"הפלה מאיימת". מישהיא מכירה את

אמממאאא

New member
ואם המנהלות חושבות כך

אז הודעה פוגעת ומעליבה כזאת צריכה להמחק. ואין זו הפעם הראשונה שהיא משתלחת בנשים שלא ילדו בדיוק כפי שהיא רואה לנכון. הפורום הזה פתוח והוא לא הקומונה הפרטית שלה זה פשוט מעליב! ומבחינתי אח"כ אתן יכולות למחוק גם את ההודעה הזאת

mise

New member
נסי להבין.

התקרית הנ"ל נובעת (לדעתי) מחוסר הבנה שקשור במדיה הזו, המנהלות הבהירו את עמדתן ואני חושבת שבזה זה מספיק. דבי היא מחלוצות הפורום ומשתתפת חשובה ורצויה. ישנו עוד עניין, שמרגיש לי כסיבה לחוסר ההבנה - יש נשים שקשה להן עם זה שהפורום, שהיווה להן בית (אמנם וירטואלי, אבל גם זה בית) הפך להיות "פורום לידה פעילה וביתית" לא רק בשמו, אלא גם במהות שלו. אני ביניהן. באופן אישי, לאחר זמן שלא מצאתי את עצמי כאן, אני מנסה שוב. כשהפורום היה "לידות בית" הוא היה איזוטרי, חמים וביתי (באמת!) ורוב הזמן הרשית לעצמך לשחרר מהמקלדת באמת-באמת את מחשבותייך (שברוב המקרים, נחשבות מטורפות ומוזרות בעיני הסביבה המיינסטרימית) כי היה כאן אוסף משתתפות קבוע ונוצרה גם דינמיקה מאוד מיוחדת. יש תחושה שאיבדנו את זה וזה קצת כואב להרגיש אתה מאבד בית אחרי שמצאת אותו (שוב, אמנם וירטואלי, אבל גם זה בית היום. לפחות בית שני לחלק מאתנו). אז יוצאים כל מיני דברים החוצה, אולי על האנשים הלא נכונים, אבל אפשר לנסות לקבל דברים קצת יותר בהבנה ולא להוסיף שמן למדורה
רוצה לציין, שאיני מדברת בשם דבי, רק בשם עצמי ומעלה מחשבות ורגשות שלי בלבד (כולל ההשערות שנובעות מהן).

אמממאאא

New member
אז של מי ולמי הפורום הזה?

אם הוא מתייחס רק ללידות בית אז גם לידה חוץ אישפוזית בצימר אולי לא נחשבת? מי שילדה ללא מיילדת יכולה להגיד שמי שיולדת עם מיילדת היא מיינסטרים מידי ומי שילדה בבית יכולה לאמר אותו דבר על מי שילדה בלידה חוץ אישפוזית וזו יכולה לצאת נגד מי שיולדת במרכז לידה/חדר טבעי וה"דרגה הנמוכה "היא זו שילדה לידה פעילה וטבעית בחדר לידה רגיל (אני כבר מתביישת בפינה) אם אני ודומותי לא מתאימות לכן אז פורום זה לא ה"פורום" המתאים לכן,פתחו קומונה סגורה ואז אני ושכמותי לא נפריע לכן לדבר. לא יודעת מה הסיבה שהפורום שינה את שמו אבל ברור שזה היה גם שינוי במהות.

mise

New member
בסדר גמור.

אני רק שיתפתי אותך בתחושות, אני לא נכנסת איתך להגדרות. זה ממש לא במקום הזה. שיתפתי אותך בתחושות כדי שתנסי להבין גם את הצד השני, ואולי-אולי זו הסיבה להתלקחות. אני לא יודעת. רק משערת. אנחנו כאן הרי לתמוך אחת בשניה ולהעביר אינפורמציה שחסרה במחוזות הרגילים, התמיכה הנשית באה לידי ביטוי גם במצבים כאלה, שלא כל כך הולך ואולי דברים לא כל כך ורודים יוצאים החוצה. קורה. לא מכירה את הביטוי "היא בוסת"? יש תקופות, יש שינויים הורמונליים, יש תסכולים, כעסים ולא מיד שופכים את התינוק עם המים. זה בסך הכל מה שרציתי להגיד.

