הפירמידות בגיזה
והקשרן החוץ-פלנטרי

ברוכה הבאה

המעטים שבאמת חוקרים את הנושאים האלה ברצינות, אכן חושפים מידע מדהים ומרתק. יש לא מעט מידע ב- YouTube.

תודה על הקישור
.

תודה, ברוכה הבאה

תאוריה מעניינת, שגם אותה לא ניתן לשלול, אבל היא עדיין לא מסבירה את היישור המדוייק לכיוונים ואת ההקבלה בפרופורציות לכוכבים בחגורת אוריון...
אין ספק, שדרוש פה מחקר נוסף. אני משוכנעת שיש הרבה דברים שאנחנו עדיין לא יודעים.

Aviram Tennis

New member
לא מבין למה אנשים כל כך ממעיטים מהאנושות.

אנחנו שיש לנו ביד מחשב,טלפון שהוא נגן וידאו, שלט,מצלמה דיגיטלית . ובעל איחסון עצום שיכול להכיל אלפי ספרים .
לא יכולים לבנות פרמידה ?
אנשים בנו הפירמידות, אנשים בנו עוד דברים בדרום אמריקה .
זה שזה מופלא זה נכון, זו רק הוכחה לכמה המח האנושי חזק .
תפעילו אז את המח האנושי שלכם וההגיון ותבינו שיש חיים בעולמות אחרים אבל הם כל כך רחוקים מאיתנו שאין שום סיבה שידעו בכלל על קייומנו . צאו מהפנטזיה .

Aviram Tennis

New member
הבעייה של רבים מהמאמינים בחייזרים בעיה ישנה .

כל אחד חושב שהעולם התחיל ברגע שהוא נולד .
זו כל הבעיה .

ברוך הבא

אין פה זלזול במסוגלות של האינטליגנציה והתושיה האנושית, ההיפך הוא הנכון.
יחד עם זאת, יש פה הכרה בדברים שאין להם הסבר מניח את הדעת, ודאי שלא ע"י המיינסטרים של המדע. נעשה פה ניסיון למצוא הסברים הגיוניים יותר לדילמות קיימות.

sugarcube

New member
בקשר לתרבות המצרית

העניין הוא שהיא צצה יש מאין, ואת זה גם הארכאולוגיה והאנטרופולוגיה הקונבנציונליות לא יודעות להסביר.
כך גם בקשר לסיפורים הדומים ממספר מקומות על כדור הארץ, למשל תרבות המאיה.
הגיוני שהיה חוט מקשר בין כולם, והגיוני שהוא היה מתקדם מאיתנו מכל הבחינות, כך שתרבויות מכוכב אחר נשמע הגיוני לגמרי.
ובקשר לעובדה שכיום יש לנו מחשבים, טלפונים סלולריים, מצלמות דיגיטליות וכל השאר, זאת גם עובדה מפתיעה, הרי רק לפני 40 שנה ואפילו פחות לא היו אפילו מחשבונים, ואנשים היו מחשבים עם סרגלי חישוב... אבא שלי עשה את כל הדוקטורט שלו בפיזיקה ככה

יש הטוענים, ואני מאוד מאמינה בזה, שמהפיכת ההיי-טק שעברנו לא מזמן, ושהקפיצה אותנו קדימה, לא רק צעד אחד, אלה מאות צעדים קדימה, במהירות לא הגיונית, גם היא קשורה בגילויים שלא מכדור הארץ שלנו...

ה ב ז

New member
תהייה

בואו ונניח שאכן הפירמידות נבנו בטכנולוגיות מתקדמות בהרבה מאלו שהיו בידי המצרים הקדמונים והייעוד שלהן אחר.

אם אכן כך - מדוע לבנות אותן מאבן ולא מחומר אחר, שברור שמקורו אחר? סגסוגות מתכת או חומרים מרוכבים מתקדמים שהשימוש שבהם היה גם מחזיק יותר זמן - וגם אמירה ברורה - זה לא נבנה על ידי המצרים, או לפחות יש כאן טכנולוגיה מתקדמת יותר?

