הפירמידות בגיזה
והקשרן החוץ-פלנטרי

Markup

New member
זה שהעולם כדורי יודעים כבר 2500 שנים.

מי שלא היה מוכן לקבל את זה זה היה הממסד הדתי אז אנא, אם כבר ללכלך על ה"ממסד" המדעי, לפחות לבדוק קודם.

u333

New member
תסלחי לי על התגובה הבוטה - קישקוש

ובחייתאכ - איזה "תדרי מחשבה" ואיזה בטיח
- אולי אלו של רב- הנוכלים אורי גלר

וכבר הגיב מישהו - מי שהאמין שהעולם שטוח אלו כל עובדי האלילים - כולל אלו שקיימים גם הכל - ואני כולל את כל הדתות - כולל שלנו.

the new L

New member
מעולם לא היה מקובל בממסד האקדמי שהעולם שטוח

זהו מיתוס שקרי. כבר היוונים הקדמונים ידעו שהעולם עגול, והידע הזה היה נפוץ בקרב משכילים כבר מאז.

lokilook

New member
חפשו באינטרנט . הקשר בין משימת מאדים של

הקריוסטי לבין הפרמידות בכדור הארץ . ( אין לי כוח למצוא . אבל הרצאה של שעתיים מרתקת ביותר )

ברוך הבא

שמעתי על זה... האם אתה מתכוון למקרה שבו צולם ע"י NASA צל של משהו, שנראה כמו סוג של "צלחת מעופפת" הנראית מהצד, ולא נמצא הסבר "רציונלי" פרט לרכב חלל -- ולכן הסרט נגנז?
או האם הכוונה למבנים דמויי פירמידות שצולמו ע"י NASA על-פני המאדים?

lokilook

New member
קשור למבנים דמויי פירמידה

ההנחה היא שנאסא שלחה את הקריוסטי אל "עמק" בשם גייל . במרכזו נמצא חרוט בגובה אלפי מטרים . ומתוך צילומי גשושיות . ניתן לנתח כי יש שם חורובות בנות מאות או מיליוני שנים . הסיקו כי אלו חורובות כמו ניתוחי תצו'ת של מחפשי ארכיאולוגיה רגילים לחלוטין . וניתן לראות שממש ניתן לזהות חורבות מכוסות חול של מבני ענק בעלי צורה פיראמידלית . בצורה מאוד " מפתיעה " הקריוסטי נחתה מס קילומטרים בודדים מאותה נקודה . מכוכב לכת שלם וגדול כל כך . זה כבר חשוד שדווקא שם החליטו להנחית אותה . בנוסף בתור בונוס . ניץחו את מס הצילומים המצומצם ששוחררו לרשת וניתן להבחין בשאריות של חלקים של גורטאות . בעלי סימטריה . צינורות היוצאים מתוכן והשתקפות של אור השמש מעל פני השטח שלהן .

אם כך, מה ההסבר לפירמידות במקומות אחרים?

לא רק במצרים העתיקה בנו פירמידות, גם האצטקים והמאיה בנו פירמידות, למרות שעל-פי המדע המיינסטרימי לא היה אז קשר בין שתי היבשות, אפריקה ומרכז אמריקה.

איך מסבירים את היישור המדוייק של הפירמידות לכיוונים: צפון, דרום, מזרח ומערב? יותר מכך, איך מסבירים את ההקבלה המדוייקת של שלושת הפירמידות הגדולות בגיזה לשלושת הכוכבים בחגורת אוריון? איך אפשר להשיג מדידות מדוייקות כאלו בלי ידע אסטרונומי מתקדם ובלי מבט-על שאפשרי רק בתעופה?

שאלה מכיוון שונה

האם הזווית כלפי מערכות הכוכבים זהה מצידו המערבי של כדור הארץ כמו בצידו המזרחי של הכדור הארץ? האם הפירמידות הבנויות בדרום אמריקה זהות בזווית כלפי הכוכבים ביחס לפירמידות אשר נמצאות במצרים או בקמבודיה?
אם הזווית כלפי הכוכבים שונה בצידו המערבי של הכדור הארץ, יהיה אפשר לראות אם הפירדמידות שם נמצאות בזווית הנכונה, ואם לא, יהיה אפשר לבדוק אילו הפירמידות האלו היו בנויות בדיוק אותו הדבר אבל בצידו המזרחי, הן היו כן בזווית הנכונה, ואז היה אפשר להוכיח שהיבשת המערבית בעצם היתה מחוברת עם המזרחית, ומתישהו היבשות נפרדו עם הפירמידות שעליהם. ומה שהיה נכון לגבי יבשת גדולה, לא נכון כלפי יבשה שנדדה הרחק כלפי מערב...

