם את התמונה, אלא רק התעלם ממני כבעל הזכויות. רק פעם אחת ממש כעסתי, כשראיתי תמונה שבה צילמתי את 4X-ELA מתנוססת בכתבה שעסקה בחברת אל על בעיתון אינטרנט ישראלי ללא ציון שמי כאיש שצילם תמונה זו. אבל הם אפילו לא טרחו להגיב על מסר ששלחתי להם ועזבתי את העניין. ובכל מקרה, תדעו לכם שבצד כל ה"גנבים" שעליהם מוחה דור ארליך יש גם מלא אנשים טובים, וכמעט בכל יום אני מקבל בקשות לשימוש בתמונותי.

אין ספק

מעיתון מעריב קיבלתי בקשה, ומכמה וכמה אתרים בעולם גם כן ולא הייתה שום בעיה בחו"ל.... חבל ששומרים על חוקים (כמעט) רק שם.

חוקי צילום

חבר שלי הוא צלם חובב, בעיקר של בני אדם. אני יודע שלצילומים מעין אלה, יש חוקים מדוייקים מתי יש צורך לבקש אישור מהאובייקט המצולם ומתי אתה פטור. את החוקים כולם הוא השיג בפורום חובבי צילום, כאן בפרדס. אולי כדאי לאלו מכם שהדבר חשוב להם לשלוח הודעה שמה בפורום ולבקש ככה על קצה המזלג מה מותר ומה אסור. לדוגמה יכול להיות שיש הבדלים בין מטוסים פרטיים ולכאלה של חברות ציבוריות, סתם מחשבה מטופשת שעלתה לי בראש (לא מבין בזה כלום) אבל שווה לנסות, נראה לי שלשאלות ספציפיות ניתן יהיה לקבל תשובות מדויקות. גידי

Gruv

New member

ארזS

New member
אני שמח שגרמתי לזה ../images/Emo24.gif

הפורום היה ישנוני ואני שמח שהערתי אותו...

ארזS

New member
כן, בטח...

לי אין כיום את הפריבילגיה לצלם בתוך נתב''ג. פעם היתה [בזכותו של איש טוב אחד] אבל היא הלכה לה הפריבילגיה הזאת...

Aviation Addict

New member
אחלה שעון מעורר ארז ../images/Emo140.gif

ותודה לכולכם על התמונות היפות שהעליתם. ולגבי החתימה על התמונות, אין מה לעשות מי שמעוניין לשמור בימים אלה על יצירותיו, חייב איכשהו לפגוע ביצירה עצמה, בגלל גנבים למיניהם, עצוב
.

ny22

New member
מנהל
ואוווווווווו........ארז, כל פעם אתה

מפתיע אותי מחדש עם התמונות המדהימות שלך! תמשיך להביא תמונות לפורום! תודה רבה.

Refael30

New member
מדהים!!,המשיכו כולכם לשתף .

זה הדבר הטוב ביותר שקיים כאן בפורום . ,

למעלה