לא קונסיסטנטי...

aשרון

New member
תהייה לתהייה שלך...

אולי בחומרים אחרים לא יכלו להגיע לאותה מטרה שבישבילה הם בנו את הפירמידות.
וגם תחשוב שאולי החוצנים גם רצו לתת לתושבים המקומיים הרגשה שזה בשבילם, שייראה להם מוכר ולא מפחיד. הגיוני לא?..

ה ב ז

New member
ממש לא

הם הרי מדברים עם הפוטנציאל...לכשיתממש, ולא מאפשרים שחיקה של הזמן או בידי אדם...תאר לעצמך פירמידות אטומות עשויות מסגסוגת אירידיום...במקרה כזה אין שום סימן שאלה, נכון? אם הפירמידות הן מסר - מדוע לעמעם אותו? מסקנה - אין כאן שום מסר חוצני

aשרון

New member
אתה באמת חושב שיתנו לנו את זה על מגש של...

לא מאמין שהמצרים או חוצנים בנו את הפירמידות בשביל מסר לדורות הבאים. ואם כן? אז סחטיין עליהם, נצטרך פשוט לגלות מה המסר הזה וללכת בעקבותיו.

הם בנו את הפירמידות בשביל הצרכים שהיו להם אז, לא משנה מה הצרכים האלה היו (או שבעצם זה כן משנה, סתמרת לנו).

אם כבר חוקרים נושא ודנים בו, אסור לשלול שום תאוריה. ואני לא שולל אף אחת.

ה ב ז

New member
eoli צודק

הטענה הבסיסית כאן היתה שלחוצנים יש מעורבות לפחות בפרוייקט בניית הפירמידות....בשביל?

אם זה מסר עליו להדהד כמסר, לא להתבלות, להתפרק ולהיות נתון לפגיעות של שודדי קברים.

אה, וקברים היו והתגלו והוכחו.

אז כנראה שאלו באמת קברים מתרבות אחרת, ואת החוצנים צריך לחפש במקומות אחרים

ברוך הבא

זו שאלה מעניינת. לדעתי, מתוך מחשבה מהירה על הדברים, יותר אקולוגי להשתמש בחומרי-גלם מקומיים. יתכן גם שלא היה כל-כך פשוט לייבא סגסוגות מתכת בכמויות מאוד גדולות, מפלנטה מרוחקת.

ה ב ז

New member
אירידיום מצוי באסטרואידים

מקורו אינו בכדור הארץ. בכל מקרה אפשר גם עם סגסוגות אחרות שהיו מחזיקות הרבה יותר טוב באוויר המצרי היבש

די ברור שחוצנים תבוניים עם טכנולוגיה מתאימה מהסוג המצויין לעיל היו מתגברים גם על מכשלה זו

eoli

New member
תשובות ושאלה

האם סביר בעיניכם, שמבנים כל-כך מורכבים נועדו לשמש קברים, או שייעודם המקורי אחר לגמרי?
על-פי הממצאים הארכאולוגיים אכן שימשו הפירמידות לקברי המלכים.לא קיימים עדויות הסותרות את הממצאים.

מי באמת בנה את הפירמידות במצרים ובאמצעות אילו טכנולוגיות?
מזתומרת מי בנה ? בנאים מצריים. פשוט כל כך.
אותי מעניין לדעת,למה את [או אחרים] חושבת שהמצרים הקדומים לא היו מסוגלים להגיע לרמת דיוק בתכנון בנייה? אשמח לקבל תשובה.

הטענה שהפירמידות נועדו לשמש מבני קבורה, נשמעת מעט יומרנית, בהתחשב ברמת התכנון, ההשקעה והביצוע.
היא נשמעת יומרנית כשמתיימרים לנתח את התרבות המצרית דרך התרבות של ימינו.

