לדעתי הרעיון שבנו אותן אנשים מתפספס
ולא, אני לא חושב על חבורה של בדואים ששותים קפה בנו את הפרמידות. (עם כל הכבוד לבדואים, כן?)
התאוריה שאני מחזיק כרגע נוגעת להסטוריה האנושית.
לא סביר בעיני שבני האדם קיבלו אינטיליגנציה "בבת אחת" (במונחים אבולוציוניים).
רוב ההסטוריונים המקובלים מדברים על היסטוריה "משמעותית" רק ב-10-20 אלף שנים, אבל וזה לא נראה לי סביר שפתאום OUT OF THE BLUE צצו תרבויות מתקדמות מאד כמו הפרעונים, הסינים, התרבויות המזואמריקאיות, (והבדואים, כמובן), עם טכנולוגיה, תרבות ויכולות חישוב מפותחות ביותר.
מבחינה ביולוגית, כדי שמין מסויים בסדר גודל פיזי של בנאדם ישתנה שכלית צריך לקחת לדעתי הצנועה והזהירה מאות אלפי או מיליוני שנים.
5000 שנה שהם המספר המקובל (בכוח) להתחלת האנושות, גם בקרב הלא דתיים, הוא מספר זעום בקנה מידה בלתי נתפס. לא הגיוני בעיניי שלא היו אנשים עם יכולת טכנולוגית לפני כן.
יותר סביר שלפני 50,000, ו-100,000 שנה לבני האדם היו יכולות דומות ליכולות שלנו היום, ויש סיכוי סביר שבזמנים או במקומות מסויימים אפילו יותר, אלא שהמידע על כך אבד, או הוכחד בזדון.
בלי ועפ קשר למה שכתבתי כאן, זה מאד קל להשכיח תרבות שלמה. למעשה היהודים (והנוצרים והמוסלמים) ממש מעולים בלהשכיח תרבויות ומנהגים ישנים. חלק ניכר מהתנ"ך משתמש בשיטות של הטמעה, הרכבה של סיפור חדש על גבי סיפור ישן, רצח של אנשים (מה זה בדיוק אומר, "להכחיד את האובות והידעונים", ולמה היה צריך לעשות את זה ?), מצאת נסיבות "חדשות" לחגים ישנים, וחוקים כמו "אני היחיד, וכל אחד שחושב אחרת צריך להרוג אותו".
סממנים פיזיים כמו כתב, חפצי נוי וממצאים ארכאולוגיים אחרים מאד קל להשמיד או להטמיע, או לעבד מחדש, חוץ מכמובן הפרמידות הכל העולם ומבני אבו ענקיים אחרים. לאף אחד אין (או לא היתה עד היום) יכולת טכנית לגנוב פסל מאיי הפסחא.
אבל יש אתרים ארכיאולוגיים ענקיים שבקושי משאר מהם משהו, כי תושבי המקום המאוחרים יותר לקחו מהם אבנים וציוד אחר כדי לבנות לעצמם (יש אתרים כאלה באנגליה למשל, אבל גם היום זה קורה, בישראל).
עוד דרך שבה מידע אובד, הוא באימוץ אמות מידה וקריטריונים להערכה והבנה של תפיסת המציאות שמאירים (באופן ישיר או באופן עקיף) את השטח שמתחת לפנס, כדי שכל מה שלא מתחת לפנס פשוט לא יהיה מובחן.
לסיכום,
מאד סביר בעיניי שהחייזרים שבנו את הפרמידות הם באמת חוצנים, אבל לא במימד המרחב אלא במימד הזמן וההדחקה.
יש סיכוי סביר שבאו וממשיכים לבוא יצורים אחרים.
אני ממש אוהב את "מרכבות האלים" וסיפורים דומים אחרים. ולדעתי, גם אם יש בזה משהו מאד נכון, עדיין יכול להיות שמדובר בתרבויות קדומות ולאו דווקא או לא רק מחוץ לפלנטה.