אבל אם כל העולם זה בדיוק אותו זווית כלפי הכוכבים, אז שאלתי בטלה ומבוטלת

ברוכה הבאה

לא מדובר בזווית של המבנים בכיוון הכוכבים. הכיוון משתנה כל הזמן בהתאם לעונות השנה (זווית ההטיה של כדור-הארץ ביחס לשמש) ובהתאם לשעה ביום. למשל, קונסטלציית אוריון ניראית בעונה הזו משעות הערב המוקדמות ועד לפנות בוקר, בזווית של כ- 60-80 מעלות מעל קו האופק, כשהיא "נעה" מדרום-מזרח לדרום-מערב במהלך הערב והלילה.

הכוונה היא, שמקבצי הפירמידות, יחסי המידות והמרחקים ביניהן, מהווים מעין שרטוט של מקבצי הכוכבים.
היישור של הפירמידות בגיזה הוא כלפי הכיוונים: צפון, דרום, מזרח ומערב.

drooli

New member
לדעתי הרעיון שבנו אותן אנשים מתפספס

ולא, אני לא חושב על חבורה של בדואים ששותים קפה בנו את הפרמידות. (עם כל הכבוד לבדואים, כן?)

התאוריה שאני מחזיק כרגע נוגעת להסטוריה האנושית.
לא סביר בעיני שבני האדם קיבלו אינטיליגנציה "בבת אחת" (במונחים אבולוציוניים).
רוב ההסטוריונים המקובלים מדברים על היסטוריה "משמעותית" רק ב-10-20 אלף שנים, אבל וזה לא נראה לי סביר שפתאום OUT OF THE BLUE צצו תרבויות מתקדמות מאד כמו הפרעונים, הסינים, התרבויות המזואמריקאיות, (והבדואים, כמובן), עם טכנולוגיה, תרבות ויכולות חישוב מפותחות ביותר.

מבחינה ביולוגית, כדי שמין מסויים בסדר גודל פיזי של בנאדם ישתנה שכלית צריך לקחת לדעתי הצנועה והזהירה מאות אלפי או מיליוני שנים.
5000 שנה שהם המספר המקובל (בכוח) להתחלת האנושות, גם בקרב הלא דתיים, הוא מספר זעום בקנה מידה בלתי נתפס. לא הגיוני בעיניי שלא היו אנשים עם יכולת טכנולוגית לפני כן.

יותר סביר שלפני 50,000, ו-100,000 שנה לבני האדם היו יכולות דומות ליכולות שלנו היום, ויש סיכוי סביר שבזמנים או במקומות מסויימים אפילו יותר, אלא שהמידע על כך אבד, או הוכחד בזדון.

בלי ועפ קשר למה שכתבתי כאן, זה מאד קל להשכיח תרבות שלמה. למעשה היהודים (והנוצרים והמוסלמים) ממש מעולים בלהשכיח תרבויות ומנהגים ישנים. חלק ניכר מהתנ"ך משתמש בשיטות של הטמעה, הרכבה של סיפור חדש על גבי סיפור ישן, רצח של אנשים (מה זה בדיוק אומר, "להכחיד את האובות והידעונים", ולמה היה צריך לעשות את זה ?), מצאת נסיבות "חדשות" לחגים ישנים, וחוקים כמו "אני היחיד, וכל אחד שחושב אחרת צריך להרוג אותו".

סממנים פיזיים כמו כתב, חפצי נוי וממצאים ארכאולוגיים אחרים מאד קל להשמיד או להטמיע, או לעבד מחדש, חוץ מכמובן הפרמידות הכל העולם ומבני אבו ענקיים אחרים. לאף אחד אין (או לא היתה עד היום) יכולת טכנית לגנוב פסל מאיי הפסחא.
אבל יש אתרים ארכיאולוגיים ענקיים שבקושי משאר מהם משהו, כי תושבי המקום המאוחרים יותר לקחו מהם אבנים וציוד אחר כדי לבנות לעצמם (יש אתרים כאלה באנגליה למשל, אבל גם היום זה קורה, בישראל).

עוד דרך שבה מידע אובד, הוא באימוץ אמות מידה וקריטריונים להערכה והבנה של תפיסת המציאות שמאירים (באופן ישיר או באופן עקיף) את השטח שמתחת לפנס, כדי שכל מה שלא מתחת לפנס פשוט לא יהיה מובחן.