ברוכה הבאה

כאמור, אין פה כוונה לזלזל במצרים הקדומים או באנושיים בכלל, ההיפך הוא הנכון.
עדיין, לא ממש ברור כיצד בנו את הפירמידות האלו באופן שבו הן מקבילות בפרופורציות ובמרחקים ביניהן ושלושת הכוכבים בחגורת אוריון. האם את מכירה הסבר שתואם את הטכנולוגיה שעמדה לרשותם, בהסתמך על המיינסטרים של התאוריות המדעיות?
כנ"ל לגבי היישור המדוייק של כל פירמידה לכיוונים: צפון, דרום, מזרח ומערב -- זה לא פשוט גם באמצעים הקיימים היום.

eoli

New member
ברוכה הנמצאת

מגוחך בעיני לשלול את הצלחותיהם הגדולות ביותר של בני-האדם באלפי השנים של הציוויליזציה ולייחסם לחייזרים. אם היום היו נבנות פירמידות כדוגמת הפירמידות המצריות,הן לא היו מעוררות תגובות כמו התגובות לגבי המצרים הקדומים,ולמה?המדיה היתה מספרת לנו על כל התהליכים מרגע התכנון ועד סיום הבנייה,אבל,לצערינו המצרים לא חיו את התרבות שלנו,שמתעדת כל מה שנעשה ואפילו שייעשה. הם עסקו בחייהם באופן פרקטי נטו. אבל המעט שנתגלה נותן לנו תמונה של תרבות חכמה מאד מתקדמת לזמנם,ולא ייפלא איפוא שגם פירמידות היו חלק מהידע שלהם,ואין צורך לגייס לעזרתם חייזרים.

האם האמונה שלך בבניית הפירמידות בעזרת חייזרים מסתמכת על המיינסטרים של התאוריות המדעיות?

ולעניינינו:
מרבית המידע אודות המתמטיקה בימי הפרעונים התקבל מפפירוס מתמטי שנרכש על-ידי עורך דין סקוטי בשם רינד.בין יתר חישובי המתמטיקה שקיימים בפפירוס,ניתן לראות גם שיטות לפתרון בעיות גאומטריות מישוריות ומרחביות,העוסקות בחישובים של שטחים,הווה אומר,שהם ניצלו את הידע שלהם גם לבניית הפירמידות.

שאלה האסטרונומית - ידוע כיום שהמצרים עסקו גם באסטרונומיה.בשל החשיבות העצומה של בניית קברים לפרעונים,שנתפסו בעיני העם לאלים,הם ניצלו את הידע אודות מיקום הכוכבים כדי לבנות את הפירמידות.

אסטרונומים,מהנדסים,אלפי בנאים ומעל עשור שנים נדרשו לבנות פירמידה. אני יוצאת מתוך הנחה,שהיו טעויות שאילצו אותם להרוס ושוב לבנות עד לקבלת מבנה הנדסי מוגמר ומדהים.

אייני

New member
2 תשובות שונות

1. ראשית כל, מה שמעניין אותי זה לאיזו שאלה אחרת השאלה שלך דומה. במידה ויצא לך לדבר עם דתיים כחילוני, או אם אתה דתי בעצמך ויצא לך לדבר עם חילונים - האם יצא לך להיתקל אי פעם בשאלה "אז איך לדעתך העולם נברא? רואה, אתה לא יודע, אז ברור שזה אלוהים.". (לעיתים השאלה מגיעה בחלופות שונות, בהתאם לרמת הידע של אותו אחד. לדוגמא, "אז מה קרה ברגעים הראשונים של המפץ הגדול?" או "מה גרם למפץ הגדול?" או "מה היה לפני המפץ הגדול?" וכד'. כל השאלות בעלות אותו רעיון - שאלה שהתשובה עליה אינה ידועה, ולכן, לפי הדובר - התשובה "חייבת" להיות אלוהים)

זהו כשל לוגי מאוד מאוד נפוץ. אנשים מניחים באופן טבעי ש"אם לצד השני אין הסבר מוצלח, אזי ההסבר היחידי שקיים חייב להיות נכון". למה הם חושבים ככה? כי הם רגילים במתמטיקה ש"אם A או B נכונים, והפרכנו את B אז A נכון בהכרח". הבעיה היא שהם שוכחים שאנחנו בעולם האמיתי - ובו ייתכן שגם A וגם B לא נכונים, ויש תאוריה חדשה לחלוטין, C - שאף אחד לא חשב עליה בכלל.