אמממאאא

New member
זה נכון שיש תקופות

לכל אחת,אבל זו לא הפעם הראשונה שדבי משתלחת במשתתפות. ויש איזו תחושה של פטרונות על אחרות. לכולם זכות ביטוי אם זה פורום פתוח,מה גם שאני ממש לא מצאתי מה היתה הבעיה שבגללה היא התפרצה.

mise

New member
מסכימה איתך -

לכולן יש זכות ביטוי בפורום. את לא בדיוק חייבת למצוא את הבעיה שבגללה היא התפרצה. יכול להיות שזה משהו אישי שלה. יכול להיות שגם שהקטנה באלפי וגו' יכולה להקרא לשתי פנים. הכל יכול להיות. בבסיסנו ההבנה, החמלה וההומור והניסיון להבין אחת את השניה (לא תמיד מצליחות.. לא לשכוח שמדובר בנו - נשים מניקות, הריוניות, אחרי לידה וכו'. בקיצור - חגיגה הורמונלית).

debby12

New member
מנהל
הפורום שינה את שמו אחרי שדבי העלתה

את רעיון העיוועים לשנות את שמו - את ההחלטה קיבלה אשכר שניהלה אותו לבד אז. בלי קשר לשמו - אף אחד לא אמר שהוא סגור למישהי, אפילו לא הח"מ <שתהיה בלי אינטרנט ממחר עד יום שישי>

אשכר ש

New member
אמנם את העלת את הרעיון

אבל אם את זוכרת, הרבה מאוד מחברות הפורום הסכימו איתך. כלומר זה לא שאת הצעת לבד, ואני קיבלתי את הצעתך הסוליסטית. הצעת הצעה, רבות מהחברות הסכימו איתך, (למעשה, חוץ ממייס, אף אחת לא הביעה התנגדות) ולכן התקבלה על ידי הצעת השינוי. להזכיר לכן מה היו המטרות שעמדו לנגד עיננו בהחלטת השינוי?
להרחיב כמה שיותר את המודעות לאפשרות לידת הבית.
להעניק לגולשות פרספקטיבה אמיתית, על מה צפוי להן בחדר הלידה, גם אם הוא מגדיר את עצמו כטבעי.
רצון של החברות, שהפורום יהיה יותר פעיל.
הייתה תחושה שהפורום נותן הרגשה "סגורה" כאילו מי שלא יולדת בית, לא שייכת אליו ולא אמורה להשתתף (למשל דין הלידה החוץ אישפוזית לא היה ברור לכולן)
לאפשר מקום ייעוץ לנשים המעוניינות ללדת בבי"ח, אך רוצות באמת ובתמים ללדת שם באופן פעיל וטבעי. כבר בדיון ההוא, הועלתה האפשרות שעקב השינוי, הפורום יהיה פחות אינטימי ואופיו ישתנה, וגם שיהיו הרבה יותר דיונים בנושא לידות בי"ח. התקבל הרושם שזה פחות או יותר מקובל, כי בכל זאת, אנו נדגיש תמיד את הדרך הפעילה והטבעית ללדת, ו"נחשוף את הצד האפל" של בית החולים. אז השם שונה לפני מס' חודשים ולמעשה כל מה שצפינו קורה. נכון, הפורום פחות אינטימי, אָבל- הרבה יותר נשים מודעות לאופציה הלגיטמית של לידת בית! הרבה יותר נשים מבינות מה זה באמת ללדת באופן טבעי! הרבה יותר נשים מבינות מהן ההתערבויות השונות בבי"ח ולמה הן לא רצויות! הרבה יותר נשים מבינות שלידה יכולה להיות חוויה מעצימה ונפלאה! האם זה לא מה שרצינו? האם לא לשינוי הזה בתפיסת הנשים קיווינו? אז ברור שיכנסו נשים שלא ממש מבינות, אבל אם הנושא באמת מתחבר אליהן, הן יבינו על מה מדובר וילמדו. הדוגמא היפה ביותר אותה ליווינו היא של "אתי של ירדן". היא בכלל חשבה שלידה פעילה וטבעית היא לידה עם אפידורל! בסוף, היא ילדה לידה פעילה טבעית ומעצימה בבי"ח, כמובן שבלי אפידורל
. אני לא התרשמתי שיש כאן הרבה מאוד נשים שבאות לעשות עלינו תצפית "ווירדיות". למעשה ראיתי מעט מאוד הודעות כאלו, והן היו גם כשהיינו רק "לידות בית". מאוד מעציב אותי שאת, וחברות נוספות, מרגישות שהפורום כבר לא משמש עבורכן פורום "בית". באמת שזה מעציב אותי. אבל כמו שסטיוויה כתבה בשירשור ההוא על החלפת השם, הכל על כף המאזניים. אי אפשר גם לרצות שהפורום יהיה יותר פעיל ויגע ביותר נשים וגם להשאיר אותו אינטימי מאוד. בכל זאת אני חושבת שאנו עושות עבודה טובה, גם בסיפוק זווית ראיה אחרת וגם עדיין, הפורום קטן עם גולשות יחסית קבועות. אם הגולשות שילדו בבית, יחליטו שהפורום לא מתאים להן, כמובן שהוא יאבד לחלוטין את הצביון שהיה לו. אך אם הן "יבלעו את הכובע" אם מדי פעם יהיה שירשור שפחות נראה להן, אבל כן יגיבו ויתרמו מהידע שלהן בשירשורים אחרים שכן קרובים לליבן, הן יתרמו לכך שהפורום ישאר בעל אופי מיוחד ובעל גישה אחרת ושונה. זהו, היה לי חשוב להביע את דעתי האישית בעניין.

