בוקר אור ../images/Emo42.gif
ככה, נתחיל בהבהרה קטנה אני כאישה לא בעד פמיניזם ראדיקלי ולכן השאלה שלך האם כגבר הייתי רוצה שזה יתקיים לא רלוונטית, כרגע אני בכלל לא מגדירה את עצמי כפמיניסטית כי אני נמנעת מלשייך את עצמי לקבוצה מסוימת מבלי לחקור אותה ולהבין בדיוק מה היא. בסה"כ נשים פמיניסטיות דורשות גם אג'נדה פוליטית שמאלית, הזדהות עם מיעוטים, התנתקות מהדת, נוגדת ערכים של לאומנות ומיליטריזם [ בעיקר הרדיקליים], בגלל זה אני לא מרגישה כ"כ בתוך החוג הזה- אני בעלת השקפת עולם ימנית, שומרת מסורת כל משפחתי היא מהזרם הדתי- לאומי חשובים לי הערכים הצבאיים והלאום שלנו כעם. מקריאה בפורום פמיניזם יש נושאים מאוד מאוד מצומצים שאני יכולה להזדהות ולהתברג לתוכם ככה שאני די צופה מהצד ולא משתתפת פעילה כ"כ. לגבי החברה הערבית, לא מדובר על החברה הערבית בישראל. מדובר על החברה הערבית המסורתית האיסלמית, גם החברה באיראן היא חברה פטריאכלית באופן מפחיד ומזעזע והיא לא מדוכאת ע"י ישראל ולא גוזלים ממנה כספים. מדובר על השקפת העולם האיסלמית לגבי מעמד האישה ומהשפחה. אני מעריכה את העובדה שעשית קורס בסוצילוגיה, גם לי יש טיפה ידע בנושא אם כי ברמת 5 יחידות בתיכון:/ אבל עדין מספיק בשביל להבין דברים בסייסים. אני לא חושבת שמה שרשמת על הערבים ישראליים רלוונטי לגבי מה שאני דיברתי, כי אני דיברתי על המסורת של הערבים המוסלמים בכללום ביחס למוסד המשפחה ולא בישראל, ולהפך בישראל לעומת שאר ארצות ערב מוסד המשפחה של הערבים נהיה יותר מודרני ומעמד האישה עלה דווקא., בגלל מגע וחשיפה לחברה מודרנית- החברה הישראלית החילונית. " עובדה שהיא שגוייה בייסודה מבחינה ביולוגית אבולוציות.. " שוב, אתה עושה טיפה מיקסים בין זרמי הפמיניזם השונים. הפמיניזם הראדקלי הוא זה ששואף לבטל את המוסד הזה שנקרא מגדר! אני אישית לא בעד הגישה הזו, אני כן חושבת שלכל מין יש את המאפניים בעיקר הביולוגים שלו [ ד"א עשיתי על זה עבודה מעניינת בביולוגיה בתיכון
] בכל מין אפשר למצוא תכונות מסוימות שיותר רווחות בקרב הגברים או הנשים,
אבל זה לא אומר שאין אותם בכלל בבני המין השני! אם אומרים לדוגמא שלגברים יש יכולת מוטרית טובה יותר בהרכבת לגו,[ זה לא נכון סתם דוגמא כן?] סבבה, כנראה שמתוך קבוצה מסוימת של גברים 80% הרכיבו את הלגו בצורה מעולה, לעומת רק 20% מקבוצת הנשים. אבל מה עם ה20% האלה של הנשים שכן הצליחו להרכיב לגו כמו הגברים? האם יש לדכא אותן ולהפעיל עליהן סנקציות חברתיות בגלל התפתחות של סטריאוטיפ שרק גברים יודעים הלרכיב לגו? אתה מבין שהגישה שלך יוצרת בעייתיות, כי אז יש 20% נשים שיודעות להרכיב לגו ברמה של גברים והן רוצות נגיד לעבוד במוסך ולהרכיב רכבים, אבל החברה באה ויוצרת סטראוטיפ כ"כ מושרש שרק גברים יודעים להרכיב לגו, של20% נשים האלה יש 2 אפשוריות: 1. ללכת ולעבוד במה שהן טובות בו, אבל לסבול מסנקציות חברתיות קשות. כמו סלידה מרוב הגברים ופגיעה במערכות היחסים החברתיות שלהן בעיקר באינטרקציות עם גברים "את גברית, יש בך מאפינים גבריים, את בטח מכוערת" => דיכוי 2. לוותר על זה מתוך פחד לשאת בסנקציות חברתיות ולעסוק במשהו שהן לא כ"כ אוהבות => דיכוי רצונותיהן. אפשר להביא דוגמא הפוכה למשל, על גבר שאוהב מאוד לרקוד ושוב בגלל שבחברה כ"כ מושרש הסטיראוטיפ שגבר הוא יצור כוחני, חזק, חסין כל אותו רקדן מדוכא גם הוא כתוצאה מהפריאכליות של החברה, בדיוק כמו הנשים עם הלגו. לגבי השאלה האישית, אני חושבת שצריך להסתכל על ההסטוריה הכי אחורה שאפשר. פעם החברה התבססה על עבודה פיזית וכוחנית, לצוד חיות, לבנות מחסה וכו'. ואפשר לראות את זה בצורה מאוד מובהקת במשחק השרדות למשל. הגברים שיש להן באופן ביולוגי טבעי ומולד מסת שריר גבוהה יותר וכוח פיזי חזק יותר הם אלה ששלטו ברוב התפקידים האלה, ומכאן התגלגלה חברה שבה הגברים הם היו המרכז של החברה שריכזו את כל הכוח בידיהם. כיום החברה לא מתבססת על כוח פיזי ברובה, כיום היא מבוססת על אופי, תכונות שכליות, אינטלגנציה וכו'. ולכן גם נשים יכולות להתברג בחברה כי לגברים כבר את היתרון של כוח פיזי שעליה החברה בנויה ועומדת. אני אישית לא שואפת לבטל את מוסד המגדר, אבל אני כן חושבת שצריך לאפשר לכל בני המינים שוויון הזדמנויות, זכויות וחובות. כן צריך לשאוף לחברה שבה אין סטיראופ כ"כ חזק על מה גבר צריך להיות ומה אישה צריכה להיות, כי יוצר שהרבה אנשים נופלים בין היכסאות ומדוכאים.
ואף אחד לא אמר שהגברים עצמם לא נפגעים מהפריאכליות החברתית . אני מבינה את החרדה של הגברים שיקחו מהם פריווילגיות מסוימות, אבל אני חושבת שברגע שהגברים יבינו שיותר שווה וכדאי להם שהפריוולגיות שנושאות איתן חובות מאוד גדולות יחולקו המצב ישתנה. לא כועסת ולא זועמת על אף גבר שמתנגד לפמיניזם, בסה"כ התנהגות די טבעית לטעמי. זה כמו שיבואו וירצו לקחת ממני את הדרגה שלי ולהחזיר אותי להיות טירונית בבסיס, הבעיה שאני השגתי את הדרגה בזיעת אפי בזכות מה שאני ובזכות עבודה קשה שהשקעתי. הגברים השיגו את הפריוולגיות שלהם [ דרגה] בזכות זה שהכשההורים שלהם עשו אותם הם נוצרו מתוך כרומוזם XY. בעייני? לא מצדיק מתן פרילווגיות כ"כ גדולות ומשמעותיות.