אמנם את העלת את הרעיון
אבל אם את זוכרת, הרבה מאוד מחברות הפורום הסכימו איתך. כלומר זה לא שאת הצעת לבד, ואני קיבלתי את הצעתך הסוליסטית.
הצעת הצעה,
רבות מהחברות הסכימו איתך, (למעשה, חוץ ממייס, אף אחת לא הביעה התנגדות) ולכן התקבלה על ידי הצעת השינוי. להזכיר לכן מה היו המטרות שעמדו לנגד עיננו בהחלטת השינוי?
להרחיב כמה שיותר את המודעות לאפשרות לידת הבית.
להעניק לגולשות פרספקטיבה אמיתית, על מה צפוי להן בחדר הלידה, גם אם הוא מגדיר את עצמו כטבעי.
רצון של החברות, שהפורום יהיה יותר פעיל.
הייתה תחושה שהפורום נותן הרגשה "סגורה" כאילו מי שלא יולדת בית, לא שייכת אליו ולא אמורה להשתתף (למשל דין הלידה החוץ אישפוזית לא היה ברור לכולן)
לאפשר מקום ייעוץ לנשים המעוניינות ללדת בבי"ח, אך רוצות
באמת ובתמים ללדת שם באופן פעיל וטבעי. כבר בדיון ההוא, הועלתה האפשרות שעקב השינוי, הפורום יהיה פחות אינטימי ואופיו ישתנה, וגם שיהיו הרבה יותר דיונים בנושא לידות בי"ח. התקבל הרושם שזה פחות או יותר מקובל, כי בכל זאת, אנו נדגיש תמיד את הדרך הפעילה והטבעית ללדת, ו"נחשוף את הצד האפל" של בית החולים. אז השם שונה לפני מס' חודשים ולמעשה כל מה שצפינו קורה. נכון, הפורום פחות אינטימי, אָבל- הרבה יותר נשים מודעות לאופציה הלגיטמית של לידת בית! הרבה יותר נשים מבינות מה זה באמת ללדת באופן טבעי! הרבה יותר נשים מבינות מהן ההתערבויות השונות בבי"ח ולמה הן לא רצויות! הרבה יותר נשים מבינות שלידה יכולה להיות חוויה מעצימה ונפלאה! האם זה לא מה שרצינו? האם לא לשינוי הזה בתפיסת הנשים קיווינו? אז ברור שיכנסו נשים שלא ממש מבינות, אבל אם הנושא באמת מתחבר אליהן, הן יבינו על מה מדובר וילמדו. הדוגמא היפה ביותר אותה ליווינו היא של "אתי של ירדן". היא בכלל חשבה שלידה פעילה וטבעית היא לידה עם אפידורל! בסוף, היא ילדה לידה פעילה טבעית ומעצימה בבי"ח, כמובן שבלי אפידורל
. אני לא התרשמתי שיש כאן הרבה מאוד נשים שבאות לעשות עלינו תצפית "ווירדיות". למעשה ראיתי מעט מאוד הודעות כאלו, והן היו גם כשהיינו רק "לידות בית". מאוד מעציב אותי שאת, וחברות נוספות, מרגישות שהפורום כבר לא משמש עבורכן פורום "בית". באמת שזה מעציב אותי. אבל כמו שסטיוויה כתבה בשירשור ההוא על החלפת השם, הכל על כף המאזניים. אי אפשר גם לרצות שהפורום יהיה יותר פעיל ויגע ביותר נשים וגם להשאיר אותו אינטימי מאוד. בכל זאת אני חושבת שאנו עושות עבודה טובה, גם בסיפוק זווית ראיה אחרת וגם עדיין, הפורום קטן עם גולשות יחסית קבועות. אם הגולשות שילדו בבית, יחליטו שהפורום לא מתאים להן, כמובן שהוא יאבד לחלוטין את הצביון שהיה לו. אך אם הן "יבלעו את הכובע" אם מדי פעם יהיה שירשור שפחות נראה להן, אבל כן יגיבו ויתרמו מהידע שלהן בשירשורים אחרים שכן קרובים לליבן, הן יתרמו לכך שהפורום ישאר בעל אופי מיוחד ובעל גישה אחרת ושונה. זהו, היה לי חשוב להביע את דעתי האישית בעניין.