mise

New member
מסכימה איתך.

אין מה לעשות, התרחבות באה על חשבון אינטימיות וכו'. אני באופן אישי מברכת על ההזדמנות להביא בפני נשים אלטרנטיבות שלא ידעו על קיומן, לגבי לידה ובכלל ועדיין - צריך להתרגל או להשלים או מה שזה לא יהיה עם האינטימיות שהתפוגגה ועם זה שפחות ופחות משתתפות ותיקות נראות כאן ולי באופן אישי מאוד חסרות.

שָׂרָה

New member
אז למה לא להקים קומונה פנאטית

ליולדות בית בלבד? יש לי קומונה עם שם יומרני, אוכל לשנות את זה ל: קומונת לידות בית בלבד!!

debby12

New member
מנהל
אמנם לא דיברת בשמי

אבל בהחלט קלעת לכיוון שממנו הדברים באים. בנוסף, יש פה הודעות שגורמות לי להרגיש ממש כמו בגן חיות, על תקן ה"חיה המוזרה"/איזוטרית שמישהי נכנסת לפורום הזה כדי לתצפת עליה ולשאול אותה מיליון וחצי שאלות חטטניות - לא כי זה משפיע בתכל'ס על הכיוון שהשואלת שוקלת ללדת בו - אלא סתם מסקרנות כדי ללמוד את אורחות ה"מוזרות האלה שיולדות בבית". לי אישית זה לא מתאים, וחבל בעיני שפורום כזה הופך להיות מין "מצפה תת ימי" שכזה. אני לא מתיימרת לומר שהפורום סגור חלילה. רק להצביע ברגליים של המקלדת הפרטית שלי. בנוסף, ובלי קשר לנושאים מהותיים של ההודעות, היה פה בעיני נחמד הרבה יותר בתקופה שבה אם מישהי טרחה לכתוב לך הודעה ולצרף קישור אינפורמטיבי, הודית לה על המאמץ שעשתה במקום לחלק לה ציונים על איכות המידע שבחרה לחלוק עימך.

rjf

New member
דבי - אני חייבת להגיד לך שהתחושה

הזאת שלך של "מצפה תת ימי" או פורום שבאים אליו כדי "לראות את המוזרות האלא שיולדות בבית" זה משהו שבא לגמרי מתוכך. אני לא יכולה להגיד שאני ממש מן המניין פה - כי לא ילדתי וכנראה לא אלד בבית - אבל הסיבות שאני מסתובבת בפורום הזה וקוראת הרבה ולפעמים כותבת היא כי אני לומדת פה הרבה דברים - מנשים שיש להם אומץ לחקור את הדברים עבור עצמן וללכת בבטחון אחרי מה שהן לומדות ומסיקות. ה"מיינסטרימיות" ההמוניות כמו שאת מכנה אותם (או אולי מיס) בחרו אחרת ממך - ובתור משנתפסת קרוב לוודאי ככזאת בעינייך - אני קצת נעלבת שאת לא נותנת כבוד או מקום לבחירה שלי ולנסיבותיה (או ככה זה נראה לפעמים) כי אני והאחרות כמוני (לא שאני יכולה לדבר בשמם- אבל כך נראה לי) דווקה נותנות המון כבוד לך ולאחרות כאן על כל הדברים שציינתי למעלה. סתם חשבתי שאם כבר יש איזה התיחסות לעניין הרכב הכותבות בפורום אני אזרוק את השתי אג שלי...

