לקורא השקט ולכל חובבי התעופה היקרים
לדעתי אין הנ''ל דומה כלל וכלל לשימוש במתכון של פיצה... אינני חושב שאתה צריך לבקש רשות מבעליו של מטוס שנמצא ברשות הרבים כדי לצלם את מטוסו. אתה אולי יכול להגיד את הדבר הזה על צילום של מטוס שנמצא בתוך שדה התעופה, שאז אולי זה לא בדיוק בבחינת "רשות הרבים". לא בטוח, אבל אולי. לעומת זאת כשמטוס נמצא באויר, אין ספק שזאת "רשות הרבים" ואין צורך לבקש רשות מאף אחד כדי לצלמו. וחוץ מזה, אינני חושב שבעצם העלאת תמונה שצילמת לאתר אינטרנט כלשהו אתה מוותר על זכויותיך. גם בכל האתרים הידועים כתוב במפורש שאין להשתמש בתמונה ללא בקשת רשות מהצלם שלה. אבל אני, כפי שכבר הגבתי לעיל, שלקחו ממני ללא רשות לא מעט תמונות לכל מיני שימושים, רואה בכך מחמאה גדולה שמישהו מצא לנכון להשתמש בתמונה שלי, גם אם הוא לא ביקש רשות, כמובן כל עוד הוא לא כתב שהוא עצמו צילם את התמונה, אלא רק התעלם ממני כבעל הזכויות. רק פעם אחת ממש כעסתי, כשראיתי תמונה שבה צילמתי את 4X-ELA מתנוססת בכתבה שעסקה בחברת אל על בעיתון אינטרנט ישראלי ללא ציון שמי כאיש שצילם תמונה זו. אבל הם אפילו לא טרחו להגיב על מסר ששלחתי להם ועזבתי את העניין. ובכל מקרה, תדעו לכם שבצד כל ה"גנבים" שעליהם מוחה דור ארליך יש גם מלא אנשים טובים, וכמעט בכל יום אני מקבל בקשות לשימוש בתמונותי.