זו הסיבה - שכאשר אתה טוען טענה מדעית (ולא טענה מתמטית) - הטיעון שלך לא יכול להסתפק בלהפריך טיעונים אחרים, אלא חייב להחזיק בזכות עצמו, וכרגע הטיעון שלך לא עושה את זה בכלל. כל הטיעון שלך הוא "טיעון X לא סביר. אזי טיעון Y נכון". (ואני אפילו לא נכנס לכל הקטע של "באמת? הרגע הפרכת טיעון רק כי הוא "לא נראה לך סביר"? זה טיעון הנגד המתוחכם שלך לטיעון המדעי? "לא נראה לי?", מזל אם ככה שהמדע לא מקשיב לך...).

2. ותשובה ספציפית למקרה שלך. בעבר, לפני כמה שנים, שמעתי לראשונה שהזוהר ידע שהעולם עגול. וממש התרשמתי. ואני, בדיוק כמוך - ישר אמרתי "ואו! לא סביר שהאנשים בעבר הצליחו לגלות את זה לבד, ולכן אין ספק שזה אלוהים או תרבות חיצונית מתקדמת כמו חייזרים". (זוכר את הלוגיקה השגויה של המשפט? עכשיו אתה הולך לראות שהוא אכן שגוי, ולא רק מהבחינה הלוגית). אחרי כמה חודשים, גיליתי שלא ספר הזוהר ידע את זה לראשונה, אלא היוונים הקדמונים, ושהם אף ידעו את היקף כדור הארץ. במקרה כזה, ברור שאלוהים נפסל מבחינתי, כי הם לא האמינו באלוהים אלא באלילים שהיה ברור לי שאינם קיימים (אחחח, כמה שחצנות מצד מתבגר שחושב שהוא יודע הכל הא?). מכאן - שחייזרים בהכרח גילו ליוונים את היקף כדור הארץ.
ואז, אחרי עוד כמה חודשים... מצאתי מאמר שמסביר איך היוונים חישבו את היקף כדור הארץ. ובחיי, זה למעשה אחד הדברים הכי פשוטים ובסיסיים אי פעם. אם אתה יודע טריגונומטריה בסיסית אתה תבין בקלילות איך הם עשו את זה... (וכמובן - יש שם שגיאת חישוב לא קטנה, כי לא היו להם כלים מדוייקים מן הסתם), מה שגרם לי להבין סופית שאין שום סיכוי שזה חייזרים - החישוב עצמו היה מאוד פשוט והסתמך על כלים פשוטים מאוד שבוודאות היו ליוונים באותה תקופה, וכמו כן - החישוב היה פשוט שגוי קצת בגלל שגיאות המדידה - וכיום יש לנו את ההיקף המדוייק (ככה שקצת לא הגיוני שחייזרים שידעו להגיע לכדור הארץ לא הצליחו למדוד אותו בצורה טובה כמו שאנחנו יודעים למדוד היום...).
וכך - לראשונה, לא רק שהתחלתי להבין שוואלה - הקדמונים לא היו טיפשים בכלל, וידעו לפצות היטב על חוסר בכלים, והיו מסוגלים לעשות דברים בדיוק כמונו, גם סופסוף הבנתי את השגיאה הלוגית ב"לא נראה לי סביר ש.... אז זה בטוח חייזרים/אלוהים/מפלצת הספגטי המעופפת".

the new L

New member
אין שום קושי לבנות פירמידות תוך שימוש

בטכנולוגיה של התקופה שבה הן נבנו, ולכן אין שום סיבה בעולם לחשוב שהן לא נבנו על ידי בני אדם. אין לכך אפילו בדל של ראייה.

למעלה