אם פי 3

New member
השארנו את הדיון

בין השאר כדי להבהיר את הנקודה לכולן: כל מי שבוחר/ת להיות כאן, מוזמנ/ת (בתנאי של התנהגות בסיסית סבירה). אנחנו מתייחסות לפורום הזה כפורום בוגר, ומשתדלות להמעיט במחיקת הודעות. לרוב זה גם מוכיח את עצמו - למשל, בחוסר ההתייחסות של בנות הפורום להודעות הפרובוקטיביות שהופיעו כאן אתמול (
). אני מבקשת להפסיק עם ריבים אישיים קבל עם ופורום, ולהתייחס בכבוד לכל הכותבות כאן. אחרת נצטרך לשנות ממנהגנו.

mise

New member
הו, סליחה.

לא התכוונתי להכין אותך להפלה. לא מכירה את המושג "הפלה מאיימת" ובראותי "הפלה", הבנתי פשיטא - הפלה.

מקבלת את סליחתך../images/Emo13.gif

ואם יש לך מידע שיכול לעזור-אשמח מאוד לשמוע. "הפלה מאיימת"- זה כאשר יש דופק לתנוק אך יש גם דימומים וכאבים
כלומר-יש הריון, ותינוק, אבל הם מאויימי-הפלה....
מה יכול לעצור דימומים

mise

New member
תראי -

בתפיסה שלי הדימומים הם רק שלוחה של משהו גבוה יותר שהתרחש. יכול להיות שייגמר בזה ויכול להיות שאכן יממש את האיום. בדעתי עולה מנוחה, התבוננות, שקט, מקום של חשבון נפש. לדעתי רק זה יכול לעצור או להגביר את הדימומים. באיזה שבוע את? מתי התחילו הדימומים וכמה זמן הם נמשכים? כמה זמן את יודעת שאת בהריון? איך את מרגישה מבחינה פיזית?

אני בשבוע 12 בערך.....

הדימומים כבר כמעט שבועיים , ובכל פעם שנדמה לי שהנה, זה מאחורינו- מתחילים שוב...
יש לי כאבים בבטן ובגב. מדי-פעם הכאבים מתחזקים
. אני יודעת על ההריון
כשבוע לאחר האחור בווסת (לא סתם אני כאן...
) נכון שהכל מלמעלה. גם ההריון וגם הדימומים. ולכן אני מתפללת, ומבקשת, ומשתדלת. אני מאמינה שעלי לעשות הכל כדי לשמור על התינוק שבקירבי. הכל בידי שמיים- אבל חובת ההשתדלות חלה עלי.

mise

New member
אז -

לי השתדלות מרגישה כמו עיבוד של התקופה האחרונה, עיבוד ארועים שקרו לפני תחילת הדימום, חלומות של התקופה האחרונה, מחשבה על הרצון/אי הרצון בעוד ילד, לדבר עם הילד שגדל בתוכך, לשאול אותו מה הוא רוצה, למה הוא בא לעולם הזה ומה התפקיד שלו ואיך הוא שזור בתפקיד שלך ושל משפחתך. הרבה מנוחה, אם אפשר להעזר בקרובי משפחה שיהיו עם הילדים, שתוכלי למצוא קצת שקט לעצמך, לצאת לאויר הפתוח, לנשום עמוק ולהיות עם עצמך, בעצמך. לבקש מריבונו של עולם שיכוון אותך ואת ילדך למקום הנכון ביותר עבורכם ולקבל את התשובה באהבה. לאכול טוב, לשתות מיצי פירות וירקות, מיצי ירקות בעיקר כדי לקבל אנרגיה זמינה, סידן וברזל, את יכולה להכין לך קוקטייל של מיץ גזר עם סלרי, פטרוזיליה, נבטים, מלפפון - הגוף מקבל אנרגיה מיידית כי הוא לא צריך להתעסק בעיכול התאית והכל נספג בדם מאוד מהר. במשך היום לאכול סלטי ירקות טריים, אוכל בריא, חיטה מלאה, אורז מלא, קטניות מונבטות, להכניס הרבה אנרגיה גשמית טובה לגוף גם כדי לנסות לשמור על העובר, במידה וזה הדבר שצריך להתקיים וגם כדי להיות פנויה ומתוחזקת מספיק כדי לאפשר לחלק הרוחני שלך לעבד את מה שצריך. אם אפשר לגייס, שוב, בת משפחה שתוכל לבשל ולהכין לך, כדי שתהיי פנויה כל כולך לעבור את התהליך החשוב הזה. אולי מים יעשו לך טוב, מקלחות נעימות וקרצוף הגוף בספוג עדין מאוד, אולי אפילו עם חתיכת בד כותנה. הכי חשוב - לעבד ולשחרר, לעבד ולשחרר ומתוך זה מה שצריך להיות הוא שיהיה (אח, שלמה המלך, איזו חכמה!)

למעלה