לסיכום,

מאד סביר בעיניי שהחייזרים שבנו את הפרמידות הם באמת חוצנים, אבל לא במימד המרחב אלא במימד הזמן וההדחקה.

יש סיכוי סביר שבאו וממשיכים לבוא יצורים אחרים.
אני ממש אוהב את "מרכבות האלים" וסיפורים דומים אחרים. ולדעתי, גם אם יש בזה משהו מאד נכון, עדיין יכול להיות שמדובר בתרבויות קדומות ולאו דווקא או לא רק מחוץ לפלנטה.

ברוך הבא

אני חושבת שיש אמת בדבריך... לדעתי, ככל שהמחקר בתחום הגנטיקה בכלל והגנטיקה האנושית בפרט, יתקדם, כך יעלו יותר שאלות ובהתאמה, יימצאו להן תשובות.
אני חושבת שאנחנו לא כל-כך רחוקים מזה.

AsAf2810

New member
...

הרבה דברים אינם סבירים בעיני, אך אין הדבר אומר שהם לא קרו, קורים וימשיכו לקרות.
אגב, הדבר תקף לגבי תחומים רבים.
אני סבור שהעיסוק הספציפי בסוגיית הפירמידות, הינו בגדר ספקולציות בלבד ולא קיים מדע מדויק בנושא, אם כי ישנם כאלו המתיימרים להציג שכזה.
קיים חומר בנושא, שלכאורה מהווה כהוכחה/תאוריה שלא ייתכן שהפירמידות נבנו על ידי בני האדם, אך כמו בכל תחום אפור, קיים לא פחות חומר בנושא ואף יותר, המפריך את הטענה ומקובל הרבה יותר בקרב המיינסטרים.
שוב- ספקולציות ותו לא (כמקובל בתחום שהוא אפור יותר מענן לונדוני).
דעתי האישית- הפירמידות נבנו על ידי בני אדם, אלא שלאדם המודרני יש נטייה לפזול לעברם של עידנים קדומים יותר באופן מתנשא ומזלזל.
באופן אירוני למדי, ייתכן שדווקא האדם המודרני הוא הטיפש האמיתי, מכיוון שקשה לו להבין את מורכבותה של הטכנולוגיה הקדומה בקרב בני האדם, שככל הנראה שימשה לבניית הפירמידות.

זו גם אפשרות שלא ניתן לשלול לחלוטין

אין ספק, שדרוש מחקר נוסף בתחום הזה. יחד עם זאת, אני השתכנעתי מהראיות הקיימות, שאכן נעשה שימוש בטכנולוגיה מאוד מתקדמת, יותר מתקדמת מאלו המשמשות אותנו כיום.

AsAf2810

New member
את בטוחה שמדובר בראיות ?

במידה וכן, אשמח לקבל קישורים רלוונטים לראיות (לא תאוריות !).
דבר נוסף, כפי שציינתי בפוסט אחר, ייתכן שבעידנים קדומים יותר, היו קיימות טכנולוגיות הרבה יותר מתקדמות ממה שאנו משערים-
זה לא בהכרח מעיד על טכנולוגיה חוצנית.

Grey Swan

New member
נושא מעניין

יש את התיאוריה של הארכיטקט ז'אן פייר הודין שחקר את הנושא במשך שמונה שנים. לטענתו הפירמידות נבנו בעזרת רמפה ספירלית חיצונית. כאן הוא מציג את התיאוריה הזו באופן תלת מימדי.

מצד שני יש הרבה קונספירציות שאומרות שהפירמידות מדויקות בצורה מושלמת מעבר למה שיד אדם יכולה להגיע בתקופה שלא היו אמצעים טכנולוגים ומחזקות את הטענה שהפירמידות נבנו ע"י חוצנים.

התיאוריה של הודין נשמעת יותר ריאלית, אבל אין לדעת מה באמת היה לפני כ"כ הרבה זמן.

sugarcube

New member
בשנה האחרונה אני רואה המוווווון תוכניות

על כל הנושאים שמוסתרים מהציבור.
בדיוק אתמול ראיתי תוכנית על תרבויות שנעלמו, ומדברים שם גם על הפירמידות במצריים, בהקשר של השרשור הזה.
מאוד מעניין !
למי שאין לו בעיה עם אנגלית הנה הקישור
חוץ מזה אני כבר מזמן חושבת להוריד כמה תוכניות וראיונות ולהצמיד תרגום בעברית.

למעלה